Cum sa ....fiu diplomata in acest caz...
Raspunsuri - Pagina 2
Letitia1 spune:
Intii ia-o tare si spune-i ca esti nemultumita si ingrijorata iar intre intre timp incepe sa te plingi la biserica pe la unul, altul, de ce gasesti la ea in casa de cite ori o vizitezi. Asa, cind o sa-ti ajunga cutitul la os si o s-o dai afara, nu o sa se minuneze nimeni, ba chiar o sa-ti dea dreptate. Gindeste-te ca acei copii sint in pericol iminent de a se imbolnavi daca nu se intervine urgent. Sa-si bage mintile in cap ca altel e jale. Ia-o tare si din scurt.
gabriela42 spune:
draga mea am patit la fel ca tine.am incercat cu diplomatie cu ajutor.. nimic!mizerie puriciiiiii am cumparat pompa si insecticid si am omorit toate insectele!!!este rusinos sa spui cuiva ,,fa curatenie in casa ca exista posibilitatea sa te imbolnavesti tu si mai grav copilasii care chiar nu au nici o vina!locatara mea nu mai are insecte dar copilasii au bacteria helicobacter...si tot asa micutii vor creste sensibili si chinuiti.ca si a ta nici ai mei nu se satura decit cind merg pe la casa sa vad ce au mai distrus!cu mila ii dau afara (ai mei au tata au bunici au multi frati)sa nu crezi ca vreau sa te descurajez dar astfel de fiinte sunt ??? nu stiu cum sa le zic,si pot deveni chiar periculoase(mie mi-au murit doi ciini de curte de nemincati!nu stia ziua zice cred ca miercuri...pai miercuriam fost eu la ei!a zice nu...vineri barbatasu zice nuuu cred ca joi ca erau...ce sa iti zic asa ceva nu vreau sa mai pateasca nimeni.asta este atitudinea celui care nu sia cumparat in viata nici macar un pat si o masa.ginduri bune iti urez
pentru vointa de a face bine!
Victoria_mami spune:
Da-mi voie sa iti spun povestea mea de 'binefacere'; fiica-mea vitrega a ramas gravida la 18 ani, maica-sa nu i-a primit in casa (pe ea si pe prieten). Am zis hai s-o luam la noi ca doar n-o sa-i lasi in strada gravida, fara bani de chirie; zis si facut, le-am comunicat regulile din-ainte de a se muta: ii tinem la noi gratuit 3 luni, timp in care ei isi strang bani de chirie si cel mai important: trebuie sa curete dupa ei! La cateva zile (!) dupa ce ei s-au mutat, fetita noastra a fost diagnosticata cu leucemie (in iunie trecut), am stat in spital 3 saptamani, acasa 3 zile, apoi iar in spital 2 saptamani, iar acasa 2 zile iar la spital 2 saptamani si suntem acasa de 2 luni. In timp ce eu eram in spital cu Victoria, sotul meu imi zicea ca a gasit in camera lor cutii de pizza, resturi de mancare, cutii de cola, gunoi cat cuprinde. Am venit acasa le-am spus ca daca eu gasesc gunoi la ei in camera (pe care am ssa o verific zilnic) eu personal le fac bagajele si ii scot in strada in aceeasi zi! Pentru ca Victoria nu avea sistem imunitar, casa mea tre' sa luceasca, sa fie dezinfectata (pe cat posibil), fara praf, fara gunoi in casa. Ei bine, aveau timp pana la sfarsitul lui August, i-am dat afara cu o luna inainte. Pentru mizerie. Punct. Acum sunt la maica-sa... i-a luat, sa nu-i lase in strada. Si sa stii ca i-am dat afara fara mustrari de constiinta, am considerat ca sanatatea copilului meu e superior importanta decat ei. Concluzia e ca oamenii astia mizerabili nu o sa inteleaga nici de vorba directa, nici de aporpouri, deci ori ii angajezi tu femeie de curatenie, ori ii spui sa-si caute in alta parte.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella
22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
elaga spune:
Eu am impresia ca te-ai ales cu un parazit mai mare decat puricii de care te temi. Spune-i de la obraz, ca intelegi s-o ajuti, dar ar cam fi cazul sa se ajute si singura, incepand cu curatenia. Ai o rabdare de inger.
lisssa_ana spune:
Va multumesc pentru raspunsuri.
In primul rand Desiree,multa sanatate va doresc si putere. E un drum lung si anevoios dar care noi ca mame in traversam in coate la nevoie

Asa,deci am vorbit cu nasu si i-am spus situatia. Sotul... in sfarsit s-a implicat si a zis ca va vorbi si el despre situatia asta cu ei. Ieri cand am coborat,facuse curatenie,isi spalase toate hainele. Sa vedem cat o tine... Eu cand merg la ea,deschid geamul sa intre aer,e un aer inchis de numa',dar nu e de mirare...
hmmmm....din ce traieste???? La predica dintr-o duminica,preotul i-a zis povestea. Sunt f multe persoane care vin si ii aduc de mancare,banuti,haine,etc...stiti voi,mai o pomana,mai speli un pacat,fiecare cu motivele lui. PANA cand??? Pana cand o sa stea asa...nu stiu. Eu am vorbit cu ea si a zis ca dupa sarabtori va merge acasa,sper sa nu fiu nevoita sa o daua fara inainte de asta din alte motive.
Nu stiu zau daca o sa plece,am inteles ca situatia ei in Moldova este foarte rea,adica au un apartament cu 2 camere in care stau parintii si sora ei,si ar mai fi ei 3. Parintii ei ca o sa o duca la bunica ei la tara...stiti acre a fost raspunsul ei:" cum sa merg la tara,sa mulg vaca?"

sa mor nu alta...lasa ca stai aici din mila altora farfa nici o remuscare.
si a mai mentionat ca,acum ca vorbeste de "acasa" parca nu ii vine sa se duca ca stie ce o asteapta...
eu inca mai sper... sa nu isi schimbe parerea
Mamica de Ana
kariguld spune:
in primul rand asta e subiect de barfa. ce-i asa de complicat sa spui lucrurilor pe nume si sa-ti pese putin mai mult de ce-i al tau si nu de gura lumii?
in al doilea rand, tu esti cea care tolerezi situatia. de la ea nu ai pretentii, dar tie ar trebui sa-ti pese ca-i casa ta si apoi de cei doi copii ai ei. ii spui clar, fara ocolisuri sa puna mana sa-si faca treburile in casa si sa se ocupe de copii. altfel ajutorul tau inceteaza si va pleca in timp de.... la parintii ei sau in alta parte.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!
Natasa spune:
Daca zici ca esti o persoana care spune lucrurilor pe nume subiectul asta nu-si are rostul. Sa nu-mi zici ca nu o pui sa-si adune mizeria pentru ca ti-e frica de gura oamenilor de la biserica!!! Sa o ia ei acasa daca sint mai generosi si suporta genul asta de capuse care traiesc doar din pomana si cred ca li se si cuvine. E casa ta, un bun al tau si al familei tale, daca vrei sa-ti faci pomana, fa-ti cu cineva care si misca un deget pentru asta. Adica nu merge la munca, nu face curat, nu-si spala hainele, impute apartamentul, nu gateste, nu, nu, nu si cu toate astea voi adunati bani pentru ea la biserica???? Pai mor copii ca nu pot sa mearga sa se opereze in strainatate, mor batrini de foame si voi adunati bani pentru o tinara de 25 de ani sanatoasa si in putere???? Zau ca poti sa faci un concurs pentru cine isi doreste sa primeasca masa/casa/haine/mincare si sa nu miste un deget!
Rufus spune:
Ba, eu te inteleg ca iti este jena sa te judece comunitatea.
E clar ca esti intr-o postura dificila, chiar daca, in mod normal, nu ar trebui sa se intample asa ceva.
Ce as face eu: dupa ce as epuiza toate "armele" (unele dintre ele au fost amintite de fete aici), as vorbi cu preotul si i-as spune ce am pe suflet. Adica ce am vrut eu si ce a iesit, plus faptul ca ajutorul are si el o limita; cred ca preotul te va intelege si te va sfatui ce sa faci. In orice caz, o discutie cu el iti va arata si "barometrul" parerilor care sunt sau vor urma, legat de aceasta problema.
Vad si eu la biserica persoane pe care preotii recomanda sa fie ajutate si o fac cu placere. Chestia este ca sunt ajutoare temporare, adica nu-i vad cu lunile...
Vreu sa te intreb, totusi, ceva: presupunand ca ar fi o fata de exceptie, care nu te-ar deranja nici cat o musca, cat timp v-ati propus, tu si sotul tau, sa o gazduiti?
Rufus, Tora si iadele
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009
Victoria_mami spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui lisssa_ana Va multumesc pentru raspunsuri. In primul rand Desiree,multa sanatate va doresc si putere. E un drum lung si anevoios dar care noi ca mame in traversam in coate la nevoie ![]() ![]() ![]() ![]() Asa,deci am vorbit cu nasu si i-am spus situatia. Sotul... in sfarsit s-a implicat si a zis ca va vorbi si el despre situatia asta cu ei. Ieri cand am coborat,facuse curatenie,isi spalase toate hainele. Sa vedem cat o tine... Eu cand merg la ea,deschid geamul sa intre aer,e un aer inchis de numa',dar nu e de mirare... hmmmm....din ce traieste???? La predica dintr-o duminica,preotul i-a zis povestea. Sunt f multe persoane care vin si ii aduc de mancare,banuti,haine,etc...stiti voi,mai o pomana,mai speli un pacat,fiecare cu motivele lui. PANA cand??? Pana cand o sa stea asa...nu stiu. Eu am vorbit cu ea si a zis ca dupa sarabtori va merge acasa,sper sa nu fiu nevoita sa o daua fara inainte de asta din alte motive. Nu stiu zau daca o sa plece,am inteles ca situatia ei in Moldova este foarte rea,adica au un apartament cu 2 camere in care stau parintii si sora ei,si ar mai fi ei 3. Parintii ei ca o sa o duca la bunica ei la tara...stiti acre a fost raspunsul ei:" cum sa merg la tara,sa mulg vaca?" ![]() ![]() ![]() sa mor nu alta...lasa ca stai aici din mila altora farfa nici o remuscare.si a mai mentionat ca,acum ca vorbeste de "acasa" parca nu ii vine sa se duca ca stie ce o asteapta... eu inca mai sper... sa nu isi schimbe parerea Mamica de Ana |
Iti spun eu pana cand: pana cand i se taie sursa de venituri 'la botul calului'. De ce sa lucreze sau sa mearga la muls vaci? Cand are unde sta gratis, are mancare, are tot ce-i trebuie, fara sa miste un deget, fara sa-si 'murdareasca' ea mainile de miros de vaca...

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella
22.05.2008 Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
DarkBendis spune:
Natasa, Lissa nu si-a modificat "domiciliul", ea locuieste in State, nu in Romania.
Lissa, zic si eu ca Rufus, vorbeste cu preotul. Si bineinteles cu fata, sa fie clar ce se poate, cat se poate, in ce conditii si mai ales pana cand. 
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"