Bobocei sept-oct 2008, la 2 ani (314)
Raspunsuri - Pagina 12
nikolici spune:
LA noi acum e o pb destul de mare, ce ma fac daca imi vine "sorocul" noaptea, ce facem cu K?Am ajuns la concluzia ca ii tragem plapuma in cap si go la spital, noroc ca e camera single si voi putea face asta.Am intrebat dc e permis copiilor in maternitate si mi-au zis ca este decizia mea de a o aduce ori ba langa bb2...sper sa nu am surprize pe aceasta tema si dc se poate sa nu nasc noaptea.:)si daca se poate, doar daca se poate :)), nici cand e trafic ca doar trebuie sa traversez tot Bucurestiul din S pana in N, iar dritza m-a avertizat ca voi naste mult mai repede decat la prima sarcina, in sensul ca travliu poate fi extrem de scurt si sa nu pierd nici un minut pe acasa dc ma apuca...brrrr.:)))
cu K2 in 37s si mamica de K1
nikolici spune:
Ia sa vedeti cum voi naste eu...asa de amuzament:
http://documentare.italk.ro/nasteri-orgasmice-amber-haramein/
cu K2 in 37s si mamica de K1
Muuh spune:
nikolici eu vrea sa iti zic cu intarziere La Multi Ani!!. Arati foarte bine, K e o scumpa dar nu prea seamana deloc cu tine (na ma razbun si eu si vb prostii ca ai mei seamana cu oricine numai cu mine nu). Cat despre nastere sa fie cum iti doresti
Nerantula spune:
Neata!
Ca sa aveti ce citi la cafeluta, relaxate:
Somnul de pranz a fost si pana acum o incercare ce avea nevoie de strategie clara pentru a deveni reusita. Si reusea, de multe ori. Strategia era legata de pat (la propriu sau/si figurat ..): daca Gruia era la mama in pat - desigur, in casa ei - eu dormeam bustean un rasfatat somn de pranz; daca Gruia era la el in patut, se dadea trezirea dupa vreo ora, dupa care continua (el, uneori si eu) somnul langa mami in canapeaua din living - la noroc; daca adormeam impreuna in canapea de la inceput, odihna de pranz era asigurata, caci Gruia doar ma verifica cu cate un ochi, mana, picior daca mai sunt acolo.
Ei, acum lucrurile s-au schimbat nitelus, caci a intrat si Cezara in jocul somnului de pranz, deci avem nevoie de mai multe paturi, cu mai multe posibilitati de permutare. Cam asa, ieri:
14:15 - il adorm pe Gruia in patutul lui, inchid usa sa nu-l trezeasca colicii surioarei, pun videofonul pe vibratii, bebelina e la tati in pat, cu el, eu ma astez optimista in canapeaua din birou, unde e instalat patutul Cezarei si-mi imaginez ca nu ma voi clinti de acolo minim 2 ore de somn (binemeritat, nu rasfatat, de data asta). Dar .. de la tati din camera se aud chitaieli din ca in ce mai insistente, asa ca, pe la:
14:20 - ma duc sa o mai pun putin la san, desi era hranita deja, dar am zis sa elimin varianta asta .. apoi, la
14:30 - revin in birou, in canapea, Cezara tot chitaie, dar nu e nimic din ce nu poate face si tati, dupa pasul precedent. Asa ca imi pun si dopurile in urechi, monitorul e pe vibratii si .. adorm.
15:20 - vibratii vehemente ma trezesc din visare, merg la Gruia, il mufez la san, cu ochii jumatate inchisi, si in mai scurta vreme decat speram, adoarme la loc
15:30 - insa nu pentru multa vreme, iar s-a trezit .. ne mutam impreuna in alta canapea, cea din living. De data asta a durat putin mai mult, dar a adormit iar; insa
15:50 - apare Cristi in usa cu Cezara smiorcaita in brate si imi face semn sa ma ridic s-o linistesc .. asa ca plec in al 4-lea 'pat', in dormitor. O alaptez, adoarme si ea, o pun in patutul ei. Pentru ca l-am tot mutat pe Gruia prin paturi, ma gandesc sa-i fac o surpriza si sa ma gaseasca langa el la trezire, asa ca
16:05 - ma duc langa el in canapea, din nou.
16:15 - iar chitaieli din patut, ma duc la bebe, o iau langa mine in canapeaua din birou , trage de vreo 2-3 ori la san si ...
16:20 - 'mamiiiii!!' - trezirea finala la Gruia ..........
Edit: si pentru ca se poate si mai complicat decat atat, am reusit sa ard videofonul, asa ca acum trezirile nu mai sunt (numai) succesive, dar si simultane, pentru ca trebuie sa dormim (cine poate!) cu usile deschise, asa ca auzim de toate: chitaieli, strigaturi, sforaieli, plansete ....
nushulica spune:
salutare!
nikolici vreau sa-ti urez o nastere usoara si ai grija sa nu nasti noaptea!![]()
am vazut cateva din pozele karinutei,o frumoasa ca intotdeauna
am vazut si pozeleamaliei de klemi o domnisoara frumoasa si finuta
mare distractie ati mai avut voi acolo la mc
babytza va pupam asa de la distanta,ma bucur ca va place acolo si ca va acomodati usor
daca nu am visat parca am vazut un filmulet cu so
ricelul cu
m se juca pe acolo... multumim de urari ca am citit la un moment dat
eu sunt varza dar varza cu somnul bb mic suge noaptea f des intr-o noapte a supt toata noaptea
da chiar asa toata noaptea,m-a terminat...nu neaparat si inghitea dar tinea sanul pe post de suzeta adormea si cum ii scoteam sanul si-l puneam in pat iar se trezea si tipa/...azi noapte fu mai bine a supt doar de vreo 4 ori intre 12(cand m-am culcat eu si i-am dat si atunci sa suga) si 7 cand m-a trezit david cu sticla intre oki "mamiii lapticul meu"![]()

florina iti zic aici ca pe mess vad ca nu prea reusim sa finalizam o conversatie...noi somnul de pranz il facem toti 3 in patul mare din dormitor eu bagata intre cei doi iezi sa ii pot linisti urgent pe amandoi in caz de nevoie..bb mic mai scartaie mai si tipa dar david ori e prea obosit si nici nu-l aude ori se trezeste si maraie un pic dar ii dau suzi si se lipeste de mine si adoarme la loc...in timpul asta pe bb mic ca sa nu scartaie il pun rpd pe burta mea si de obicei ia somn si el la fel de repede ca frate-su
in toata aceasta aventura adorm si eu cate o jumate de ora sau chiar o ora dar am inceput sa ma multumesc cu putin si imi ajunge![]()
noi si noaptea dormim toti 4 in pat(slava domnului ca e mare 180/200)
si aici vreau sa-i multumesc lui muuh pt sugestiile si sfaturile date de cand eram gravida...sincer atunci nu credeam ca vom reusi dar am reusit,si de cand am venit acasa,cu exceptia vreo 4-5zile cand bb a "dormit"in patutul lui,dormim toti 4 si ne e tare bine,adik nu am avut nicio noapte sa zic ca se trez david sau tati ca a scancit bb...david doarme ca inainte intre noi 2 ca altfel ar face circ si bb langa mine la marginea patului bineinteles ca pun un fotoliu sa nu cumva sa pice
deci noi la cap somn stam bine ne-am acomodat toti 4 in camera si ne e bine asa
problema mea cea mai mare e david
chiar daca ne da impresia ca isi iubeste fratiorul si ca il accepta , de multe ori se trez cu cambetul pe buze cand il vede pe frate-su langa el se duce il pupa il ia in brate...ma rog deci are un comportament sa zic normal,ei cu toate astea de cand am venit de la spital eu nu ma mai pot intelege cu el, plange din orice e mofturos sclifosit,face numai boacane(ca sa ne atraga atentia cu siguranta) si pe mine nu ma mai tin nervii
am ajuns sa ma bucur cand il duce taica-su la mama cateva ore pe zi si am si eu liniste
si ma doare tare asta ca eu eram nedespartita de david...seara dupa ce-l culc stau si plang ca bleaga ca mi-e ciuda ca peste zi am ridicat tonul la el sau mai rau i-am mai dat si cate una peste pampers
ma simt oribil dar nu ma mai pot stapani...ma gandesc serios sa-l dau la gradi dar pediatra ne-a recomandat sa nu-l dam macar pana in primavara ca e inca mic si e plin de viroze plus ca ar imbolnavi si fratiorul
asa ca nu stiu ce sa fac...incerc toata ziua sa ma joc cu el sa nu se simta dat deoparte il pup si ne iubim la fel ca inainte,ii zic des ca il iubesc ,incerc sa-i fac pe plac chiar daca de multe ori imi calc principiile si il las sa faca lucruri nepermise inainte...dar nu intelege deloc cand ii zic ca nu e voie acolo sa nu are voie sa faca aia(de obicei lucruri care l-ar rani fizic ) sincer ma simt depasita de situatie nu inteleg cum de copilasul meu care era atat de linistit si ascultator si cu care ma intelegeam tot timpul si ma asculta si era totul bine acum parca e altul...
sa va dau un ex...isi pune un scaunel si se suie la bucatarie la sertatul cu tacamuri si ia de acolo ori un cutit ori furculita,normal ca nu pot sa-i dau voie cu ele ii explic ca se poate lovi sa le puna la loc incerc sa-i distrag atentia cu altceva dar el nu,incepe de se tranteste pe jos tipa bate din picioare urla cat poate de tare de tresare si asta mic din somn ...va dati seama ca in timpul asta nervii mei fierb dupa ce incerc de n ori sa-l iau cu frumosul,sa-l conving ca isi facea rau si tot asa...
asa ca daca aveti vreo sugestie vreun sfat va rog sa ma ajutati ca eu simt ca o iau razna
o zi frumoasa tuturor,desi afara e nasol rau
Mami si 2 printi iubiti:
DAVID(24 sept 2008) si
STEFAN(24 sept 2010)HAINUTE 0-4ANI SUPER PRETURI
nikolici spune:
muuh iti multumesc pt urari.Sa stii ca K1, este varianta mea de cand eram mica, insa mult mai slaba, seasmana mult, am sa pun odata niste poze cu mine si cu ea, am facut o data misto de niste prieteni si le-am arata niste poze cu mine zicandu le ca e K1, nu si-au dat seama.:)
nerantula de ce nu dormi cu amandoi pentru inceput?Eu cred ca asa voi face, ma gandesc cu groaza ca nu o s areusesc sa fac naveta intre paturi, mai ales ca dc nu ma odihnesc a doua zi fiind singura acasa s-ar putea sa o dau in bara rau.
nusha eu in locul tau daca nu as avea ajutor, l-as da pe David la gradi, cu toate riscurile de viroze si alte nebuneli, dar asta e parerea mea.Eu una,nu ma vad impartindu-ma si dand o atentie de calitate ambilor copii toata ziua singura.In mod cert unul diontre copii va avea de suferit din cauza lipsei de atentie.Eu asa vad lucrurile!
cu K2 in 38s si mamica de K1
lala77 spune:
Anutza mea are laringita.
Am fost ieri la dr ca ii dadusem tel si mi-a spus sa-i fac aerosoli cu adrenalina; insa ce aveam eu fiole expirasera, in frumosul oras cred ca n-am nici o sansa sa gasesc asa ceva si oricum n-aveam reteta. Asa ca mi-am pus posteriorul si copiii in masina si am plecat la dr. Unde ma bucur ca m-am dus ca aseara se agravase (in timpul zilei parea ca nu-i mare lucru); abia respira micuta si suiera ingrozitor. Toata noaptea am stat cu urechea pe ea.
Si acum e miorlaita tare si amarata. Pare fara vlaga asa. Si cand ii dau sa pape spune ca vrea "duuuceee"(dulce) adica suferim si de alint.Sper sa nu se cronicizeze.
I-am dat dimineata inghetata ca n-a mancat nimic de ieri si plangea de foame. Nici nu a putut sa suga-cred ca din cauza ca nu respira cum trebuie, saracuta.
Ieri am fost sa-i cumpar alt scaun de masina ca ne-a ramas mic cel vechi. Si era unul roz si unul negru. O intreb pe care-l vrea si ea se aseaza pe cel roz direct pe raft. Ii spunea tanti de la magazin sa se dea jos sa-l duca la casa si ea striga "nu, mieu; io maie". Abia am coborat-o din el. Ii spusesm eu ca luam alt scaun, ca al lui Alice, ca acum e mare si ea; ca din noul scaun o sa se poata intinde sa-si deschida singura geamul...Si ea a luat-o de buna.
Asa ca acum e f mandra. Spune mereu ca ea e "maie". ![]()
alexa si mami spune:
Nerantula, Nusha frumoasa lectura am avut 
Nikoliciule v-am vazuuut, ce frumoase sunteti! tu radiezi asa balenutza cum te crezi, dar nu e asa te alinti si tu putin
iar K e ca o printesa!!!
Lala, multa sanatate Anutzei!
lala77 spune:
Nushulica, sa stii ca e normal cumva ce se intampla. Chiar daca e f neplacut.Asa am patit si noi la inceput. Alice dormea in camera ei, pe Anna am incercat s-o culc in alta camera si eu cu tati. Asta fu teoria; pt ca in realitate eu dormeam cand cu una, cand cu cealalta; pe scaun/fotoliu. Apoi m-am gandit eu sa tin bona peste noapte sa mearga ea la Alice cand se trezea. Dar Alice ma vroia tot pe mine; asa ca am mutat patutul Annei in dormitorul nostru si am scos o laterala si l-am lipit de patul nostru, am mutat-o si pe Alice acolo (nu din prima, dar s-a mutat singura dupa cateva zile) si cam o sapt am dormit toti. Apoi tati s-a mutat la Alice in camera ca el se trezeste la orice zgomotel si nu se odihnea.
Si asa am dormit pana in sept anul asta. Cand le-am explicat ca au crescut, ca toti copiii au camera lor, le-am aratat prin filme cum pun parintii copiii la nani si apoi mami cu tati vorbesc in camera lor,
Si dorm amandoua acum intr-o camera; stau cu ele pana adorm apoi plec. Uneori merg dimineata si o alaptez pe Anna la 5 ca ma striga ea. Si atunci raman acolo pana dimineata (care la noi e la 5.30-6.00 oricum). Sau vin ele la noi pe la 4 si dorm pana dimineata.Pt mine merge bine asa ca mai traiesc si eu seara, mai vorbesc cu tati, etc.
Si a fost bine ca eram toti intr-un pat cand erau mici ca Anna sugea si se culca la loc; Alice desachidea un ochi si vedea ca-s acolo...
Si David, plange pt ca asa cere el atentie. Se alinta. A vazut ca asa face si fratiorul lui si vine mami repede.
Asta e normal; cred ca trebuie sa ai multa rabdare.
La gradinita...cum crezi tu. Pe de o parte ti-ar da tie o pauza si el ar veni cu drag acasa. Pe de alta parte, trebuie sa te pregatesti de muci non-stop. Anna a patit-o din cauze de sora ;si fiindca a racit asa de des asa de mica, acum face cam la orice raceala mai zdravana episoade de bronsiolita.
E intr-adevar f greu acum ca sunt micuti amandoi dar sa vezi ce frumos o sa fie cand mai cresc. O sa mai fie un hop cand cel mic va deveni mobil; cand va merge de-a busilea, desi David o sa-l tolereze din ce in ce mai bine pana atunci, o ssa inceapa bataia. Pt ca dintr-o chestie care sta intr-un colt, bebe se va transforma in ceva care strica turnuri, te calca cu premergatorul...chestii de nesuportat pt seful de trib. Dar trece si asta si se va obisnui. Sau te obisnuiesti tu cu ei cum se bat.![]()
Ieri ma gandeam ca eram singura cu ele in Mall Baneasa si am fost la restaurant sa mancam. Si am constatat ca au fost rabdatoare si au scris si stampilat niste hartii pana a venit papa, apoi fiecare a mancat din farfuria lui. Alice nici nu m-a lasat sa-i tai carnea, iar Annei ii mai infingeam furculita cateodata. Pe cand inainte le hraneam pe ele, timp in care mancarea mea se racea; si cand era timpul sa mananc si eu, ele erau satule si cu dor de duca asa ca luam cativa dumicati si gata masa.Am fete mari!!!
Sa vedeti ce frumos va fi atunci.
Anna s-a trezit cu febra dupa pranz.
Cred ca se agraveaza. Sper sa n-ajungem la antibiotic.
Alice a vrut azi sa facem un tort "mai altfel". Asa ca i-am facut ASTA.Problema e ca nu vrea nimeni sa-l taie.
Tati a zis ca el nu mananca de sub fusta nimanui![]()
![]()
; Alice spune ca "e pacat de el", Anna deschide mereu frigiderul si zice "oau, pusha".![]()
![]()