CIVILIZATIE...?

CIVILIZATIE...? | Autor: Ioana-Anca

Link direct la acest mesaj

In nici un caz...Ce e oare cu nebunia asta din mijloacele de transport in comun?Ce e cu aglomeratia asta de parca masinile ar fi elastice? Se suie lumea de parca nu ar vedea ca e plin pana la refuz(in special in maxi-taxi).Cati dintre noi nu au avut macar o data de a face cu lovituri de coate,calcat pe picioare,injuraturi si din cand in cand cu "perchezitii" la buzunare si in poseta.Oare unde mai este bunul simt?Toata lumea e grabita in ziua de azi,dar nici chiar asa...Eu cred ca si conducatorii auto sunt vinovati...mai auzi pe cate unul:"inaintati,mai faceti loc"...cu toate ca masina e supra-saturata.Pana cand?...Sa auzim numai de bine!...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Asa e. Si eu ma lupt cu asta in fiecare zi si simt ca nu mai pot deja. Doamne, nu stiu ce se va alege cu noi.
Mai mult decat atat, mai nou taximetristii din Bucuresti au senzatia ca ei fac legea, adica, inainte sa te sui in taxi esti intrebat unde doresti sa ajungi, iar daca " stimabilului " nu ii convine, sau i se pare prea aproape pur si simplu te refuza intorcandu-ti spatele. Mama ce le fac daca mi se mai intampla o singura data. Astia trebuie toti concediati. Ehh, iacat-ta natia noastra mult iubita si laudata......

Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eryka spune:

Ioana-Anca sunt de acord cu tine fatza de civilizatia din Romania ,ceea ce se intampla in tzara e groaznic. Insa sa ma scuzi , dar nu sunt de acord cu tine ca dai vina pe bietzii conducatori ,ce vina au cei care conduc un autobuz??ca lumea se inghesuie?Stii ca un sofer de autobuz nu are voie sa plece din statzie cu usile deskise??Si atunci bietul sofer ce sa faca? Ca el daca se ia de calator ,ca sa se dea jos ca nu mai are loc,ai idee cate injuraturi isi primeste??Si unii dintre ei au fost kiar shi batutzi .

Oare kiar crezi ca e mai usor sa dam vina pe conducatorii de autobuz sau orice alt mijloc de transport?Eu cred ca e vina noastra a calatorilor ,noi suntem cei needucatzi.

Eryka & sufletzelul din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

Mda,
Aici in Japonia treaba e simpla de tot. Exista doar doua usi la autobuz, urcatul se face pe usa de mijloc, iar coboratul prin fata (cand se plateste sau se prezinta abonamentul). Mi s-a intamplat de multe ori sa soseasca autobuzul plin, sa opreasca, soferul si-a cerut scuze ca nu mai e loc, si m-a rugat sa astept autobuzul urmator fara a deschide usile. Cum la noi in Romania inca aceasta regula n-a intrat in uz, si ca sa astepti autobuzul urmator ar insemna inca 20-30 minute mai dureaza sa ne "civilizam". (aici pe rutele pe care circul cu autobuzul am in medie 5-6 autobuze pe ora, iar in Hiroshima tramvaiele circula din 6 in 6 minute, ma refer la rutele utilizate de mine)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

eu nu prea mai stiu cum este, ca le ocolesc precum dracu tamiia...
teoretic ar trebui sa merg cu metroul, insa asta desi nu este aglomerat pute pur si simplu de ti muta nasu.. sau cel putin nasul meu ... poate il simt atit de "puturos" si datorita faptului ca prefer sa merg pe jos pina acasa ori serviciu... desi cica ar cam fi vreo 12 km... dar m am obisnuit si prefer aceasta plimbare mersului cu mijloacele de transport...

apoi, nu este vorba numai de o oarecare lipsa de educatie (a spune de civilizatie suna prea dur si nu numai noi romanii avem asemenea apucaturi grosolane.. sa fim seriosi)ci si a strazilor prea mici, Bucurestiul nu a fost proiectat pentru un trafic atit de intens, apoi ratb ul este ff prost organizat, la orele de virf ar trebui sa se suplimenteze masinile aflate in traseu, deci ar fi o proasta organizare, avem administratori prosti, recte alte basescu. Si tu te grabesti, la fel ca toti ceilalti, si tu iti doresti sa ajungi cit mai repede acasa, deci intr un fel normal toti cauta un locsor in autobuz... eu cred ca cam la asta se reduce acea lipsa de civilizatie... proasta organizare a traficului din oras, daca ne referim la transprotul in comun

daca ar fi sa ne referim la soferii de autoturisme personaleee... tare le prindea bine cite o zi, 2,3 sa fie pietoni... da, aici este vorba de lipsa de educatie, de civilizatie.. insa repet nu sintem noi, romanii capul listei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nikita73 spune:

Tora97
Faci 12 km pe jos pina la servici? Asta ar insemna cam 2 ore de mers normal dupa socotelile mele, chiar mergi atita pe jos?

Mergi la inceput

tu crezi ca eu am masurat? da' asa am auzit la unii ..
nu merg 2 ore, ci 1... in pas de "serviciu"...

traseul ar cam fi urmatorul: start ul din dorobanti, pta romana, traversez calea victoriei, luterana, cismigiu, izvor, parc izvor....aici am finish ul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eryka spune:

wow Tora eu una nu as merge atata pe jos nici sa ma batzi.Banuiesc ca te mentzii si super bine cu ocazia asta ,doar inpusti 2 iepuri de odata.

Eryka & sufletzelul din burtica---> (10 saptamani)

Mergi la inceput

eryka, din pacate nu reusesc sa dau jos cele 3,4 kg luate peste "norma"...ba, mai merg si la gimnastica de 2,3 ori pe saptamina.... dar ma consoleaza gindul urmator: "cum as fi aratat daca nu faceam tarseul asta de 2 ori pe zi?"

Mergi la inceput