Economiile unei viitoare mamici

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eseea

Ina, cred ca totusi nu e bine sa te bazezi ca vei primi din alta parte daca nu-si manifesta cineva intentia inainte. De obicei, daca vrea cineva sa-ti dea ceva, iti spune din timpul sarcinii : "uite asta iti dau eu".





Exact asa gandesc si eu.
Asa ca prefer sa scot din ecuatie primitul. Mai bine lucruri in plus decat lipsuri.
Multumesc frumos tuturor pentru linkuri si sfaturi, sunt foarte la obiect si ajuta foarte mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

hello
Noi n-am primit nimic, dar daca totusi ai o familie sau un grup de prieteni care ar dori sa va faca un cadou, ar fi bine sa va intrebe ce va trebuie. Cunosc atatia care s-au ales cu cate trei inferfoane si nici un sterilizator...
1. Sterilizator. E bun, dar se poate si fara. La primul copil am sterilizat vreo 6 luni. La al doilea am renuntat dupa vreo luna - si asa lingea deja tot ce prindea...
2. Patut - ti-as recomanda unul de lemn. E mult mai stabil, iar copilul poate sta mai mult timp in el. Cel pliant are o salteluta super subtire (sau iei tu una, care poate nu se va potrivi la dimeniuni, si care e grea, nu merge decat pusa in pozitia cea mai de jos a patului pliant. Practic, ele costa la fel, paturile ma refer. Unul pliant e bun daca veti calatori. Mie nu mi-a placut s ama deplasez cu bebe mic.
Ca idee, se gasesc o multime de patuturi second in stare aproape perfecta.
2b Masa de infasat am avut abia la al doilea copil, dar nu am folosit-o prea mult. O montaseram pe patut, din lipsa spatiului, la un moment dat tot trebuia sa o asez si sa o dau jos, cu copilul in brate... Deci merge si fara.
3. Pompa, eu am folosit in ambele cazuri si mi s-a parut o inventie super. Am avut una simpla, manuala, si m-am descurcat foarte bine cu ea.
4. Caruciorul. La primul, am avut un carucior second. Stare foarte buna, dar greu, avea 14 kile gol! Mare de nu incapea in lift. M-a scos din minti, aproape ca nu l-am folosit, ca nu il puteam manevra. La al doilea copil am cumparat un Chicco CT05, 7 kile gol, de la 0 luni, 3 milioane 200 cu copertina de ploaie si husa pentru picioare. Nu e el mare inginerie, dar si-a facut treaba. "Fratele" lui, CT 04, sau "verisorul" Fuego Multiway costa acum pana in 5 milioane, are 5 pozitii pentru spatar, reductor pentru capusor si aceleasi huse pentru ploaie si iarna, pe care eu le-am gasit extrem de utile.
Caruciorul - nu stiu unde locuiesti, dar la noi erau niste santuri astupate prost, incat asa hurducaiam copilul in carut, ca pana la urma am iesit cu bebe in brate sau in ham cand era mic mic mic. As fi supravietuit linistita 2 luni fara carucior, dar asta in contextul unui Bucuresti desfundat si cu trotuare ca vai de mama lor.
5. Scaun de masina - am gasit tot unul second, o scoica pe care am folosit-o pana la 1 an jumate. Nu era insa o scoica SF, dar nici nu am mers mult cu masina, cu bebe. Adica nici macar o data pe luna
6. Hainute bebe - urmareste reducerile de la C&A, au preturi foarte bune la hainute de nou nascut. Si la magazinele din obor sunt hainute bune, atentie ca unele intra la apa. Nu stiu ce sa spun, cate sa iei. Eu am avut destul de multe, m-am gandit sa am minimum 10 din fiecare, ca sa am timp sa le spal, usuc, calc... Mi-am mai cumparat din Ikea niste prosopele mici patrate, albe, pe care le puneam sub san, cand alaptam, si pe umar, cand bebe regurgita. Sa urmaresti sa fie practice, hainele. Sa poti avea acces sa schimbi pampersul.
6. Haine de gravi - apai as intra la clubul scutecelor, si as intreba daca nu vinde cineva haine masura cutare. Desigur, la scutecele potrivite, adica bebe nascuti in primavara asta. O alta varianta, pe care eu am aplicat-o, am cumparat de pe ebay.co.uk, de exemplu blugi am cumparat cu 10 lire. Singurul risc e cu posta romana, dar vanzatorul iti ramburseaza banii daca nu primesti pachetul.
Uite exemplu
Nu m-as fi descurcat fara haine de gravida, in ambele cazuri am avut ditamai burta...
Perna de alaptat - m-am servit de ea numai gravida fiind, dormeam pe ea. La alaptat m-a incurcat, am considerat-o o investitie proasta (mai ales ca in Ro nu se prea gasesc). Sutiene de alaptat, mi-a trimis vara-mea din Germania. Nu le-am gasit esentiale (dar nici nu sunt genul care sa alaptez in parc sau pe unde ma apuca, preferam sa fiu acasa la ora de alaptat).

Nu mi-e foarte clar cand nasti, presupun martie? Nu te lua dupa babe, si daca nu vrei sa te certi cu matusile, zi ca ele si fa asa cum iti spune doctorul. Daca e vreme buna, puteti iesi afara, la inceput putin, desigur. Eu am nascut la sfarsitul lui august intr-un an foarte friguros, am iesit afara intr-o dupa amiaza de septembrie cu gecile pe noi si ne-au inghetat mainile. Ne-am intors dupa 15 minute. Al doilea copil, 1 iulie, cald si minunat, am iesit cand avea o saptamana, si am stat din prima o ora intreaga afara. Tu faci asa cum iti spune medicul pediatru sau neonatolog atunci, in functie de cum e copilul, cum te simti tu si cum e vremea.

Vaccinurile -> n-au nici o treaba cu iesitul afara - desicug, nu o sa te duci cu bebe la supermarket, nu?
Primul vaccin se face la o luna, daca imi amintesc eu bine? Apoi la trei luni. Apoi la 6. Este vorba de cele obligatorii (o cale de a economisi, e sa faceti vaccinurile gratuite. Noi le-am facut pe cele gratuite, mi s-a parut aberant sa dau lunar nu stiu cate milioane pe un vaccin de la farmacie). Am facut doar Rotarix, suplimentar, cumparat, in lunile 2 si 4. Asta chiar se pare ca e ok de facut, eu una am fost convinsa ca am ales bine, sa il facem.

Sfatul meu e sa nu te straduiesti sa economisesti la pampersi. O marca buna face diferenta la bani la scutece (la haine, nu sunt prea convinsa). Destul de buni sunt pampersii BabyLove din DM, cam la juma de pret fata de Pampers. Insa nu sunt la fel de absorbanti. La bebe mic mic as merge pe Pampers si as schimba ulterior marca, un timp cu altceva (Huggies, Libero, desi astea uneori sunt mai scumpe ca Pampers), iar dupa 3-4-5 luni as trece pe BabyLove fara sa ma gandesc de doua ori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Ina, nu poti tine copilul doua luni in casa pentru ca asa spun vecinele. Eu una cand m-am mai smecherit putin (adica nu la primul) i- am anuntat pe toti ca nu il scot afara 40 de zile si nu primesc nici vizite implicit, dar il culcam zilnic in curte pe bebe in carut cate doua ore cel putin.,Era primavara la al doilea copil si iti dai seama ca nu as fi pierdut asemenea zile frumoase doar de dragul rudelor .
Daca stai la bloc il poti scoate macar pe balcon la aer daca nu vrei sa mergi in parc in a doua luna macar ,dar tot iti trebuie carut chiar si pe balcon.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeybaby spune:

Buna !

- patut - am pliant cu masa de infasat inclusa. Masa am folosit-o in primele 2 luni, destul de buna pt ca nu a mai trebuit sa ma aplec f mult dar la nevoie m-as fi descurcat si fara.
La patut am luat carusel. Fi mea a fost incantata de el de la 3 sapt , statea acolo si se uita la el. Nu mult, cam 20 de min dar tot era ceva. Acum numai cu el adoarme. Are 6 luni

-Carut - eu zic ca cumperi unul calitativ. Eu m-am zgarcit am luat unul ieftin de 500 Ron si sta aruncat intr-un colt. Il vei folosii destul de mult daca bebe o sa stea in carut.
Eu am scos bebe afara din a 5 a zi ( a patra a plouat) in fiecare zi. Am primit si eu sfaturi cu gramada ca nu e bine etc...
Si in casa tot aer de afara ai , plus ca mai vin unul, altul in vizita .Nu am fost cu ea in vizite sau in magazine dar afara am iesit zilnic. Desi stau la casa m-am plimbat pe strazi pt ca ma relaxa pe mine in primul rand.

-Pompa- am manuala avent - cea mai buna investitie. Am facut furia laptelui inca din maternitate, daca nu as fi avut-o sotul ar fi alergat dupa ea noaptea si ar fi luat-o mai scump din farmacie.
Am dat 150 ron dupa bebeshopp . ro

-Sterilizator - am unul pt microunde de 30 ron. In primele luni am alaptat exclusiv si nu l-am folosit decat la suzete ( care le-am cumparat degeaba nu le-a acceptat decat o luna) Apoi cand am plecat am luat de la o prietena unul electric ori nu am sterilzat si gata.
Nu-ti recomand sa le fierbi, se strica tetinele mai repede si iti umfli toata mobila din bucatarie de la abur.

-Haine pt bebe - cumpara din timp cand prinzi oferte. Majoritatea iti aduc hainute mari si de multe ori aiurea. Noi am primit tricouri si rochite pt 9-12 luni , adica decembrie.
La nr nu stiu cate , depinde de bebe, fi-mea nu a dat laptele afara , a mancat frumos, o schimbam decat seara la baie.

- scoica pt masina - obligatoriu. Pote gasesti la prieteni una cu imprumut. Eu am gasit dupa ce cumparasem....

- Haine pt tine - urmareste promotiile din kiabi, au preturi bune si lucruti frumoase majoritatea.
Eu tin minte ca am luat 5 produse cu 200 ron , dintre care 3 pantaloni pt burtica , fiecare in jur de 70 ron







Denisa, de bebe roz Maya Rebecca (06.04.2010)
Doamne ajuta sa fim sanatoase !

Poze & Filmulete Bebeluna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

buna
1. merge ft bine si ce spui tu...eu am avut si sterilizator, oricum mai mult de 6 luni nu il folosesti, dar m-am descurcat la fel de bine si cu oala, in deplasare
2. patut da, parerea mea...fara luminite, etc (noi am primit si au fost inutile)...preferabil de lemn, e mai stabil pt cand incepe sa se ridice in picioare si sa se tina de margine si sa il zgaltzaie din toate incheieturile...am ambele, si iti tecomand de lemn....masa de infasat...nu, am folosit-o dar nu in exces, amenajeaza un locusor cu o salteluta si e perfect
3. asta doar in cazul in care vei avea probl cu lactatia, deci se poate lua mai tarziu doar daca ai sa ai probl....de preferat electrica, "mulsul" dureaza ceva si nici nu e ft confortabil
4. carucior da...neaparat....poti lua si unul second numai sa il verifici la roti si amortizoare
5. iti trebuie cca 2 body/zi, si pijamalute tot cca 2, eu asa il tineam in casa la inceput, in pijamalute, pe parcurs se trece si la hainute...asta pt casa...am avut pt inceput in jur de 8 body si 8 pijamalute...hainute de scos afara, ramane la aprecierea ta, eu am avut cca 3 randuri pt inceput...atentie, sa le iei astfel incat sa nu il chinui cu imbracatul...preferabil pt inceput pluoverase cu nasturei in fata, sau capse si pantalonasi
6 colanti si plovere mai largi, rochite si 2 perechi de pantaloni...asta a fost garderoba mea vasta...am prins si vara sarcina si mi-a fost mai usor sa ma imbrac...cum te simi tu bine, nu investi mult in asta ca nu are rost
fa-ti un test, pune deoparte (fara sa se atingi de eiiii) celelalta 3/4 din venitul tau pastrand doar banutii care ii vei lua ca alocatie si indemnizatie, macar o luna si vezi cum te descurci, eu iti garantez ca te descurci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Raspund si eu din experienta mea:
1) am pornit de la premisa ca voi alapta, nu mi-am pus nicio secunda problema ca nu s-ar putea, deci n-am luat nimic legat de alaptare artificiala (sterilizator,incalzitor, biberoane, lapte praf etc). S-a dovedit ca bine am facut. Eu n-am sterilizat nici suzete/jucarii (le spalam doar) iar hainutele normal ca le spalam si calcam (e bun sterilizatorul si pentru haine?! asa reiese din postarea lui Grace, eu nu am mai auzit asta)
2) patutz am vrut neaparat de lemn (mi se pare si mai frumos si mai stabil), am avut noroc ca l-a cumparat inainte nasha, eu doar l-am comandat de pe net. Ea s-a oferit in timp ce eu tot ii ceream sfaturi, ia adu si tu subiectul in discutie:))). Si nu trebuie masa de infasat ci o simpla saltea intarita care se pune pe patutul de lemn (nici nu trebuie prinsa, uite ASA). O saltelutza de-aia nu e deloc scumpa si e foarte utila, daca te tot apleci pe un pat ramai rupta de spate.
3) Pompa deloc n-am avut, cea electrica mi se parea f. scumpa, cea manuala horror si oricum inutile. In rarele dati cand a trebuit sa ma mulg am folosit...mainile si a fost absolut ok.
4) Caruciorul- si pe asta l-am primit de la vara-mea, cand avea fata vreo 4 saptamani. Am vrut neaparat nou. E no-name (sau ma rog, nu nume cunoscut!) adus din Polonia si s-a dovedit a fi f. rezistent si f. bun la dormit in el. Si acum il mai folosim, desi intre timp am luat si unul "buggy". Caruciorul e unul cu mai multe nivele, de la complet intins (de folosit macar in primele 5 luni) pana la total in fund. Cele 3 in 1 (cu landou detasabil, scoica, parte sport) mi s-au parut intotdeauna incredibil de scumpe, desi mi-ar fi placut. Pana la urma a fost perfect si asta simplu.
5) Hainute eu cred ca i-am luat vreo 3 body-uri. In rest am primit cu gramada (de la vecini, neamuri, prietene, colege...inclusiv de la elevi:))). Poti sa-i iei cateva body-uri usor de imbracat si cativa pantalonasi. Adica depinde si cand nasti, eu am nascut primavara. Cred ca toamna/iarna trebuie sa iei in considerare mai multe.
6) Hainele pt. gravide chiar sunt horror, culori oribile, lalai, ceva de nedescris (si indecent de scumpe). Eu pana prin luna a 6 a am putut sa port hainele mele (pantaloni mai largi). Apoi am rezolvat-o asa (era perioada de iarna): rochii grosutze, tricotate, cu ciorapi/ colanti grosi, tot felul de tricotaje, inclusiv poncho-uri, de "oameni obisnuiti" nu speciale de gravide (gaseam la outlet chestii minunate la preturi foarte mici). Din luna a 8 a o colega s-a oferit sa-mi imprumute dpua salopete de gravida, una de jeans, una de material raiat, pe astea le-am shtrompalit mult. Daca te prinde burta mare vara poti sa-ti iei fuste pe elastic, sunt foarte comode.
Un sfat: cauta multe din cele enumerate mai sus pe site-uri cu produse pt copii, iesi mult mai ieftin (am vazut in magazine aceleasi produse cu un adaos de cateva zeci bune de lei). Chiar si platind transportul iesi mai bine. Eu de pe net am luat: caditza cu suport (foarte util si practic), patul, salteaua patului (de cocos), asternuturile, saltelutza de infasat. Poate si altele dar am uitat. Bine, si site-urile sunt diferite, unele au preturi f. mari. Eu cred ca analizasem sute de site-uri (analiza comparata:)))) gravida fiind.
Succes!

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever
Sovata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

In primul rand vreau sa-ti spun ca mai toate obiectele de care ai nevoie le poti cumpara mai avantajos la mana a doua, sunt pline forumurile de anunturi de tot felul. Ce nu recomand sa iei la mana a doua ar fi scaunul de masina pentru ca nu poti sti in ce stare sunt centurile daca a existat vreun accident Doamne fereste!

1. La primul copil nu am avut sterilizator la al doile da, unul de capatat pentru microunde. Cu sterilizator a fost mai comod trebuie sa recunosc, dar ne-am descurcat si fara. Acum depinde cum pui lucrurile in balanta: sa stai langa oala sa nu prajesti tetinele sau sa bagi ala in cuptorul cu microunde si sa te intinzi 10 minute in pat. Nu e o gaura in cer o cutie d-aia de plastic la mana a doua cred ca e undeva la 50-70 de lei.
2. Patut poti lua plian sau din lemn, la ce te sfatuiesc sa nu faci rabat e salteluta. Dar si alea sunt de mai multe feluri, nu e cazul de salteluta gen relaxa ca deja depaseste pretul patului cu totul. Vei avea nevoie si de asternuturi: poti cumpara material din obor si rogi pe cineva, mama, sora, o matusa, sa iti croiasca doua seturi si iesi mai ieftin decat daca le iei gata facute. Calculeaza materialul asa incat cearsaful sa intre o palma pe fiecare latura sub saltea. Seturile pe care le-am avut eu din comert erau fix cat salteaua si vesnic erau adunate in mijlocul patului.
Luminite and stuff d-astea se prea poate sa primesti pe la botez sau mai repede de la familie sau prieteni care va vor vizita mai curand. O jucarie de plus cu arc cu sforicica de care tragi si canta un cantecel de leagan poti sa iei pana la botez.
3. Pompa electrica nu e un must. Insa ca mama care a trecut prin furia laptelui de doua ori nu te sfatuiesc sa petreci prima saptamana fara un astfel de device. Iti recomand cu caldura pompa manuala de la avent. Fie nou fie la mana a doua. Daca o iei la mana a doua ar trebui incercata, cumva undeva ideea este ca iti va fi inutila daca nu face vid sa traga cum trebuie. O pui pur si simplu montata pe san si pompezi de doua trei ori si trebuie sa simti ca te trage.
4. Carucior second e foarte bun. Nu cred ca trebuie sa astepti pana la doua luni cu caruciorul pentru ca veti iesi din casa pana atunci de nenumarate ori si sa porti bebele in port bebe merge pe distante/intervale de timp scurte, dar pentru o plimbare in parc te cam cocoseaza. Sau poti sa confectionezi un wrap. Cauta aici pe forum ca gasesti un intreg subiect despre asta.
5. Hainute, si de-astea vei primi garla doar ca oamenii au tendinta de a le cumpara mai mari, ca sa fie siguri ca nu le cumpara gata mici. Pentru iesit din spital si acasa: iti trebuie zic eu vreo 7-10 "tinute" body+pantalonasi cu picior, sau pijamalute intregi dar de-astea imi amintesc ca nu prea se gasesc masuri mici mici. Hainutele pentru bebei pana intr-un an se uzeaza foarte putin pentru ca ei cresc ca din apa asa ca daca ai de la cine nu refuza hainute purtate pentru ca sunt ca noi.
In rest vei vedea pe parcurs noi cumparam haine cand aveam nevoie exact ce aveam nevoie.
6. Haine pentru tine la fel te sfatuiesc sa iei cand ai nevoie exact ce ai nevoie. O salopeta sau niste blugi o sa iti trebuiasca in iarna asta. Vezi ca sunt raioane cu haine pentru gravidute si pe la magazinele de haine normale gen C&A sau Kiabi. Acum 6 ani am fost fortata de imprejurari sa cumpar niste pantaloni absolut hidosi pe care am dat o caciula de bani de la un magazin special cu haine de gravida. Oribil! Asa ca nici eu n-am investit in haine.

In functie de ce va doriti, gandeste-te ca investitiile pe care le faceti acum sunt si pentru un eventual fratior/surioara asa ca va merita efortul.

Sarcina usoara!

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Ina, activeaza-ti mesageria privata, te rog.

Stii deja ce va fi bebe, fetita sau baietel (m-am tampit....nu mai stiu din ce luna se vede sexul bebelului)?

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
**************************

Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Salut

Va fi baietel :)
Si mi-as activa mesageria privata daca m-as pricepe cum...dar nimeresc eu pana la urma, promit.

Cred ca toate aceste sfaturi sunt foarte folositoare si nu numai mie. Poate chiar si altora in situatia mea si nu numai mamici. Poate chiar si rudelor, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

ina
1. serilizator. super important.
2. patut de lemn, poate si second, daca e de calitate buna (si nu foarte vechi, sa fii atenta sa nu fie revopsit cu fel si fel de vopsele), dar saltea de calitate - noua.
3. haine de gravida-d'ale sotului, sau h&M
4.carucior (indispensabil din prima saptamana!!) de calitate, e ok si second
5. scaun de masina- ca si caruciorul
6. luminitebulinutenebunii pentru patut poti se cumperi si mai incolo
7. pompa electrica, daca si cand ai nevoie
8. masa de infasat - se poate si fara.
9. hainute bebe....o tona. dar si pe ele poti sa le iei pe parcurs. de primit primesti, dar majoritatea (asta din propria-mi experienta) cumpara cu cel putin un nr. mai mare decat are nevoie bebe in primele 2 luni.....mai bine mai mare decat prea mic ..
pentru inceput ar ajunge vreo 6 bucati din fiecare ..

toate cele bune.

Mergi la inceput