Este o forma 'normala' de exprimare a entuziasmului? Fata are 9 luni si ceva si face lucrul acesta deja de cateva luni, dar am preferat sa il ignor, fara sa o intreb pe neuroloaga ei (e diagnosticata cu hipotonie, si i se banuieste in continuare o leziune pe creier). De aceea orice lucru 'altfel' imi da de banuit.
O pun de exemplu in fata oglinzii, se priveste si zambeste, apoi parca ar 'exploda' de atata fericire, si incepe sa-si scuture capul in stanga si in dreapta, dand ochii peste cap si gafaind. Uneori isi revine si ramane cu zambetul pe buze, alteori ii ia ceva timp pana sa-si revina, priveste confuza vreo cateva momente.
In rest cum s-a dezvoltat? Psihomotor ma refer. E totul ok sau mai ai si acolo semne ingrijoratoare?
Sib Aripi tot mai grele *** Nasterea ariciului Vladimir *** *** Anna, o nastere cu viteza
iubita fetitza mea are 10 luni jumatate...si cand se alinta, face la fel...rade in hohote...si misca capul stanga dreapta...isi da ochii peste cap...si e normal..daca tu ti-ai scutura capul asa...nu ai fi un pic ametita dupa?probabil de asta e un pic buimaca..parerea mea.
si eu m-am speriat..insa am observat ca face acest lucru doar cand e super fericita/alintata/vesela...
sanatate!
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
Si piticul meu a avut o perioada in care a facut asa. A inceptat in jur de 1 an jumatate.
Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)
E normal cand un copil se bucura sa se manifeste ...asa se manifesta puiul tau si MULTI ALTI COPIII...Un prieten mic de-al nostru la 1,4luni si cand se bucura si cand vrea el da din cap in stanga si-n dreapta pana ameteste si chiar nu are nimic. Sanatate multa!
Va multumesc pentru raspunsuri, bebelusa mea nu da semne de retard psihic, motor ieste in urma celorlalti, dar ma sperie cam orice nu pot explica imediat din cauza banuielilor medicului neurolog.