Pufuleti de Ianuarie - Februarie 2010 (150)
Raspunsuri - Pagina 8
alexutzzza spune:
Anuntz primul finger food reusit! Pufuleti!!! e si prima oara cand ii dau, dar dupa ce pe primul l-a studiat, pipait, masurat, strans in mana, intors pe toate partile si apoi mancat, urmatorii au disparut rapid in guritza lui. A priceput faza si ii mananca rapid acuma...cati ii dau atatia mananca...i-am dat numa 4, acum nu stiu pe ei scrie 100% natural si 0.08 sare... sa ii cred? Voi ati dat pufuleti la bebei? Mananca? cat am voie sa ii dau?
de Yannis
ana_g spune:
bunaa!
ne-am intors si noi dupa o escapada la munte unde am prins o vreme buna, contrar meteorologilor. adica a plouat, dar nu intr-una si nu peste tot in acelasi timp. vineri a fost superb de tot, am ajuns pe la 2 acolo, soare, copaci colorati cu rugina.....sambata dimineata daca ploua in brasov, am mers in poiana unde iesise soarele, iar la intoarcere brasovul era senin. nu mai erau oamenii cu produse bio, dar am admirat porumbeii. si ei pe noi.
dar revin mai incolo. am treburi....pt scoala...a, apropo, am gasit rezolvare la problema mea cu facultatea. cum pur si simplu nu am 1200 ron pana la sfarsitul lunii, o sa-mi platesc doar cateva, asa, de 500-600 de lei, alea mai nasoale, iar restul le las restante din nou pt la anu. tot ce se va intampla e ca o sa-mi dau licenta in toamna si nu in vara. iaca fleoshc!
mama unui pui...Stefan
xela_07 spune:
La noi a mancat C prima data azi peste. Am facut pastrav la cuptor cu brocoli si conopida la abur. A mancat de-a spart.
Despre pufuleti nu stiu de ce nu sunt convinsa ca sunt OK. Trebuie sa mai aprofundez. I-am dat si eu de vreo 2 ori ca manca A pe langa el. Normal ca i-a placut rau de tot.
In alta ordine de idei eu am cam alergat weekendul asta si am avut 100 de mii de treburi. Sunt super odihnita ptr inca o saptamana .
Ma uitam mai devreme la pozele cu A cand avea 9 luni. Of ce trece timpul am copii maricei acum. Maine poimaine isi iau zborul ... O intrebam pe A la masa azi de ce copil ii place cel mai mult la gradi. Imi spune ca de George (nu-l stiu ) si ca ii place sa se aseze langa el . Pfff .
Ma bag la somn sa nu incep cu aberatiile. Noapte buna!
alexutzzza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui xela_07 La noi a mancat C prima data azi peste. Am facut pastrav la cuptor cu brocoli si conopida la abur. A mancat de-a spart. Despre pufuleti nu stiu de ce nu sunt convinsa ca sunt OK. Trebuie sa mai aprofundez. I-am dat si eu de vreo 2 ori ca manca A pe langa el. Normal ca i-a placut rau de tot. In alta ordine de idei eu am cam alergat weekendul asta si am avut 100 de mii de treburi. Sunt super odihnita ptr inca o saptamana . Ma uitam mai devreme la pozele cu A cand avea 9 luni. Of ce trece timpul am copii maricei acum. Maine poimaine isi iau zborul ... O intrebam pe A la masa azi de ce copil ii place cel mai mult la gradi. Imi spune ca de George (nu-l stiu ) si ca ii place sa se aseze langa el . Pfff . Ma bag la somn sa nu incep cu aberatiile. Noapte buna! |
WoW! da e rapida A. Abia a inceput gradinita, sau nu stiu eu bine?
Ce generatie crestem nene!
Mdea...nici io nu-s linistita cu pufuletii, mai bine ii fac mamalica si ii dau bucati din ea , dar daca studiezi si gasesti tu ceva
de Yannis
decenuela spune:
citat din mesajul lui mamidepuiuti simplicity,multa sanatate arianei! sper sa scapati repede de raceala! miremia,cand ai zis de enteroclita,la AMR m-am gandit ma bucur ca te simti bine acum...ca, sa aibe je un asa amereu,as sari intr-un picior si nici nu m-as uita la tortul lui micki mami de Radu si Alex asa creste Alex |
hm....azi am constatat ca je si mima avem ac nr de kile....numai ca astea, spre final se dau al naibii de greu. dar io n-am enterocolita...(lasa, mai bine)..si am stat cu dusmanul in frigi...
eu asa vrea sa scad sub 60..desi cand am ramas gravi..cred ca aveam 61-62.
mima..ce zici...il asteptam pe mos craciun....gazele?
Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...
Povestea unui...petrecaret
N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...
decenuela spune:
citat din mesajul lui lorex Fetelor, am vazut la iepurasi meniuri curioase: piure de sfecla rosie, paste?? Voi dati paste la BB? integrale? cum le dati? si sfecla rosie?? eu stiu ca sfecla rosie se da mai tarziu..eu o pun la fiert dar o scot la blenduit... Cu peshtele cand ati inceput? De care? Sa nu care cumva sa dati Pangasius ca e nasol..crescut fortat, adus tocmai din vietnam, folosesc nush ce hormoni extrasi din urina...multe...detaliez daca intereseaza pe cineva. _ Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele... 01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure.. _ |
mda...
io am fc ciorba de legume in care am pus si o sfecala...jiji n-a prea mancat dar nu cred ca din cauza sfeclei ci a borsului pus..piure nu stiu daca ii voi da...dar ciorba sigur ii voi da cu sfecla...e sanatoasa.
despre paste, ce sa zic...da i-am fc o data parca ..nu mai stiu cu ce..si la fel...cred ca erau cam inecacoiase si nu s-a omorat....dar crecd ca merg cu carnitza si suc de rosii, voi mai incerca(da, integrale)
si apropo de retete...mi-a imprumutat vecina o carte cu retete de bb. e destul de interesanta , are 360...ceva de gen retete, arata timpul de preparare, poze, varsta pt care e recomandat, de asemenea combinatii de alimente, sfaturi. mie, cum imi place maculatura....evident ca mi-am comandat-o ...de pe situl de mai jos...si era reducere...am dat 42 cu tot cu transport.
http://www.librarie.net/carti/120271/CARTEA-RETETELOR-PENTRU-BEBELUSI-COPII-Bridget-Wardley-Judy-More ]cartea [url/]
ia sa vada daca a iesit
decenuela spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alexutzzza
Merci de pont, poate trec sa vad. EU lui Yannis ii dau oua de la supermarket. Primele oua (4-5) i le-am dat in Grecia, bio, crescute in curtea unor unchi etc. Apoi mi-a adus Miri niste oua de tzara i-am dat si din alea vro 4 apoi la revedere, mi0a zis dr. sa nu ma mai stresez si sa ii dau copilului oua de la supermarket, le testez (prin invartire) sa vad care-s proaspete si gata. Am gasit unele 385 de la Mega Image care-s mici asa in cutie cartonata, le pandesc sa le cumpar proaspete si alea chiar sunt mai greu de invartit decat orice alt brand, ma declar multumita. Si si Yannis Mie dr mi-a zis acum la ultimul control cand i-am facut vaccinul optional (la 8 luni juma) sa ii dau peste dupa 9 luni si peste alb. Intentionez sa ii dau dorada, noi numai din aia mancam. Sau peste proaspat in Grecia cand o sa mergem, sunt niste pesti mici si dulci, barbuni le zice, foarte buni. Si mi-a mai zis ca tot de acuma gata cu papa de bebe. Daca nu gatim prajit, cu multe grasimi sau porc sa ii dam din mancarea noastra, Supa daca ne facem sa ii dam din a noastra (fara sa zica ceva de interzis sare) a zis ca sa ii piperez un pic mancarea si sa ii pun ierburi aromatice, sa ii pasez si ceapa si patrunjelu si toate cele. de Yannis |
ouale se mai verifica astfel. pui o cana cu apa plina cu oul inauntru , daca ramane pe fund, culcat e proaspat...daca sta la verticala...deja e mai trecut ....si trebuie consumat doar prajit(nu pt bb) si daca se ridica la supr e vechi ....
subiectul peste e delicat pt ca reconadat pt ei e sa le dam pesti f f proaspeti deoarece e printre cele mai perisabile alimente. de asemenea cred ca salaul, pastravul sunt recomandati pt ei, adik nu pesti grasi.
eu nu stiu daca prin bucuresti mai sunt pescarii, unde sa mai existe pesti vii...(de ex jiji m a luat un ton din real si....ii pica carnea de pe oase)....asa ca aveti grija mai ales pt bb...chiar dorada, care e mmmmmmmmmmmmmmmm..........buna.....e adusa si aia...sa ai mare grija.
da..eu lui jiji nu-i mai gatesc special decat daca noi avem chestii necomestibile pt el..sau tre sa fac ceva special...in rest...mananca ce mancam si noi...mai ales ciorbele.
decenuela spune:
citat din mesajul lui alexutzzza Anuntz primul finger food reusit! Pufuleti!!! e si prima oara cand ii dau, dar dupa ce pe primul l-a studiat, pipait, masurat, strans in mana, intors pe toate partile si apoi mancat, urmatorii au disparut rapid in guritza lui. A priceput faza si ii mananca rapid acuma...cati ii dau atatia mananca...i-am dat numa 4, acum nu stiu pe ei scrie 100% natural si 0.08 sare... sa ii cred? Voi ati dat pufuleti la bebei? Mananca? cat am voie sa ii dau? de Yannis |
cred ca cei mai ok sunt GUSTO.... altii sunt mai sarati, mai tari...
decenuela spune:
s-a trezit jiji asa ca....
neatza fetili...repede de tot coffe..fierbinte...
sa aveti o sapt superba...
onitza spune:
'Neata!
LOREX, da-i linistita sfecla, noua doc pediatra care e si nutritionista ne-a spus sa ii punem in supa de la 7 luni. Pasezi ca pe orice leguma, eu i-am dat si ca piure cu ou si morcov.
Lui Daniel ii place ardeiul copt, am inceput sa ii dau de curand.
Stiu ca nu am mai intrat de multicel, din lipsa de timp, sper ca sunteti bine, sanatosi si voi si copilasii.
ALEXUTZA, wow primii pufuleti! Ma apuca nostalgia, cand au crescut?