vreau sa ma educ(2)
Raspunsuri - Pagina 26
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nelia Mey, da' mie nu-mi raspunde nimeni??? In afara de Luna, restul m-ati lasat cu ochii-n soare cu problemuta mea. Este adevarat ca nici nu am citit tot... Denizel, pentru mine calea de mijloc inseamna echilibru. |
nelia, depinde cum definim echilibrul.
Asa cum am mai spus, pentru mine, echilibru = a cauta binele/a face binele/a fi de partea binelui.
Putinii oameni care sunt echilibrati cu adevarat fac bine, mult bine, bine absolut, nu bine relativ.
Ei sunt niste raritati.
Echilibrul nu are cum sa fie mediocritate.
Calea de mijloc inseamna la mijloc intre bine si rau.
Asta presupune un pic din bine si un pic din rau.
In opinia mea, calea de mijloc nu e o alegere satisfactoare, adica nu e o solutie OK (pentru mine!) sa accepti si un pic de bine si un pic de rau, asa, ca sa zici ca esti plurivalorist .
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
corap spune:
OFF TOPIC
articolul citat de IlincaM este o balarie - hai sa scriem ceva ca sa umplem pagina - "cercetatorii britanici" este o sintagma larg raspandita in cazul lipsei celei mai vagi surse de documentare a unui articol.
Dupa '90 incoace in carca "cercetatorilor britanici" au fost puse toate ineptiile de moment ale ziaristilor in pana de inspiratie. De-acu 15 ani, cand lucram in domeniu (maica, ce mai trece vremea...) la orice articol fabricat se punea sursa "cercetatorii britanici".
Eu eram convinsa ca toata lumea da ignore la articolele cu "cercetatorii britanici". (desigur o convingere lipsita de temei real, din pacate )
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
Luna1 spune:
citat din mesajul lui corap OFF TOPIC articolul citat de IlincaM este o balarie - hai sa scriem ceva ca sa umplem pagina - "cercetatorii britanici" este o sintagma larg raspandita in cazul lipsei celei mai vagi surse de documentare a unui articol. Dupa '90 incoace in carca "cercetatorilor britanici" au fost puse toate ineptiile de moment ale ziaristilor in pana de inspiratie. De-acu 15 ani, cand lucram in domeniu (maica, ce mai trece vremea...) la orice articol fabricat se punea sursa "cercetatorii britanici". Eu eram convinsa ca toata lumea da ignore la articolele cu "cercetatorii britanici". (desigur o convingere lipsita de temei real, din pacate ) c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07 FEBRUARIE thing-a-day |
Cam asta vroiam si eu sa insinuez. Mai mult, sotul meu e british, si cum acum 7 ani cand ne-am cunoscut aveam obiceiul sa verific stirile cu el (il intrebam e adevarat ca cercetatorii britanici...? iar el se informa daca da sau nu) aflam ca de cele mai multe ori erau simple gogosi. EI si acum avem obiceiul sa ne cumparam felicitari de zilele noastre de nastere si el imi scrie mie ceva in genul: cercetatorii britanici au descoperit in urma cercetarilor ca esti cea mai buna sotie. Sau nebunii asemanatoare. Culmea e ca intre timp cercetatorii m-au declarat si cea mai buna mama (de ziua mamei) si pe el cel mai bun tata (de ziua tatalui).
My reason
rrox3 spune:
Offtopic, scuze
Accept nu stiu daca mai tii tu minte, dar acum ceva timp, cred chiar la primele tale mesaje pe forum, ti-am scris ca-mi aduci cumva aminte de mine, mai in tinerete.
Nu e vorba doar de terapie, terapia a fost o parte din procesul de schimbare. Si am apelat la ea ca nu mai puteam altfel, eram in impas.
Schimbarea nu se produce la nivel de personalitate, ramai aceeasi persoana, cu acelasi mod de a gandi si a face lucrurile. Ceea ce te elibereaza, e faptul ca scapi de aparari si iti permiti sa dezvolti parti ale tale nevoite sa ramana in stadiu incipient. Nu devii altcineva, te intregesti defapt.
Nu cred ca ai de ce sa te temi in sensul spus de tine. Poate terapeuta respectiva explora putin, nu insinua nimic. Sau poate nu era priceputa, habar n-am.
O sa anunt oricum cu surle si trambite cand imi pot schimba meseria.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
rrox3 spune:
citat din mesajul lui denizel Calea de mijloc inseamna la mijloc intre bine si rau. Asta presupune un pic din bine si un pic din rau. In opinia mea, calea de mijloc nu e o alegere satisfactoare, adica nu e o solutie OK (pentru mine!) sa accepti si un pic de bine si un pic de rau, asa, ca sa zici ca esti plurivalorist . |
Eu vad calea de mijloc ca intalnirea intre binele meu si al tau.
Monnvas spune:
Viviana, stii si tu ca nu tot ce zboara se mananca. Nu tot ce spune un om e si adevarat. Daca ea povesteste despre dragostea in cascade nu inseamna ca asa si este. Dovada faza cu iphone-ul si cu mobilul vechi, un exemplu tipic de umilire. Tu nu umilesti un om pe care-l iubesti,nu?
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!
rrox3 spune:
citat din mesajul lui nelia Mey, da' mie nu-mi raspunde nimeni??? In afara de Luna, restul m-ati lasat cu ochii-n soare cu problemuta mea. Este adevarat ca nici nu am citit tot... |
Hai mai, ca ti-am raspuns si eu, doar ca la subiectul celalalt, cu copiii mai mari.
Ilinca_M. spune:
"Articolul" clar este o balarie cap-coada, pe mine asta m-a si socat, cum a putut un "jurnalist" sa debiteze asa ceva (si nici nu s-a semnat- de rusine, sper). Problema e ca apare pe ceva site "ce se intampla, doctore?"- deci are o "autoritate", vedeti si pe forum simpla recomandare a unui doctor devine lege pentru unii, nu conteaza ca e o prostie gen "suc la 2 luni" sau "un Nu hotarat alaptatului peste 6 luni". In mod normal un asemenea articol trebuie ignorat, clar, nu se pune problema; pe mine ma revolta ca se poate scrie asa ceva in secolu' asta si ma mai revolta si faptul ca pentru unii un asemenea articol e prilej de a rasufla usurati si de a scapa de eventualele remuscari.
In alta ordine de idei am citit si eu despre femeia aia, mama lui X, si mie la modul sincer nu mi se pare nici grandomana nici grobiana ci bolnava psihic, saraca. Pe bune, un om normal nu cred ca ar face toate acele lucruri niciodata si nu s-ar exprima asa veci. Numai mie mi se pare ca doamna are o problema nu de comportament ci de ordin mental?...
Denizel, eu din prima parte a postarii lui Grace trasesem concluzia ca e exact in asentimentul tau...
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever
Sovata
denizel spune:
citat din mesajul lui rrox3 Eu vad calea de mijloc ca intalnirea intre binele meu si al tau. Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
Mai degraba, analiza binelui meu (care e poate subiectiv), analiza binelui tau (de asemenea, poate subiectiv), scoaterea elementelor naspa si atingerea unui echilibru .
Calea de mijloc nu are echilibru in ea. Nu are cum. E trasa dintr-o parte de bine si dintr-alta de rau, e gata-gata sa se rastoarne, saraca .
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
rrox3 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui accept92
Da si nu. In principal 'vreau sa am' dar mai sunt si alte dorinte ale copiilor care nu se pot satisface, pe moment sau din principiu, dorinte care nu ii caracterizeaza neaparat dar li se pune o pata si sufera cu adevarat. Vreau sa ma joc cu talonul de la masina...pai nu se poate bla bla bla...dar vreeeaaaauuuuu!, nu ma intereseaza explicatiile, nu doresc o alternativa. Asta nu e o dorinta care spune ceva despre un om dar poate degenera intr-o adevarat suferinta reala. Si cred si eu ca astea sunt exercitii care te antreneaza sa faci fata frustrarii. Toata viata o sa vrei una si alta si nu se va putea sa le ai pe toate, incet incet trebuie sa inveti ca nu merita sa te incapatanezi sa suferi. |
Cred ca e diferenta dintre nevoi si dorinte, la urma urmelor.
Nevoile trebuie satisfacute, dorintele - nu intotdeauna.