Cum sa ....fiu diplomata in acest caz...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Lissa, eu nu am solutii pentru ca este ceva de domeniul fantasticului la mine de cata rabdare dai dovada cu ea , vreau doar sa-ti spun ca te admir sincer. Si pe tine si pe celelalte fete ce au scris aici si care au fost in situatii asemanatoare cu a ta.

Eu din start refuz lucrurile neclare si care mi-ar putea afecta familia si de aceea mi se pare mare lucru faptul ca iti bati atata capul cu ea si nu o dai direct pe usa afara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

multumesc de raspusnuri.

Pentru mine este o situatie f jenanta sa va zic si de ce. Am ajuns aici(asa cum a spus Dark stau in USA,cea ce nu face deloc diferenta de acea nu am precizat), sunt bucatareasa la arhiepiscopia romana din USA si Canada,arhiepiscopul Nicole ma cunoaste personal pe langa multi alti,normal ca fiind vorba de comunitatea romana imi e un pic jena sa zic lucrurilor pe nume.
De ce inghit?!? Pentru ca nimeni nu va sta sa imi asculte mie motive si va judeca direct...de acea ma gandesc de 2X inainte. Pentru ca toata lumea ma cunoaste si nu ne vaf i usor nici mie nici sotului. Pe el l-ar afecta cel mai mult... .

Mamica de Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela42 spune:

lisssa ana !pai tu vrei sa mai plece la moldova din usa?nu va pleca usor spre casa,poate niciodata!roagate sa gaseasca un enorias vaduv si sa se casatoresca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

hotareste-te cum esti. asa

Citat:
citat din mesajul lui lisssa_ana

Sunt o persoana directa si imi place sa spun lucrurilor pe nume.

sau asa
Citat:
citat din mesajul lui lisssa_ana
......normal ca fiind vorba de comunitatea romana imi e un pic jena sa zic lucrurilor pe nume.
De ce inghit?!? Pentru ca nimeni nu va sta sa imi asculte mie motive si va judeca direct...de acea ma gandesc de 2X inainte. Pentru ca toata lumea ma cunoaste si nu ne vaf i usor nici mie nici sotului. Pe el l-ar afecta cel mai mult... .

raman la parerea mea, e doar barfa. lucrurile se rezolva foarte simplu. da na, tu tii la imaginea ta in fata lumii si asta te va distruge.
o solutie ar fii sa aduci inopinant la ea acasa, intr-o zi, cateva din persoanele care o ajuta, inclusiv parintele. sa vada si "gura lumii" adevarul.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Bai da ce atata frasuneala? Ce atatea scenarii sa aduca acasa persoanele de la biserica sa vada cu ochii lor

E foarte simplu: vorbesti cu ea sa-si mentina curatenia in casa ca daca nu o dai afara. Asta esti tu care spui lucrurilor pe nume. Iar tu care n-o dai direct afara esti cea care se teme de ce vor spune enoriasii.

Si ca sa pui capat definitiv acestei situatii vorbesti cu arhiepiscopul care te stie personal cerandu-i sfatul cum sa faceti ca tanara sa se ridice, sa-si gaseasca un mijloc de a-si castiga existenta si sa nu mai fie intru-totul dependenta de ajutorul enoriasilor ca nu e sanatos nici din punct de vedere social, nici din punct de vedere religios.

Asta daca vrei si tu sa faci ceva. Ca din cate scrii pari ca ai vrea sa dispara cumva in neant: nici sa nu mai faca mizerie in casa da nici sa nu te priveasca chioras enoriasii. BTW tu le datorezi lor ceva? Ca prea ti se pare jenant ce ai vrea sa faci cu casa ta...

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

NU,nu le datorez nimic,eu pe ea am cunoscut-o pe 22 august si s-a mutat in bloc pe 1 sept.
Am vorbit,mi-a zis ca vrea in ianuarie sa plece acasa,ca ii e greu aici. A intrat in depresie dupa anstere,chiar a fost la medic si a primit diferite vitamine/mediamente.

Multumesc tuturor de raspunsuri.

Mamica de Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Eu cred ca doar un contract de inchiriere poate si trebuie sa fie cu obligatii de ambele parti. Generozitatea trebuie sa fie doar cu sens unic si mai ales asumata.

Si eu am fost de citeva ori in viata victima generozitatii altora si am simtit-o ca pe o povara incit n-a mai ramas loc de recunostinta. Asta pentru ca fiecare gest generos a venit la pachet cu un amestec grosolan in viata mea personala.

Eu nu cred ca acei citiva pampers uitati dupa canapea vor infesta casa si nu esti in nici un fel de pericol. Cred doar ca nu iti place si nu ti-a placut de la inceput prezenta ei acolo ( ai mentionat ca sotul tau a fost de acord din start si tu nu prea) si e dreptul tau sa nu iti placa.

Mi se pare insa las si lipsit de demnitate sa lovesti intr-un om atit de greu cazut la pamint sub pretexul ca e murdara si iti infesteaza casa doar pentru ca nu ai curajul sa spui cinstit ca gestul vostru generos se opreste aici. Este suficient doar atit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Lisssa Ana, si mie mi se pare putin probabil sa plece ...
De ce nu vorbesti cu Arhiepiscopul, sau cu cel care stie lucrurile mai bine pe acolo, pe la biserica si prin comunitatea de romani, sa-i caute o slujba mai simpluta dar care s-o ajute sa se ridice putin? Baiatul poate sa-l dea la un day care scurt, iar pe fetita poate s-o tina cu ea, daca te ajuta pe tine la bucatarie, de ex... Zic si eu.. DAr ma pun in pielea ei si cred ca-i e greu.. singura, cu copilasii..
In rest, sunt de acord cu Arminad..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Parerea mea e ca trebuie sa ii spui direct sa mentina curatenia, spune-i ca asta este conditia ta de proprietareasa. Asta cu facutul de mancare e mai putin important din punctul tau de vedere. Sigur ca tb sa te sesizezi dc. copiii sunt in pericol de malnutritie sau sunt neglijati, altfel e cam treaba ei ce si cum si cand gateste. In al doilea rand, deocamdata dc. are copil mic, nu prea vad cum ar putea munci inainte de a implini acel copilas macar 1 an. O solutie ar fi sa mai ia un copil sa il ingrijeasca, sa faca cateva sute pe luna. Dar pt asta ar tb sa fie de incredere, sa pastreze curatenie etc. De ce nu poate cere ajutor de la stat? E ilegala? Apoi cred ca un termen de 2 ani de locuit la voi, pana se pune pe picioare, ar fi in ordine inclusiv cu comunitatea. Ar tb sa ii spui cateva reguli clare: conditiile pt. locuit si termenul pana la care o poti tine. Chestiile neclare ies prost. Tu o tii acolo doar de o luna jumate si deja aveti probleme.

Mergi la inceput

nu este treaba mea ce face cu copii ei,eu le-am dus si le voi mai duce una alta de pe la mine.
In legatura cu curatenia,culmea...si fosta persoana cu care a stat mi-a zis si citez: "ca este ordinara". Pe langa asta,nasa mea ,la care a stat 1 sapt pana i-a gasit loc la fosta persoana,mi-a zis c anu face nimic si ca odata un vecin de al ei i-a adus copilul din fata bloului iar ea nici nu stia ca a iesit din casa.
de mine...hmmm,eu m-am intors pe 21 august din RO,iar pe 22 am fost la o nunta unde am vazut-o prima data. Si nu,nu am avut nimic impotriva sa stea altfel nu as fi primit-o,dar sincer,cred ca mi s-a fortat mana,dar asta nu e vina ei. Ea mi-a multumim si e suficient.
De curatenie,vom vedea ce va fi pe viitor,am sa vorbesc si la biserica problema cu Inaltul si cred ca se vor strange banuti pentru bilete de avion,daca asta va vrea sa faca.
Arminad,imi pare rau ca asa vezi lucrurile...daca tu crezi ca e corect...foarte bine. Eu nu pot sa accept si nuci scuze nu au ca CULMEA au uitat sa precizeze ca in loocul unde a stat inainte au avut bedbugs... . Normal...ca sunt paranoica,mai ales ca in 2003 si eu am facut cunostinta cu bedbugs.
Normal ca mi se ridica parul pe mine cand mi se spune de asta dupa 1 luna jumate

Mamica de Ana

Mergi la inceput