Sept-Oct'10 - Felicitari ghiocela!!!(188)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chichiutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui K.A.T.

Citat:
citat din mesajul lui chichiutza

Fetelor salutare si de la noi dupa o luuuunga pauza!

Chichiutza bine ai revenit.
Sper ca acum esti mai bine, si bebe Toma va lua in greutate.
Fetele, ati citit de puseurile de crestere? Eu ma gandeam ca Tess e acum la cel de 2 sapt.
Si stiu ca bebe alaptat la san nu ia foarte mult in greutate din prima luna, ca si daca ar fi pe lapte praf. Si mai invatasem la curs ca bebelusii nascuti prin cezariana pierd mai mult din greutate in primele zile, dar nu-mi amintesc exact explicatia, avea legatura cu perfuzia de anestezie si eliminarea dupa nastere.
Chichiutza pentru colici nu-i dai nimic?

_
Kristina, happy mama & Tessa May 50% mommy + 50% daddy = 100% love
Our baby girl so cuddly and sweet, our hearts filled with joy, our lives made complete. K+A=T

Ba da...am luat cam tot ce exista pe piata... Cand e criza bazata nimic nu functioneaza

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui paticut

Draga Chichiuta, dupa cautari intense, chiar aici pe site am gasit acest sfat despre biberoane similare sanului astfel incat sa nu refuze sanul dupa ce l-ai trecut pe biberon din anumite motive.

ai mai jos link-ul : scoate tu pauzele.. mie mi-a sosit la 5-7 zile de cand l-am comandat

www. amazon. co. uk/ gp/product /B001QVG9YS/ref=oss_product

succes! si pentru tine si bebe Toma.

paticut fericita mamica de baiat voinic si dulce - www.flickr.com/photos/bogaci_miron/" target="_blank">Miron Petru si cu AMR who knows??

Multumesc! Am sa incerc si cu asta. Acu' am cam tot ce se gaseste la noi...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui LoraG76

Citat:
citat din mesajul lui chichiutza

Fetelor salutare si de la noi dupa o luuuunga pauza! Prima parte a fost din lipsa de internet, a doua din cauza unei mini depresii post partum sa-i zicem. Bebe Toma e ok, a inceput sa creasca abia din a doua saptamana. In prima manca numai de la mine si dormea, totul era perfect, si cu toate astea a scazut vreo 450g. Apoi am intrat pe formula intensiv plus san, si a recuperat cat a pierdut, deci de acum in colo speram sa zicem ca va creste si el in greutate. M-am luat dupa dr care ziceau ca daca bebe papa san si face nani dupa aia inseamna ca e satul! Colicile si constipatiile merg inainte, sper nu pt mult timp. Eu sunt ok, cam disperata cu mancarea, mi s-a zis sa mananc lactate grase si sa bag vitamine si fier, evident de la ele ma umflu si ma constip si eu...Asta asa ca sa viu sa ma plang la voi!

Felicitari tuturor fetelor si bebelinilor nou veniti pe lume! Sa fiti sanatosi, fericiti, sa aveti o viata plina si frumoasa!

Intrebare pt cine hraneste bebele mixt: ce bibe folositi ca sa nu se dezvete piticania de supt? Si pt cele cu bebelini constipati, ce remedii aveti? Sa mananc ceva special? Hai ca m-am latit ca o pleasca! Concluzia mea: greu e jobul asta de mamica, dar si frumos tare!

Chichi, ma bucur ca sunteti ok! Si Adelina e pe alim. mixta si folosim bibe de la Nuk, pt. 0-6 luni. Vad ca momentan e ok, nu a renuntat la san.

Lora, mami de Iustina si Adelina

Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei

Bazar umanitar DC - ajutati copiii

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Da...deocamdata inca mai ia san, dar se cam mataie inainte. Oricum, din cauza formulei e constipat, si are colici, toata ziua se screme pana se inroseste si plange! Eu ii dau Nan HA. Tu n-ai pb cu constipatia? Ce formula ii dai?

Mergi la inceput

Mai3 nu stiu ce e Protectis asta, dar am sa fac sapaturi. Mercik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns K.A.T. spune:

Maitreyi, imi cer scuze, nu retin acum explicatia, nici nu am fost foarte atenta atunci, iar acum e si neuronul blond si lauz.
Dar cautand am gasit despre occitocina daca vrei sa scriu. E copy/paste.

_
Our baby girl so cuddly and sweet, our hearts filled with joy, our lives made complete. K+A=T

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

chichi de ce ii dai HA? probabil daca i-ai da alt lapte praf s-ar rezolva broblem...nan-u' produce gaze mai multe pt ca are in componenta nush ce din soia si aia da' gaze si la adulti. milumil e mai gras si poate l-ar ajuta mai mult si la luat in greutate dar si la scaune mai bunute. protectis "e" lactobacili la sticluta incearca cu asta si ia in considerare si humana milchzucker - lactoza adica.

-----

O poveste cu Minuni - o roza si un fluturas dragalas

Slava Tie, Doamne!

The colder the winter the warmer the spring

Mergi la inceput

kat o fi ceva legatura, nu contest. da un paste ca mai aflu si io noutati ca imi subrezesc creieru' di tot pana in semestru' viitor cand spre sa termin si io

hehe...acu imi dau seama ca la ceremonia de absolvire voi avea 2 comori in brate

-----

Slava Tie, Doamne!

Mergi la inceput

E vorba despre anestezia peridurala si efectele secundare, eu redau doar cele asupra fatului:

Efectele secundare asupra fatului pot fi: letargie, tonus redus, interactiuni mai putine cu mama, alimentare la san mai dificila in primele zile (prima alaptare reusita la mai mult de 10 ore dupa nastere, copii care nu reusesc sa prinda sanul corect de doua ori la rand). Este important de stiut ca substantele utilizate pentru anestezia peridurala se regasesc, dupa numai 10 minute, in sangele fatului, dar mai grav este ca aceste substante sunt puternic lipofile si se fixeaza in mod selectiv, in special in creierul copilului, ramanand acolo cateva saptamani, ceea ce poate explica unele efecte pe termen mai lung.
Un efect interesant este ca nou-nascutii nascuti sub peridurala sunt mai hidratati decat copiii nascuti fara anestezie. Aceasta hidratare suplimentara conduce la o greutate putin mai mare la nastere dar si la o pierdere in greutate mai mare in zilele imediat urmatoare la acesti copii, fara alte efecte secundare.

_

Mergi la inceput

Injectarea de ocitocina
Ocitocina produsa artificial
– se utilizeaza de multe ori, injectata intravenos, pentru a accelera travaliul dupa ruperea (spontana sau artificiala) a membranelor. Rezultatele in ce priveste reducerea duratei travaliului sunt controversate, studiile avand concluzii diferite. Nici o diferenta nu s-a inregistrat in privinta scorurilor Apgar, iar in privinta duratei travaliului s-a constatat, intr-un studiu, o reducere semnificativa a acestuia dar nu legata de administrarea ocitocinei ci de incurajarea femeilor de a se misca, a sta in picioare sau asezate dupa dorinta pe durata travaliului.
Efecte secundare: greturi, varsaturi, dureri de cap, hipertensiune, intensificarea durerilor.
Un alt efect secundar important e ca administrarea de ocitocina artificiala inhiba producerea ei in mod natural in organismul mamei. In lipsa unor interventii exterioare
organismul produce ocitocina in ritmul si in cantitatea optime pentru buna derulare a travaliului. Cei care administreaza ocitocina artificiala trebuie sa "ghiceasca" in ce ritm si cantitate sa o administreze. Daca se administreaza prea multa ocitocina, de exemplu, efectul poate fi producerea unor contractii atat de puternice incat sa duca la rupturi uterine. Acesta e si un motiv pentru care administrarea intramusculara de ocitocina in timpul travaliului este
considerata periculoasa, pentru ca nu se poate controla suficient de precis cantitatea administrata.
Un efect important al ocitocinei este favorizarea unei relatii de atasament afectiv. Se pare ca, pentru stabilirea unei relatii normale intre mama si copil, in momentele imediat urmatoare nasterii este foarte important ca mama sa poata tine copilul in brate, sa-l priveasca in ochi, poate si pentru ca exact in aceste momente concentratia ocitocinei este maxima in sangele mamei si al copilului.
Al doilea moment cand se administreaza in mod uzual ocitocina este in timpul nasterii (cand se nasc umerii copilului) sau imediat dupa nastere. Scopul este preventiv : reducerea procentului de hemoragii post-partum. Se administreaza intravenos sau intramuscular.
Efecte secundare:
- atat timp cat cordonul ombilical n-a fost clampat, ocitocina poate trece si in sangele
copilului
- administrarea ocitocinei in acest stadiu poate creste riscul retentiei de placenta.
Organismul mamei produce în mod natural ocitocina, exact cat trebuie pentru a ajuta uterul sa se contracte, iar injectarea de ocitocina sau ergometrina inhiba acest proces. In plus, efectele secundare ale administrarii intramusculare a acestor produse sunt cresterea riscului de retentie de placenta, greturi, varsaturi, dureri de cap si hipertensiune a mamei. In unele cazuri grave, in special cand se utilizeaza ergometrina, mama poate suferi un stop cardiac, infarct de miocard, hemoragie cerebrala, edeme pulmonare sau eclampsie.

_

Mergi la inceput

merci kat ma gandeam eu ca la asta se refera ce ziceai tu de oxitocina. iar legat de peridurala - e vb nu numai de anestezia din timpul cezarienei ci mai ales de cea facuta la nasterea vaginala. eu de asta nici nu sunt de acord cu analgezia practicata la nasterea naturala. la ceza, no, n-ai de ales. adica decat generala mai bine peridurala.

-----

Slava Tie, Doamne!

Mergi la inceput