cele 10 porunci
Raspunsuri - Pagina 15
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Katya LadyJ,pai tocmai ca nici evreii si nici martorii lui Iehova nu cred in Iisus.Am citit de finantari,dar nu mai stiu unde,nu ca sint contabila la iehovisti,Doamne fereste,oricum nu vad ce legatura are. Si ca tot sintem amestecati pe-aici,tu de ce confesiune esti,ca nu mai stiu daca a reiesit pe undeva,decit ca esti cumva impartiala,ceea ce in cazul unei religii mie mi se pare ca e cam nepotrivit,nu stiu,tot la bancul ala cu un baci care avea oi albe si negre ma duce gindul.Care baci,intrebat fiind care oi dau mai mult lapte,zicea ca alea negre.Dar alea albe nu?Si alea albe zicea baciul.Dar lina care dau mai buna?Apai alea albe.Dar alea negre nu?Apai si-alea negre.Si tot asa. In fine.Noapte buna. |
Katya, esti dezinformata. Martorii lui Iehova cred in Iisus Mesia.Sunt crestini.
Legat de confesiunea mea, vezi cum cauti motive ca sa poti judeca?
Ar fi bine sa combatem idei , nu persoane. Faptul ca esti interesata de confesiunea mea inseamna ca vrei sa ma combati pe mine, ca persoana. Nu vrei mai bine sa combatem ideile? Uite, pe mine nu ma intereseaza ce confesiune ai tu sau daca ai vreuna
denizel spune:
citat din mesajul lui ladyJ Legat de confesiunea mea, vezi cum cauti motive ca sa poti judeca? Ar fi bine sa combatem idei , nu persoane. Faptul ca esti interesata de confesiunea mea inseamna ca vrei sa ma combati pe mine, ca persoana. Nu vrei mai bine sa combatem ideile? |
Bravo, Lady!
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
patou spune:
Katya, esti dezinformata. Martorii lui Iehova cred in Iisus Mesia.Sunt crestini. |
sigur, cred in Isus dar nu cred in trinitate, il considera doar ca fiind fiul lui Dumnezeu (ceea ce a fost doar cat a trait pe pamant) si nu ca fiind Dumnezeu.
p.s am participat la un studiu biblic cu martorii lui Iehova
Katya spune:
Nici vorba sa judec persoane,ce-am eu cu patou ca persoana?sau cu Michelle?
Si am mai explicat de ce cred ca e normal sa stim ce confesiune avem:pt ca se creeaza confuzii,ca in cazul cu Judecata si iadul de care i-am spus lui denizel.La tine recunosc ca-s curioasa:pro sabat,anti moaste,deci e normal sa ma gindesc ca poate nu esti ortodoxa si atunci sa ma-ntreb ce-am eu de discutat cu protestanti,ce, nu mai sint subiecte?
Ca altfel fiecare zice conform religiei lui,degeaba a pus cortexia citate,degeaba mamabear(cel putin la fapte+har era citatul la sb cu mintuirea),degeaba zice Crinuta de spovada+impartasanie,eu o tin cu lumina de la Ierusalim(la care sint martori deopotriva evrei,musulmani,crestini,politie si tot ce vreti voi si lumina tot vine!Singura!Doar cind slujesc ortodocsii.Dar degeaba,ca denizel zice ca o aprinde o babuta dimineata.).
A,si martorii lui Iehova nu cred in Trinitate,n-au inviere,n-au paste,n-au Craciun,Iisus e doar un martor care oricum a murit pe un stilp,am eu o vecina iehovista.
Michelle,deci de-asta zic ca-i mai bine fiecare cu biserica lui.Afara doar de cazul in care se dicuta vreo porunca universala de genul sa nu desfrinezi,dar din astea controversate cu sabatul,uite unde ajungem.
V-am pupat.
patou spune:
Legat de confesiunea mea, vezi cum cauti motive ca sa poti judeca? |
chiar am remarcat ca unii au fata de religia lor atitudinea pe care paganii o au fata de idolii lor. cum criticam ceva referitor la religie cum ne se simtim atacate personal de parca ne-am identifica cu religia si nu cu cel care e centrul acestei religii. parca am fi suporteri la fotbal sau fanii nu stiu carui idol la moda.
evident ca nu vorbesc de fetele protestante
denizel spune:
citat din mesajul lui Katya Dar degeaba,ca denizel zice ca o aprinde o babuta dimineata.). |
hai, mai Katya, asta s-a inteles din ce am zis eu? :))
Nu, nu am zis ca lumina aceea e aprinsa de o babuta!!!! (ar fi bine sa fie asa :).
Am zis doar ca voi, cei care credeti ca Dumnezeu vine anual pentru a demonstra lumii ca ortodoxia e cea mai buna religie din lume, il transformati pe Dumnezeu intr-o babuta care nu uita sa aprinda candelele in nici o dimineata.
Deci, Dumnezeu nu a gasit cu cale sa insiste dinaintea oamenilor nici macar atunci cand s-a pogorat drept Jertfa pe pamant, iar voi credeti ca insista anual!!!! pentru a deschide odata ochii lumii asupra ortodoxiei .
Nu gasesc vreun moment in istoria omenirii unde Dumnezeu sa mai fi fost atat de pisalog in a-si prezenta un punct de vedere :).
Si cred ca nimic de la Moarte si Inviere incoace nu mai are o la fel de mare importanta pentru vreun muritor. In fine...
P.S. aia cu "porunca universala" fuse totala .
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
fdoina spune:
problema cu poruncile nu e ca nu pot fi tinute, problema e cand ramanem cantonati in legea veche, care e insuficienta
pentru ca daca "porunca e sa nu ucizi", vine Dumnezeu-Iisus si spune ca daca ai zis "nebunule" ai si ucis...poate sa spuna cineva pe aici ca n-a ucis (ranit) pe nimeni, niciodata? eu nu
porunca e "sa nu desfranezi" dar vine Dumnezeu-Iisus pe pamant si ne spune ca un gand patimas este deja desfranare...poate cineva sa spuna ca n-a desfranat niciodata...eu una, nu
iar problema cu omul nu e ca incalca poruncile (si in felul acesta isi incalca propria fire, se autodistruge), ci ca nu-si da seama de asta, spun Parintii ca cel mai mare dar pe care-l primeste omul este vederea pacatului propriu
este dar, nu este vreo chestie pe care sa o realizeze omul prin propriile eforturi, ci este dar primit de la Dumnezeu, atunci cand omul se roaga pentru asta
de aceea eu stau uneori si ma codesc mult, cand merg sa ma marturisesc, ce sa-i mai spun parintelui, ca nu stiu sa fi facut cinestiece in ultima vreme (vorba lui denizel, n-am omorat si n-am furat pe nimeni), in timp ce oamenii sfintii plangeau mereu pentru pacatele lor
Katya spune:
LadyJ,bine ca n-ai scris intre timp,ca vreau sa lamuresc ce am vrut sa zic:n-am vrut sa iasa ca,daca ai fi protestanta,n-as mai avea ce vorbi cu tine,ar fi culmea,ci ca,daca ar fi asa,as fi fost in minoritate la subiect si as fi parut exact o musca-n lapte,cum zicea mamabear.
Plus ca recunosc ca-mi dai impresia si ca ai cumva o pozitie de intelectual care discuta cu detasare despre o tema religioasa si nu a unui participant care e implicat emotional in credinta sa.Eu de ex sint patimasa,nu reusesc sa ma detasez si de-aia-i par lui patou pagina poate, i-am si spus ca o invidiez pt mesajele ei scurte si aparent reci,dar gasesc ca si ea e la fel de aprinsa cind vine vba de Duhul Sfint
Denizel,pe tine te invidiez cel mai mult.Ei,am dat-o-n bara cu universalul,dar trag nadejde ca se-ntelege ce-am vrut sa zic.
edit ca sa mai zic de Lumina:nu ca doar atunci Si-ar arata Domnul prezenta,ci prin aceasta zic eu ca valideaza religia ortodoxa,asta am vrut sa zic.
fdoina spune:
citat din mesajul lui denizel Nu exista decat un Lazar inviat si, pe ici pe colo, razlet, cate un Pavel eliberat din temnita. Numai "minunea" de la Ierusalim e perpetua. Omniscientza, omnipotentza si... insistentza . |
nu e chiar asa, la fel de insistent a fost cand si-a tinut fagaduintele pe care le-a facut poporului ales, minunile au fost o constanta in legea veche si eu as zice ca nici dupa Hristos n-au lipsit...bineinteles nici scepticii n-au lipsit niciodata
cat despre
ingaduie sa existe parinti care sa-si poarte pe ultimul drum copiii, ingaduie ca zeci de milioane de oameni sa piara in cativa ani de conflict |
nu cred ca Dumnezeu ingaduie toate astea din indiferenta sau din dorinta de a se amesteca cat mai putin in viata creatiei sale...cred ca Dumnezeu, si in aceste rele, ca si in minunea de la Ierusalim, lucreaza singurul bine, mantuierea cat mai multor suflete
denizel spune:
Doina, eu cred ca minunile facute in fata poporului ales au fost etapele unui parcurs ce avea drept tinta finala venirea lui Isus .
Dupa ce Isus a venit, dupa ce mantuirea oamenilor a fost rezolvata, ce rost ar mai avea indexuri luminate indreptate spre a' mai grozava religie dintre religiile crestine? :)
Adica, tu zici ca, pe langa acceptarea jertfei lui Isus si acceptarea Trinitatii, ne mantuiesc "nimicurile" mai mult sau mai putin pur crestine atarnate de coada unei religii crestine?
Deci, mantuirea nu ar fi posibila fara sfinti, moaste, icoane si tot ce separa ortodoxia de protestantismul curat?
Vine Dumnezeu in mod special la Ierusalim ca sa arate ca daca nu cinstim moastele/icoanele/sfintii putem pierde mantuirea?
Daca da, se-nseamna ca Moartea si Invierea sunt ceva destul de slabut sau.... hai... aproape suficient .
Si, orice ai zice, Dumnezeu de-a lungul timpului, a aratat ca face orice, numai asta nu face: uite, uite, va aprind lumina!!! Uite, uite, asta e religia adevarata!!!
Niciodata nu a facut asa ceva, niciodata nu va fi Dumnezeu in halul asta de insistent, cu scopul de a aduce oamenii pe calea cea buna.
Duhul Sfant, care e Dumnezeu, sopteste bland, nu-ti apare in fatza an de an, orbindu-te cu luminile Lui....