Informatii despre Buzau (cazare, drumuri etc)

Informatii despre Buzau (cazare, drumuri etc) | Autor: Gretchen

Link direct la acest mesaj

Am nevoie de niste sfaturi.
Bunica din partea sotului locuieste cu noi. Are 82 de ani si de cateva saptamani ne bate la cap ca vrea sa-si viziteze sora, ca e batrana si vrea sa o mai vada odata inainte de a muri. Prin urmare am planuit ca in vacanta din noiembrie vom face o excursie in celalalt capat al tarii. Sora bunicii locuieste intr-o comuna langa Buzau. O estimare optimista a drumului e cam 12 ore cu tot cu pauze. Cu drumul asta am emotii mai mari decat cu orice vacanta am facut pana acum. Nu stiu de ce, pur si simplu mi se pare mult mai greu si mai aventuros sa mergi 650 km prin Romania decat 1500 prin Europa.
As dori cateva recomandari de cazare in zona Buzaului. Niste pensiuni dragute si curate, undeva la 3 stele. Nu trebuie sa fie in oras, prefer oricum ceva in afara orasului. Si in plus as aprecia orice informatii putem primi despre zona Buzaului. Nu am fost niciodata acolo, nu stiu nimic despre zona (spre rusinea mea), despre drumuri etc.
Va multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Nici eu nu am fost niciodata in Buzau...dar frunzarind netul, am dat peste o pensiune tare draguta....si ceva info despre imprejurimile Buzaului....chiar am planuit ca urmatoarea iesire din Buc sa fie acolo...mai schimbam peisajul, ca in afara de V Prahovei si Rucar-Bran-Moeciu....nu prea am fost.

Asta e pensiunea: http://www.pensiunearoza.ro/index.php

Si info despre zona gasesti aici: http://www.turismbuzau.ro/

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gretchen spune:

Multumesc mult, bb ralukutza.
Mie nu prea mi-au iesit cautarile pe net, gaseam doar chestii nerelevante, probabil ca n-am stiut cum sa caut.
Am sa ma uit pe linkurile date de tine.

O sa dau feedback la intoarcerea din vacanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha81 spune:

Buna Gretchen! Eu sunt din Buzau. Sa imi spui in ce comnuna locuieste sora bunicii ca sa stiu unde sa va indrum. Ca pensiune ar fi Moara Dragaicilor, Motel Milenium (astea la Maracineni), Casa Matei la Berca. Sa imi spui si ce ati vrea sa faceti, cat stati...te ajut cu mare placere!!

pozeBianca

Mergi la inceput

Multumesc, Miha, esti o comoara!
Localitatea se numeste Casota. Am gasit-o pe harta, dar n-am nici cea mai vaga idee despre zona. Stiu doar ca e langa Corbu, dar nu stiu daca e vorba de celebra localitate Corbu unde dl. Adrian Nastase numara candva niste oua.
Ma poti sfatui?
Multumesc din suflet!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jennifer spune:

Ouale lui Nastase sunt la Cornu, jud. Prahova !

Mergi la inceput

Ai dreptate.
Corbu, Cornu - tot aia e, spre rusinea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha81 spune:

Satul Casota se afla in comuna Glodeanu Silistea judetul Buzau la aproximativ 80 kilometri de Bucuresti si la 45 kilometri de municipiul Buzau. Mult mai aproape (pana in 10 kilometri se afla Urziceniul). Zona sincera sa fiu nu o prea cunosc, stiu ca este la campie. Tu acum spune-mi exact ce doresti ca sa stiu. Toate pensiunile pe care ti le-am recomandat sunt cam la 50 kilometri de locatia indicata de tine.
Te pup si sa nu uiti ca te ajut cu placere!

pozeBianca

Mergi la inceput

In principiu planul e asta:
- ajungem - probabil seara, ne cazam. Am nevoie sa dau peste o pensiune buna pentru ca nu prea cred ca o sa putem umbla sa cautam alte pensiuni avand in vedere ca ajungem seara, dupa o zi intreaga cu masina, cu un copil si o batrana de 82 de ani
- a doua zi mergem in Casota, s-o vada buni pe sora ei. Poate ramanem si noi, poate mergem sa mai vizitam una-alta in zona - daca e ceva de vizitat, daca vremea e buna, daca nu se supara matusa, daca, daca...
- a treia zi dimineata plecam spre Timisoara.
Prin urmare, am nevoie de doua nopti de cazare cu mic dejun, in doua camere, intr-o pensiune decenta de unde sa nu facem mai mult de o ora cu masina pana la Casota. Si in plus, orice informatii despre ce ar merita vizitat in zona, in luna noiembrie (planul e sa mergem in prima saptamana din noiembrie).

La 50 km e rezonabil, am sa caut pensiunile recomandate de tine, Miha. Multumesc mult.

Mergi la inceput

Ne-am tot invartit noi pe net si ne-am gandit sa mergem la Sarata Monteoru. Ca se pare ca sunt mai multe pensiuni in zona si una tot om gasi noi sa ne placa.
Sper sa fie o alegere buna. O sa va povestesc cand ma intorc.
Multumesc fetelor care mi-au raspuns

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinsonia spune:

Daca mergi in zona, incearca sa vizitezi vulcanii noroiosi. Merita

Mergi la inceput