Economiile unei viitoare mamici

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns larasarit spune:

Vigantolul ulei se da in fiecare zi pana la 2 ani pentru profilaxie rahitism, febra daca are peste 39 este periculoasa de tratat cu 1/2 supozitor + alte metode de scadere a febrei, daca consideri ca e mare dar mai putin de 39 eu ii dau siropel pt stari gripale, febra.
Ser fiziologic pentru curatat usor buricutul, ochisorii, tampoane sterile..

de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriuta spune:

1-sterilizatorul e un moft parerea mea. Eu nu am avut sa iau desi imi permiteam , am curatat cu apa si sapun de vase (investeste intr-un detergent bio de calitate)le-am fiert si e mare si mumos fiu-miu.
2- masa de infasat am dar nu l-am infasat mai mult de vre-o 10 ori pe ea. HA HA HA, unii o folsesc la greu mie mi-a fost ffff usor pe pat, loc de desfasurare berechet si nu trebuie sa stai cu ochii pe zvarluga ca poate cadea si poti pati belele grele. Insa sa ai asa o etajera langa pat pe care sa iti tii produsele...diapersii, servetelele..e ff utila. Pat cu luminite...vb de chestia aia de se roteste(carusel parca se zice in Ro) ...aia poti sa-l iei al meu s-a jucat cam 3 saptamani cu el iar cand era ff mic era incantat de muzica si de jucariile care se invarteau, apoi il enervau si le-a rupt una cate una.
3- cu pompa asteapta s-ar putea sa nu ai nevoie...nu te grabi. Uita de aia manuala:D iar daca iei ia-ti ceva bun...eu am dus-o inapoi pe aia manuala pentru era o porcarie si am luat una de calitate crede-ma nu se compara cu cea elecetrica pe care am cumparat-o apoi. Am luat Medela.
4. carucior...depinde de copil oricum nu baga banii in landou ca e moft. Aici sunt o gramada de copii si n-am vazut landou decat de 2-3 ori , numai in Ro au ideea asta cu landoul...bla bla. Ia-ti carut care se poate culca la orizontala spatele si poti sa-l folosesti pana creste mare cand il poti pune in fund. Carutul sa fie: USOR, sa aibe ROATILE MARI SI MOI si uita-te la cusaturile de la fash si la suruburi si neaparat SA SE POATA STRANGE. Nu da banii pe ceva ff scump si greu... ca-ti rogi moartea. a, si sa aiba spatiu de depozitare . O geanta din aia in care sa ai mereu la indemana ...pamapersi, wipes...crema e FFFFF UTILAAA
5- hainute pt el..off NB(nou nascut) nu lua decat cateva ...0-3 luni sunt mai probabil sa le folosesti mai bine deoarece marimea nou nascut n-o sa le fol mai mult de 2-3 sapt maxim, cele mai purtate sunt cele de 9 luni si 6 luni.
Un minue este ca astia fac marimile atat de mici... plus ca o sa primesti multe haine, eu am avut haine sa cresc 3 copii pt ca toti veneau cu haine plus la botez o sa primeesti o gramada iarasi. Pijamale din alea cu picioare ia-ti ca-s ffff bune.
6 nu da banii pe haine de gravida, pana pe la 8 luni depinde cata esti o sa gasesti tu tzoale. Acum sunt gravide care au bani si cumpara la toaleeeeee din alea speciale...la greu. Nu draga, ia-ti o pereche-2 de pantaloni cu banda din aia de gravida si la bluze incearca-le pe cele care sunt lejere ca si model si o sa stea strans pe tine . Ce ti-as recomanda un sarafan de blugi cu elastic sub care poti ascunde bluzele care nu trebuie sa stea perfect.Eu am avut vre-o 3 si le-am adorat si folosit. Insa investeste intr-o pereche de PANTOFI CONFORTABILI sa mearga si la fusta si la pantalon.
Ca si economie...:) invata-l de mic la olita si faci economie ff mare la pampersi:). Alapteaza-l si bea TU lichide ff multe DUPA ce nasti ca sa vina laptele si vei economisi la lapte praf. In general economii faci daca o sa cumperi atunci cand ai nevoie. Nu te lua dupa moda sa cumperi...de toate. La haine cumpara salopete din alea cu picioare sunt EXCELENTE. Eu de ex nu am folosit deloc vana de baie, era oribila pt mine , dar am folosit pana la extreme un suport ca de plasa pe cadru metalic, care se baga in cada si pe care el(bebe) l-a adorat. Puteam sa ma desfasor si sa il imbaiez asa cum am vrut decat in vanita aia mica si incomoda. Sa iti iei un termomentru sa ai(nu lua trusa cu tot felul de chestii ff scumpe ca nu le fol pe toate.) eu am folosit ca stam la casa mare aparatul de ascultat bebe cand doarme dar daca stai la apartament e ...moft. Biberoane nu iti trebuie ff multe si vezi ca sunt cu gauri pe marimi...nu-i lua din care sa traga usor ca iti refuza sanul. Sa nu fie plastic din ala pacatos, eu iti recomand sticla. Nici designuri din acelea ...ciudate ca ff multe sunt incomode pt gurita lor mica. In general gandeste-te de 2 ori inainte de a cumpara pt ca eu personal fff multe le-am luat degeaba.
Daca mai ai intrebari scrie-mi pm :) . Bravo...un subiect care ar trebui sa stea pe prima pagina mereu. 10 plus pt idee.
Sarcina usoara si un bebe perfect:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriuta spune:

Ce mi-a folosit mie si fara de care fetelor eram moarta...un fotoliu din ala balansoar care face danga-danga apoi in ala il alaptam, in ala adormeam...in ala il calmam...daca nu-l aveam pe ala ...era vai de lume. Si am mai auzit de la multe mamici ca le-a fost de ajutor, se poate face o platforma cu 2 semiluna pe care se pune un fotoliu obisnuit sau imprumuti un an un balansoar...eu sunt de-a dreptul fericita pt ca sincer fara el era vai de shalelele mele. Cum ma asezam in el cum gata:).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larasarit spune:

Servetelele umede se folosesc doar cand esti plecata si nu ai alta varianta si crema pentru zona scutecului Bepanthene. Lotiunile de spalat bebe sa nu aiba parfum, coloare, nimic.

de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Saliu!

Multumesc pentru reinvierea topicului.

Intre timp am primit carucior...cu landou si vreo 20 de hainute pt nou nascuti.
Ni s-a mai oferit cadou si sterilizator + pompa manuala, am acceptat, pe principiul "mai stii, poate trebuie"

O sa luam patut pliant si desi un cor de mamici si prietene ma ameninta ca o sa ma nenorocesc singura, tare mi-e ca patutul va fi nefolosit o vreme. Cred ca as vrea sa dorm cu el in patul meu cand o fi.

haine pt gravide: am cumparat fix 3 rochii pe care le port cu leggings prin rotatie. N-am mai cumparat nici salopeta nici nimic, momentan singura "adaptare" a fost un ac de siguranta pt blugii mei obisnuiti.

batista bebelusului: renuntat la idee in favoarea unei pere de cauciuc.

Ma gandesc ca mai am 2 luni care si asa sunt de iarna, mai mult ma invart prin casa....nu mai cumpar nici o garderoba de gravida :)

Multumesc inca o data pentru toate sfaturile! Sunt foarte utile si sunt sigura ca nu numai mie.

29 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Daaa, para aia de cauciuc e foarte buna...ca jucarie; acum a descoperit-o fiica-mea intr-un sertar si tare fain se joaca cu ea, o tranteste si fiind cauciucata sare fain. O singura data i-am nimerit shpilul si am scos cu ea o tura de muci lichizi; in rest...nimic. Partea buna e ca noi am ajuns la 20 de luni fara probleme de sanatate, in rarele cazuri cand nasul i-a fost locuit de muci am continuat sistemul: pus ser fiziologic, scos mucii finutz cu un betishor de ureche, pus Protargol si lasat sa se "vascoziteze" mucii. Fara sa induc panica, dar cred ca cu cat folosesti mai mult batista aia a bebelusului, cu atat se reface productia mucoasa...asta am observat din spusele celor care o aveau (si care "n-ar fi putut trai fara ea")

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Para aia de cauciuc pe noi nu ne-a ajutat deloc. Am folosit un aspirator nazal cumparat din farma, dintr-un capat trage parintele, nu stiu cum sa explic. Batista bebelusului ar trebui sa fie in casa, pentru cazurile in care bebe raceste. Nu se stie cand il apuca si nu ar fi prea comod sa alergati prin oras in cautarea ei. In caz de mucozitati multe numai aia face fatza si este esentiala pentru a nu se ajunge la otita. Insa se foloseste doar in caz de boala, nu pentru toaletare obisnuita a nasului. Sarcina usoara mai departe!

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 28+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pearl84 spune:

Super subiect! Si eu sunt insarcinata in 17 saptamani si ma inspir de aici.

Inca nu am cumparat absolut nimic, mai avem vreme, dar in urma citirii subiectului le-am pus gand rau la o pereche de blugi - le bag insertii de elastic pe laterale! Sunt skinny si ii credeam pierduti pt perioada asta..

Intreb si eu ca necunoscatoru' ...cum arata si cum functioneaza batista bebelusului?? Eu pe aici nu am vazut in farmacii..

Pearl

Toata lumea stie exact ce trebuie sa faci cu viata ta, dar nu are nici o idee ce trebuia sa faca cu propria-i viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Batista bebelusului e un aparat care se ataseaza la aspirator-ul din casa (ala de praf) si se scot mucozitatile cu ea. Mie mi se pare ceva oribil si n-as sta nici eu sa-mi umble cinva cu aspiratorul la nas.
Am doi copii si nu am cumparat/folosit asa ceva si nici otita n-au avut vre-odata. Cumnata mea foloseste si i se pare minunata - copiii ei au tot timpul pb. respiratorii. Nu pleaca fara batista bb si aparatul e aerosoli (nici din-asta n-am folosit). Nu fac o relatie cauza efect, poate e vorba doar de o simpla intamplare.
Ina, daca ti se ofera de imprumut - ia fara nici-o grija. Daca nu folosesti- le dai mai tarziu inapoi. La primul copil am fiert biberoanele in cratita. La al doilea am primit imprumut un sterilizator si recunosc ca nu mai stateam cu ceasul si grija sa nu parlesc biberoanele . Nu moare nimeni- fara dar e mai comod. Tot din ciclul: mai comod e si perna de alaptat pe care am avut-o tot la al 2-lea copil si nu mai intepeneam cu el in brate (mai ales cand suptul dura si 40 min) iar apoi am folosit-o sa parchez bb-ul in scobitura, cand incepea sa stea mai ridicat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

1. sterilizator = n-am avut, nu am sterilizat nimic, n-am avut biberoane in casa, nici tetine, suzete, etc;

2. patutul - l-am folosit ca spatiu de depozitare, ca mandrii mei feciori n-au vrut sa stea in el mai deloc. pentru ca n-am folosit, nu-l consider indispensabil; iar luminitele - cel putin intr-o prima faza, total inutile, bebe mai mult doarme decat sta treaz. jucarii - eu am improvizat (bidoane de plastic cu diverse in ele, bucatele de hartie colorata, etc. oricum mai mult de 5 minute nu le poti capta atentia, se plictisesc. la primul copil am avut un carusel care mai rau il enerva, se repeta melodia aia de ma apucau pe mine dracii, el era evident enervat).
idem masa de infasat/schimbat. patul mi-a fost f ok pt operatiunea asta.

3. pompa de muls - n-am avut, picii au venit pe lume antrenati sa suga cu pofta, Slava Domnului, alaptatul a mers si merge inca struna.

4. batista bebelusului - am avut un fel de aparat, un capat se punea la nasul lui bebe si cu celalalt capat se tragea cu gura (stiu ca poate suna scarbos, dar e facut incat nu ajunge nimic in gura); l-am folosit de pe la un an - cand baiatul cel mare a inceput sa culeaga viroza dupa viroza, fiind in colectivitate. l-am folosit cam 6 luni, ca apoi a invatat sa sufle nasul singur si n-am mai avut nevoie.

5. carut - am luat unul usor, manevrabil, micut, care se lasa la orizontala, destul de ieftinut. isi face in continuare treaba.

6. chimicale pt bebe (uleiuri, creme, sampoane)- am folosit minim. la bb2 am folosit pt spalat doar apa, cam o data pe saptamana foloseam si un degresant (unul din plante, cu putine ingrediente), si ala diluat cu apa. are pielea perfecta, nu vad de ce trebuie degresat si apoi dat cu unsori. nu mi s-a parut ca ar avea nevoie de hidratare suficienta, asa ca dupa baie il stergeam, ne dragaleam si hop in hainute. (la primul copil, dupa un atac chimic cu sampon, ulei de hidratat, ulei de masat - toate "speciale" pt sugari, am dat-o intr-o dermatita de am zis ca nu mai scapam - am tras vreo 6 luni cu creme f scumpe, in final am dres-o cu niste homeopate de 4 lei ...).

7. hainute de bb - in Auchan se gasesc la preturi rezonabile (de la 6 lei un body, de ex.). eu n-am cumparat haine de firma, oricat de frumoase ar fi fost, mi s-a parut ca imi bat joc de bani. si haine de gravide n-am avut - doar o pereche de blugi, relativ ok. in rest, am beneficiat de o burta micuta, m-au incaput cam toate hainele de dinainte.

as adauga: daca nasti la un spital de stat - nu arunca cu bani in stanga si in dreapta, eu am nascut la giulesti si chiar n-a fost nevoie sa fac risipa, toata lumea s-a purtat ok cu mine si daca am fost mai zgarcita.

vigantolul (cam 6 lei la farmacie) - se da compensat de medicul de fam. al copilului, in loc de nurofen poti lua ibalgin baby (are aceeasi compozitie, dar e la jumate de pret).

sarcina usoara in continuare.

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput