Albinute & bondari de mar-apr '07 (150)
Raspunsuri - Pagina 18
diana_jors spune:
Si inca o noutate: pe 20 februarie 2011 voi alerga maratonul Limassol, in Cipru
am rezervat deja biletele, o sa stam o saptamana porumbei pe-acolo, acum sa vedem cu cine lasam copilul acasa ![]()
Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)
Alerg 42 pentru o sansa
"When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley)
ioanaradu spune:
buna seara de la bucuresti!
deci gata cu plimbarile pana la primavara, cred.
fu frumos, dar luuuung!!!
am reintregit si noi familia radulici dupa destul de mult timp.
m-a dat si duamna biky in vileag cu meniul ... of of ... nimic nu poti sa faci pe lumea asta!!
marta deci ai mai iesit din butoi? eu tot cred ca "ala" nu e chiar asa de negru cum ti se pare tie. ca sa nu-ti mai stea mancarea in gat, perdea la bucatarie pot sa-ti dau eu. de fapt draperie. am 2 variante: gri inchis cu gri deschis - dungi verticale (totusi nu ti-as da-o ... ca si-asa vezi treaba in negru
) si grena cu galben - dungi orizontale. si mobila aia mostenire de la bunica: altu' moare si-asa n-are. se poarta retro! pana la urma omul sfinteste locul, stiai? si conteaza f mult si cum vei accesoriza. pui si un covoras din ala cu patina, o oala de lut, un aranjament de floricele si va fi ... de vis. asa ca zambeste, maine poate fi mai rau!
sanatate tuturor si sa aveti o seara linistita!
Kitty spune:
Multumesc mult de incurajari.
Giulia e mai bine, dar nu cu totul refacuta, inca face moale, azinoapte la 4 m-a trezit ca avea "treaba"
. E pofticioasa-mancacioasa si ar manca detoate, e greu sa o tin mai ales de la lactate.
Eu ..cu tratamentul meu care imi da o stare de somnolenta.
Tzuna felicitari inca odata pentru altruismul tau!
Mady sanatate si multa putere!
Pe fuga sunt ca inca avem lectii
.
ioanaradu spune:
buna dimineata! 
unde sunteti lume?
azi l-am dus si noi pe matei la gradi. totusi il lasam doar pana la pranz. in toata gradinita erau formate 2 grupe si erau muuuulti si tusiciosi.
ioanaradu spune:
sa va dau un subiect de dezmortire:
vaccin antigripal a facut/face careva? in special la copii.
eu intentionez sa merg saptamana asta cu el la vaccinat.
pisikuta spune:
neata!
kit, imi pare rau ca a trebuit sa treci prin stresul ala. sper ca acum esti mai linistita, macar de la medicamente. din auzite de la prietene care au suferit de asta, nu e o cauza hormonala si atat si n ai de ce sa umbli la ele cu metode invazive? va pup, pe amandoua suferindele casei. 
laina, mult noroc cu cea mica, bine ca te poti tine tare.
biky, caterina...exact ca ma sa! canta, rade si danseaza, vesela si cu talente de artist. aiii, ce te am prins!
mady: sanatate mamei tale, spre ca sa vii cu vesti bune

marta, ce ti e frica ca fara perdea te vad aia la bucatarie mancand si or sa creada c ai facut burta de la asta?!!
lasa ma, ca ntelege lumea ca esti bortomega, nu te feri acuma!
giova, nu, n am facut niciun vaccin, nu stiu ce sa ti zic...eu nu l fac in primul rand de frica de injectie...dar tu esti femeie zdravana la cap, n ai fobiile mele.
diana: iata perfecta imbinare a utilului cu placutul, vacanta la limasol. cred ca abia asteptati! antrenament placut pana atunci.
nana a mai bagat o laringofaringita de duminica, asa ca sta acasa din nou toata saptamana. tratatment usor, extracte de muguri, oscilococcinum si sirop de tuse prospan ptr primele zile.
daca e cazul, trecem pe sinupret. ptr nas, de minim doua ori pe zi apa de mare(dar varsa, saraca, nu suporta cand ii ajunge pe gat, e un chin).
acu' am schimbat medicul si am aflat si eu ca la tuse se da sirop expectorant numai cand ajunge tusea umeda. si nu te repezi din prima zi cu siropul, daca in 2, 3 zile nu reuseste singura sa rupa, ajuti cu siropuri.
aia de familie i a dat sa nghita sticle pana acum, de eurespal si ambroxol, nici nu si mai faceau efectul...
tot de la noul cabinet medical mi s a recomandat sa pun pe calorifer prosop inmuiat in apa cu sare grunjoasa, se face un efect de salina in camera. asta mi se pare tare interesant.
cam atat de la constanta. o zi faina!
diana_jors spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ioanaradu vaccin antigripal a facut/face careva? in special la copii. |
Noi nu; eu n-am facut niciodata, si nici pe el n-am de gand sa il duc... adevarul e ca nici n-a avut probleme serioase cu vreo gripa pana acum...
Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)Alerg 42 pentru o sansa
"When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley)
Laina spune:
PISIK, imi pare tare rau ca trebuie sa treceti IAR prin probleme...multa sanatate Norei si multa putere tie s-o ajuti sa depaseasca si perioada asta!
Daa...e mare lucru sa stii ce medicament sa dai si cand sa-l dai...eu am simtit asta pe pielea mea...ca daca dadeam Sinupret de cand are ea muuci...pana acum eram de mult scapate de ei...Dar nah, tot patitu-i priceput!
Vaccinul...noi nu-l vom face. Nici n-a avut probleme cu gripa, si mai am eu un pitic...eu am facut intr-un singur an cel vaccin, si culmea! in anul ala am facut o gripaaaaaa....Deci, usturoiu', ceapa si vitaminele sa traiasca.
Noi...nu mai plecam maine la Bucuresti. Am vorbit cu doctorita si sunt multe operatii programate deja, asa ca vom pleca duminica seara, si operatia in sine va avea loc marti dimineata. Mai avem o saptamana de rabdat...
tzuna spune:
Vacccin antigripal faceam acum vreo 7-8 ani in fiecare iarna dar acum nu mai fac deloc si nici Mariei nu i-am facut vreodata. ideea in sine nu e rea mai ales ca o duc cu metroul in fiecare zi, ca merge in colectivitate si ca atat eu cat si sotul am tot cules viroze de pe la serviciu in ultima vreme.
http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/Vaccinuri-si-vaccinari/vaccinarea-antigripala_837
Am vrut sa pun un link si nu ma lasa asa ca voi copia o bucatica:
Alte infectii respiratoriiSus
Vaccinarea antigripala nu asigura protectia impotriva altor infectii respiratorii: la persoanele cu risc crescut de infectii respiratorii se pot administra si alte tipuri de vaccinuri sau imunomodulatoare.
PNEUMO 23- este un vaccin polizaharidic pneumococic, indicat pentru prevenirea infectiilor pneumococice, in special pneumonii, fiind indicat incepand de la varsta de 2 ani, in special la subiectii in varsta institutionalizati, subiecti cu imunocompetenta diminuata sau susceptibili de a fi frecvent spitalizati (diabet, bronsita cronica, insuficienta respiratorie, insuficienta cardiaca), subiecti imunocompromisi (splenectomizati, subiecti cu drepanocitoza, sindrom nefrotic), subiecti purtatori de brese meningeala pentru LCR (lichid cefalorahidian); se administreaza intramuscular sau subcutanat; este contraindicat in caz de boala acuta, febra, sarcina in primul trimestru.
RIBOMUNYL – este un preparat ce proprietati imunostimulatoare, care stimuleaza imunitatea specifica impotriva infectiilor cu: Klebsiella pneumonie, Streptococcus pneumoniae, Streptococcus pyogenes, Haemophilus influenzae; se prezinta sub forma de pliculete cu pulbere din care se prepara o suspensie: prima luna: 1 pliculet pe zi dimineata, 4 zile pe saptamana timp de 3 saptamani, apoi timp de 2-5 luni 4 zile pe luna; este indicat in caz de infectii recurente ale tractului respirator superior si ale sferei ORL.
BRONCHO-VAXOM - este un imunomodulator ce contine lizat bacterian liofilizat din Haemophilus influenzae, Diplococcus pneumoniae, Klebsiella pneumoniae si ozanae, Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes si viridans, Neisseria catarrhalis; se prezinta sub forma de capsule pentru copii si adulti; este indicat pentru prevenirea recurentelor si ca tratament adjuvant in infectii recurente in sfera ORL si ale cailor respiratorii superioare.
LANTIGEN B – este un vaccin bacterian cu administrare orala (tablete), compus dintr-o suspensie de antigene bacteriene (Streptococcus pneumoniae tip 3, Streptococcus pyogenes grup A, Branhamella catarrhalis, Staphilococcus aureus, Haemophylus influenzae tip B, Klebsiella pneumoniae) indicat pentru prevenirea infectiilor respiratorii recurente ale arborelui respirator superior si din sfera ORL, deficite imunologice: copii, batrani, boli imunosupresoare.
LUIVAC – este un imunomodulator cu administrare orala, sub forma de tablete, ce contine un lizat bacterian din 7 bacterii diferite considerate in general a fi responsabile pentru aparitia infectiilor respiratorii recurente: Staphylococcus aureus, Staphylococcus mitis, Streptococcus pyogenes, Streptococcus pneumoniae, Branhamella catarrhalis, Haemophillus influenzae, Klebsiella pneumoniae.