Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (21)
Raspunsuri - Pagina 4
carla_2008 spune:
buna mamicilor,
in primul rand Dragaica imi pare rau pt Seby ca trebuie operat.La fel si prietena mea cu gemenii baieti trebuie sa-si opereze unul din baieti.Si sa vezi faza: merge la un dr pt o injectie pt raceala,dr se uita la coite,zice "aaa nu e coborat testicolul" si japs trage de el !!!!! ii scosese si mai tare hernia iar acum va fi operat in 5 nov si are 10 luni.
Sa fii tare mamico,puiul tau va fii bine!!!!!!!!!!il pupam tot!
Bumblebee merci de intrebare.Carla a luat aprox600 gr in ultima luna.nu e rau dar nici stralucit.Stagnarea fusese de la mica raceala se pare.
proba cantarului o fac de 2 luni zilnic,inca nu am innebunit
Si o fac la recom dr pt ca Mateo papa prea mult,iaar Carla cateodata prea mult,cateodata prea putin"(exact ca mine cand eram mica)si o fac ca sa le controlez mesele.nu mi se pare mare bataie de cap,la mine e o rutina deja asta,schimbat,cantarit,papat,iar cantarim si eventual o completare daca urlam tare de foame.E destul de simplu pt ca eu notez de ex pe tel rapid cate gr au inainte,formez cifrele si dau apel,asa am si ora exacta la care au papat si nici nu trebuie sa retin cifre,la 2!!!!!!!
Btz_ovi,dar socru tau e dus rau cu pluta!!!!!!!!
nu te supara dar eu nu l-as baga in seama mai deloc in cazul asta!auzi tu,sa-ti aduca punga cu lapte de consum sa-i dai copilului
Aelita da draga mea,cam asa stau lucrurile vad acum.nici eu nu ma asteptam mai ales la cat ne-am chinuit sa-i avem si cat m-am chinuit eu apoi cu sarcina.Eu oricum nu-i bag in seama prietenii "alcoolici" ,nu ma intereseaza parerea lor nici cat negru sub unghie,in schimb ma intereseaza sa nu-si schimbe el parerea despre mine datorita unor tampiti.Si sa nu crezi ca e vreun prost,dar barbatii au un orgoliu nemarginit.Decat sa zica amicii ca-i fraier ca sta la fundu meu,mai bine le da dreptate din pura mandrie de barbat.
Si da,stiu ca o data va fi bine,dar acum sunt prea obosita sa stau sa-l cocolosesc .Stiu ca totul depinde de femeie,ca noi putem face cam orice cu barbatii de langa noi,dar acum nu ma simt in stare.Bebeii mei sunt mai importanti decat mandriile lui.o sa-si dea el seama in final ce coteaza mai mult.
multumesc de vorbele frumoase
Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010
http://community.webshots.com/user/denyssa_catana
rodyka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aelita RODICA ceri pilfood de la farmacie,sunt vitamine pt par,si de la parafarmacia de la carrefour am luat un sampon pe baza de quinina,e vreo 10 euro,e scump dar a functionat.vitamine eu am luat mult prima data,pana s-a stopat,pt ca am luat tarziu,dar daca iei repede scapi mai repede.eu acum iau vitamine cat alaptez,din alea din sarcina.si inca nu cade.dar am sa iau si eu samponul,ca sa fiu sigura. si tu ai facut 3 luni de la nastere,si e cand cade rau rau rau ! de-aia am sa iau samponul ala inainte sa fac 3 luni si eu. |
si eu iau vitamine inca din spital (Natalben lactancia) si inca un combinat de multivitamine cu drojdie de bere si germeni de grau, poate de asta nu am simtit asa tare... dar samponul meu de Yves-Rocher nu face fata... ca-mi gasesc fire de par prin pat si mi-e c-o mai iau pe isa cu mine si n-as risca... o sa fug in carrefour sa-mi iau samponul.
fetelor,ascultati ce spune ELADEA ! NU VA GRABItI cu diversificarea,ca asa cum spune ea,dupa ce ca nu e mare scofala,o sa va dati cu capul de pereti cand o masa va tine 40 de minute pt 3 lingurite,si daca de la lapte lua un kg,sau 500 g,de la 3 lingurite nu mai ia deloc...si aoleu pana ajunge sa manance din toate,ca trebuie date la cate 3 zile distanta,ajunge la 1 an,de simti ca nu te mai tin balamalele! si osa va rugati sa se intoarca timpul,sa fie iar la sanul mamei ! |
asa e... eu am inceput diversificarea mariei chiar inainte de 3 luni, dar ptr ca asa mi-a spus pediatra, ea lua foarte mult in greutate si atunci am inceput cu sucurile, fructele, branzica, pireuri, iaurturi, piept de pui... ideea era sa fie satula mancand mai putin. si, fara sa stiu, descopar acum ca, cam pe la 5 luni eram in plina metoda BLW, ii puneam pe tavita bucatele de papa si ptr ea era un joc sa pape, alegea bucatelele mai aratoase si le baga in gurita (cand nimerea) sau cand reusea sa le prinda cu degetelele. cu lingurita a fost cea mai mare aventura... de-aia nu ma grabesc deloc, cand ma gandesc ca la varsta isabelei maria manca deja o jumate de banana si un iaurt de 125 ml!!! de-aia mi-am si luat yogurtera...
Radu de Tina, Mihai de Victo, Eva Maria, de ela_mm, , Bebe de Ana, Maria de rubia, Miguel de aelita
citat din mesajul lui CarmenAlbu Eu credeam ca bblusii nu poftesc pentru ca ei nu cunosc alt gust si alte alimente iar daca se uita la parinti cand mananca se uita pentru ca sunt curiosi este varsta descoperirilor, nu imi imaginez ca daca mananc un sstrugure pitica se gandeste ca mami mananca strugure si vreau si eu |
sigur piticii nu stiu ca mami mananca strugure sau para sau mar, va trece mult timp pana sa stie ce-s alea, dar ramane pofta de a baga in gurita, de a proba ce probeaza mami. asa cum ne imita in multe alte chestii, si asa cum vor invata si sa vorbeasca, imitandu-ne.
_
delfinasul Hannah Isabela (19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
Sierra Nevada
rodyka spune:
buna dimineata la amiaza...
sa fac si eu un rezumat... ieri dupa-amiaza iar am avut o pisicuta atomica, nu vroia nici titi, nici bibe, nici somn. am iesit la o scurta plimbarica, dar degeaba, a inchis ochii dar dupa 2 min i-a deshis repede maaari, nu cumva sa se intample ceva si sa piarda evenimentul! l-am asteptat pe tati sa mergem la farmacie sa punem cercelusii, dar la cat era de sacaita am amanat iarasi
si de parca nu era destul, se ia dragul meu de sot si pleaca sa-i ajute nasului sa-si zugraveasca pe dinafara casa . bine, nici eu n-am zis sa ramana, doar s-o ia si pe maria cu el. si mi-am dat seama cat de usor e sa cazi in extrema cealalta, sa astepti de la sot sa stie ce vrei chiar daca tu nu spui, sa stea langa noi chiar daca el n-ar avea mai mari sanse de a o calma pe isa... si mi-am alungat gandurile astea, am hranit delsinasa atat cat a vrut, i-am dat un treningut si am iesit cu caruciorul pana la nasi, stau aproape, dar l-am sunat pe sot sa vad daca nu cumva ei sunt pe drum spre casa. si am tot vb la tel pana am ajuns langa ei si abia atunci m-a vazut!!! dar nici cu nasa nici cu alta prietena ce era acolo nu vroia isa sa stea, doar cu mami... asa ca la 10 seara am luat fetele (ale mele 2, plus fata nasilor si inca un ce era acolo) si le-am dus intr-un parc din apropiere, unde ele s-au jucat si eu am facut km in jurul lor cu caruciorul!!! cand a adormit in sfarsit ne-am intors sa mai stau si eu la o barfa. dar in 5 min era treaza iar, asa ca mi-am luat familia si am plecat acasuca, unde m-a apucat miezul noptii cu isa in brate. dar a adormit in final, si s-a trezit la 6, abia a papat, apoi la 7 iar a papat 15 min, apoi iar la 8!!! si inca mai aveam laptic, pe care l-a dat gata la 12!!! a dormit o ora intre mese, acum sta asa cumintica in fisher -am uitat sa va spun: de ceva vreme nu mai e asa interesant fisher-ul, nu se mai linisteste ca inainte, nici nu mai doarme asa mult in el...
aseara ne uitam in gurita la isa sa vedem cum stam cu limbuta (am obs cateva bobite albe pe limbuta ) si pe gingia de jos se vad 2 urme albe, dar din experienta cu maria presupun ca mai e mult pana sa iasa, nu se simte umflatura daca dau cu degetul...
acum o sa punem de-o baita iar in vana mare, la amiaza cand vine tati sa ne duca la farmacie sa punem cercelusii, sper sa fie acolo farmacista aia care se pricepe! desi am niste emootiii...
_
Sierra Nevada
carla_2008 spune:
Rodyka dar de ce nu i-ai pus cercelusii in spital?eu ii i-am pus cand am iesit din maternitate,si i-a pus aiurea in urechea stanga,prea jos ,iar acum trebuie sa merg sa-i mai fac o gaura si sa asteptam sa se inchida asta
trebuia sa cer atunci sa-i faca alta dar mi-a fost atat de mila de ea.......
Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010
http://community.webshots.com/user/denyssa_catana
Creatza11 spune:
Buna ziua si de la noi delfinariu!
Carla, sa ramai mereu o fire asa de luptatoare si rabdatoare! O sa-si rvina el si sotul cu timpul.
Bumblebe funduletul lui Matei este insfarsit bine , multumim de intrebare, insa la fiecare schimbat de pampers il spal cu vata inmuiata in apa calduta, fara nici un servetel, apoidam cu crema de galbenele. Cred ca datorita cremei dermalibour am scapat pana la urma.
Fetelor ma confrunt cu o noua problema. Am fost joi in Bucuresti la Medlife cu Matei sa mai cer inca o opinie la problemele cu care ne confruntam de ataa timp. In ceea ce priveste faptul ca se chinuie foarte mult sa faca cacuta mi s-a spus sa reduc timpul in care el ia o masa iar dupa aceea sa las sa treaca cel putin 2 ore pana la o alta masa. Adica noi ajungeam sa mancam masa de dimineata si de la 9 la 12, fiindca il puneam la titi cel putin vreo 30-40 min, timp in care el sugea maxim 50 mil, iar apoi completare la biberon tot laptic de-al meu. Toate astea, cu urletele de rigoare si toate cele, ne duceau lejer la cel putin 3 ore cateodata.
De ieri insa i-am redus timpul de masa la 1 ora, ce mananca in ora respectiva, cu aia ramane, urmatoarea masa i-o dau la 2ore jumate - 3 ore. Adica i-am facut program.Insa nu l-am mai pus deloc la san. Astfel, ieri si azi a facut caca mult mai usor si mai repede.
Eu il mai puneam pe Matei la san sa ma pot eu mulge si sa stimuleze el lactatia bine, caci daca nu-l pun deloc, usor,usor o sa pierd laptele.
Faza naspa e ca acum stau cu tatele tari si nu le mai pot mulge cu pompa....mi-e frica sa nu dau in mastita, cred ca se infunda canalele, la piept nu-mi mai vine sa-l mai chinui, lapte de-al meu i-as mai da, nu prea ma mai pot mulge.... Sfatuiti-ma si pe mine ce sa mai fac....simt ca o iau razna.... Oricum lapte pt toate mesele nu mai aveam nici inainte, insa acum cred ca fara suptul lui nu mai scot nici pt 2 mese intregi! Sa opresc oare lactatia acum, in punctul asta?
Va pup si va urez un weekend cat mai placut!
bumblebee spune:
Rody, cat mai putine lacrimi
Creatza, te rog sa nu te lasi acuma cu lapticul, ar fi pacat, mai ales daca ai. Pune niste comprese calde-fierbinti inainte de a alapta/pompa. Eu cand imi simt efectiv galoferele intarite presez f usor zona in timpul mulsului, la modul cum tii sanul cand alaptezi, mai schimb mana. Oricum, bb stimuleaza, el goleste sanul cel mai bine. Bafta!
Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010
Luna 3
tina_80 spune:
Salutare delfinariu!
Azi am implinit 4 luni va servim cu o felie de tort si o cupa de sampanie!
II multumesc lui Doamne Doamne ca am ajuns pana la 4 luni cu LM exclusiv si sa ne ajute in continuare sa ajungem pana la 5 luni, ca dupa incepem diversificare, incet, incet, cate o lingurita pe zi de suculet, dupa o sapt introducem alt suculet/aliment s.a.m.d.Si zic eu ca intr-o luna puteam baga cateva piureuri si suculete.
Eu acum am venit de la cumparaturi (aveam frigiderul goool) si l-am gasit pe Raducu treaz si marait. I-am lasat lui tati LM in bibe, dar cica a dormit doar 30 min....cand am venit i-am dat sa manance, i-am taiat niste colturi la unghii pt ca l-am gasit zgariat pe fata, parca niciodata nu s-a zgariat asa....... si acum il legan pe picioare, dar nici gand sa adoarma.
I-am luat si tortul de la cofetarie si speram ca atunci cand se trezeste sa-i cantam la multi ani!!!...sa-l filmam, pozam
Ma duc sa va citesc din urma....
RAdu nu vrea sa adoarma dar cred ca-l las sa se mai uite la carusel si ma duc la bucatarie....nici cu sotul nu vreau sa-l mai las.
Vreau sa fac o ciulama de pui cu ciuperci si cu mamaliguta.
O zi buna va doresc!
Mami fericita si implinita de Radu Gabriel 16.06.2010
michelle1981 spune:
Creatza - ai incercat cu mameloane de silicon? Si eu sunt pt LM.
Tina - mm ce bunatati
BTZ - sacul acela cu maneci l-am luat dintr-un magazin de cartier, foarte bine dotat de altfel, in capat Dacia. Iti dau detalii pe privat daca vrei sa ajungi la el.
Radu de Tina
Mihai de Victo
Eva Maria de ela, Sofia de Ana, Maria de rubia
Miguel de aelita
Azi m-am trezit la 9 sa ii dau papa a doua oara azi (prima data fiind la ora 4), timp in care am prins si un film la TV
Dupa asta am bucatarit nitel, am facut o ciorba de legume si o praji (negresa cu nuca) si acum stau cu bebelina de vorba.
Mami de Bianca Maria (04.08.2010)
rodyka spune:
citat din mesajul lui carla_2008 Rodyka dar de ce nu i-ai pus cercelusii in spital? |
ptr ca atunci, cu toata brambureala aia ca nu o aveam in salon si apoi ca a doua zi eu eram acasa si mergeam tot la 3 ore la muls, numai la cercei nu mi-a stat capul... eu vroiam s-o vad mai repede scoasa de-acolo! si-apoi a tot trecut timpul, mereu se ivea cate ceva, si singura nu vreau sa merg sa poate nu pot sa ma uit, sa stau langa farmacista... am patit asa cu sora-mea, cand am mers cu ea si i-a facut gaurile, o tineam de mana sa nu-i fie frica si mi s-a facut rau. nici cand imi ia mie sange nu pot sa ma uit ...
_
Sierra Nevada
mov_79 spune:
Buna fetelor,
sper ca sunteti bine, daca nu multa sanatate
Eu am racit si mi-e tare frica sa nu ii dau si lui Mihnea...
voi ce ati luat cadn ati fost racite????????? pls Hlep, eu iau deocamdata oscilo....
azi noapte a fost prima noapte cand am dormit fara el in camera , eu m-am mutat in alta si i-am lasat pe barbati impreuna in patul mare....a fost f urat fara el:)
va pup si va astept raspunsurile ca nu stiu ce sa mai iau
PS Denisa am vz pozele sunt superbe ai 2 comori