Economiile unei viitoare mamici
Raspunsuri - Pagina 14
inaioana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ina.click Am mai identificat o sursa buna de economisire. Obiectul Neidentificat din casa soacra-mii s-a dovedit a fi o masina de cusut. Si mai stie si sa lucreze la ea (spre rusinea mea, eu nu stiu inca) Am putea croi niste lenjerii de pat + modifica niste haine de-ale mele pentru lunile in care chiar nimic nu ma va mai incapea. [...] 500 ron pentru o pereche blugi cu o simpla insertie de bumbac elastic in talie? Si restul materialului ieftin si urat? Prefer sa stric vreo doua perechi mai vechi de-ale mele. |
Ina, nu am participat la subiectul asta pentru ca ai primit deja o gramada de sfaturi bune din care sa tot alegi.
Vreau doar sa te incurajez in legatura cu blugii de gravida pe sistem DIY. Eu aveam deja doua perechi de blugi (HM si mothercare) speciali, doar ca astia nu prea fac skinny cu care eu ma obisnuisem, ci mai mult drepti pentru gravide. Asa ca mi-am facut singura doua perechi foarte misto de blugi de gravida skinny din blugi normali si sunt extrem de multumita. Daca te intereseaza, sa stii ca sunt mai multe tipuri de modele, e bine sa te gandesti pe care vrei sa il alegi.
Poti sa le faci doar insertii laterale din elastic, poti sa le tai betelia si sa le adaugi o platca mai mare care sa acopere burtica sau poti sa le adaugi o fasie subtire (6-8 cm) de material elastic in talie, in functie de cum te simti mai confortabil. Trebuie sa ai grija ca ei sa fie din fabricatie un strop elastici daca nu cumva sunt mai largi de fel, pentru ca pe masura ce iei ceva proportii sa ti se potriveasca inca.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
sdcristian spune:
am eu o pereche de blugi de gravida care nu imi mai trebuie, ca oricum imi erau largi si scurti
daca vrei ti-i trimit fara probleme
ce inaltime ai si ce nr porti acum la blugi?
ina.click spune:
SDcristian: daca iti erau largi si scurti, sansele sunt sa imi fie si mie tot largi si scurti. Sunt cam barza de felul meu, am picioare f lungi si subtiri. 1.70 / 26-27
Am trecut deja pe lista de sacrificiu niste perechi de jeans si-i voi mutila pe aia fara mila :) Eventual pot sa scot insertia dupa. M-am uitat cu multa atentie la pantalonii pt gravide si sincer nu e mare folosofie, sunt niste pantaloni simpli cu talie joasa carora le-au adaugat insertii de material elastic.
Pai prefer sa cheltui aia 500 ron pe haine de bebelus sau eu stiu un patut mai bun decat o pereche de izmene anoste pe care probabil le voi purta maxim 3 luni ![]()
20
sdcristian spune:
scurti poate nu, dar largi ti-ar fi.
eu i-am luat de pe net, din canada, au iesit mai ieftini decat orice de aici cu tot cu taxe. dezavantajul - cadeau de pe mine desi erau mici
dar poti cauta si pe net, gasisem in vara cateva perechi si frumoase si la preturi normale, gen 100 de lei.
eu patut am luat unul care are masa de schimbat si comoda incorporate, apoi se poate transforma in pat normal de 1 persoana, si comoda ramane separat comoda normala. a fost mai scump decat un patut normal, dar mai ieftin decat 2 paturi, plus ca e mai mare decat patuturile normale de bebelusi si la aproape 2 ani inca nu exista probleme de spatiu. incap si toti cei 10 prieteni ai baietelului meu - animale de plus, evident.
mcoca spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Eseea
sunt perfect de acord cu tine perfect de acord cu ultimul paragraf Mami de fetita si de baietel ![]() Noi, 2 minuni: www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg Everything is hard before becoming easy... |
Essea laptele nu vine mai greu la unele mamaici. Laptele vine atunci cand trebuie sa vina, adica la 72h de la nastere. Inainte este colostru, iar unele femei au mai mult, altele mai putin voir deloc, ca mine.
Eu i-am dat supliment o zi fetitei mele in maternitate, pentru ca scazuse mult in primele 2 zile, ia reu nu aveam ce sa-i dau. A treia zi a venit laptele si gata. am alaptat un an.
Am folosit pompa cand am mers la lucru, in rest nu.
Vicky si Printzesone
Simonna spune:
Ina, eu am un fiu de 11 ani, pentru care am cheltuit (de nebuna si de pomana) o caruta de bani pe toate prostiile pamintului, sterilizator si pompa si mai stiu eu ce...
Si o fiica de un an pentru care n-am cumparat MAI NIMIC inainte sa se nasca. E drept ca am primit multe chestii ramase de la fetitele prietenilor, dar planul era asa: am depistat de unde si ce fel de pompa mi-ar trebui, de unde si ce fel de carucior mi-ar trebui (am primit unul de la prieteni, un pic subred ca s-a plimbat prin avioane, da'si face treaba si mie mi-a salvat o caruta de bani), de unde si ce fel de masa de infasat etc, etc, ai prins ideea. Pe masura ce constati ca iti trebuie, le cumperi. Da-ti trebuie un plan, ca o sa fii destul de naucita in primele saptamini...
Ah, si cind te intreaba cineva ce vrei pt. bebe, sugestie: vrei pampersi. Orice marime, orice firma, tot o sa ii folosesti cindva. O salopetica pt. virsta de 3 luni o folosesti citeva saptamini si adio si n-am cuvinte... Daca mai ai 10... o folosesti prea putin. Vreau sa zic ca o punga de pampers e mai utila.
Ah, Addison a dormit cu mine in pat pina la sase luni... am luat patutul pe la patru luni, ca atunci era in oferta. Era muuuult mai simplu sa alaptez culcata, mai dormeam si eu in timpul ala samd. Eu votez cu doua miini pentru co-sleeping. Acum are anul si e la ea in camera, in patutul ei, de pe la 9 luni.
Singura chestie deja folosita pe care n-am putut-o utiliza a fost perna de alaptat, care se turtise la utilizatorii precedenti si nu mai statea copila bine pe ea. Da' alaptasem unul fara perna, asa ca m-am descurcat fara. Inca alaptez (n-a pus strop de lapte de vaca in gurita, de unde rezulta ca n-am avut biberoane - am cumparat recent unul pt. kefir - de unde rezulta ca n-am avut sterilizator) si toata lumea e happy.
Singura chestie obligatorie a fost scaunul de masina - far' de care nu-mi dadeau drumul cu bb din spital. Sa ai grija, daca il iei folosit, ca scaunele au ceva durata de viata, eu stiu de sase ani, pentru cele produse in ultima vreme. Daca il iei nou, mergi pe net si vezi reviews, macar sa dai banii pe ceva ca lumea.
Re: haine. Pe Atomix l-am facut in plina epoca a iegarilor. Mi-am luat cea mai larga pereche pe care-am gasit-o pe piata, trei plovare lungi si asa am trecut iarna. Plus tricourile lu' Colegu' si plovarele lui prin casa. Acum sintem in plina era leggins... fo for it.
Nu vreau sa stresez pe nimeni, mie dr. mi-a spus sa evit uleiul de amande la masaj macar pina la sase luni pe motiv de risc sporit de alergie.
Ha. Mai vreau sa zic doar ca lui Atomix i-am calcat fiecare cirpulita luni in sir... Cu Addison... nici macar nu stiu unde e fierul de calcat. Mai bine ma joc cu ea.
Fug, ca se trezeste,
Simonna
ina.click spune:
Gasit croitorie pt modificat pantaloni, ca la soacra-mea ajung de abia cand o sa fiu gata sa nasc.
Ce mi-au zis sa cumpar: approx 1 metru de "patent" (cica asa se cheama) sau "din ala pentru trening" din Bucur Obor.
Pret manopera 20 RON, cica dureaza 2-3 zile. Cu pantalonii mei fireste.
Eu zic ca de la 500 RON la 20 RON e ceva economie :)
Mi-au mai cerut si 50 RON pt inlocuit captuseala la o haina de iarna dar asta e deja alta poveste.
Repere pt mamici bucurestene interesate: vis a vis de Aurel Vlaicu (metrou). Vedeti sa nu va rupeti gatul prin transeele sapate cu mult spor de Gigeii locali.
21 +
KattyRodion spune:
wow, daca as fi fost si eu asa pregatita cand a aparut Danut. deja esti la curent cu toate. :) felicitari!
Legat de second, doctorii spun ca sunt sanse mici ca un copil sa aiba boli de piele dar oricum spun ca e bine sa le speli la temperatura mare.
Poti sa incerci si varinata outlet, e un pic mai scumpa dar esti mai linistita. Eu am luat acum cateva saptamani de pe outletdecopii.ro niste chestii de iarna pentru Danut si am fost f multumita. sunt o multime de astfel de magazine on line, aleg ei deja cele mai bune produse, da un search pe net. Am mai vazut in targ la Vitan intr-o duminica la unii vindeau pe mese la preturi f bune, dar pe frigul asta nu cred ca merita.
Important este sa iei putine articole de sezon, ca peste 3 luni nu le mai poti folosi, iar la anul nici atat. Si daca nu stii sigura daca i se potriveste ceva, mai bine iei ceva mai mare, sa-l poata purta mai tarziu.
Si daca poti, hraneste copilul la san, nimic nu e mai sanatos!
bafta multa, si sa fie sanatos!
Burtocika spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mcoca laptele nu vine mai greu la unele mamaici. Laptele vine atunci cand trebuie sa vina, adica la 72h de la nastere. Inainte este colostru, iar unele femei au mai mult, altele mai putin voir deloc, ca mine. Eu i-am dat supliment o zi fetitei mele in maternitate, pentru ca scazuse mult in primele 2 zile, ia reu nu aveam ce sa-i dau. A treia zi a venit laptele si gata. am alaptat un an. Am folosit pompa cand am mers la lucru, in rest nu. |
Adica "trebuie" sa vina abia dupa 72 de ore ??? Si pana atunci cu ce se presupune ca se hraneste copilul ??? Cu aer ? Tu singura spui ca in primele 2 zile a trebuit sa-i dai lapte praf ... Atunci cum e faza cu "vine laptele cand trebuie sa vina" ?
Daca vine atunci cand trebuie, ai noroc !
larasarit spune:
Inainte de aparitia laptelui mentioneaza mcoca de colostru.
Pui de om al meu a papat formula de lapte in maternitate, apoi acasa tot asa o zi, doua pt ca de la
nu curgea de se invatase bebe cu biberonul.
Ar trebui sa mai pui pe listuta si medicamentele pentru bebe "in caz de", sa le ai in casa.
de