Albinute & bondari de mar-apr '07 (150)
Raspunsuri - Pagina 13
Laina spune:
Buna ziua!
da, ROXI, amigdalele raman, nu umbla nimeni la ele, dr a zis ca gatul e destul de larg ca sa nu trebuiasca sa le faca nimic. Deci doar polipii vor pleca...am inteles ca recuperarea nu dureaza mult, asa e? la voi cum a fost? cat a durat operatia? in cat timp si-a revenit Rares pe deplin?...
La gradinita evident ca nu mergem...este inca in acel tratament, si nu risc sa mai ia vreo alta infectie...Si mie mi-i mila de ea, ca ea chiar vrea sa mearga si ma intreaba in fiecare dimineata daca s-a deschis gradinita, sa poata sa se duca la copii si la teacher...dar nah. Daca trebe, trebe.
ELA, multa sanatate!
CRINA, super poze! sa traiti si sa fiti sanatosi!
IOANA, prin zona noastra cand ajungi? :)
de singuratate...si eu ma plang. sotul meu m-a anuntat ca POATE-POATE reusesc sa se intoarca marti...M-am saturat sa depind de altii...m-am saturat sa fiu singura...asta e. O sa treaca.
Hm....ca nume de fata...mie imi place foarte mult Daria sau Eva :D, dar si Estera, Cezara sau Laura...
Pup stupul.
biky spune:
Marta, casuta voastra, cuibusor de nebunii imi aduci aminte de vremurile noastre de inceput, la bloc... mvai...o canapea, 2 fotolii si televizorul pus pe cutia in care a fost ambalat, o perdea de la soacra, iar in bucatarie pe post de perdea poalele rochiei mele de mireasa
Ciorba a la grec pt mine e o ciorba cu bucatele de pui, cu zarzavatul aferent in ea si dreasa cu ou si smantana, acrita cu lamaie.... asta radauteana e doar din piept si e limpede, nu are morcov, patrunjel, ardei si alte alea (se firbe pieptul cu ele ca sa fie mai gustoasa, dar se scot la sfarsit) si are mai mult ou si smantana, se acreste cu otet si se adauga si usturoi care-i da alta aroma! Hai, mah, gospodino ca-s off topic
Nume de fete: of cuorz DELIA (cea de pe insula Delos)....sau daca mai vrai vreo cateva: Sabrina, Lorena, Patricia .... desi as merge pe traditionale acum: Elena, Sabina, Caterina, Catrina, Catinca Smaranda
inca una si ma duc, dar nu ma pot abtine.... babaciune cu copil mic si pe deasupra e si fataaaaaaaaaaaa
fitzoasele mamei Caterina 22.03.2007 si Andra 20.11.1995
pisikuta spune:
hello!
jo, azi auzeam la radio ca la m.ciuc au fost -9 grade si ca nu va creste temperatura in urmatoarele 24 de ore. fugi repede de acolo!!! hai la cta, aici sint 20 de grade mai mult!
sa ma ierti, ca mi a scapat sigur, mateescu meu drag merge la gradi la ai tai?
va pup pe toti!
crina, m ati innebunit cu fotografiile alea in natura! iar maya a crescut atat de mult, eu ca si roxis aveam imaginea ei de bubulina mica, mica. acum nu mi vine sa cred, e cat nana, si artista pe deasupra! brava la voi! tine o aproape, daca te descurci, eu vad la fiica mea cat e de innebunita dupa noi. si apoi, amintirile vor fi si mai pline, cu toate ca natura aia desavarsita, in care creste la bunici, nu poti sa i o oferi zilnic, acasa...
ma faci sa rad cu adolescenta mea de acu'! .
ma, in adolescenta am fost la fel de "rea", dar acu',in adolescenta prelungita, m am potolit. imi mai bate inima navalnic doar cand ascult muzica, vad vreun film bun, citesc ceva maret sau duios, sau vad vreo lucrare de arta care sa ma tulbure. sau la vreun gand rebel, vecin cu fuga de acasa cand fiica mea devine o apasare de moment (shht, asta i doar un gand, nu ma spuneti la nimeni)
(si, apropo de lucrari de arta, in toamna am avut sansa sa i aduc omagiul meu sufletesc lui gaudi. mi a stat sufletul de emotie si sfanta mirare, eu atat iubire pentru natura si creatie n am simtit decat la michelangelo. omului asta parca nu i a ajuns natura, a trebuit s o recreeze dupa simtirea lui si parca tot nu i a fost destul. )
laina, ma bucur ca ai ajuns la bucuresti, cum iti doreai, sper ptr voi sa se incheie cu bine totul.
ela: saptamana asta i a fost nananei bine la gradi, si ma gandesc ca poate, totusi, na aluat nimic de acolo. pur si simplu a fost mai rece si s a adaptat mai greu. poate si thea la fel. din experienta altor parinti, la fiecare intoarcere in colectivitate, ca va fi la primavara sau anul viiitor, va trece prin perioada asta de sensibilitate marita. poate merita sa i mai dai o sansa dupa ce se linisteste bine, o saptamana, doua. eu am tinut o acsa sa se vindece complet, apoi am dus o iar. muulta sanatate!
martuzo, nu ti am zis sa ti bagi mintile n cap! iete, iti zic acuma inca o data. la mine cel mai misto arata casa cand duc draperiile la curatat, perdele n am oricum. iaca, vezi, nu esti singura pe lumea asta. te ai mai inmuiat acuma?
si o sa fii mama buna sigur, numai cand imi amintesc cum scrii de victor mereu, se simte asta. esti acum intr o perioada ma grea, sint sigura ca nu s a terminat si va fi si mai dificila dupa ce nasti. si normal ca toate astea te mai si trantesc la pamant. ia o gura de aer, uita te un minut la soare, te vei simti un pic mai bine.
acu, la nume de fata, soro, mai e vreunul care sa ti placa? ca ne ai cam redus sansele . uite, de la mine:
- tania - asta i de fandoseli MA-XI-ME!!
- ilinca - mai pe romaneste, ashea
si, bai, delia e un nume...diliu. sa fie clar, na re legatura cu delicatetea. asa cum nici eu n am legatura cu ea , hi, hi
bianca, sinteti minunati cu totii!
bicky: ai taiat rochiiiaaa??!! mor de ras!!!
auzi , ma, eu stiam de delia ca i de pe insula lu' nea apollo, dar imi da dzeu sa citesc ca si nora inseamna cea care aduce lumina. sint doo luminate n casa, iti dai seama, ce suflete, ce caractere...
m am lungiiit! va pup, o zi buna!
anamana123 spune:
martutza, capul sus! trec toate, eu asa ma consolez! noi ne-am mutat in casutza de la 1 sept si o luna jumate am stat fara apa calda si cada... iar o sapt n-am avut nici aragaz...au trecut. la parter e inca santier, parchetul nu e pus si nici tavanele false in doo dintre incaperi...ce sa vorbesc de perdele si alte minunatii... traim asa, ca indienii si incercam sa ne bucuram ca intram cu bocancii plini de noroi fara sa ne stresam:))
maria e cea mai fericita, are peste tot ustensile d-ale lui taxu care-s periculoase si deci, interesante...bate cuie toata ziua, se tavaleste pe jos, surubelniteaza etc...la gradi e ok, nu mai plange si se duce cu bucurie dar inca nu isi poate bea laptele dimineata de emotii. are perioade cand mananca bine si perioade (ca cea de acum) cand o "doare" burta cand aude de mancare. nu ma mai stresez. poate ca sora-sa o sa fie mancacioasa ( ma uit la horica a lui rox , parca vad ca peste un an il ia pe fraxu la greutate). despre boli ce sa zic...maria behaie din iulie 2009... in vacanta de vara i-a trecut din a doua zi de salina la ocnele mari. inainte sa inceapa scoala a luat-o iar cu muci si tuse. mucii ii tratam cu ser fiziologic sau apa de mare dar tusea persista... m-am obisnuit si cu asta. insa de vreo doua sapt n-o mai prea aud tusind( sper sa nu vb aiurea acum)si ma gandesc ca s-o mai fi imunizat si ea.
noi de maine intram o sapt in vacanta...am fi vrut sa plecam cateva zile in germania la festivalul vinului dar cum cuantificam totul in gresii, faiante etc, nu ne-ar arde sa iesim. ne pregatim pt maine la scoala de petrecerea de halloween(care pt mine e un fas dar de cand cu copilu am invatat sa ma bucur de toate aberatiile de sarbatori importate)si apoi sambata cred ca ne vom duce costumati pe la prieteni( si ei pe la noi;) )
apropos de nume de fata, pe surioara mariei o s-o cheme ilinca (suntem siguri cam 80%). maria e extaziata, ea ii spune numai tilincuta si e pe undeva convinsa ca in burta mea e chiar tinkerbell:))
multa sanatate tuturor si multa rabdare cu picii
nu stiu cand imi mai iau asa avant de scris
ana, mama Mariucai (11.03.2007)
varsta mariei
biky spune:
Alio, alio...luminatele mele dragi....chiar ma gandeam cu cine seamana Nora asa cuminte. Acu' drept sa-ti spun, cand eram noi mici, mititele, adica acu vreo pajde ani era o poveste fermecatoare cu Delia balerina, iar io innebunita dupa balet (faceam lectii), m-am amorezat de numele asta si mi-ar fi placut sa ma cheme asa. Acu' daca eram Delia Catalina, ma chiema ca pi tini shi io tare copchil buuuuuuun am mai fost
Si la Andra am plecat la spital cu Andrada in gand (era o actrita frumoasa rau in "Toate panzele sus"). Aaaaaa, apropos de Andra, parca Marta m-a intrebat de miss, nu? NU mai are loc maine ci peste o luna!
Pupam Maya talentata si in decor de toamna, pupam H&R flacai in grafic si 2 blonzi superbi Amalia si Andrei
JOOOOO, cumatritza, da in drum spre Miercurea Ciuc, Sovata nu ai trecut prin Tg. Mures??? Si ce cauti, mah, in zonele astea periculoase, ha? Mi-aduc aminte de un cantec care in traducere libera era ceva cu "ozo sep, ozo sep, cu lopata sa te-ndrept....", acu ma gandeam de ce ti-ai lanturi si lopeti
martutza spune:
Biky e clar, eu faceam mereu a la grec, ca nu scot legumele si nu pun usturoi. Oricum legumele le dau pe razatoarea f fina si la burta ca nu concep ciorbe fara legume si nu vreau sa-l lipsesc pe Victor de ele.
Si da, mai tinerico, ete ca o manca pe babaciune sa mai faca un copil si taman fataaa iesii.....o iubesc io si pe bazdaca asta din burta dar am gargauni pe creier acum.nu sunt invatata sa stau, dupa 2 ani jumate de galera (ca altfel nu pot spune despre jobul meu in logistica unde si un telefon cu sotul era considerat abuz ) ma plictisesc si incep sa gandesc dar se pare ca nu ma pricep ca ies nuami tampenii .
Pisik...io le-am zis sa intre in cap dar ele nu vor ca cica "se plictisesc", e prea pustiu pe acolo . poate daca le dau sa bea le pacalesc sa intre .
Anne mi-a trimis un mesaj frumos care se termina cu ceva de genul"cand viata iti da lamaie ia un Martini si sare si cheama-ma sa-ti tin companie" EEE asha as bea un Martini cu prietene dragi sufletului meu in acreala asta de perioadaaa....dar ele fie sunt in alte orase, fie lucreaza iar eu nu am voie sa beau. Dupa cum zice Victor "mamele cu bebelushi in burtica nu au voie de apa, suc si lapte" .
Tzuna, sapt viitoare cand ma anunta Elena ca vine te sun eu cu 1 zi inainte sa va aranjez intalneala .Fiind vacanta poate vi si cu Maria ca Victor dupa plecarea Antoniei a zis ca mai vrea musafiri asha mici sa se joace cu ei.
Numele fetei va fi compus din doua nume ca la Victor, unul care sa-mi spuna mie ceva despre persoana care-l poarta si unul de sfant.
Nume de sfant preferat de mine: Ioana sau Elena (era si Maria dar sunt deja trei Marii in familia noastra)
Nume cu o anume rezonanta in capul meu gol:- Ruxandra, Eva, Laura, Lucia, Claudia,Diana, Adela, Amalia, Delia, Daria, Rebecca, Miruna, Lorelei, Olga, Simona,Tania,Raluca.
Numele preferat de sotz: Raluca.
Eeee...si de aici concluzia ca nu mai vreau Raluca desi are o semnificatie frumoasa .
Sa nu va mai zic ca am luat-o razna de tot si fac si numerologia numelui nu numai etimologia lui .
Cred ca nu am ce face si din cauza insomniilor am luat-o razna . O sa vorbesc maine cu dl.dr sa-mi spuna daca pot lua ceva magneB6 sa ma mai linistesc si sa dorm si eu mai mult de 5 ore/noapte .
Sa vorbesc un pic si de Goe ca sunt prea egoista si vorbesc doar de mine.
Vorbeste cu oricine si asta ma exaspereaza.Cand am inundat a avut grija sa spuna la orice persoana cu care ne-am intalnit in acea perioada. Imi pune mii de intrebari la care nu stiu mereu cum sa raspund.De exmplu am avut aseara dureri mari in col si instinctiv am dus mana sub burta parca sa nu o scap pe gaza .
Victor ma intreaba: ce ai mami.
Eu:-ma doare, parca vrea sa iasa.
Victor: sa iasa singura? pai nu o scoate doctorul? ca nu poate sa iasa pe unde faci pipi ca se uda.
sau;
Victor:-bebelusha a adormit?
Eu: nu, uite se misca.
V: asta ce e fundul sau capul
Eu:capul.
V ma pupa pe burta pe unde iesea capul si ma intreaba: dar ea e dezbracata acolo?
Eu:da
V: si nu ii e frig? Sa stii ca dupa ce o scoti ii dau eu pijamale de la mine si o invelesc sa nu-i fie frig
Pe asta il ador si ma tem ca nu voi putea sa o iubesc si pe ea la fel de mult
hai ca o iau iar razna
merg sa ma intind putin in pat ca mi se umfla picioarele ceva de groaza si nu am luat decat 12-13 kg max dar am niste picioare horror.
apropo azi noapte am visat ca m-a lasat dr sa nasc natural si eu ma plimbam prin spital pe scari sa nasc mai usor? Ce o fi? Eu am cezariana oare chiar ma lasa acu'femeie batrana sa ma chinui?
musai sa intreb maine.
si tot maine sper sa aflu si data desi la Victor m-a chemat pe 5, pe 8 si pe 12 si termenul era 20 asa ca acum mai devreme de 15 nu cred sa iasa
Marta mama lui Victor Mihai 12.03
Varsta lui Victor
Victor Mihai
Asa s-a nascut Victor
BiancaM spune:
multumim de aprecieri!!
MArta, daca ai sti ca de fapt erau doar 10C, ca am plecat devreme de acasa sa nu prindem aglomeratie. Ii mai infofolesc si eu cateodata, dar cand ii vad pe ceilalti afara, incep sa dau jos LOL.
Kitty, ceva vesti? Esti bine?
roxanici spune:
doaaaamne, madam Biky nu e cu toata tigla pe casa.... auzi si-a pus poalele de mireasa in geam
vezi ai grija ce zici cu lopata, poate ti-o iei de vreun lopatar
Marta,....... iti doresc sa depasesti perioada asta grea....tre sa te montezi si tu "oleac' mai pozitiv" ca parca le dai la toate o nuanta gri. Casa o sa o mobilati in timp, asa pe placul vostru, bebelina n-o sa ramana dezbracata si nici nu o sa aiba preferinte de jucarii in primul an....
Hai, ca doar vine un ingeras in viata ta, o sa te topesti toata cand o sa o vezi si o sa o savurezi mai ceva ca pe un baietandru. S-apoi la batranetile alea adevarate cine crezi ca o sa fie langa tine?! 2 baieti?! tot fata o sa se mai gandeasca la maicuta ei. (ofof, aici iar imi plang de mila ca o sa raman singura...m-or parasi golanii astia ai mei pt cine stie ce mandrute de-ale lor)
Anamana,............. sa stapanit sanatosi santierul si sa il transformati intr-un camin calduros pt "les petites"....oare am scris bine?!
Hai mai pune si tu o poza doua cu mutrita aia angelica a Mariei...io asa o tin minte...sau poate un filmulet de sa ne dea pe spate cum vb ea flamanda.....
si cand vine Tilincuta? ca io am pus din burta de la mine DPN pt tine.
Laina, dupa scos polipii isi revine f repede. practic nu are restrictii in ziua aia si nici dupa.
Operatia dureaza..... nush cat dureaza ca mie mi-o luat copilul la sala de operatii si mi-o zis ca ma cheama cand e trezit deja din anestezie....si asta o durat cam 30-40min deci zic io ca undeva la 10-15 min e operatia.
Pe rares nu l-am dus la gradi sapt de dinainte de op si 2 dupa, deci o lipsit 3 sapt de la gradi.
Ai sa vezi ca rezultatele sunt imediate (acu nush care e principala cauza la voi pt care scoateti polipii....ori e fonfanita si nu respira bine noaptea ori virozele repetate), oricum o sa vezi ca respira considerabil mai bine si nici nu mai vb pe nas(lu rares chiar i s-a schimbat timbrul vocal dupa op).
si ca sa nu ma abat de la subect: a doua zi daca nu chiar din ziua operatiei o sa vezi caAntonia e refacuta... adica se joaca, zburda, canta, e vesela...
io l-am pregatit putin pe rares dinainte, adica i-am explicat ca o sa se intample niste chestii. tu faci cum crezi tu ca e mai bine pt Antonia...sa stie sau sa nu stie.
biky spune:
buei, Roxi si Matzoaso.... io is cu tiglele pe casa va arat si dovada
ioanaradu spune:
waw!! madam biky mireasa!!!
fromoasa rau! auzi cumatra, dar sa zici colea secretul manca-ti-as ca tu esti neschimbata! si ce perdea frumoasa ai avut pe tine. auzi ... dar jupa de pe sub era mini?
deci sa incep cu inceputul ca azi am citit ceva pe drum din ce ati scris si acu' radeam, acu' ma enervam:
marta multumeste ma lui dumnezeu de sanatate, de ce ti-a dat, de faptul ca ati reusit sa va luati casuta voastra. ai mei cand au cumparat casa, nu aveam aproape nimic. tot asa incet incet au luat de toate. si daca as mai face un copil, sigur nu as mai cumpara jucarii cu toptanul si nici haine si ... mai multe. sigur copila va avea tot ce are nevoie un copil si mai important e ca va fi iubita. asa ca ia baga-ti mintile in cap!! ca sa nu-ti mai spun ca esti super norocoasa si castigata: ai parintii la cateva statii de tine, ai pe sora-ta in acelasi oras ... deci vezi si partea plina a paharului. si vezi ca acum se poarta stilul minimalist!
despre scoala de soferi ... baga mare! apoi spor la drum in delegatii si sa nu-ti fie teama: si dc nu stii sa conduci, pana la baia mare inveti!
biky da da. am trecut pe langa tg mures si i-am facut cu mana din zbor lui kitty. cand i-am zis colegului ca am o prietena in tg mures a facut niste ochi la mine: si vrei sa mergem???? dupa fata lui se vedea ca e disperat sa ajunga acasa. avea si copila bolnava, asa ca l-am iertat.
azi am fost la turda, alba iulia si cugir. maine plec spre casa.
anamana eu am pierdut putin pe drum: adica tu mai astepti o bebelina? cand vine?
acum nume pt copila martei
- TANIA - oooo daaaaa
- MARIA
- DARIA
- IOANA - evident
- EMILIA - EMA - eu mi-as fi dorit o fetita cu numele asta
sa aveti o seara minunata!