Finantistii in greva!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

da, mai vine pe teava si adevarul tv - deci o sa aiba madam stancu si musiu gadea alte oportunitati financiare :)

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Oamenii aceia reprezinta niste institutii. Toti pana la ultimul. Sectorul privat nu poate sa faca ordine in gradina lor iar ei nu doresc.

Asta inseamna ca sunt toti responsabili ca au acceptat ani de zile pervertirea veniturilor lor, impartirea lor in salarii si sporuri, stimulente si premii. Ba chiar era o vreme cand se dadeau declaratii cum ca saracii, au salariu mic, iar ei spuneau, da, asa e si uitau toti sa spuna ca salariul e una si banii pe care ii duc acasa sunt alta.

Asta e reversul medaliei. Sustinerea unui sistem de salarizare pervertit pe principiul numai eu stiu cati bani iau de fapt i-a facut acum vulnerabili in fata guvernantilor incapabili si a sectorului privat slabit de cruiza si furios. In aceasta criza oribila secorul privat tace si inghite iar cel public protesteaza la nesfarsit impotriva propriei proaste gestionari.

Si parearea mea, off topic: guvernul trebuia sa protejeze bugetarii cu salarii mici, impunand un plafon de la care sa faca reducerile de 25%. Dar ati auzit vreun sef de sindicat in vara sa propuna asa ceva ? Nuuuuu ei au incercat sa impiedice cu totul aplicarea masurii fara a realiza ca ceva economie trebuie facuta. Sau au dorit doar sa faca circ fara finalitate...

Iar asta cu solidarizarea profesorilor mi se pare inca o dovada ca nu gandesc nimic, nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Eu nu inteleg cum sunt solidari profesorii si politistii cu ei!Eu nu sunt frate!Nu le plang eu lor de mila,imi plang mie,care n-am o meserie pe care s-o folosesc in privat,care traiesc exclusiv din salariu,nu iau spaga,nu iau suplimente,am fost platita ore suplimentare cand le faceam pe bune,stateam sambata si duminica la servici,cand restul lumii era la plimbare cu familia!
Adevarul este ca sunt multe lichele angajate in sistemul public.Stiti ca in 2000 cand Base era primar a dublat numarul angajatilor primarie Bucuresti?Cand am intrat in UE ne-au pus sa infiintam j;de mii de comitete si comitii,ca asa e norma europeana si acum ne sufocam.

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania

www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

Eu nu inteleg cum sunt solidari profesorii si politistii cu ei!Eu nu sunt frate!

Sunt solidari pentru ca fac parte din acelasi sistem bugetar afectat de aceleasi legi prost facute si de aceleasi reduceri de salarii.
Nu cred ca ceilalti bugetari judeca si calitatea personalului din finante publice sau posibilitatea acestora de a-si "completa" veniturile.
Este o solidaritate bazata pe un principiu, cel putin asa o inteleg eu si, privind din afara (si limitandu-ne strict la solidaritate) e de admirat. Sunt cu totii membrii ai unui sistem bolnav, prost manageriat si incep sa vada asta abia acum cand ii afecteaza direct.
Eu m-as bucura ca toata povestea asta sa se finalizeze cu o schimbare radicala a abordarii in sistemul public, sa inceapa sa mai angajeze si pe baza de competente, sa plateasca pe baza de rezultate si eficienta, sa mai bage la racoare pe cei care cer sau doar iau spaga de la contribuabil. E in neregula contribuabilul? Sa se aplice legea. E in neregula "organul"? Sa se aplice legea.

Pana la urma nu obliga nimeni pe nimeni sa ramana intr-un job care nu-i convine, stiu ca suna aiurea dar daca esti competent nu trebuie sa mori de foame la finante publice, sigur gasesti ceva mai bine platit decat 3-6 milioane.

Ca o paranteza, sotul meu imi povestea ca dupa ce a ascultat lamentarile unui angajat din sistemul public, inginer ca si el platit cu 7 milioane, s-a intamplat sa se intalneasca in parcare. Unde dl respectiv se urca intr=u passat nou. Masina de peste 20 mii euro. Credeti ca si-a cumparat-o din 7 mil/ luna? Sau din 10 mil cat avea inainte de reducerea cu 25%? Din cauza prapastiei dintre ceea ce afirma si ceea ce afiseaza ne e greu sa-i credem si sa-i sustinem pe oamenii astia insa judecand principial eu cred ca protestul lor nu este incorect. Le-au fost luate niste drepturi legale, au dreptul legal sa protesteze.
Daca si protestul ar fi autorizat si activitatea ar fi metinuta in limite minime in asa fel incat sa nu omoare de tot contribuabilul ar fi perfect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Iaka, cine imparte, parte-si face !

http://www.realitatea.net/angajatii-de-la-finante-vor-primi-stimulentele-pe-lunile-august-si-septembrie_759782.html

Ce e alea stimulente ?
Intreb si eu pe cei mai luminati la minte: ii stimuleaza ca sa ce ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Zice ca le-au stabilit salariile mici ca sa-i stimuleze sa atraga bani la buget (sa diminueze evaziunea fiscala, sa amendeze contribuabilul contravenient, etc) si daca fac treaba asta li se dau aceste stimulente. Deci e o forma de bonus/prima. Dar... nu am inteles sa fie conditionata de un anumit prag de incasari. Din ce am priceput eu, un anume procent din intrarile in buget se constituie in acest fond de stimulente care dupa se imparte (nu stiu dupa ce criterii) intre angajati MFP (toti sau unii dintre ei).
Deci nu-i stimuleaza sa ....nimic pentru ca nu au target sa reduce evaziunea fiscala cu x% ca sa ia stimulente, sau sa mareasca incasarile la buget in fiecare luna cu y% ca sa ia stimulente. Sau sa faca un plan de z% si daca da vor lua stimulente corelate valoric cu depasirea planului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Referitor la greva mie mi-a placut emisiunea lui Morar in care spunea ca. liderul sindical care ii conduce Marica parca are nevasta directoare le minister platita cu vreo 60mil vechi si o casa de 500mii de euro ..
Si vad ca, ministrul a cedat..f frumos dar pentru restul bugetarilor unde s-a taiat cu 25% su doar stimulente si altele..si astia de la finainte au niste salarii si spagii..

Cait
www.biomonde.ecosapiens.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Din cate stiu eu, stimulentele sunt o forma mascata de plata a functionarilor din finante. Primesc pe stat un salariu f mic si, pe alte state, 1-2-3 salarii, in functie de cum hotarasc sefii. N-are a face cu intelesul verbului "a stimula" decat dpdv lingvistic, pt ca nu exista criterii unitare in functie de care se acorda, nu se acorda acelor salariati care au merite deosebite, ci la gramada.

Daca gresesc, rog sa fiu corectata de cei care stiu mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moniboni spune:

eu aseara am vazut la tv o doamna de la finante care urla ca i-au taiat sporul de calculator...

traducerea, asa cum o vad eu: "sa-mi stric eu ochii dupa ce joc Solitaire si Tetris..."

Mergi la inceput