Iepurasi de Martie-Aprilie 2010 (72)
Raspunsuri - Pagina 7
marsy_baby spune:
Buna seara mamici si puiuti frumosi!
Intru si eu sa va salut si s va spun k ne ies si noua dintisorii si facem mutrite cu nasucu ca un iepuras, e tare dulce
Am pus-o si eu in premergator dar sta in loc cu el,nu vrea sa se plimbe cu el, ai vostrii cf cand sunt in premergator?
Pt dintisorii e bun Calgelu?
Mami de minune mica, Daria Marcela 26.02.2010
miria_cristina spune:
Buna, fete!
Va citesc si-n somn, asta daca va era teama c-o sa dispar (fireste ca nu va era), dar am dormit ca balega pe camp. Pur si simplu nu m-am putut ridica din pat. Copiii s-au descurcat cum au stiut si vad ca au supravietuit si fara mine.
Nici acum nu ma simt cu bateriile incarcate, dar e mai bine.
Am vazut poze superbe si copilasi-ingerasi, dar n-am terminat. Intru si pe picasa mai incolo.
IRENE - Imi pare tare rau de necazurile prin care treceti! Sper sa treceti repede si bine peste ele! Sanatate!
child spune:
MIRIA bine ca te vad, vroiam sa te intreb daca nu se constipa Casian de la Lactana?
IRENE imi pare rau . Sper ca macar Diana sa nu faca o forma prea grava. Pup tiza mea
CRISTINA snitelul carpatian e snitel normal peste care pun sos de usturoi facut cu smantana si deasupra cascaval ras.
E o specialitate ce am mancat-o doar la Miercurea-Ciuc.
child fericita de Albert-Krisztian (2.03.2010)
vladimirescu spune:
am asa multe de scris si pt asa multe dintre voi ca ar trebui sa scriu jumatate din noapte
nu va suparati - fetele carora s-ar cuveni sa le raspund si altele care nici nu banuiesc ca le-am vorbit in gind - dar pe mine ma inspaiminta gindul ca mereu uit pe cineva caruia vreau musai sa-i scriu si atunci nu mai scriu deloc, nimanui...
cu diversificarea asta: mie pediatra mi-a zis ca abia pe la 8 luni trebuia sa aiba Floricica 3 mese diversificate. noi ne-am grabit tot la sfatul ei sa inlocuim 3 alaptaturi pt ca lua cam prea lent in greutate. si ea zice, ca si multe fete de aici, ca pina la 1 an LAPTELE E BAZA. Asta inseamna ca trebuie sa bea destul lapte, sub forma de LP in biiberon sau LM cine-si mai permite, sau sub forma de iaurt sau brinza.
am simtit sa repet asta in primul rind pt mine, care sint tentata sa-i fac meniuri mai consistente si cit mai variate, cu legume si fructe, ca la adulti , si uite asa au mai ramas 2 alaptaturi, unul dimineata si unul seara, plus cite un pic de gust nopatea (cind ma cere ca sa se alinte, nu maninca propriu-zis). Si 2 mese de lapte e putin rau!
si am mai zis si pt unele din voi care gresesc la fel ca mine, se arunca pe meniuri cam prea diversificate :))
in concluzie, eu de azi am schimbat meniul lui pt 7 luni cit are astfel:
6-7 dimineata: LM
ora 9-10: LP cu cereale (orez, roscove, porumb, tapioca - combin 2 cutii intre ele) - practic a doua masa cu mult lapte
ora 13: piure moale din radacini si legime diverse cu un pic de carne de vita si, o data la 2 zile, un sfert de galbenus. Plus ulei de masline destul de mult, ca al meu are pielea uscata si ajuta...
(sa nu uit: pt cmbaterea constipatiei de la morcovul fiert, eu mai arunc in supa ceva para si pruna, sa stiti ca da bine si la gust :))
ora 17: brinzica calcica din 200 ml LP cu piure de fructe
ora 20: LM
Daca nu vrea sa manince bine la sin, la prima trezire - pe la 22-23, mai dau niste LP prin somn.
Noaptea inca un alaptat, dar e de alint, nu prea inghite...
Scuze daca v-am plictisit :)
vladimirescu spune:
Si un mesaj de incurajare pt fetele carora le mai pling mult copilasii: trece si asta!!
Floricica m-a capiat de luni de zile, plingea si se infuria la toate pirturile, se scremea si plingea jumatate de zi cind trebuia sa faca kk etc... Am facut tot ce mi-a stat in putinta sa-l ajut, Protectis ii dau de 2-3 luni in fiecare zi etc etc
Ei bine, de citeva zile e f dragut si jucaus, se aud pirturi fara sa ne anunte inainte prin miriieli si plinsete, ba chiar a inceput sa faca kk pe muteste, fara sa se mai vaite...
Nu am facut nimic in plus, pur si simplu a mai crescut si probabil s-a mai reglat digestia.
Si iata cum se verifica din nou credinta mea ca, la bebelusi, cele mai multe probleme se rezolva cu rabdare pur si simplu: sa avem rabdare ca toate trec, cele mai multe de la sine, si noi adeseori ne stresam mult prea tare pentru lucruri care se rezolva singure dar la timpul lor, nu cind vrem noi :)
cum au trecut colicii de la sine, asa trec si tipetele de la constipatii, si plinsetele de la dinti... TREC TOATE !
dayanara spune:
cineva cred ca maya a mancat mar cu dovleac si vladi a zis de prune in piureul de legume...nu e nici-o mirare, eu lui ivan i-am pus si-i mai pun mar in piureul de legume, constipa un pic, dar ii datea gust, ca doar nu.i bagam bors sau zahar :))) nu stiu ce gust i.a dat ca a functionat, asa ca daca eu care sunt anti-gatit am facut asemenea preparate, voi sigur o sa gasiti combinatii si mai speciale
roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006)
"De medico, poeta y loco todos tenemos un poco"
POZE
miria_cristina spune:
CHILD - Nu se constipa, dar cred ca este si predispozitia lui. Uite, acuma, de cand cu diversificarea, kk a devenit mai solid, dar totusi nu se constipa.
Mi s-a constipat, insa cu Aptamil o perioada.
vladimirescu spune:
si tot din categoria de "probleme" care mi-au dat batai de cap si pina la urma s-au rezolvat de la sine:
- la 6 luni nu statea in fundulet deloc. Dar cins s-a hotarit ca vrea sa stea, l-am pus cam 3 zile intre perne si dupa aia nu a mai avut nevoie de sprijin, a prins imediat cum e cu echilibrul
- la 7 luni nu impingea deloc in picioare cind il puneam cu talpile pe ceva tare, lasa genunchii moi si flexati. Acum, la 7 luni si 1 saptamina, sta bat de drept in picioare, se sustine bine, ba chiar s-a prins de cum sa se echilibreze ca sa stea bine la verticala fara sa se balangane. Se tine doar de 2 degete ale noastre, in rest toata greutatea e pe picioarele lui.
Uimitor cum citeva zile fac toata diferenta !
miria_cristina spune:
ROXANA - Poti combina legume cu fructe si chiar ies gusturi speciale.
De fapt, in mancarea noastra, de multe ori pun si cate un mar taiat cubulete, care ajunge de multe ori sa se piarda prin restul ingredientelor, in schimb, da un gust mancarii de se intreaba toti ce reteta am facut.
dayanara spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miria_cristina ROXANA - Poti combina legume cu fructe si chiar ies gusturi speciale. De fapt, in mancarea noastra, de multe ori pun si cate un mar taiat cubulete, care ajunge de multe ori sa se piarda prin restul ingredientelor, in schimb, da un gust mancarii de se intreaba toti ce reteta am facut. Cristina, mamica de George Casian (23 aprilie 2010) si Maria Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina "Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora." "Uita raul, iarta mult si rabda mult." Arhm. Mina Dobzeu http://bucuriaarteisauartizanuldebucurii.blogspot.com/ |
da sa stii ca marul da gust bun
merci de mancare :)
roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006)
"De medico, poeta y loco todos tenemos un poco"
POZE