va rog un raspuns urgent-HPV

va rog un raspuns urgent-HPV | Autor: vero05

Link direct la acest mesaj

Acum 2 ani si jumatate am facut un papanicolau si a iesit rezultatul putin modificat...nu stiu exact ce a fost si am facut o colposcopie.Nici atunci nu am aflat ce aveam...A mai trecut cam o luna de zile si mi-au aparut un fel de negi pe labii si vagin.Am fost la ginecolog si intr-adevar mi-a zis ca am cativa negi genitali.Nu m-a pus sa fac nici o analiza si mi-a dat un tratament cu podofilina dupa care mi-au trecut in cateva zile.Atunci mi-a zis doctorita k exista riscul sa fac cancer de col uterin si din cauza asta trebuie sa fac papanicolau un an de zile din 3 in 3 luni si apoi o data pe an...ceea ce din pacate nu am facut...Acum sunt studenta la medicina si fac oncologie si m-am cam speriat cand ni s-a vorbit de cancerul de col uterin.As vrea sa stiu ce parere aveti de problema mea,am sa merg la un control cat de curand dar pana atunci sunt prea speriata si as vrea sa mai stiu niste pareri.Dupa cat timp dupa ce se ia virusul se poate incepe formarea cancerului?Pt k stiu k daca se depisteaza la timp se poate vindeca dar la mine au trecut 2 ani si ceva de cand am intrat in contact cu virusul...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns baby-boom spune:

Parerea mea sincera e sa mergi la medic si faci papanicolau din nou. Alta parere pertinenta nu cred ca poate exista in cazul asta.
Mama unei prietene a aflat acum o saptamana ca are cancer de col uterin. De la spitalul de oncologie din Cj i-au zis ca nu se mai poate face nimic. A inceput niste tratamente alternative la sfatul unui medic din Tm.
La mama prietenei mele cancerul nu a avut niciun simptom. Cand a inceput sa se simta rau a mers la medic si i s-a spus ca e deja f avansat.
Papanicoul la asta ajuta, la o descoperire precoce cand ai sanse sa mai intervii.
Nu mai astepta, du-te si fa rapid Papanicolaul, mai ales ca stii ca au fost baiuri in trecut!!!

Iti tin pumnii sa fie totul bine numai fa repede o programare la un ginecolog!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

cam 10-15 ani trec pana sa creeze probleme, depinde si de imunitatea persoanei si de modul cum se ingrijeste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Dar la cursul de oncologie nu v-a povestit despre tulpinile cu risc si despre tipajul viral ?

Primul lucru ar fi sa faci acest tipaj pentru a identifica tulpinile cu care te-ai pricopsit si , daca se dovedeste ca sunt din cele cu risc, sa-ti faci cel putin un PapaNicolau pe an pentru depistarea precoce a modificarilor.

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lores31 spune:

Buna, sfatul meu este sa mergi si sa-ti faci testul ptr HPV urgent. Nu vreau sa te speri, nu asta vreau sa fie mesajul meu, dar nu-i de gluma, iar daca te adresezi unui medic competent, serios care stie cum sa trateze problema vei scapa de aceasta boala. Verisoara nasei mele a avut si s-a operat la Spitalul Militar din Bucuresti, la dl dr. Berbecar, acum 2 ani. E foarte bine, ce sa zic acum e insarcinata in 2 luni. Bafta si sanatate!

Citat:
citat din mesajul lui vero05

Acum 2 ani si jumatate am facut un papanicolau si a iesit rezultatul putin modificat...nu stiu exact ce a fost si am facut o colposcopie.Nici atunci nu am aflat ce aveam...A mai trecut cam o luna de zile si mi-au aparut un fel de negi pe labii si vagin.Am fost la ginecolog si intr-adevar mi-a zis ca am cativa negi genitali.Nu m-a pus sa fac nici o analiza si mi-a dat un tratament cu podofilina dupa care mi-au trecut in cateva zile.Atunci mi-a zis doctorita k exista riscul sa fac cancer de col uterin si din cauza asta trebuie sa fac papanicolau un an de zile din 3 in 3 luni si apoi o data pe an...ceea ce din pacate nu am facut...Acum sunt studenta la medicina si fac oncologie si m-am cam speriat cand ni s-a vorbit de cancerul de col uterin.As vrea sa stiu ce parere aveti de problema mea,am sa merg la un control cat de curand dar pana atunci sunt prea speriata si as vrea sa mai stiu niste pareri.Dupa cat timp dupa ce se ia virusul se poate incepe formarea cancerului?Pt k stiu k daca se depisteaza la timp se poate vindeca dar la mine au trecut 2 ani si ceva de cand am intrat in contact cu virusul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vero05 spune:

va multumesc pentru ajutor.si am sa merg cat de curand la medic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enes_zeki spune:

Buna,ca sa faci cancer de col uterin trebuie sa ti iasa la testul''Papiloma virus'' unul din radacinile care produc cancerul la col.indiferent ce radacina iti iese ar trebui sa te vaccinezi imotriva cancerului la col asta daca ai pana in 35 ani.intreaba medicul.unei rude i a iesit la test ''alta radacina decat cele care produc cancerul la col''dar s a si vaccinat.Iar partenerul tau de viata ar trebui sa si faca si el niste teste ca avand o radacina sau alta care prod.cancerul un lucru este cert.: s a luat prin contact sexual.nu cred ca negi st o prob. st tratabili si medicul care ti a spus ca daca fai negi faci si cancer este un imbecil.Multa bafta si curaj ca nu esti singura.pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui enes_zeki

Buna,ca sa faci cancer de col uterin trebuie sa ti iasa la testul''Papiloma virus'' unul din radacinile care produc cancerul la col.indiferent ce radacina iti iese ar trebui sa te vaccinezi imotriva cancerului la col asta daca ai pana in 35 ani.intreaba medicul.unei rude i a iesit la test ''alta radacina decat cele care produc cancerul la col''dar s a si vaccinat.Iar partenerul tau de viata ar trebui sa si faca si el niste teste ca avand o radacina sau alta care prod.cancerul un lucru este cert.: s a luat prin contact sexual.nu cred ca negi st o prob. st tratabili si medicul care ti a spus ca daca fai negi faci si cancer este un imbecil.Multa bafta si curaj ca nu esti singura.pupici

Nu i-a spus ca daca are verucile face si cancer, i-a spus ca daca le are inseamna ca are HPV si daca are HPV exista riscul sa dezvolte cancer de col.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia177 spune:

azi sant noua in acest grup si nu ptr ca am copii dar ma interesa hpv..mai tare m-am zapacit..am 40 de ani si nu locuiesc in romania..italia de 20 ani si pap--test il fac mereu din 3 in 3 ani.aici e gratis..doar ca anul asta am iesit pozitiva la virusul hpv..clar si corect esta ca acest virus il au marea majoritate de femei si in curand se va ajunge la 80%..deci nu e un cancer nu-i nimic de operat si nimic de speriat..singurul lucru e sa mai faci odata testul de hpv ptr siguranta..acest virus depinde de sist imunitar.poate sta linistit sa nu te deranjeze cu nimic in caz contrar acum ca stii ca-l ai se face odata la an o colposcopie adica vizionare cu lupa.ptr a se vedea dca exista leziuni pe uter.apar poate dupa 15 ani..in caz pozitiv se pot cicatriza chirurgical cu o simpla anestezie.si gata..a facut fata prietenei mele care are 20 ani.e de tinut sub control..dar nimic grav exista posibilitati de cancer 1 la mie..e un virus comun cu celule predispuse a dezvolta cancerul dar ti-am zis ..un caz la mie.cancerul la uter nu vine de aici.acum se face vaccin la fetite inainte de viata sexuala.atat .pup

Mergi la inceput

de ce zic ca va deveni atat de comun ptr ca se transmite si cu prezervativ.suficient putin lichid si de pe pelurie.si nu se trateaza de la actualul partener.asta apare dupa multi ani.eu sant casatorita de 10 ani si garantez ca niciunul nu am avut relatii extraconjugale..vin din trecut..un alt partener..si inca ceva ..la barbati nu are nici un efect negativ.ei sant doar purtatori si atat.si nici nu se stie daca sant ei vina.poate am adus noi virusul..i-ti doresc sa stai linistita.o colposcopie e rasp la tot.

Mergi la inceput

vaccinul se face inainte de a incepe viata sexuala..asta daca pana la 35 de ani...a iesi negativ la virus nu inseamna ca nu-l ai.apare in ani..chiar si dupa 15 ani..o zi buna.in america deja toate fetitele de la 12 il fac..acum se face si in italia dar numai de la 18 ani..cu exceptia ca nu au inceput rel.sex.se discuta in minister al sanat sa se introduca gratuit si aici de la varsta de 12 ani..ptr a proteja femeia si uterul...

Mergi la inceput