aproape 8 luni si nu zice tata sau mama

aproape 8 luni si nu zice tata sau mama | Autor: nykolmaria

Link direct la acest mesaj

sunt noua pe-aici si voiam sa va intreb daca e normal k un copil de aproape 8 luni sa nu zica mama sau tata...poate ca suna stupid dar sunt cam ingrijorata pt ca toti ma intreaba:"cum nu zice tata?a mea a zis de la 5 luni".....bla,bla,bla....voi ce parere aveti...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Eu zic sa stai relaxata. Eventual poti da o cautare pe net sa vezi la ce varsta incep bebelusii sa spuna mama si tata CONSTIENT! Sunt si unii care repeta silabele astea usoare de la 5 luni in sus, dar nu inseamna ca si stiu ce spun. Uite, sa te linistesti, ai mei amandoi au zis constient 'tata' dupa 10 luni, iar 'mama' abia la 14-15 luni. Deci la 8 luni e chiar deplasat sa ai asemenea pretentii de la bietii bebei

Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)

www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

E inca mic, nu ai de ce sa-ti faci probleme. Lasa-i pe cei din jur. Fiecare copil are ritmul lui.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Baietelul meu a zis tata si mama (in mod constient, nu ca silabe repetate) dupa un an. Mai lasa gura lumii in pace, o sa auzi ca unii spuneau si poezii la 8 luni daca mai intrebi mult. Importante sint altele: sa aiba contact vizual cu voi, sa gingureasca, sa inceapa sa "spuna" silabe, sa se bucure la vederea cuiva cunoscut...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

La 8 luni putini copii zic deja constient mama si/sau tata,in schimb ar cam trebui poata sa repete deja silabe,nu neaparat ma-ma sau ta-ta ci si altele gen ba-ba-ba ... pa-pa ... da-da ... la-la-la etc.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Uite ce am gasit:
In Romania indicile dezvoltarii normale a comportamentului verbal sunt :

• 1 luna - sunete laringiene
• 2 luni -gangureste
• 3 luni - vocale si consoane izolate
• 4 luni - tendinta de modulare
• 5 luni - sunete în ritm alert
• 6 luni- sunete mai variate
• 7 luni - vocalizeaza silabe
• 8 luni - pronunta silabe
• 9 luni - silabe repetate
• 10 luni - întelege cuvinte folosite des
• 11 luni- cuvant cu sens
• 12 luni - 2 cuvinte cu semnificatia precisa
• 15 luni 4 pana la 6 cuvinte în vocabular activ si folosirea jargon-ului
• 18 luni - 8 pana la 10 cuvinte, în vocabular activ, foloseste cuvinte - propozitii
• 24 luni - propozitii din 2, 3 cuvinte ( substantive, verbe, adjective, pronume)
• 27 luni - îsi vorbeste singur cand se joaca
• 30 luni - vocabular activ bogat, cuvinte din mai multe silabe, verb conjugat, pronume personal
• 33 luni - poezii scurte, sensul pluralului
• 36 luni - relateaza situatii din viata lui si a familiei, receptiv la cuvinte noi, limbaj contituit gramatical, foloseste corect pluralul

Deci de fapt la 9 luni e suficient daca repeta silabele.Dar exista si exceptii - ca la orice - in ambele sensuri copii mai precoci sau ceva mai intarzaiati fara sa fie vreo problema.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

nykol nu te mai lua dupa ce spun altii ca imbatranesti .Respectivii nu ti-au spus ca la 1 an trebuie sa recite luceafarul?
Tu iti cunosti cel mai bine copilul si la varsta asta chiar nu e cazul de stresat pe tema vorbirii.Sa te stresezi daca are 2 ani si nu zice nimci, dar pana atunci vorbeste tu cat poti cu ei, ca si cum ati conversa, vei fi uimita cand iti vor raspunde, dar nu astepta si mai ales nu stresa copiii cu asta...bucura-te de ceea ce fac .
Crede-ma ca vor urma sfaturi de genu, cum nu merge? cum nu face la oala? cum nu mananca singur....te saturi...da-le ignor si nu te stresa ca viata e lunga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Eu cred ca eram inconstienta , la 8 luni al meu nu doar ca nu spunea mama si tata, dar nici nu mergea decat in premergator. Si nu m-am stresat si nici n-am urmat sfaturile bine cunoscute: pana la botez sa nu-i usuci rufele pe sarma (sau sa nu apuna soarele pe ele, nu mai stiu exact:)), pana la botez sa nu-i tai unghiile, doar i le smulgi cu dintii (nu glumesc), cand il scoti din cada sa-l scoti de gat, sa nu ramama cu gatul scurt, la 1 an trebuie sa-si taie sarmaua singur cu cutitul si sa traga apa la WC etc etc.

Cred ca e bine sa asculti ce-ti spune pediatrul, sa citesti pe Internet despre achizitiile copilului la diferite varste si sa selectezi cu grija informatiile primite vrand nevrand din toate partile :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellej

Eu cred ca eram inconstienta , la 8 luni al meu nu doar ca nu spunea mama si tata, dar nici nu mergea decat in premergator.

Cred ca e bine sa asculti ce-ti spune pediatrul, sa citesti pe Internet despre achizitiile copilului la diferite varste si sa selectezi cu grija informatiile primite vrand nevrand din toate partile :)

Aoleu, si alti copii de 8 luni cum mergeau?! Sau jucau fotbal prin curte?

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever
Sovata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

fata mea pana la 1 an a spus doar da-da. iar acum la 1 an jumate ii turuie gura. spune relativ putine cuvinte pe intelesul nostru, dar leaga silabe pe limba ei, ceea ce e foarte bine.
baiatul meu la 1 an zicea: mama, tata, apa, papa.

eu zic ca pana dupa 1 an sa nu te stresezi cu vorbitul. important e ca scoate sunete, si apoi va lega silabe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Citat:
citat din mesajul lui ellej

Eu cred ca eram inconstienta , la 8 luni al meu nu doar ca nu spunea mama si tata, dar nici nu mergea decat in premergator.

Aoleu, si alti copii de 8 luni cum mergeau?! Sau jucau fotbal prin curte?

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever
Sovata

Cum sa nu , de pe la 7 luni de manuta, daca stai sa dai crezare unora.

Mergi la inceput