Dovlecei in sarbatoare*201*LMA Tudor Mihai!!!

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

LA MULTI ANI TUDORITA

----------------------------------------------
Alex, mami de Alessia Zeina (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

La Multi Ani, Tudor!!!!!

Mamico nu vrei sa ne povestesti ce mai face dovlecelul tau de 1 anisor?? Pupici.

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Suede o sa ne mutam acusi,la scutece . Daca mai are cine se muta .

Toate cele care doar deschideti pagina ,va uitati daca a mai scris cineva si iesiti,lasati un rand si pentru sufletelul nostru,sa stim ca sunteti bine

Edit : Nu urmaresc cine e online,dar numarul de persoanelor care au deschis subiectul este foarte mare in comparatie cu mesajele .

Iulia cum mai e Raducu? Sau mai bine zis,ce a avut? Ca stiu doar ca ati fost/sunteti internati.

Lili

Lali mami de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
Poate le puteti da un banut de ajutor : Siluan; Robi; Alexia; Alex; Bogdan; David;Ema; Ionela; Marius-Andrei; maria_rubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suede spune:

Ai dreptate Lali...
Si inca ceva...eu m-am decis sa scriu DOAR aici intrucat pe celalat topic doar Camy ne-a urat de ziua noastra.
Eu le multumesc tuturor,ca asa am aflat cine ne iubeste cu adevarat!!!

Laura fericita de puiut scump norocos Mihnea Costin 12.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Citat:
citat din mesajul lui suede

Ai dreptate Lali...
Si inca ceva...eu m-am decis sa scriu DOAR aici intrucat pe celalat topic doar Camy ne-a urat de ziua noastra.
Eu le multumesc tuturor,ca asa am aflat cine ne iubeste cu adevarat!!!

Laura fericita de puiut scump norocos Mihnea Costin 12.10.2009

Heeei,arunca tristetea,poate s-au gandit la tine,nu pot sa cred ca nu te iubesc fetele. Ai vazut atunci,cand ai fost mireasa ( parca saptamana trecuta,nu? ) ,toate te-au pupat si felicitat. Nu am citit ca sa te pot contrazice sau aproba , nu intru acolo decat rar,cand a scris ultimul comentariu cineva despre care nu stiu nimic de mult timp,atat.
Eu tot sper sa mai revina din fete,e pacat ca alte odisei continua pe mult ani,macar acolo un :buna ziua,bors aveti? " sa spuna si ele . Dar in fine,fiecare face cevrea cu timpul ei. Ce ma mai sacaie uneori este propozitia" nu ma simt binevenita aici" pe care au scris-o mai multe persoane aici. Pai daca te deranjeaza ceva,zi mama ceva,ca stii vorba aia,"copilul care nu plange adoarme flamand!" Neste oameni care nu vor sa fie falsi asa ar face,sau la care nu le-ar fi teama ca daca spun adevarul nu mai sunt acceptati undeva.

Hai ca sunt filozoafa de luni .

Alex tu nu mai filozofezi nimic? Ce face Zeina ? Mai eu ma tot gandesc la poza aia a voastra sarind ,superba poza!

Lali mami de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
Poate le puteti da un banut de ajutor : Siluan; Robi; Alexia; Alex; Bogdan; David;Ema; Ionela; Marius-Andrei; maria_rubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamideandrei spune:

buna dimineata!
Lali, multam de cafea! mere nu maiam de cules, azi le-am asezat frumos in ladite , sunt mandra de camara mea, sau mai bine zis a mamei
x_ggg, pupam urlaciosul, dar eu tot cred ca e faza , ca si Andrei e de o ambitie de numa, sa-l vezi ce strange din ochi si tipa, daca nu-i convine ceva.....si aici e si alintat foc, sa nu planga baiatul lu' mamaie ...
Suede welcome back!

eu am in vizita rudele de la Lacul Rosu , dupa cum le spune soatza mea, si am o stare de imi vine sa ma dau cu capul de pereti!
dar asta e, era mai rau daca nu veneau! hai ca ma bag la o plimbarica cu Andrei ca nu l-am scos de doua zile! va pup si mai vb pe dupa-masa!

ANDREI

Mergi la inceput

TUDOR

ANDREI

Mergi la inceput

Intr-un interviu video, in exclusivitate pentru ProKid.ro, Nutritionistul Dr. Mihaela Bilic ne ofera sfaturi pentru alimentatia corecta si sanatoasa a copilului. Care este rolul legumelor si fructelor? Ce produse fainoase asigura energie? Pe ce lactate trebuie sa punem accentul? Ce fel de carne sa folosim? Uleiul de masline e bun? Dar zaharul si mierea?

Legumele
La baza alimentatiei copilului trebuie sa existe legumele. Prin legume intelegand orice tip de leguma cu conditia sa fie preparata corect, adica nu cartofi prajiti si nu, in general, prajeala. Altfel legumele sunt extrem de sanatoase, sunt extrem de bogate in vitamine, in minerale, in fitonutrienti, in apa, in fibre. Deci nimic din legume nu poate face rau copilului.

Produsele fainoase
Urmatoarea categorie ar fi produsele fainoase si aici ne referim la paine, cereale, orez, paste fainoase, mamaliga. Sa nu uitam de mamaliga pentru ca face parte din traditia noastra. Sunt alimente care ii asigura copilului energia necesara activitatilor fizice si in acelasi timp datorita faptului ca ele contin amidon nu-l pune in pericol de a se ingrasa pentru ca amidonul este un tip de carbohidrat care se absoarbe lent si nu produce riscul de ingrasare.

Produsele lactate
O alta categorie de alimente ar fi produsele lactate. In cadrul produselor lactate trebuie pus accentul foarte mult pe lapte, adica copilul trebuie sa bea macar trei sferturi de litru de lapte pe zi. Intotdeauna este vorba de lapte integral pentru ca are nevoie de grasime in alimentatie. Si baut fara niciun fel de indulcitor sau niciun fel de adaos de alte produse. Tot produse lactate sanatoase sunt iaurturile si branza proaspata sau branza telemea. Pentru ca orice tip de branzeturi care sunt mai concentrate, gen cascaval si branza topita, contin deja o cantitate mult prea mare de grasimi pentru a mai fi benefice. Din lapte copilul isi extrage si calciu necesar dezvoltarii, vitaminele liposolubile A si D si este un element esential in dieta lui.

Produsele care contin proteine
O alta categorie de alimente ar fi produsele care contin proteine, aici referindu-ne la carne, peste, oua. Din aceste categorii, la capitolul carne este bine sa existe carnea slaba si un mare accent trebuie pus pe carnea rosie. Pentru ca de foarte multe ori copii pot prezenta anemie, atunci este important ca mamele sa stie: cantitatea de fier din carnea rosie este dubla decat cea din carnea alba si atunci sa repunem in valoare porcul, pentru ca are o carne extrem de slaba.
Porcul este un animal care nu rumega si din cauza asta grasimile din el sunt chiar mai sanatoase decat din carnea de vita, muschiul de porc este o carne usor de digerat si care se prepara usor, mult mai usor decat carnea de vita.
In acelasi timp nu contine hormoni, deci atentie, puiul este la mare moda, dar puiul este un animal foarte usor de crescut cu hormoni prin metode industriale. Deci eliminati acest risc alegand porcul, iar de la pui si de ce nu de la curcan, pentru ca este o carne care la noi nu se foloseste foarte mult de folosit mai ales pulpele, pentru ca acea carne de la pulpe contine o cantitate dubla de fier decat pieptul. Macar ca si culoarea ne-o spune, fiind mai inchisa la culoare inseamna ca are mai mult fier.
Sa nu uitam de peste, fie el slab sau gras, pestele trebuie sa faca si el parte din alimentatia unui copil.
Si tot la capitolul proteine este vorba de ou. Este un aliment extrem de echilibrat din punct de vedere nutritiv, are proteinele etalon, adica considerate calitate maxima si in acelasi timp o multime de vitamine, de minerale care se gasesc intr-un echilibru perfect si sunt foarte usor de asimilat de catre tubul digestiv al copilului.

Rolul ficateilor
O mica precizare ar fi de facut pentru alimentul numit ficatei, sunt o varianta foarte usor de preparat in acasa, sunt foarte bogati in fier si in vitamine A si D, deci este important sa dam copilului din cand in cand si acest produs pentru ca il ajuta si il protejeaza de riscul de anemie.

Untul si Uleiul de masline
Am lasat la urma, si nu in ultimul rand, partea de grasimi, adica grasimile supraadaugate in alimentatia copilului trebuie sa fie in cantitate limitata in alimentatia copilului. Fie ca este vorba de putin unt, fie ca este vorba de putin ulei de masline incercati sa le folositi crude, deci nu prajiti alimentele, ci adaugati-le in farfurie dupa ce a fost luata mancarea de pe foc.

Produsele cu zahar
Si pe ultimul si ultimul loc sunt produsele cu zahar. Copilul nu are nevoie de zahar pentru a se dezvolta armonios, pentru a fi destept, pentru a fi sanatos. Deci, zaharul nu este un aliment, face parte din categoria indulcitori si nu avem nevoie de el, nu face decat sa stimuleze pofta de dulce si riscul de obezitate. Deci, daca puteti sa eliminati, eliminati zaharul si mierea, atentie, fac parte din aceeasi categorie.
Mierea nu este cu nimic mai sanatoasa decat zaharul. Eliminati-le din alimentatia copilului si in momentul in care doriti sa-i dati ceva dulce limitati-va la fructe, pentru ca fructele sunt un element dulce natural in care zaharul este combinat cu vitamine, cu minerale, cu apa intr-un mod echilibrat. Considerati fructele ca fiind dulciuri, oferiti-i copilului un desert pe baza de fructe, dar in cantitate limitata si nu mai mult de o data pe zi.

Fructele
Este important ca fructele sa fie administrate copilului sub forma naturala, nu transformata in suc de fructe, pentru ca este important ca sa le mestecam si sa le percepem ca pe un aliment, nu sa le inghita usor sub forma de suc si sa le confunde cu apa. In acelasi timp iaurtul cu fructe este un produs care se incadreaza la cateogria desert si care ar fi bine sa fie preparat in casa, pentru ca altfel iaurtul cu fructe din comert ar putea contine pe langa fructe si zahar supraadaugat in mod gratuit si de care copilul nu are nevoie.

Rolul apei
Si inca un lucru important copilul are nevoie sa bea apa, deci cand el este insetat, cand face mult efort, cand este deshidratat, dati-i apa, nu suc de fructe. Apa este lichidul perfect care hidrateaza si nu contine calorii si nu are risc de obezitate.

ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns septoct2009 spune:

Casutza noua cu nr 201

Lali

Mergi la inceput