Buna tuturor!
Desi nu am aintrat de mult pe acest forum drag mie, iata ca a venit si timpul....
De aceasta data sa ma informez despre somaj :(
Sunt angajata, la o firma privata, dar unul din punctele de lucru se va inchide din 22 oct.
Am dat toti angajatii un test, rezultatul urmand sa ni se comunice in aceasta saptamana.
De la 1 oct s-a modificat contractul meu de munca pe perioada nedeterminata, iar din ianuarie 2010 pana in iulie 2010 nu am lucrat.
Nelinistea mea e ca voi beneficia de somaj, in cazul in care voi fi disponibilizata?
Care sunt conditiile sa beneficiea de somaj?
Nu imi doresc, dar pamna voi gasi de munca....dureaza.
Lavinia
Conform legii76/2002 art. 34 pct. 1 (a) ca sa beneficiezi de indemnizatie de somaj trebuie sa ai minim 12 luni complete (8 ore) cotizate din ultimele 24 anterioare depunerii solicitarii. Pe scurt ca si un exemplu daca ai depune cerere pt somaj cu data de 1 decembrie 2010 - trebuie sa ai lucrate minim 12 luni (nu neaparat consecutive dar minim 12 luni) in ultimii doi ani anteriori deci, in perioada 01 decembrie 2008 - 30 noiembrie 2010.
Daca ai contracte cu norma partiala 2-4-6 ore se vor considera ca atare deci proportional cu 2-4-6 ore.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Multumesc ptr informatii, Marius!
Sigur voi beneficia, daca se ia in calcul ultimele 24 de luni.Am fost angajata din 23 sept 2008 pana in ianuarie 2010.Si anterior de sept 2008 in CIC.
Sa dea Dumnezeu sa nu fie cazul, prefer sa muncesc.
Sanatate si inca o data multe multumiri!
Lavinia