Ghiocei de martie-aprilie 2009 ***264***
Raspunsuri - Pagina 6
petrean spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihaelacg neata tufete sa aveti o zi cu mult soare Maria |
Multumim.la noi e din belsug...ploaieeeeeeeeeeeeeeeeeee:((
Comorile noastre
olishka spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui georgiana310
Olga, imi dai o bere daca iti zic ca intr-o luna va fi fericit ca merge acolo??? Nu te astepta la miracole in 3 zile sau 1 saptamana... Dar, intr-o luna, iti promit ca va fi super gagiu`! Gia, mama lui Briseis, 16 aprilie 2009 http://georgianaspataru.blogspot.com/ |
Iti dau si 3 numai sa fie asa cum zici. Si mai este o problema: greu te prinde omu, dar sper sa ne cunoastem curand. Daca nu pentru noi, macar pentru indragostitii nostri, trebuie sa se cunoasca si ei macar un pic, sa nu fie chiar ca la tigani
Olga, mamica lui David iepurasul
georgiana310 spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui olishka
Iti dau si 3 numai sa fie asa cum zici. Si mai este o problema: greu te prinde omu, dar sper sa ne cunoastem curand. Daca nu pentru noi, macar pentru indragostitii nostri, trebuie sa se cunoasca si ei macar un pic, sa nu fie chiar ca la tigani Olga, mamica lui David iepurasul |
Dada, ar fi ok sa se cunoasca... macar cu o zi inainte! Si sa le zicem... dragilor, e stabilit! Daca va convine sau nu, n-am muncit o viata ca sa faceti voi figuri acuma!
pikka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ilinca_M. Tufete, eu, adica bubulina gospodina, as dori asa: -retzeta aia de ciorba minunata cu bors (n-am mancat niciodata nimic cu bors; bine, vad io de unde iau bors, numa dati-mi retzeta); - retzeta de crema de zahar ars (novus, daca zici ca e asa simpla) mami de Sophia-Diana (Sophiphi) 17 luni Manole forever Sovata |
Uite Ilinca, iti spun eu o reteta simpla si rapida de bors.Mai pe scurt ,dupa ce au fiert legumele si carnea(ca pt o ciorba obisnuita) se adauga borsul(eu pun cam jum de litru bors la o oala de 5-6 l), in prealabil fiert separat, dupa gust, apoi dupa vreo 10 min ,eu pun un pic de cimbru si patrunjel verde din belsug.Se serveste cu smantana si ardei iuti Nici eu nu sunt o supergospodina, dar la bors,ciorba raudateana n-am primit niciodata plangeri
mihaelacg spune:
si la noi ploaie la greu.
noi abia ne-am trezit.maria acum iar eu la 10.
am o "datorie" la kea de azi noapte.
peste.
eu mariei ii dau cel mai mult somon.am o pescarie langa mine de unde-i cumpar somon ff proaspat.
il pregatesc astfel:
1.rasol, adica fierb separat somonul sau pestele indiferent de care e.mai fierb un cartof si un morcovel.separat fac un "pui" de mamaliguta si un mujdei de usturoi dintr-un catel mai maricel, amestecat apoi cu iaurt.lor le place ca "inting" ei bucatelele in mujdeiul de usturoi.
daca e alt peste inafara de somon, adica unul slab, mujdeiul pana sa pun in el iaurtul sau smantana f slaba, il frec crud dupa ce pun putintica sare cu jumatate de lingurita de ulei de masline.
2.peste la cuptor.
bucata de peste eu o pun de obicei intrun vas yena, il stropesc cu lamaie si putin ulei de calitate in functie de cat de gras este pestele, ceva usturoi(facultativ) iar pe langa el pun legume diverse: morcov, dovlecel, ceapa,usturoi. am pus si cartof uneori.stropesti cu ceva apa si lasi totul la cuptor.eu de obicei toate legumele le tai cat mai subtirel sa se faca repede. mai spre sfarsit, eu pun deasupra pestelui si legumelor o rosie mai marisoara data pe razatoare.mai lasi la cuptor pana capata o culoare frumoasa.se mai pune si patrunjel verde.
cand scoti de la cuptor, poti sa dai legumele la blender cu tot cu peste.eu prefer sa ma spal pe maini si sa-i desfac pestele in bucatele mici in felul asta il aleg si de oase.
3. faci pestele ori la cuptor simplu fara legume, ori fiert, apoi faci un sos de rosii in care pui putin usturoi."scufunzi" apoi bucata de peste in sos, mai lasi ceva timp pe foc, condimentezi si gata.si in cazul asta poti blendui pestele.
4. pregatesti totul ca la pct. 3 si separat fierbi paste.amesteci apoi totul.
de condimente nu am zis nimic, insa eu "merg" pe usturoi, pastrunjel, marar, cimbru, oregano, maghiran.
cam asta ar fi cu pestele.
olishka spune:
Ilinca eu am folosit pentru ciorba un ingredient magic facut de Miha Miha baga aici reteta de ciorbita
Si la noi e o vreme de-ti vine sa te culci...sa dormi de fapt
Olga, mamica lui David iepurasul
georgiana310 spune:
Am vrut sa va multumesc taaaare mult pentru urarile de sambata, pentru majoratul Brisucii
Am si cateva poze , de pe telefonul meu, ca deh, la cate s-au intamplat in weekend nu am reusit sa ne organizam corespunzator. Sper ca a mai facut lume poze si o sa am si eu ceva de "calitate" ca astea... zici ca sunt facute dintr-o lume paralela.
Deci, Ilinca, nu-i arata la husbant sa nu zica "uite si la astia, ce familie, sa nu aiba poze calumea de la majoratul copchilului!"
mihaelacg spune:
spanacul congelat.
eu il pun intrun vas, se dezgheata, pun in el o ceapa mica mica tocata marunt, optional putin usturoi, amestec in functie de cantitatea de spanac cu ou, smantana si pun in el si carnita indiferent de care. adica eu pun pui sau bucatele de carne de porc.putina sare si bag la cuptor.eu mai pun deasupra si cascaval ras.
cantitatile le "reglezi" tu in fct de ce spanac ai.
pofta buna la keutu mic.
olishka spune:
Wooow Georgiana da ati avut petrecere adevarata Noi nu am dat mare atentie acestei zile (taica-su nici macar nu si-a dat seama). fara suparare mie una mi se pare la fel de importanta ziua cand David a facut 1 an si 6 luni ca ziua in care va face 1 an si 7 luni Dar apreciez ca reusiti sa va bucurati cu adevarat de astfel de momente.
Ce tare este Briss cu ghetele in picioare. Asta este si pasiunea lui David. Sunt atat de haiosi
Olga, mamica lui David iepurasul