cele 10 porunci

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

(care seamana cu a iehovistilor in privinta neexistentei iadului si,bineinteles,a sabatului,ei fiind de altfel finantati de evrei),cind scrie clar in Biblie ca exista mult si bine,Iisus cu gura Lui a zis-o.

Katya, cum mey sa finanteze evreii biserica lui Iehova cand evreii n-au treaba cu IIsus Mesia, unul la mana.
Doi la mana, evreii CRED ca exista iadul(spre deosebire de iehovisti) si TREI la mana, IIsus a fost evreu, evident ca a zis-o, ca, repet, evreii cred in existenta iadului.

Pe ce te-ai bazat cand ai facut afirmatia de mai sus? Esti contabila la iehovisti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Si despre Sabat, Michelle, parca tu te intrebai. Iisus ce a tinut, nu Sabatul aka a saptea zi aka sambata?
Pai daca el asa l-a tinut, cum sa zica ca nu e nevoie sa tinem noi?

Crestinismul de azi este la ani lumina fata de crestinismul timpuriu. Si nu ma refer la timpul care s-a scurs ci la dogma religioasa in sine. Toate sarbatorile pagane care au fost adoptate cu scopul de a face mai usoara aderarea la ´´crestinism´´- de exemplu, doar daca ne gandim la ele si vedem enorma diferenta, cu biblia in mana. Vezi moastele, un singur exemplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Citat:
Crestinismul de azi este la ani lumina fata de crestinismul timpuriu. Si nu ma refer la timpul care s-a scurs ci la dogma religioasa in sine. Toate sarbatorile pagane care au fost adoptate cu scopul de a face mai usoara aderarea la ´´crestinism´´- de exemplu, doar daca ne gandim la ele si vedem enorma diferenta, cu biblia in mana.

inlocuirea sabatului cu duminica a avut printre urmari si decalarea tuturor sarbatorilor crestine. de ex. e cert ca Isus nu a murit la pastele catolic ci la cel evreiesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

LadyJ,pai tocmai ca nici evreii si nici martorii lui Iehova nu cred in Iisus.Am citit de finantari,dar nu mai stiu unde,nu ca sint contabila la iehovisti,Doamne fereste,oricum nu vad ce legatura are.

Si ca tot sintem amestecati pe-aici,tu de ce confesiune esti,ca nu mai stiu daca a reiesit pe undeva,decit ca esti cumva impartiala,ceea ce in cazul unei religii mie mi se pare ca e cam nepotrivit,nu stiu,tot la bancul ala cu un baci care avea oi albe si negre ma duce gindul.Care baci,intrebat fiind care oi dau mai mult lapte,zicea ca alea negre.Dar alea albe nu?Si alea albe zicea baciul.Dar lina care dau mai buna?Apai alea albe.Dar alea negre nu?Apai si-alea negre.Si tot asa.

In fine.Noapte buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Michelle ,pai am mai discutat la alt sb despre Nicodim si nascutul din nou si am fost de acord cu toatele ca la botez se refera.Dar ce nu inteleg eu e de ce sa te botezi de 2 ori?Ca zice clar la Biblie ca "o biserica,o credinta,un botez".Ori daca tu sau patou sau altii ati fost deja nascute din nou prima data ortodox,nu mi-e clar de ce sa va nasteti din nou a 2-a oara?

Dar nici nu mai conteaza,tocmai am citit ca nu e bine sa te bagi in discutii de dogma cu alte confesiuni,ca tb sa fii dragut,tolerant,dar sa-ti vezi de treaba ta.Cel mai bine e sa-ti folosesti energia "pe bisericute",nu degeaba exista expresia.

Doamne ajuta tuturor si sa ne lumineze pe fiecare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Michelle ,pai am mai discutat la alt sb despre Nicodim si nascutul din nou si am fost de acord cu toatele ca la botez se refera.Dar ce nu inteleg eu e de ce sa te botezi de 2 ori?Ca zice clar la Biblie ca "o biserica,o credinta,un botez".Ori daca tu sau patou sau altii ati fost deja nascute din nou prima data ortodox,nu mi-e clar de ce sa va nasteti din nou a 2-a oara?

Dar nici nu mai conteaza,tocmai am citit ca nu e bine sa te bagi in discutii de dogma cu alte confesiuni,ca tb sa fii dragut,tolerant,dar sa-ti vezi de treaba ta.Cel mai bine e sa-ti folosesti energia "pe bisericute",nu degeaba exista expresia.

Doamne ajuta tuturor si sa ne lumineze pe fiecare.

In Biblie se spune de fapt : "Un Domn, O credinta, Un botez!"Efeseni 4.
Botezul presupune credinta,pocainta si schimbare. Eu nu am considerat ca am cunoscut niciunul din aceste lucruri dupa primul botez.Deci eu cred ca nu am fost nascuta din nou, in Duh, atunci...

Numai prin alegerea constienta a fiecaruia prin acceptarea Domnului Isus poti fi nascut din nou. Oricum eu cred ca trebuie sa fii nascut din nou ca sa intelegi toate aceste lucruri.
De fapt cati din jurul tau , botezati ortodox la o anumita varsta mica...sunt nascuti din nou?
Deci acel botez a fost doar un ritual, din pacate.Poate penru alte persoane situatia e diferita si sunt cu adevarat credinciosi si crestini de cand se nasc pana mor.Traiesc in familii crestine...viata e diferita.Poate si pentru tine...Crinuta si altii, botezul care l-ai avut cand ai fost copil este suficient traind toata viata in credinta.
Cat despre a te retrage in bisericute...eu cred ca gresesti, in sensul ca nu in aceste bisericute ai sansa sa vorbesti despre Isus si celor care nu-l cunosc. Si aceste persoane au nevoie de a cunoaste pe D. Isus.
De ce sa nu ne rugam la Dumenzeu sa ne foloseasca, in loc sa stam fiecare in patratica lui?

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
Cat despre porunca cu Sabatul...ieri am citit undeva...nu am studiat,dar poate ma ajutati si faceti voi asta..., am inteles ca este singura porunca care D. Isus nu a mai mentionat-o ca trebuie tinuta.

Pai de ce sa o mentioneze in mod explicit, daca tinerea Sabatului era poate singura porunca ce era cat de cat respectata pe vremea aia si nu existau dileme cu privire la Sabat?
El a zis doar cum nu trebuie tinuta (nu trebuie tinuta cu fatarnicie, nu trebuie incarcat Sabatul cu jdemii de poveri fara rost etc).

Katya, zic pentru ultima data: nu sunt adventista, dar o parte a convingerilor mele se regasesc in adventism.
Atata va mai mirati si atata socoteala imi cereti, ca incep sa ma simt importanta de-a dreptul .

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

Din nefericire, Iisus nu a vorbit engleza.

Pai, da. El vorbea doar romana :)).

Citat:

Mai , nu v-ati saturat de revenirea asta ciclica a unei singure presupuse probleme?

eu nu m-am saturat, dar daca te deranjeaza schimbam.
Vrei sa vorbim despre 'sa nu ucizi'?
E oare vorba numai despre uciderea oamenilor sau a oamenilor si a oricaror vietuitoare?

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Iertati-ma ca ma bag unde nu-i treaba mea, dar totusi eu nu inteleg de ce argumentati tinerea sabatului, ba cu nu stiu ce "revenire" la inceputuri, la "reformarea" bisericii... Chiar de pe vremea Apostolilor a inceput sa se tina duminica, exista marturii in Constitutiile Apostolice si in Canoanele Apostolice. De asemenea ziceti ca Iisus a tinut sambata; pai El a tinut toate cele scrise in lege atunci..., dar in Biblie scrie clar ca noi, ca si crestini, suntem deasupra legii. Iisus a respectat legea si a fost tait imprejur, deci daca-i pe-atata, care din voi si-a taiat imprejur baiatul?
Si care-i treaba cu Iisus "nu a murit la pastele catolic ci la cel evreiesc". Eu stiu ca a murit Iisus-omul la pastele evreiesc (ma rog, in ajunul lui), dar acesta nu are data fixa, deci nu se cunoaste exact data, asa cum nu se cunoaste exact nici data Nasterii Mantuitorului. Ce vrea sa zica afirmatia de mai sus si in legetura cu ce? Doar nu serbati acum si pastele iudaic, pe langa sabat?
Va recomand cu caldura sa mergeti de Sfintele Pasti la Ierusalim; toate persoanele de alte confesiuni pe care le stiu si au participat acolo la slujba de Inviere n-au mai putut sa nege realitatea si s-au convertit la ortodoxie.

Mergi la inceput

Citat:
Va recomand cu caldura sa mergeti de Sfintele Pasti la Ierusalim; toate persoanele de alte confesiuni pe care le stiu si au participat acolo la slujba de Inviere n-au mai putut sa nege realitatea si s-au convertit la ortodoxie.

El ingaduie sa existe parinti care sa-si poarte pe ultimul drum copiii, ingaduie ca zeci de milioane de oameni sa piara in cativa ani de conflict, daaaaar.... nu uita in vreun an sa aprinda niste lumanari in dorinta de a atrage atentia asupra unei religii . Se straduieste anual sa vina aproape de credinciosi, atat de aproape incat se confunda cu batranica imbracata in negru care aprinde candelele dimineata in biserica :).
Nu exista decat un Lazar inviat si, pe ici pe colo, razlet, cate un Pavel eliberat din temnita. Numai "minunea" de la Ierusalim e perpetua. Omniscientza, omnipotentza si... insistentza .

Mergi la inceput