Finantistii in greva!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui aka

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Citat:
citat din mesajul lui magdalena67

"De partea cealalta este aparatul bugetar care refuza cu incapatanare prosteasca sa se restructureze sa dea oameni afara si sa munceasca mai mult dar sa nu scada salariile. Acolo toti urla: vrem sa muncim la fel de putin si prost (vorbesc de medie, nu de cazuri particulare care de obicei sunt exceptii) dar sa fim platiti la fel. "

asta nu e o solutie viabila, ptr ca am mai explicat cei care au incarcat schema sunt marea majoritate la nivel inalt,prinsi in tot felul de centre, asociatii, compartimente mai mult imaginare, nu ai la cine sa tipi si sa faci scandal. Gandestete ca 90% din manageri sunt numiti politic, ce sa faca oamenii, cu cine sa se puna, daca la asemenea proteste nu ii asculta nimeni, cand sunt intr-un birou 2-3, ce parere ai ca se va intampla?

stoian

La care asemenea proteste nu ii asculta nimeni ?
Concret eu ii ascult cu atentie dar inca nu am auzit de proteste organizate contra sefilor incompetenti pusi politic, contra colegilor nepoti ai nu stiu cui, etc.
De accepta sa iasa in strada condusi de niste lideri de sindicat care refuza sa-si completeze declaratii de avere ? Imi pare rau dar cei care te reprezinta, te reprezinta.
Din cauza acestei atitudini umile sau ingaduitoare (alege tu cuvantul) se descalifica si cei care, inca mai lucreaza cinstit.

ce se poate spune impotriva colegului angajat pe pile care sta in birou cu tine si nu face nimic toata ziua...sa te duci unde? la director cu care isi bea cafeaua in fiecare dimineata, sau ii face "cadouri" in fiecare saptamana. seful de serviciu stie si tace, te incurajeaza, tu esti mai bun, dar asta e, nu face el listele de plata. pe cand tu muncesti si tot esti taiat la vestitele "stimulente", iar el bineinteles ca are partea "leului". la sindicat, degeaba, si liderul e la fel. asa ca taci si pui osul la munca sa nu te trezesti la sfarsitul lunii ca ai ramas doar cu mizeria de salariu de 650 lei din care nu platesti nici rata la casa. cine e in sistem si e intrat fara pile stie foarte bine cum e situatia.

mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina si Andreea Miruna

OK, daca faci atatea compromisuri asta nu inseamna ca sistemul privat care plateste impozite trebuie sa fie intelegator cu ele.

Intelegeti-ne atunci fara proteste de strada si blocari de activitati si pe noi ca nu mai avem de unde sa platim impozitele de acum 3 ani. Muncim la fel de mult si castigam mai putin. Cam cu 40 % , depinde de domeniu.

Si atunci ori acceptati ca veti castiga si voi cu 40 % mai putin, ori faceti-va curaj si gasiti metoda de a elimina capusele din sistem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui elaga

Sunt locuri la bugetari, unde se sta 7 ore din 8 si in ora in care muncesc, sunt extraordinar de deranjati si nemultumiti. Dar, sunt locuri in care se munceste pe rupte pentru 600 de lei, post prevazut cu studii superioare, cu munca pe teren unde transportul si-l achita ei, din buzunarul propriu.

Ei bine, eu ma astept ca insasi acei bugetari care muncesc pe rupte pe bani putini sa se revolte pentru generalizarea termenului de bugetar si sa se disocieze de cei care stau 7 ore din 8; ori eu vad cum ei (de ex. profesori si politisti) sustin protestul celor care, evident, le iau painea de la gura. Si atunci, ce pretentii sa aiba, daca ei singuri se pun in aceeasi oala? Ce vina am eu daca profesorii copiilor mei sprijina protestul celor care (cum s-a mai zis) iti prind mana la ghiseu, ca n-ai dat nici o spaga?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

asa s-a ajuns ca la finanate e ,,finantist" si soferul si femeia de serviciu, si paznicul si secretara, si toti au sporuri nu salarii.Plus spagi (ca doar adevararii finantisti nu primesc ei direct ,nu ?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Cred ca toti cei care protesteaza si nu isi fac datoria, cerand mereu bani si bani in conditii de criza si de eforturi mari de la bugetul unei tari in mari probleme, ar trebui concediati - si angajati altii. This isi life. In capitalism statul nu e dadaca nimanui.
Jenant pentru televiziunile care instiga la ura si violenta si la partidele iresponsabile care stau si platesc pe capii grevistilor...
Am vazut cel putin 3 noi Mironi Cosma la televizor in ultima vreme.

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

De acord! Deci: cine doreste sa candideze pentru aceste posturi? Sau hai sa desfiintam institutiile, ca si asa "sunt de kkt", cum mai spunea cineva.
Cel fara pata sa arunce primul cu piatra.
Hai sa nu mai fim extremisti si sa nu mai generalizam.
Parerea mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ela76
De acord! Deci: cine doreste sa candideze pentru aceste posturi? Sau hai sa desfiintam institutiile, ca si asa "sunt de kkt", cum mai spunea cineva.
Cel fara pata sa arunce primul cu piatra.
Hai sa nu mai fim extremisti si sa nu mai generalizam.
Parerea mea!

Uite, eu sunt fara pata din punct de vedere fiscal. N-am un leu datorie nicaieri.
Ti se pare extremism sa cer ca o institutie a statului (la care, repet, n-am niciun banut datorie) sa nu ma impiedice la respectarea legii??
Ironia cu desfiintatul instituiilor este foarte aproape de adevar - se vor ineca in propria disolutie atata vreme cat in loc sa lucreze in serviciul public scandeaza prin curti si blocheaza neanuntat o tara intreaga.
Despre asta, care-i parerea ta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag
In SUA,Canada,Germania nu exista sindicate ale celor privati?Cu siguranta sunt!Si sunt foarte puternice,n-au nicio treaba cu amaratii de pe la noi!De prea multe ori "patronul"roman sterge pe jos cu angajatii,fara sa le respecte munca si din pacate fara sa-i respecte ca oameni!Vorba aia"te cumpar ba,ca am cu ce"
Si nu-mi spune ca nu e asa,ca nu te cred!

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania

www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Nu exista, cel putin in IT, miscarile sindicale nu sunt la privat. Pe aici au union muncitorii, si cei de la stat.
Dar oricum, sindicatele din Romania sunt o pervertire a ideii de sindicat. Ele nu lucreaza pentru angajat, ci pentru interesele sefilor de sindicat. In 20 de ani de la revolutie cine a avut ochi sa vada s-a prins.
Faptul ca privatii nu au nimic de zis in fata patronului are doua explicatii:
1. este inabilitatea statului de a stabilii legi clare de protectie a angajatului in fata abuzului patronului si inabilitatea statului de a aplica putinele legi care exista
In traducere libera aia de fac legi in Romania le fac sa le fie lor bine nu amaratului de munceste la privat. Iar "distinsii functionari" se intind mai mult la spaga decat sa aiba grija de protectia angajatului.
2. este faptul ca lucratorul la privat are si o privire mai sanatoasa asupra ce se poate intampla daca iti fortezi patronul sa-ti creasca salariul de la luna la luna, sa-ti de-a plati stimulatoare si totul chiar acum in plina criza. In plus maririle se iau dupa evaluare nu asa, hop a mai trecut un an hai sa mai adaug ceva, da la toti ca e de unde.

Madalina
mami de Isabella Andreea si 37+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo

AMR 1 saptamani dar mai sigur 3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui Madanic

Citat:
citat din mesajul lui valentinag
In SUA,Canada,Germania nu exista sindicate ale celor privati?Cu siguranta sunt!Si sunt foarte puternice,n-au nicio treaba cu amaratii de pe la noi!De prea multe ori "patronul"roman sterge pe jos cu angajatii,fara sa le respecte munca si din pacate fara sa-i respecte ca oameni!Vorba aia"te cumpar ba,ca am cu ce"
Si nu-mi spune ca nu e asa,ca nu te cred!

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania

www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Nu exista, cel putin in IT, miscarile sindicale nu sunt la privat. Pe aici au union muncitorii, si cei de la stat.
Dar oricum, sindicatele din Romania sunt o pervertire a ideii de sindicat. Ele nu lucreaza pentru angajat, ci pentru interesele sefilor de sindicat. In 20 de ani de la revolutie cine a avut ochi sa vada s-a prins.
Faptul ca privatii nu au nimic de zis in fata patronului are doua explicatii:
1. este inabilitatea statului de a stabilii legi clare de protectie a angajatului in fata abuzului patronului si inabilitatea statului de a aplica putinele legi care exista
In traducere libera aia de fac legi in Romania le fac sa le fie lor bine nu amaratului de munceste la privat. Iar "distinsii functionari" se intind mai mult la spaga decat sa aiba grija de protectia angajatului.
2. este faptul ca lucratorul la privat are si o privire mai sanatoasa asupra ce se poate intampla daca iti fortezi patronul sa-ti creasca salariul de la luna la luna, sa-ti de-a plati stimulatoare si totul chiar acum in plina criza. In plus maririle se iau dupa evaluare nu asa, hop a mai trecut un an hai sa mai adaug ceva, da la toti ca e de unde.

Madalina
mami de Isabella Andreea si 37+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo

AMR 1 saptamani dar mai sigur 3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Nu stiu bine cum e in alte locuri in Canada dar iti spun cum e la mine ca din USA ai primit ceva informatii.

- nimeni cu studii superioare sau pe pozitie de management nu e in sindicat.
- acum 5 ani au facut astia o greva faina de vreo 5-6 luni.. no problem... a lucrat managementul in locul lor pe perioada negocierilor. acum dupa 5 ani cred ca nu mai sunt mai mult de 30% din aia care erau in sindicat... s-au mutat joburi in India, s-a dat afara si toti care au fost angajati au fost contractori sau nu sunt in sindicat asa ca la ora asta sunt zero. Chiar azi am completat niste formulare cu ce joburi as putea face eu din management in caz ca intra aia iar in greva.
- sindicatele sunt inutile in 2010. teoretic tara ar trebui sa aibe o lege a muncii unde se specifica clar ce drepturi si obligati ai la nivel general si atat. Salariul ar trebui negociat personal sau daca sunt grile si nu se poate asta iti alegi alt loc de munca. Sindicatul nu poate negocia cat muncesti tu de bine sau nu ca habar nu are liderul ala ce faci tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Sunt in Quebec sindicate, in toate firmele cu capital local si la stat, uneori rolul lor e benefic, de multe ori nu;

va recomand un film despre asta, are umor si mult adevar in el; <Invaziuni barbare>

http://www.imdb.com/title/tt0338135/

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela76 spune:

Mediajust - nu pot decat sa te felicit ca reusesti. Nu e usor.
Dar in esenta intrebam: cine doreste sa lucreze acolo? Cine dintre cei care se considera bine pregatiti, valorosi sau cum doreste fiecare sa se considere este dispus sa lucreze pe salariile si in conditiile din institutiile publice? Cati dintre cei profesionisti, cu experienta acumulata au mai ramas? Cati "sefi" cu dorinta de a face ceva constructiv si nu doar "turism" pentru CV mai sunt in institutiile publice? Toata lumea vede persoanele de la ghiseu sau care vin in control si cer spagi etc. - acestia sunt singurii, oare?
Si vezi, cand o situatie te afecteaza personal, reactionezi, iti manifesti nemultumirea. Poate ca si oamenii aceia au ajuns la o limita.
Incerc doar sa fac din acest subiect o dezbatere - cu pro si contra.
Poate ar fi util si un exercitiu de imaginatie: cum ne-am comporta noi, am protesta daca am fi in tabara cealalta? Sau am accepta orice, gandindu-ne sa nu-i afectam pe altii? Nu stiu cum ar fi corect, de aceea va intreb!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ela76

Mediajust - nu pot decat sa te felicit ca reusesti. Nu e usor.
Dar in esenta intrebam: cine doreste sa lucreze acolo? Cine dintre cei care se considera bine pregatiti, valorosi sau cum doreste fiecare sa se considere este dispus sa lucreze pe salariile si in conditiile din institutiile publice? Cati dintre cei profesionisti, cu experienta acumulata au mai ramas? Cati "sefi" cu dorinta de a face ceva constructiv si nu doar "turism" pentru CV mai sunt in institutiile publice? Toata lumea vede persoanele de la ghiseu sau care vin in control si cer spagi etc. - acestia sunt singurii, oare?
Si vezi, cand o situatie te afecteaza personal, reactionezi, iti manifesti nemultumirea. Poate ca si oamenii aceia au ajuns la o limita.
Incerc doar sa fac din acest subiect o dezbatere - cu pro si contra.
Poate ar fi util si un exercitiu de imaginatie: cum ne-am comporta noi, am protesta daca am fi in tabara cealalta? Sau am accepta orice, gandindu-ne sa nu-i afectam pe altii? Nu stiu cum ar fi corect, de aceea va intreb!

Multumesc, Ela. Stii cum reusim? Cu mari eforturi, si adeseori cu bani foarte putini (uneori deloc) acasa. Noroc ca eu mai lucrez si alte lucruri, pentru ca altfel nu ne-am fi descurcat. N-am un ban datorie, pentru ca nu vreau sa inchid pravalia acum, sper inca la vremuri normale.
Indignarea mea (joi a fost furie) este, cred, una legitima. Stiu ca este greu si pentru unii functionari, dar eu cred ca protestul trebuie indreptat impotriva angajatorului, nu a mea, care ma straduiesc sa fiu corecta si sa particip la efortul asta colectiv.
Eu de asta am fugit toata viata - de slujba la stat. Am facut scoli peste scoli, mi-am schimbat acum 20 de ani profesia tocmai pentru ca n-am mai vrut sa depind de un sistem pe care nu-l pot controla. Insa principial vorbind, cand am o situatie limita incerc sa gasesc solutii pe termen lung, si sa nu consum energii inutile.
Acesti functionari asta ar fi obtinut si daca mergeau in instanta (termenele pe drepturi salariale nu-s mari), adica ar fi primit banii aia pe ultimele doua luni. Asa, o tara intreaga a fost paralizata, cele doua "lumi" (buget si privat) s-au incaierat din nou, legea salarizarii unice va pune punct si acestui episod, dar conscintele vor ramane.
Despre profesionisti - sunt convinsa ca sunt destui, si nici nu cred ca aia sunt platiti cu 300 de lei. Poate ma insel, dar impresia mea este ca in curte erau doamnele de la ghisee, cele care fac operatiuni marunte, nu mari constructii fiscale. Primii cred ca si-ar gasi slujbe si in alta parte. Restul - din pacate, apartin masei profesionale cu specializare mai putina, care pot fi oricand inlo.cuiti

Mergi la inceput