Economiile unei viitoare mamici

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Am nimerit si setarile pentru mesageria privata.
Raspunsuri la intrebari: DPN este 9 martie 2011
Va fi baietel.

Cred ca voi opta pentru un patut pliant pentru ca ne vom plimba intre bucuresti si provincie - nasterea va fi in provincie, pe la 2 luni revin acasa, dupa "bootcampul" cu mama soacra :). Am notat sfatul referitor la calitatea saltelei si voi cumpara una de schimb mai solida, daca cea de la patutul pliant va fi prea subtire.

Sunt surprinsa sa aflu ca landoul nu e obligatoriu, in cazul asta se simplifica mult problema.
Vom cumpara scaun auto nou. Sper sa nu chinuim prea mult copilul cand il vom transporta inapoi...4 ore. Of.
Cu sterilizatorul vad ca parerile sunt impartite. Mai vedem. Sa speram ca nu voi avea probleme cu alaptatul.
Cat despre rezistenta caruciorului, sunt de acord ca va fi pusa la grea incercare. Locuiesc in Bucuresti iar astia de la constructii sapa diverse transee, santuri, gropi, etc de luni de zile. Partea proasta e ca nu se opresc pana in 2012.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Am vazut ca ai primti multe raspunsuri si poate ti-ai format deja o parere, sau poate dimpotriva, te-au bagat in ceata
Hai sa-ti mai povestesc si eu din experienta mea de mamica zgarcita (sau econoama), care mi-am d r a m u i t bine banii si m-am speriat cand am vazut ce cumparaturi faceau colegele mele de odisee ...

1. Sterilizator - noi l-am primit cadou de la colegii de servici; m-au intrebat ce as vrea si pot sa-ti spun ca, pentru un copil alaptat mixt a fost SUPER !!! Poti folosi si oala cu capac, si noi am folosit-o 2 saptamani, pana am primit cadoul de la colegi, si am crezut ca innebunesc ! Dupa ce eram capie de somn, mai stateam si sa fierb la oale ! Chiar daca doar alaptam, trebuia sa sterilizez pompa. Concluzie, daca il poti "cere" cadou, cere-l; daca e sa cumperi, asteapta pana nasti, ca sa vezi daca vei alapta sau nu; daca folosesti pompa si/sau biberoane, ai nevoie; daca nu, nu.

2. Patut - noi l-am "mostenit". E preferabil patut de lemn, cu 2 niveluri si aparatori de patut, ca sa nu se loveasca bb. Iti va fi mai usor sa-l ridici si il vei putea folosi mai mult (la noi a stat pana la 4 ani in patut). Patut pliant nu-ti recomand decat pentru calatorii, daca vei avea de facut drumuri cu bb, pt vacante ... il poti lua si mai tarziu, daca vei vedea ca ai nevoie.
Masa de infasat - nu ai nevoie neaparat; eu am improvizat-o dintr-o comoda in care am tinut hainele lui bb peste care am asezat o scandura mare invelita intr-o patura si un cearsaf.

3. Pompa electrica pt lapte - nu consider ca e necesara; eu iti recomand pompa manuala AVENT - ISIS, eu am folosit-o 4 luni cu succes. La fel, asteapta pana nasti ca sa vezi daca vei avea nevoie, dar fa prospectarea pietei inainte si calculeaza-ti niste bani, ca la nevoie sa-ti trimiti sotul la "punct ochit - punct lovit" sa ia ce-ti trebuie.
Nu te baza ca o sa-ti cumperi atunci ce ai nevoie, pentru ca atunci n-o sa mai stii de tine, iar sotul o sa fie pierdut intr-o multime de chestii si o sa se lase pe mana vanzatoarelor, care o sa incerce sa-i vanda ce e mai scump.

4. Caruciorul - aici m-am speriat eu cand am vazut ce cumparau colegele mele de Odisee - de la 8 milioane in sus !!! Eu am luat unul de la Primii Pasi, robust, pliant, cu maner reversibil, cu spatarul inclinabil in 3 pozitii, din care una la 15 grade, care oate inlosui cu succes landoul ! Si a fost perfect, ieftin si zdravan ! Mai tarziu iti va trebui unul sport, dar mai ai timp pana atunci ! Foarte important, ai grija sa-ti intre in lift !!!
O prietena are unul de nu 13-14 milioane de care nu e foarte multumita, asa ca "mai scump nu inseamna neaparat mai bun". Important este cum il "simti" la mana, sa se miste usor si sa fie zdravan.

5. Hainutele - cele mai bune sunt body-urile si salopetele, cele care prind mijlocul si tin bine pampersul. Trebuie sa ai pentru varsta 0-3 luni macar 2 bucati pentru fiecare zi, ca se pot uda sau pata si dureaza pana se usuca ... La inceput ei nu murdaresc foarte mult ... Aici as contrazice un pic ce a spus o fata mai devreme, nu e musai sa fie haine de firma, daca vrei sa faci economii ... Important e sa fie de bumbac; pana la urma nu trebuie sa reziste decat la cateva spalari, ca pe urma iese din ele.
Sigur ca vei primi, dar tot ce primesti e bine sa "faci comanda", mai ales daca spui ca ai doar familie si putini prieteni, presupun ca poti sa le spui de ce ai nevoie ...

6. Haine pentru mine - musai iti trebuie pantaloni speciali, in rest cred ca merg si puloverele obisnuite, daca se intind ... Nu ti-as recomanda salopeta, e mai incomoda.

Eu am mers mult pe lucruri primite second-hand, daca as fi stiut de bazar atunci poate ca as fi cumparat si de-acolo, sunt multe lucruri in stare foarte buna si care chiar pot fi folosite cu succes.

Ca regula generala - incearca sa-ti usurezi viata si bugetul cat poti, atunci vei avea multe cheltuieli de facut si o sa fii foatre obosita, asa incat orice lucru care te poate ajuta e util !

*****************************
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Buna,

1. sterilizator nu am avut. ce am avut nevoie am fiert. baiatul meu nu a pus gura pe biberon niciodata. pana la 6 luni l-am alaptat exclusiv si apoi am diversificat si am folosit castronele de ceramica.

2. patut am luat unul de lemn pentru ca asa ne-am dorit dar cand mergemla bunici doarme intr-unul pliant. luminite, chestii a avut doar un carusel nu mega sofisticat primit de la nasi. masa de infasat nu am avut. am folosit patul nostru.

3. am folosit pompa manuala (dar se poate cu succes si fara). ideea e ca cel mai sfant este mulsul daca reusesti sa-l faci cum trebuie. e necesar sa te invete cineva.

4. carucior am primit unul nou care avea si landou. am scos baiatul afara in fiecare zi de cand a implinit 8 zile.

5. nu am cumparat nimic inainte. pentru inceput sunt suficiente 2 body, 2 costumase, pantalonasi, bluzite, manusele (noi i-am pus pentru ca se zgaria). caciulita nu a purtat niciodata in casa. nici dupa baita.

6. haine de gravida nu am cumparat deloc. nu am avut nevoie. la 6 luni era abia perceptibila burta si per total sracina am luat 6 kg.

in plus am cumparat sutien pentru alaptat, prosoape pentru bebe, fasa sterila, creme pentru fundulet, sapun special pentru bebei, crema emolienta hidratanata pentru corp, cadita, suport pentru cadita ca sa imi pot folosi ambele maini la baie, pieptan si perie din par natural, scutecele de bumbac, 2 lenjerii de pat cu aparatoare.





Ioana mama lui Carol Ioan Trazbātii

Am facut, probabil, ceva deosebit candva ca sa merit un fiu ca tine!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

Pai...ba da. Desi mi s-a zis ca nu?

Eu nu mai inteleg nimic. Asa ma gandeam si eu ca trebuie scos zilnic, nu?
Dar cand am spus asta cu voce tare ultima data mi-au sarit in cap un sobor intreg de bab...de..ma rog, mame, bunici, care mi-au prevestit necazuri, boli si chinuri, inconstienta fata de lipsa de imunitate a copilului,etc

Mai era ceva si despre o schema obligatorie de vaccinuri si cica numai dupa aia ai voie sa il scoti si sa primesti vizite.


..pana la urma cand e voie ?




eu spun sa scoti copilul afara. ti-am spus, eu l-am scos la 8 zile. nu din superstitie ci pentru ca am nascut prin cezariana si atunci m-am simtit sigura sa ies singura cu el.

il scoti la inceput mai putin apoi din ce in ce mai mult. cat era micut baiatul meu nu am lasat sa se apropie lumea de el sau sa-l atinga. vizite am primit de cand l-am adus acasa dar am respectat mereu mesele si somnul copilului. atunci nu primeam pe nimeni.



Ioana mama lui Carol Ioan Trazbātii

Am facut, probabil, ceva deosebit candva ca sa merit un fiu ca tine!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Eu cu fi-miu am iesit prima data la hipermarket cand avea 12 zile. La intoarcere am trecut pe langa parc si as fi mers linistita acasa daca nu imi aduceam brusc aminte ca am nascut si trebe sa duc copilu in parc nu la cumparaturi. Asa ca am tras brusc de volan si am scos copilul din masina pret de 40 de minute.

Cu fi-mea nici nu mai tin minte cat avea cand am iesit prima data, oricum mai repede decat cu primul ca aveam experienta si prinsesem curaj :)))

Cert e ca iesi cand te simti tu confortabil, de preferat cat mai repede. Nu pateste copilul tau nimic, dimpotriva e bine sa-l scoti la aer. Cam naspa ca ai de stat in "bootcamp" asa cum ai zis si vei fi incorsetata de superstitii.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Vedeti ce relative si subiective sunt toate. Mi se pare chiar interesant sa vad cum ceva ce pentru unele a fost indispensabil altora le-ar fi fost absolut inutil. De-am sti dinainte cum va fi la noi...Cred ca trebuie de mers si pe intuitie, pe mine de exemplu m-a ajutat si se pare ca si pe celelalte (celor carora sterilizatorul, de ex., le-ar fi prisosit, n-au luat si s-a dovedit ca nici nu l-ar fi folosit. Cele care au crezut ca le vor fi util, au luat...si le-a folosit! Vorba aia, "ai grija ce-ti doresti":)))
Si eu am intrebat gravida fiind ce mi-ar fi indispensabil si am primit cam aceleasi raspunsuri. Am taiat cateva de pe lista (sterilizator, incalzitor-biberoane, pompe) si in rest nu pot sa zic ca am luat ceva de care sa-mi para rau...
Cu privire la masa/ salteaua de infasat imi mentin parerea, e foarte utila; sigur ca e chiar mai bine sa improvizezi una (o salteluta simpla sau o mushama pusa pe comoda) dar e recomandat sa fie la nivelul tau cand schimbi copilul, nu sa te apleci, ca e horror (in primele zile il schimbi si de 10-15 ori pe zi).
(mie nu-mi place ideea de dus copii nou-nascuti prin hipermarket...aer recirculat, virusi, galagie, frig la unele raioane...).

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever
Sovata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Ei nu te gandi ca mie mi-a placut dar am fost in mare pericol sa aleg intre doua variante: sa fac foamea sau sa raman in sapa de lemn cumparand de la marketul de cartier si cum hazbandu nu conduce, iar eu alaptam nu puteam merge decat impreuna. Desigur daca as fi fost mai stricta in privinta asta se gaseau solutii si asa, adica eu as fi putut sta si pe-afara in timp ce sotul meu putea sa priveasca doua ore la o sticla de apa plata nestiind daca e fix cea pe care un pachet de hormoni care stau sa explodeze o doreste.

Sunt si eu de acord ca toate astea sunt subiective si relative, de-aia e bine sa iei fix atunci cand e nevoie de un ceva anume. Dar nu poti astepta cu toate sa le iei in ultimul moment ca nu stii cand te gaseste nevoia. Ca eu de exemplu am avut nevoie de pompa intr-o duminica seara cand nu era picior de cineva care sa ma invete cum sa ma mulg pe o raza de 10 kilometri Noroc de-o doamna care s-a urnit tocmai din otopeni la ora aia ca sa imi aduca mie pompa. Alaptatul e relativ, mai ales la primul copil e loterie curata cu toate gandurile pozitive cu care poti pleca la drum.


www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Vedeti ce relative si subiective sunt toate. Mi se pare chiar interesant sa vad cum ceva ce pentru unele a fost indispensabil altora le-ar fi fost absolut inutil. De-am sti dinainte cum va fi la noi...Cred ca trebuie de mers si pe intuitie, pe mine de exemplu m-a ajutat si se pare ca si pe celelalte (celor carora sterilizatorul, de ex., le-ar fi prisosit, n-au luat si s-a dovedit ca nici nu l-ar fi folosit. Cele care au crezut ca le vor fi util, au luat...si le-a folosit! Vorba aia, "ai grija ce-ti doresti":)))

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever
Sovata


nu neaparat, inseamna ca eu sunt exceptia. Am cumparat sterilizator, o gramada de bani, si am alaptat exclusiv. Asa ca sterilizatorul sta frumusel in cutie, folosit fiind de 2 ori, pt suzeta, ca sa vad si eu cum functioneaza.

dar daca nu as fi alaptat exclusiv sunt sigura ca mi-ar fi fost indispensabil ( ca am in cap numai imaginea cumnatei fierband non stop biberoane, amestecand in oala aia si un abur in bucatarie la fel nonstop).

si steril nu inseamna biberoane fierte si scoase din oala aia si puse la scurs! alewa nu mai sunt biberoane sterile! steril e scos atunci din sterilizator, inchiis capacul la loc si sterilizatorul mergand in continuare. sau cel putin asa imi pare logic.


Mami de fetita si de baietel


Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scrish spune:

buna ina si felicitari pentru baietel in primul rand

ma bag si eu in discutie desi nu am inca bebe, il astept cu mare nerabdare si soseste tot in aprilie la inceput.

foarte utile sfaturile fetelor, dar referitor la landou am citit foarte mult. daca vrei sa economisesti la carucior si sa iei unul mai ieftin, e destul de probabil ca in scoica sa nu ii stea coloana dreapta si asta e destul de grav mai ales la inceput cand are oasele atat de fragile. landoul, desi e o cheltuiala in plus, ii permite sa stea intins si cu coloana in perfecta stare. apoi, daca planifici iesiri lungi in parc ca sa stea la aer, o sa ii fie mult mai confortabil sa doarma in landou decat in scoica, ma gandesc si la mine, dorm mai bine intinsa decat pe un fotoliu...

patut o sa ii cumpar unul din lemn transformabil. o sa ne coste foarte mult dar are avantajul ca dintr-un simplu pat o sa se transforme in pat de junior, comoda, birou, si un corp cu sertare langa birou si am scapat de cheltuieli cu mobila pana cand face copilul 10 ani, o sa ii schimbam decorul in camera prin perdele, zugravit, covor si accesorii pe pereti.

intr-adevar, cred ca daca mai vrei sa faci un bebe, merita sa investesti un pic mai mult de la inceput in niste lucruri care o sa iti ramana si le vei putea refolosi. am niste prieteni care au vrut un carucior ieftin. l-au luat, dupa 3 saptamani au mai luat unul pentru ca cel initial se manevra ft greu si dupa 4 luni au luat altul ca al doilea se stricase, ajungand la un total de vreo 25 de milioane.

succes si sa stii ca te asteptam la odiseea fluturasilor de martie-aprilie ca sa mai schimbam pareri

s 16, in asteptarea baietelului nostru minunat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raton spune:

Salut, Ina!
In principiu, nu-ti trebuie absolut nimic! pare ciudat, nu?

Pai sa zic cum a fost in cazul meu. Citind lista ta mi-am dat seama ca din obiectele mentionate de tine fie n-am cumparat dinainte, fie n-am avut nevoie chiar daca le-am avut. Cu o singura exceptie: hainutele de copil.

Eu am pornit de la premiza ca o sa mearga totul cum trebuie, deci voi alapta, cumva-cumva. Ceea ce iti doresc si tie! In consecinta n-am avut nici biberoane, nici restul de aparatura gen sterilizator. oricum, pentru orice iti va trebui sa sterilizezi, apa fiarta intr-o oala e perfecta.
Pompa electrica - a trebuit sa ma mulg in repetate randuri, fie ca sa mai elimin din lapte cand am facut furia laptelui (si am facut-o rau), fie ca sa contribui la hranirea nepoata-mii, cu 2 luni mai mare ca fiica-mea, cand cumnata nu prea mai avea lapte. Am folosit o pompa de mana, de-aia ca o goarna cu o bila de caiciuc la capat, dar am auzit ca alte modele sunt mult mai comode. Eu zic sa astepti pana o sa ai cu adevarat nevoie si o sa te orientezi atunci.
Patut am avut simplu, de lemn, dar l-am folosit foarte putin, aproape deloc. Mie mi se parea un obiect esential, indispensabil, dar... Am fost mai mult plecati in primele luni dupa ce am nascut, iar bebe a dormit cu mine in pat. Mi-a fost mult mai comod (si placut, recunosc) asa. Iar treaba cu independenta copilului sa stii ca n-are absolut nicio legatura cu dormitul singur sau cu cineva.
Masa de infasat - Am avut de capatat o chestie usoara, un fel de salteluta cu marginile un pic ridicate si fundul tare, care se poate pune pe o alta mobila sau pat. Mi-a fost utila pana pe la 7 luni ale copilului, dupa aia n-am mai avut curaj s-o folosesc ca se rasucea prea repede. Copilul, desigur.

Carucior - abia de la 5 luni, deci evident nu mai era nevoie de landou. Pana atunci am transportat copilul fie in scoica de masina (pe distante mici, desigur, sau cand o lasam sa mai doarma afara), fie in sling. mai ales cand e mic bebe, slingul e o inventie minunata. Mentionez ca am nascut prin cezariana, deci, da, am avut dureri dupa operatie niste zile bune, ca am un sold usor displazic, ca in general sunt foarte puturoasa si nu-mi place sa car nici macar poseta prea incarcata. Si in conditiile astea, am purtat cu placere copilul in sling pana dupa 1 an. Iar slingul nostru a fost confectionat dintr-o basma mai mare.
Haine de gravida - am avut o singura pereche de pantaloni de gravida, si aia capatati. In rest, te descuri foarte bine cu haine normale: rochii cu taietura sub sani, camasi barbatesti (foarte sic cu cravata/lavaliera/batic), pantaloni (elastici sau nu)cu talia joasa (care sa vina sub burta), tricouri largi (de la sotul ), pantaloni de trening pentru grasi (pentru prin casa), fuste crete pe elastic pe care le lasi sub burta... te orientezi. Plus ca o gramada din hainele tale actuale, inclisiv cele mai mulate, s-ar putea sa arate foarte bine si cu burta in ele!
Hainute pentru copil - depinde de anotimp. La capitolul asta zic sa fii pregatita, sa nu contezi pe ce primesti, ca nu se stie niciodata si astea chiar o sa-ti fie necesare. Depinde mult in ce anotimp nasti. Pentru primavara (deci si mai racoare) eu zic ca trusoul minim ar fi asa: 3 body, 2 pantalonasi, 3 "costumase" intregi (adica alea ca niste pijamale, cu picior si botosel), sosete, caciulita subtire, 2 bluze mai grosute, 2 salopete.

Asaaa... Alte mijloace de economisire care mi se par cu sens, nu mancat de sub unghie (scuzati). Pai, cosmeticele pentru copii. Un sampon lichid pentru bebelusi e suficient. In loc de creme sau uleiuri de masaj foloseste cu incredere ulei de masline extravirgin. Noua asa ne-a recomandat pediatra (care e un pediatru cu renume foarte bun) si asa am facut, cu rezultate foarte bune - fetita se nascuse cu piele pe un piciorus mai aspra, mai uscata, plus niste bubite... ma rog, chestii care mai apar la bebelusi.
In general, orice chestie speciala de copii are alternative din "lumea normala", adaptate sau potrivite pentru bebelusi, totul e sa le identifici si sa te hotarasti daca pentru confortul tau fizic si psihic vrei sa le alegi pe ele sau mergi totusi pe varianta celor special facute pentru bebelusi.

Nu ca ai avea nevoie de sfaturi (cine are, de fapt?), dar daca e sa-ti dau un sfat, gandindu-ma ce m-a ajutat pe mine, te-as sfatui sa citesti cat poti de mult despre alaptat - vezi ca e un topic si aici pe forum. Si despre "purtat copilul"/babywearing - mie slingul mi-a luminat viata . Asa am iesit la plimbari cu fii-mea de la 5 zile (asta si apropos de cand scoti copilul...), iar prima tura la munte am facut-o cand ea avea 3 luni, la sfarsitul lui octombrie, am purtat-o in sling pe sub geaca.
Sa fiti sanatosi si tu si baietelul! Si nu te stresa

Mergi la inceput