Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (27)
Raspunsuri - Pagina 19
Alinutzaa spune:
Ola
Noi tocmai am trecut de inca un episod de febra, tuse si muci la cel mare, "doar" muci si tuse la pitica. Dar i-am pus repejor pe picioare cu homeopate.
artu stiu ca ai intrebat-o pe Vivela la un moment dat de homeopate da' ma bag si eu nitel in seama, poate te ajuta info cu ceva.
Nu stiu daca ai nevoie de homeopate pentru ceva anume sau vrei sa iti faci o trusa de prim ajutor, eu o sa iti zic ce am eu in casa si la ce le folosesc.
- Arnica CH9 - buna in caz de lovituri, cucuie. Pentru asa ceva am la indemana si gel cu arnica
- Avena Sativa CH9 - pentru pofta de mancare - eu asta ii dau acum lui Tudor care trece printr-o faza urata din punctul asta de vedere. Sper sa functioneze ca ma scoate la pensie copilul asta inainte de vreme
- Antimonium tartaricum ch5 - pentru tuse care se vrea sa fie productiva, se aude in piept dar nu reuseste sa expectoreze cum trebuie, genul bronsite/bronsiolite - i-am dat Antoniei cate 2 bulinute cam la fiecare 2 ore. 24 de ore mai tarziu nu mai tusea
- Natrum Sulfuricum ch5 - pentru resturile de viroze, cele care treneaza cu muci si tuse productiva - cate 3 bulinute de 3 ori pe zi.
- Formula 14 - pentru diverse tipuri de tuse. Este o formula complexa care contine remedii pentru mai multe feluri de tuse.
- Drosera ch7 - pentru tuse seaca
- Chamomila Ch7 - pentru durerile asociate eruptiei dentare ale Antoniei.Cand o vad ca o deranjeaza prea tare ii dau o bulinuta si o jumatate de ora mai tarziu e din nou fericita
- La debutul unei viroze, in primele 24 de ore folosesc asa - Aconitum ch15 o doza dimineata, Beladona ch15 o doza la pranz, Gelsemium ch15 o doza seara
- Beladona ch15 o folosesc pentru febra in care corpul e fierbinte si extremitatile reci
Imi cere copilul cel mare de mancare!!! Doamne ajuta!
Fug
nikolett2445 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui theophillina Fetelor, nu pot sa ma linistesc, sunt prea surescitata si emotionata sa nu va impartasesc si voua o minunata veste. Cumnata mea (va povesteam de nunta lor care a fost dupa botezul nostru) e INSARCINATA!!! Doamne, Dumnezeule, mare e puterea Ta! Peste o saptamana erau programati sa inceapa procedurile pentru inseminare artificiala dupa 2 ani de incercari pe cale naturala nereusite. Of, am plans de m-am omorat de emotie, parca as fi ramas eu gravida din nou asa ma simt. Si exista si niste coincidente ciudate: DPN-ul ei e pe 16 iunie, al meu a fost 27 iunie, ar fi tare sa nasca pe 9 iunie, asta ar fi chiar culmea. Si alta coincidenta, sotul meu mi-a zis ca sunt nebuna, dar eu chiar cred in ea: unul dintre obiceiurile de la noi romanii e ca dupa baia de mir, fetele tinere care-si doresc copii sa spele panza de mir a copilului in apa de la baia de mir, s-o stoarca si s-o usuce. Eu am chemat-o pe Tania si a facut toate astea, si, na, ce se intampla! Of, oi fi luat-o pe aratura, dar sunt asa fericita, copilul meu o sa aiba un verisor/verisoara (eu presimt ca va fi fetita), eu voi fi matusa, vom avea iar un bebel mic-mic in familie. Va multumesc ca sunteti aici si m-ascultati, chiar am simtit nevoia sa va impartasesc aceasta minunata veste pentru mine ca unor dragi prietene si va doresc o noapte linistita alaturi de copilasii vostri. Theodora mami de Stelios 09.06.2010 BEBE STELIOS |
sa-i dea Dumnezeu o sarcina usoara si un bb sanatos
Nikol ANTONIA MARIA(06 MAI 2010)
DAVID(15 MAI 2006)
cris_09 spune:
Neata!!!
Theo,multumim mult de cafelutaFelicitari pentru cumnatica ta,sa aiba o sarcina usoara si frumoasa si un bebelus sanatos si voios.
Te inteleg perfect,asa m-am simtit si eu cand a ramasa gravi Lia73.
Mary eu setez de fiecare data scrisul "special",ca sa fiu si eu cu mot ca NicoletaB,nu stiu daca merge sa setezi sa fie de fiecare data asa,poate ne lumineaza ea
Alinutzza va multumim de info despre homeopate,am salvat la favorite.De unde le procuram?
Fug ca plange
Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)
Vivela spune:
Alina, pot sa preiau remediile pe blog? sa fie la indemna, atat pentru mine, cat si pentru cine o mai fi interesat....
(vedeti, da, ca-s corecta si respect dr de autor ).
Cris, sunt anumite farmacii care au si remedii homeopate. daca dai o simpla cautare cu nea gogu, dupa "farmacii homeopate" o sa gasesti mai multe.
un tubulet costa intre 4 si 7-8 lei, in functie de remediu.
Teo, felicitari cumnatei tale, sarcina usoara .
Ce vreme de numarat bani....
si daca e we, poate vreti sa va relaxati un pic cu un banc:
Seful unui magazin angajeaza un vanzator. Il ia deoparte si ii zice:
- Trebuie sa stii ca eu am un sistem: daca un client imi cere un lucru eu reusesc sa-l fac sa cumpere doua. Acum te invat.
Intra in magazin o doamna:
- Buna ziua, as vrea un spay Pronto.
Seful se duce in spate si se intoarce cu un spay Pronto si cu un Vetril.
- Ma scuzati, eu vroiam doar Pronto. -
Vedeti doamna, odata ce stergeti de praf mobila se va vedea ca aveti geamurile murdare.
- Bravo, aveti dreptate, le cumpar pe amandoua!
Vezi, zice seful noului angajat, asa se face. Intra o a doua doamna:
- Buna ziua, as dori o sticla cu Vetril.
Seful se duce in spate si se Intoarce cu o sticla de Vetril si cu un spray Pronto.
- Ma scuzati, eu v-am cerut doar un Vetril. - Draga doamna, daca dumneavoastra curatati geamurile o sa se observe imediat urmele de degete pe mobila.
- Aveti dreptate, cumpar tot!
Seful catre noul angajat: urmatoarea clienta e pentru tine.
- Buna ziua, as dori o cutie cu Tampax.
Vanzatorul se duce in spate si se intoarce cu o cutie de Tampax, un Vetril si un Pronto.
- Cred ca ati gresit, v-am cerut doar o cutie cu Tampax.
- Stiu, o intrerupe vanzatorul, dar vazand ca saptamana asta nu se face sex,n-am vrea sa facem un pic de curatenie in casa?
Traiesc in Orasul Alandala
roxanici spune:
spuneti si mie va rog daca stiti remedii homeopate pt cresterea productiei de lapte...am mai scris si capitolul trecut....
Vivela, am citit pe blogul taudespre remedii pt asa ceva dar sunt confuza, vreo doua remedii erau trecute si la crescut productia de lapte si la oprit productia de lapte....asa ca nu stiu cum si care e potrivit.
daca va ajuta am pus aici niste pagini fotografiate dintr-o carte de homeopatie pediatrica
veronicach spune:
hey hey ce pauza mare pe aici
Mary..sa va tin la curent
of!
azi noapte nu am dormit deloc, Matei a plans la el in patut(ca am spus sa nu respir pe el), apoi l-am mutat la noi si eu m-am culcat cumva incolacita la picioarele lor
tot nu a mers...Matei mi-a simtit lipsa dar s-a facut cumva dimineata...
nu cred ca am mai trecut prin asa ceva...sa nu pot dormi de la o raceala
astazi mi-am luat masca, gen gripa aviara, sa fie cat de cat protejat copilul cand alaptez
i-m dat si astazi oscilo, si mi-am permis si 3 picaturi de vitamina c...sper ca nu am gresit insa vreau sa-l tin cat mi departe de nebunia asta
am o migrena continua, nas infundat, muci aposi si gat dureros
in rest sunt bine
ma bucur Teo pt bucuria ta, sper sa aiba o sarcina foarte usoara si un copil minunat
mamica fericita de cuminte Matei Sebastian
10.05.2010
biajitaru spune:
Buna,
Teo, felicitari cumnatei tale, sarcina usoara
Am fost azi la cumparaturi si iar am dat pe spate cand am vazut totalul. Cred ca numai in Romanica e asa de scumpa mancarea.
Offf si mai e si vremea asta. Da macar Alex e pe program super: papa,nani si un pic de joaca.
Weekend fain
Bia
arturicii spune:
Theodora, felicitari pentru cumnata ta !!!
Alina, multumesc pentru informatii; o sa le studiez, asa cum o sa studiez si de la Vivela
de unde se cumpara in Ro la pret bun? ce cantitate ar trebui sa am de ex ptr o cura de "nemancat" ptr un copil?
Vero, eu la raceala pe care am avut-o am luat Paracetamol simplu; asa cum am luat si in sarcina de-altfel
Roxanici, multumesc pentru carte
Discordia, asa face si unul din laptopurile noastre cu webshots-ul; cred ca e vorba de vreo instalare de flash player sau ceva
Ioana & Arturicii'S
NicoletaB spune:
Buna si de la noi!
Multumim pt remediile homeopate. Am descarcat si paginile fotografiate!
Cris- motul si coada mea, caci am de ambele, formateaza scrisul de fiecare data. Nu cred ca exista setare automata. Nici nu mi-am batut capul sa caut!
Felicitari si sarcini usoare tuturor gravidutelor, rude, prietene, caci un copil e o adevarata minune!
Mamica lui Mihai Rares (12.06.10-12.55h)
ck_29 spune:
Multumesc pentru parola...ma uit la bebelusi frumosi
fericita mamica de bebita Teodora 15.06.2010