Cum sa ....fiu diplomata in acest caz...

Cum sa ....fiu diplomata in acest caz... | Autor: lisssa_ana

Link direct la acest mesaj

Sunt o persoana directa si imi place sa spun lucrurilor pe nume.Dar am ramas fara cuvinte acum...povestea pe scurt este asta:
La sf verii,nasul nostru ne-a rugat sa ajutam o familie. Sotul nu isi bate capu',a zis din prima da,asa ca am ramas eu...aia rea. E vorba despre o fata (25 de ani) care avea un baiat de 2 ani jumate si o fetita ce urma sa vina pe lume in luna sept.Aceasta fata nu avea pe nimeni,nu tu familie(sotul ei fiind din alta tara si a lasat-o asa...singura...nu comentez mai mult ca nu asta e problema mea. Normal ca am zis ca o ajutam,avem un apartament exact sub apartamentul nostru care era gol,fara chiriasi si am zis sa facem si noi un bine,tot ce are de facut e sa isi plateasca cheltuielile. Pana aici,totul bine si frumos.
S-au mutat,ea a nascut o fetita,sunt amandoua sanataoase. Noi(eu si Ana) ne-am obisnuit sa mergem zilnic pe la ele sa vedem cum sunt,sa se mai joace copiii.Ea nu iese din casa deloc decat daca o insoteste cineva(eu nu sunt deloc de acord cu asta,baiatul este plin de energie,sta cate 3-4 zile in casa).
Ea,nu face nimic,dar nimic:mancare...ioc,curatenie...ioc. Eu,ajut bucataria bisericii,la botezuri/nunti/parastase/etc plus imi place la nebunie sa gatesc,deci am tot timpul manacre si desert in casa. Ii duc si ei,odata i-am dus cremes(cremsnitul moldovenesc) si m-a sunat sa imi zica ca a fost assa de bun si ca a ramas cu gustul prajiturii si ca nu s-a saturat...si sa o invat sa faca. Pe cuvant ca as invatat-o,dar de ce nu ma intreaba de gatit de cum sa faca o ciorba... sa manance copilul ala ceva.
Asa...totul a fost relativ ok pana cand de cateva zile tot imi spune ca ii apar bubite pe piele,azi mai putine,maine mai multe...eu ma panichez... si incep sa ii caut camera de vietati/goange si peste ce credeti ca dau...in spatele fotoliului de alaptat era plin,nu exegerez de 10-15 pampersuri murdare sa mor nu alta si o intreb ce e cu ele...ea zice:"am tot zis ca le arunc maine si tot asa si a trecut,dar lasa nu te stresa ,hai stai jos".... .
cum sa stau jos cand infecteaza tot blocul,cand cred ca are purici/paduchi ce or fi,primeste haine si ce mai primeste de la oameni care o ajuta si nu le spala cu toata ca dispune de masina de spalat

Am rugat-o sa pastreze curatenia,sa isi aeriseasca cand iese afara(ca deh...nu tine geamurile deschise sa nu ii prinda pe copii curentul)

Acum rugamintea mea la voi e: cum as putea sa ii spun ca daca nu e mai curata sa isi caute in alta parte sa stea.
Problema mea e si oamenii de la biserica,va dati seama ca toata lumea va zice ca eu am pus femei cu 2 copii in drum
imi e frica sa nu umple blocul cu cceva oratanii,nu are bani sa isi dezinfecteze,primeste bani din mila oamenilor de la biserica.
Ea e din Moldova...nici nu vrea sa auda sa mearag acasa cu toata ca parintii au zis ca o ajuta

Mamica de Ana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

daca vrei sa " minti diplomat" ii poti spune ca nu prea stai bine cu banii si ca ai gasit pe cineva care e interesat sa inchirieze apartamentul si ca tb sa-si gaseasca altceva intr-o luna. daca nu vrei sa plece poti fii f sincera si-i spui ca daca nu tine apartamentul curat ar fi bine sa-si gaseasca in alta parte. pe mine nu m-ar interesa daca ea gateste sau nu , ca nu-i treaba mea, dar daca imi face cocina de porci apartamentul, pleaca in 5 minute( m ales ca sta pe moca). unii mai si muncesc pt ce au. cand primesti totul gratis nu apreciezi ce ai. asta e opinia mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

asa e,nu apreciaza ,crede ca i se cuvine.
cand merg la ea se plange ca nu are pe nimeni si are nevoie de companie,sa merg mai des,sa stau mai mult... eu am familie si sincer cred ca am ajutat destul.

Mamica de Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

naspa

nu mai sunt fete/femei la biserica sa vina in vizita?capoate unde incep sa vina mai multe persoane se mai urneste si ea
sau sa ii solicitati ajutorul cand organizati ceva sa iasa din casa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Eu inteleg ca principalul tau stres este ce vor zice oamenii de la biserica daca ii spui sa plece.
Eu le-as povesti asa, in treacat, cum traieste fata asta, chiar as facilita vizita cuiva din comunitate acolo, ca sa vada singur. Apoi mi-as mai calca o data pe inima si as aduce o femeie la curatenie - dupa care i-as face tinerei reguli. Nu le respecta - cu parere de rau, ne despartim.
In plus, n-as sta la conversatii daca nu mi-ar face placere - inteleg ca are nevoie de ajutor, nu de companie, deci ar trebui sa aprecieze ce esti dispusa sa-i oferi.

Am avut si eu o experienta oarecum asemanatoare, din care am iesit cu o paguba maricica si destul de trista ca sa nu ma mai incerce caritati directe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

lume vine pe la ea,are multe cunostinte,multa lume o ajuta ceea ce e f frumos,dar ii primeste in camera de oaspeti(camera mare) si nu in dormitor unde e ...ce e
Si da,ma intereseaza ce zice lumea la biserica,pt ca nimeni nu va sta sa zica vai ce ghinion pe mine ca ea si-a batut joc de apt ci vor zice,vai cum a putut sa o dea afara.

si da,vreau sa ii fac anumite reguli,dar cum sa i le zic. Nici nu vreau sa ii dau lista cu ce si cu ce sa nu faci.

Mamica de Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

cu oameni de acest gen vorbesti direct pentru ca e nevoie ca ei sa priceapa mesajul. daca o iei pe ocolite nu rezolvi nimic.

II spui clar ca singura ta pretentie e sa faca curat in casa si, si sa aiba grija de copiii aia! In primul rand pentru ei, sa puna mana naibii sa stranga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

cu oameni de acest gen vorbesti direct pentru ca e nevoie ca ei sa priceapa mesajul. daca o iei pe ocolite nu rezolvi nimic.

II spui clar ca singura ta pretentie e sa faca curat in casa si, si sa aiba grija de copiii aia! In primul rand pentru ei, sa puna mana naibii sa stranga.

Corect!!!!

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 albumul no2

Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Mai dar din ce traieste femeia aia daca nu face mancare, ce da de mancare la copilul ala mai maricel ? Ce face toata ziua daca nu face nici mancare, nici curat ??Are cu adevarat 2 copii dar totusi mai sunt femei care au copii, familie , servici si le fac pe toate.
Fatuca asta a vazut ca poate avea tot comfortul fara a ridica un deget si atunci de ce sa nu profite?
Tu ar trebui sa pui regula: ori mentine curatenia in casa si cea personala, ori ii dai termen sa-si gasesca altceva. Tie iti pasa ce zic aia de la biserica daca ai face asta , dar daca ai sa ai apartamentul o ruina infecta v-a veni cineva sa te ajute ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Lissa anna
buna
ai zis ca nu deschide geamurile...............dar cum isi usuca rufele
Pe unde iese umiditatea?
Fi atenta ca daca nu tine ferestrele deschise o sa ai igrasie in casa si o casa cu aceasta problema nu stiu nici cum ai putea s-o mai inchiriezi sau sa o vinzi
Asta e f important ca cu peretii umezi nu te pui!
Cum traieste copilul ala in aer viciat? Parerea mea e ca are si alergie.
Si stai tu o s-o tii toata viata? De ce nu ti ai limitat in timp ajutorul??
Stii tu dai un eget ti se ia toata mina.
Cugeta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

eu cred ca aceasta fatuca are depresie post-natala, pe langa problemele de igiena personala

si nu mi se pare normal sa-ti faci atatea griji de ce vor zice enoriasii. este casa ta, ai muncit ca sa o ai, nu vine una de pe strada sa-si bata joc de munca ta, de bunatatea ta. stii cum se spune "gura lumii doar pamantul o astupa"...

ar trebui sa vorbesti si cu nasul tau, cel care v-a rugat s-o ajutati; poate el o cunoaste mai bine si ar putea sa vorbeasca cu ea, sa-i explice ca daca nu apreciaza ceea ce ati facut pentru ea, daca nu se mobilizeaza putin sa-si tina copiii si casa curata, nu vei mai putea s-o lasi sa stea in casa voastra; ceea ce face ea in acest moment este foarte periculos pentru sanatatea copilasilor in primul rand. nasul tau ar putea sa-i spuna ca daca se afla despre situatia aceasta, ar putea veni Protectia Copilului, sa faca ancheta si sa-i ia copiii. si tot nasul tau, daca v-a pus povara asta in carca, sa ia legatura cu parintii ei, sa-i oblige sa vina sa-si ia fata acasa, daca ea nu este in stare sa aiba grija de ea si de copiii, parintii o pot ajuta mai mult decat o faceti voi acum. aici nu mai este vorba depsre fapte bune si parerea lumii, niste copii nevinovati sunt in pericol, maine-poimaine va treziti ca se intampla cine stie ce accident casnic si ramane vreunul dintre ei nenorocit pe viata...

din ce traieste ? de unde are bani sa-si plateasca cheltuielile ? adica are timp de primit vizite si de pierdut timpul, dar de curatenie si mancare nu...

orice varianta vei alege, grabeste-te ! timpul curge in devafoarea ta...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput