Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (22)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

Citat:
citat din mesajul lui adrianaBuc

racusor, e o intrebare grea. La cresa e bine ca interactioneaza de mic cu alti copilasi si devine sociabil si acolo au activitati de stimulare a inteligentei, dar rau ca se imbolnaveste mai repede si mai des. Cu bona... trebuie sa ai mare incredere in bona pentru ca nu toate cele care fac meseria asta sunt facute pentru asa ceva.

racusor, si eu zic asa ca adriana, as prefera cresa PARTICULARA, mai tarziu ii va prinde bine in colectivitate...

si asa e si isa, daca papa mai devreme, se trezeste mai des si peste noapte... si tot nu e satula dimineata

_

delfinasul Hannah Isabela (19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
Sierra Nevada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

OANA si eu eram cam impotriva premergatorului,si pana la urma am luat dar cu gandul sa il folosesc putin ,cat sa nu dauneze.nu e bun pt copiii cu displasie de sold sau alte probleme pt ca forteaza bazinul.sa nu fie pe covor pt ca impinge greu(ma refer la covor latos),cel mai bine e pe parchet,aluneca fara efort,si sa fie folosit cand deja se ridica in picioare(poate fi 6 luni,7 luni sau mai tarziu) si sa nu fie tinut acolo in loc de scaun ,cu orele,ca sa ne facem treaba ca stim ca nu are unde sa fuga(e varsta cand merge si de-a buselea).deci,eu am folosit putin ,doar cand au vrut ei ,nu mergeau mult cu el sa isi oboseasca bazinul,mai mult dansa in el.Sofia era innebunita dupa dans,se ridica pe masa si ridica o mana,apoi o ridica si pe cealalata sa danseze si cadea in fund.si asta o frusta.si m-a facut sa ii ia premergator pt asta ,ca si eu eram impotriva.asa ca o puneam acolo cand imi cerea ea,imi arata cu mainile si dand din fund ca vrea muzica ,si ii puneam si acolo dansa ea cu mainile sus,ridicandu-se in picioare,fara sa mai cada.deci pt noi a fost ok,folosit in scopuri din astea
o sa iti arat un video.

RACUSOR,te referi la port bebe din ala cu centuri de il agati de tine si bagi bebe?ca nici eu nu ma omor dupa el,mi se pare incomod.dar i-am mai prins cat de cat trucul sa il bag mai repede,imi pun eu hamurile pe care le las mereu ajustate asa cum sunt,le bag pe cap si pe maini,si ramane sa prind doar la spate clicul.apoi pe bebe il iau in brate,ii scot piciorusele pe gaurile alea,si gata.
inainte il puneam intai pe el,apoi chin sa pun hamurile pe mine !!!!
la noi e mai greu ca ar epicioarele moi,dar la tine trebuie sa fie mai repede asa.
pun o mana sub fund asa incat sa ii tin si spatele cand il bag orizontal acolo,si cu cealalta mana scot un picior.apoi schimb mainile.

BUBStER nu e putin cat a luat.nu e nici mult,dar e bine .nu toti trebuie sa ia mult.de percentil ce ti-a spus,in ce percentil este la greutate?graficul ala cu greutatea,daca nu vezica e pe DC .vezi in ce procent e,probabil pe 25%.
la mine,spre exemplu,din 3 copii toti au avut greutati diferite si la nastere,si la 2 luni...si tot asa..Dar toti 3 sanatosi.Sofia a avut mai putin ca baietii,lua putin,dar super sanatoasa mereu,nu a avut boli,a crescut bine.

DIANA eu te inteleg perfect ,din ce povestesti e greu sa suporti asemenea ajutoare !! mai bine lipsa decat asa !
m-as enerva cumplit si eu...ai impresia ca nu da doi bani pe ce spui ..

RACUSOR-

Citat:
voua ce vi se pare mai bine pentru un copil de 1 an, sa aiba bona sau sa mearga la o cresa (particulara)?

depinde mult cine e bona,daca e de super incredere ,dar cam greusa bagi mana in foc pt cineva,nu?eu tind spre cresa,..ma gandesc ca acolo macar nu ii poate maltrata ca sunt mai multe persoane..se fac si acolo magarii,dar nu din cele grave cum am vazut la bone...adica macar nu e asa mare riscul .o bona singura in casa poate sa ii faca orice ! am vazut si cazuri de neglijenta la crese,nu foarte grave,dar am vazut cazuri grave cu bone,cand le-au pus camere video..cu batai,etc..Eu daca as lasa copil mic car enu stie sa spuna ce i se intampla ,cu bona,as pune camere de luat vederi,nu stiu cum,m-as interesa de o metoda eficienta.
nu-mi amintesc,cred ca la odisee la Sofia a pus o mamica telefonul mobil deschis ,si a ascultat,gasise copilul cu vanatai,si a auzit bona cum il dracuia rau de tot.a plecat de la serviciu,saraca ,direct acasa,cu inima facuta praf !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tina_80 spune:

Citat:
citat din mesajul lui racusor2010

voua ce vi se pare mai bine pentru un copil de 1 an, sa aiba bona sau sa mearga la o cresa (particulara)?

mami de brotacel Andrei Ioan
9 iunie 2010

Chiar ieri vb cu sotul cam cum o sa facem si noi la un moment dat.
Cresa de stat - in nici un caz!

Bona - pai pana gasesti pe cineva de incredereeee, cred ca face copilul 3-4 ani.
Eu am gasit destul de greu o femeie care sa faca curat, dar o bona?!

Cresa particulara = parerea mea este ca e ideala. Personal calificat, educatie, socializeaza mai repede, se indeamna la mancare.
Dezavantaj - raceste mai des si nu ai cu cine sa-l lasi acasa.

aceasta e parerea mea!

Racusor, mi-am adus aminte!
Mai devreme ma uitam la pozele cu Andrei si a venit sotul langa noi in dormitor si l-a recunoscut...cica el e delfinasul sef?

A crescut tare bine, este un frumos si are niste hainute f frumoase!

Sa va traiasca si sa va bucure viata!

Mami fericita si implinita de Radu Gabriel 16.06.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

tina, 8 kg!! sa va traiasca!!!

_

delfinasul Hannah Isabela (19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
Sierra Nevada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tina_80 spune:

Citat:
citat din mesajul lui rodyka

tina, 8 kg!! sa va traiasca!!!

Multumim, si voua la fel!

Mami fericita si implinita de Radu Gabriel 16.06.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaBuc spune:

crispro, la noi dintisorii sunt mari deja amandoi. O sa va pun o poza cu ei in prim-plan.

Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010

Are mami fata frumoasa cu 2 dintisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

tina, si noi avem fontanela mare si la fel dam vigantol 4 picaturi

calciu nu ii dam.

noua nu ne-a zis de rahitism, doar a zis ca are fontanela inca prea mare si ca trebuie sa marim doza de vigantol. speram sa fie bine.

9 iunie 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Citat:
citat din mesajul lui racusor2010

9 iunie 2010

sa aiba o bona clar. la cresa particulara se imbolnaveste si atunci esti silita sa iti iei des medicale. plus ca un copil la 1 an inca nu merge foarte bine, are nevoie de multa atentie ori nu cred ca la cresa particulara exista 1 om la 2 copii sa zicem. In caz ca vei alege bona trebuie sa incepi sa cauti cu minim 3 luni inainte sa vrei sa te intorci la job, ca sa o testezi. Poate nu iti place...o schimbi etc. Nimeni nu e ca mama...dar...se mai pot gasi si compormisuri ce sa facem. Ideea e ca daca iti faci o mamica prietena in parc iti va spune cum se comporta cu copilul in lipsa ta. Eu pentru ca n-am avut bona...ieseam cu copilul. Nu va zic cate minunatii am vazut la bonele care tineau copii. Si erau si super platite. Am vazut insa si super bone, cu suflet mare. Una din ele tinea copilul pe jos sa mearga mai mult decat o faceam eu (de lene evident). A si..faceti cumva sa scoateti tv-ul sau sa nu aiba acces bona in fata tv-ului. Altfel ii uita pe acolo sau se uita ea la telenovele.

Larisa mamica de Nectarie (22 iulie 2010) si Alexia (13 iulie 2006)

http://picasaweb.google.com/roparo/BotezNectarie11Septembrie2010#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

tina

9 iunie 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

tina, urias...ce sa mai...eu nici nu-l mai cantaresc....mi-e frica sa nu arate cantarul tot vreo 8...vedem luni cand mergem la controlul de 3 luni.
racusoru', n-ai somn draguta?

Larisa mamica de Nectarie (22 iulie 2010) si Alexia (13 iulie 2006)

http://picasaweb.google.com/roparo/BotezNectarie11Septembrie2010#

Mergi la inceput