Ghiocei de martie-aprilie 2009 ***264***
Raspunsuri - Pagina 13
mihaelacg spune:
mababei, ai pm
maria se uita la maimu vede maimu face.tot miauna la capul meu. dupa aia o adorm.
eu pt imunitate nu i+am dat nimic inafara de tzitzi![]()
am sa intreb MF daca imi recomanda ceva.
Kea spune:
Olga, daca ii e somn, culca-l, eventual nu-l lasa mult sa dorma, dar nu-l chinui!
Eu sunt de acord ca treb tinut copilul treaz daca mai are 1 ora, max doua pana la somnul de noapte, dar mai mult nu.
Anaan spune:
Mababei, ma bucur ca ai aparut la orizont...imi era dor de tine
! Bine ca a trecut zvarluga Calin peste boala aia
!
Kea, cum nu, vrem reteta cu dovlecei, mai ales daca-i simpla( asta-i mare avantaj, din punctul meu de vedere
)
Ana, mama lui Andrei (14.03.2009)
mihaelacg spune:
kea, baga reteta. eu is lesinata dupa smantana. mananc cu orice.
eu iubesc mancarea ardeleneasca, cea din vest. deja imi ploua in gura.eu ieri am facut piept de pui la grill cu legume. nici nu+mi venea sa mananc. noroc ca a venit finu cu niste sarmalute din piept de curcan si a cumparat si smantana si paine.cand fac sarmalute, nu ne uita.ce pomana si+a facut.m-am culcat si eu satula.alea da, mi s-au lipit de stomac nu ca mancarea mea . dar aia am avut, aia am gatit.![]()
chatonel spune:
Salutare tufete!
Multa sanatate ghioceilor muciosi si febrilosi 
Noi sintem pe fuga, ca de obicei
Dragoana e la nanny, io abi' ce ma trezii, lucrai de noapte si acum incerc sa fac o schema in care sa iasa ca putem merge la un concert vineri pe 28/10
e la 300 de km si io lucrez tura doi, deci tre sa iau liber, hmmm).
Va dau si voua linkul, mi se pare o formatie extra, cum nu am mai auzit de multicel... si am norocul sa fie in turneu pe-aci, la vreo citeva sute de km de noi... nu mai zic nik de voce, vedeti voi cind deschideti linkul
http://www.myspace.com/findlovenow
Kea spune:
Si eu ma bucur ca o vad pe mababei si pe Anele cele scumpe la vedere!
Ana, scriu si cantitatile desi eu o fac dupa ochi.
Dovlecei unguresti
1 Kg dovlecei, 50g unt, 100 g smantana, zeama de la 1/2 lamaie (mie mi se pare mult), 1 varf cutit boia dulce (eu nu pun, isi pune fiecare in farfurie), patrunjel, marar, sare.
Se curata dovleceii de coaja, se taie felii subtiri, se sareaza si se stropesc cu lamaie. Dupa 20 de minute se storc usor (eu nu mai storc) si se pun cu untul si patrunjelul intr-o cratita sa fiarba acoperit. Cand sunt aproape gata se adauga boiaua, mararul si sare daca mai e cazul. La sfarsit se adauga smantana cu care treb sa dea doar cateva clocote.
Eu nu pun si marar si patrunjel, pun ori una ori alta, in loc de unt am mai pus ulei uneori si mai pun si piper ca la mine e musai.
Gianina34 spune:
[quote]citat din mesajul lui Kea
O sa va zic si eu reteta de dovlecei cu smantana daca intere pe cineva (la copil nu i-am dat, dar noi mancam destul de des ca-i rapida) si supa de n-spe legume cu galuste de faina (asta chiar ca o mananca cu maxima placere Keutu).
[quote]
da... da... vreau
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor si sase luni
Kea spune:
Am uitat sa spun ca eu in general nu pun carne in mancare, carnea o gatesc mereu separat. Dar reteta de mai sus, oricum e fara.
Gianina34 spune:
desigur ca pana sa vad eu kea a si dat promta reteta![]()
olishka - trebuie sa fii tare ca vor urma despartiri si mai dramatice zilele urmatoare, ca sa nu mai zic de celebra zi de luni
dar... dupa o luna, iti va face cu mana la despartire si, daca ai noroc, iti si zambeste
mababei - imi pare rau ca absenta de pe aici se datoreaza problemelor de sanatate. il
pe calin
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor si sase luni
Ilinca_M. spune:
Ooo, Kea, aia e una din mancaricile mele preferate, cu mici variatiuni: dovleacul il razuim, stoarcem, punem la prajit in putin ulei de masline, se toarna smantanica si se pune marar din belsug (cu patrunjel n-am auzit). Dar lui Keutu de ce nu-i dai? Phipholinei ii place foarte mult!
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever
Sovata