M-am hotarat.........adoptie(71)
Raspunsuri - Pagina 8
alinamolnar spune:
Kora se vede treaba ca Marian se integreaza foarte bine in familia voastra. Ma bucur tare mult pt. voi.
Am si eu o veste buna : azi am primit atestatul. Sper sa nu dureze foarte mult pana la gasirea copilasului.
Va iesi soarele si pe strada mea
jasmine30 spune:
Draga Alina,
Sper sa va gasiti copilasul repejor si sa va mariti familia cu un ingeras cat mai curand!
Asteptam sa ne tii la curent!
Kora, ma bucur mult de tot pentru voi si sunt sigura ca sunteti niste parinti minunati pentru puiul vostru!
jasmine30 spune:
Fetele au am doua intrebari care ma tot macina de ceva vreme, tinand cont ca nu mai e mult si ne luam si noi atestatul:
1. cum a fost prima intalnire cu copilul - care e procedura exacta (ti se arata dosarul, tu esti de acord si gata, sau trebuie sa semnezi o cerere de vizitare sau ceva de genula asta?) si cum v-ati pregatit sa mergeti in prima vizita (cu jucarii, cu ceva pt asistenta maternala, etc)
2. cum a fost prima zi in care copilul a pasit pragul casei voastre (presupun ca a fost fie una din vizite, fie imediat dupa luarea in plasament) - ce ati simtit, cum v-ati descurcat cu mancarea, cu schimbatul, cu plansul bebeului, etc?
Multumesc si va pup!
Sper sa se mai anime subiectul putin!
puffy10 spune:
Buna mamici si viitoare mamici!
Eu nu am mai intrat de mult.... din motive diverse, dezamagiri, etc.
Rog si eu pe cele ce au cunostinte sa ma ajute si pe mine cu un raspuns: in perioada de incredintare in vederea adoptiei (cand copilul practic nu e pe numele adoptatorilor), ai dreptul la concediu de crestere copil???
Si as mai avea o intrebare... pusa si putin mai sus.... la prima vzita a unui copilas, cu ce v-ati "infatisat"... ma refer la cadou atat pentru copil / copii din casa maternalei, cat si pentru maternala, asistenta copilului , asistenta familiei?
Sper sa intru mai des si sa ma re-primiti inapoi in comunitatea voastra. Data viitoare o sa scriu mai multe si o sa detaliez rostul intrebarilor.
Va pup si succes tuturor in toate!
6IA, 2FIV-nereusite
prin adoptie vom aduce bucuria in casa...
puffy10 spune:
Referitor la prima intrebare am uitat sa precizez, perioada de incredintare de 90 zile... daca ai dreptul la concediu de crestere copil, pentru copil sub 2 ani. Pe baza la ce? la grefa de la tribunal? sau se emite vreun act ceva anume? scuzati-mi stangacia intrebarilor....
6IA, 2FIV-nereusite
carmanuia spune:
Salutare,
Puffy se poate intra in concediu de crestere copil.
Eu am intrat, am dus initial certificatul de grefa la scoala si apoi si sentinta.
Felicitari tie si lui Pogonici cele mai proaspete mamici.
Au inceput sa se numere boboceii, se vede ca a venit toamna .
A... si sa nu uit scuze de intarziere dar urez si eu la multi ani toturor sarbatoriltilor din luna aceasta.
Pupici la toata lumea .
puffy10 spune:
Multumesc Carmenuia.
Inca nu sunt mamica... urmeaza sa mergem sa vedem o minune... dar e prima vizita, de 10 luni de cand suntem atestati... si am emotii, nu stiu ce ar trebui sa le cumpar (cadou / cadouri)...
Cat despre concediu.... nu stiam sigur daca se poate lua pana ies actele finale ale copilului pe numele nostru (adica dupa incuviintare).
As mai avea o intrebare: daca dupa vizita ne hotaram sa luam copilasul, cat trebuie sa asteptam pana se elibereaza certificatul de grefa? care e perioada aproximativa? mi s-a spus ca sansele sa "vina mosul" sunt foarte mici...
6IA, 2FIV-nereusite
jasmine30 spune:
Fetele,
Ma ajutati va rog cu raspunsuri la intrebarile de mai sus?
Va multumesc din suflet!
Mariaa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui jasmine30 1. cum a fost prima intalnire cu copilul - care e procedura exacta (ti se arata dosarul, tu esti de acord si gata, sau trebuie sa semnezi o cerere de vizitare sau ceva de genula asta?) si cum v-ati pregatit sa mergeti in prima vizita (cu jucarii, cu ceva pt asistenta maternala, etc) ti se arata dosarul copilului, ti se fac cunoscute toate datele despre el si faci o cerere de vizitare. am dus jucarii pentru Alexandra dar si celuilalt copil aflat la maternala. asistentei maternale nu am dus nimic, nu vad vreun motiv ca la prima vizita sa-i duci ceva...daca pe urma se ingheaga vreo relatie intre voi si maternala, e alta poveste. 2. cum a fost prima zi in care copilul a pasit pragul casei voastre (presupun ca a fost fie una din vizite, fie imediat dupa luarea in plasament) - ce ati simtit, cum v-ati descurcat cu mancarea, cu schimbatul, cu plansul bebeului, etc? cum a intrat in casa a cascat ochii mari si atata a spus: supeer! (ma rog, asta sigur dupa evaluarile ei ) in primele zile Ale s-a jucat cu toate jucariile de prin casa, le-a adunat gramada in mojlocul camerei si inapoi in cutie si iarasi gramada in mijlocul camerei. a fost un haos absolut in primele zile spre disperarea noastra care ne-am imaginat ca asa o sa fie veci pururi la noi prima zi a fost chiar prima zi. n-am agreeat deloc varianta cu dus-venit din simplul motiv ca emotional am fi zapacit complet copila. cu mancarea a fost ok in primele zile pentru ca apoi sa-i scada pofta de mancare. am tot urmarit-o sa fie in normal si i-am lasat timp sa se acomodeze si si-a revenit. unii copii reactioneaza in perioada de adaptare si le scade pofta de mancare, altii au probleme la somn, altii la comunicarea cu cei din jur, etc. mult succes sa treci repede de la atestat la faza cu vizitele |
Pogonici, felicitari pentru semnatura! Va urez sa rezolvati cu stress cat mai putin faza cu actele si sa aveti cat mai repede papusica acasa!
Puffy, mult bafta la prima vizita, sa fie asa cum trebuie
- mami, vrei sa te fac fericire?!