Somatie de plata :(

Somatie de plata :( | Autor: wapi

Link direct la acest mesaj

Tocmai mi-a lasat postasul o somatie de plata cu titlu executoriu pentru diferente de impozit anual de regularizat, in total 54 RON, dupa cum urmeaza:
decizia de impunere xxxx din 11/2007 :31 RON
decizia calcul accesorii xxxx din 09/2008: 1 RON
decizia calcul accesorii xxxx din 02/2009: 11 RON
decizia calcul accesorii xxxx din 10/2009 7 RON
decizia calcul accesorii xxxx din 03/2010 4 RON
Din 2003 am avut un singur job (am avut cativa ani 2 joburi, intotdeauna mi-am depus fisele fiscale si am incasat/platit la timp diferente de impozit), in 2007 mi-am schimbat locul de munca. Nu inteleg de unde ar proveni, probabil trebuie sa merg sa intreb. Pana acum nu am primit nicio alta hartie in care sa mi se ceara sa platesc.
Unde trebuie sa platesc?
Timp sa merg sa intreb de ce nu am...
Daca nu platesc, cum ma executa (n-am nicio proprietate/bun pe numele meu, momentan n-am niciun venit personal - decizia de CIC n-am primit-o inca (acte depuse in august 2010)).
Sa ma duc sa platesc sau sa-i las pe ei sa se chinuie sa-mi opreasca banii acestia - probabil din CIC? Mai platesc si altceva in cazul acesta?

Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Pe indemnizatia CIC nu se poate pune poprire.
De executat pentru 50 de lei - hilar, dar ceva bunuri tot cred ca ai (un televizor, un telefon mobil, o pereche de cizme, rochia de mireasa...)
Oricum, trebuie sa vezi ce-i acolo - poate ti-a scapat o regularizare, care a carat dupa ea accesoriile alea fabuloase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wapi spune:

Toate sunt pe numele sotului :), rochia de mireasa nu o tin acasa as putea sa le donez niste vechituri de banii aia, ar fi interesant sa vad cum le evalueaza (o tigaie arsa, niste ghete rupte)
Singurul motiv pentru care mi-ar fi scapat este ca nu am primit instiintare de plata, si totusi au ratat sa-mi trimita timp de trei ani chestiile astea.
Unde trebuie sa platesc ? ca pe hartiuta nu scrie

Mergi la inceput

La emitent - ai in antet datele de contact, la Directia de finante publice.
Probabil ca n-ai primi instiintarea - dar trebuie sa mergi sa vezi ce s-a intamplat (poate a fost trimisa si nu erai acasa, poate a semnat altcineva in locul tau si nu ti-a dat-o, poate ai locuit la aclta adresa decat cea declarata fiscal...)

Nu conteaza ca-s pe numele sotului, daca sunt obtinute in timpul casatoriei sunt bunuri comune si se executa . Ramai fara rasnita de cafea!

Mergi la inceput

N-m rasnita, ca nu beau cafea
Adresa n-am schimbat-o, postasul nostru nu lasa la altcineva corespondenta recomandata. Le dau si banii astia, sa mai plateasca ceva stimulente
Multumesc pentru ajutor si atmosfera!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Da nu se prescriu dupa atata timp?

Nu se incurca ei cu vechiturile tale. Te cauta sa vada daca ai vreun cont pe numele tau si te executa direct de-acolo. Sotului meu i-au executat o amenda PLATITA dupa nu stiu cati ani dintr-un cont de ING. Asa ca vezi ce conturi ai si ce bani tii prin ele.

AM uitat sa zic: l-au executat si FARA somatie.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Se pare ca se prescriu dupa 5 ani datoriile fiscale. Ar trebui sa vad pentru ce anume e impunerea initiala. Prea mare bataie de cap..

Mergi la inceput

Da, dupa 5 ani, nu e termenul de prescriptie general - numa' ce am platit si eu o datorie din 2006 de care n-am stiut. Tampenia (pardon de expresie) este de atunci am avut si impozit de returnat, deci puteau sa compenseze.
Androix, nu rade de vechituri - acum vreo jumatate de an Finantele din judetul meu aveau 4 rochii de mireasa, televizoare, computere, telefoane - deci ce ar avea ghetele?
(La tigaia arsa ma bag, este buna pentru clatite!)

Mergi la inceput