Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 39 -
Raspunsuri - Pagina 4
alla76 spune:
floricico multumim pentru noul capitol! sa fie plin de liniute si burtici cuminti!
stefulicite primim cu drag, dar ne pare rau ca ai ajuns aici dupa incercarile alea grele...
deni, sincer sunt deschisa si la schimbarea de planuri daca doc aduce argumente cat sa ma convinga
adriana, sa speram ca nu incepem "distractia" si ne lasa banca fara jucarie...
aristico, ma bucur ca v-ati hotarat sa botezati!
pune pe PM sa vad schema.
al meu in continuare e in pauza, ia doar napraznicul plus ce i-a dat medicul de familie pentru inca 3 luni (3 luni essentin, 3 luni FENOFIBRAT). anul asta a fost mai mult in pauza de tratament...
discutia dintre aristica si ramonelle despre inimioare imi aduce aminte de episodul din friends cand naste emily gemenii "nu avem timp sa ne odihnim, imediat vine urmatorul! urmatorul? da, urmatorul! stiati ca sunt doi?! nu-i asa?! uita-te la fata mea! arat eu a om care stia?" si replica lui emily, super tare: la ecograf a zis medicul ca ambele inimi bat tara si m-am gandit ca asta e bine, si inima mea si inima copilului bate tare"
_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, PAI-1 4G/5G heterozigot, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009
anna_leah27 spune:
Buna dimineata,
fetelor imi pare rau sa aud ca e criza de clexane, dar eu zic sa incercati la cat mai multe farmacii , poate rezolvati macar temporar la cele care mai au pe stoc si cu siguranta o sa apara, e foarte cautat si nu cred ca o sa lase atatia pacienti fara medicament, solutii sunt , nu disperati
Lorena nu gandi negativ, e bine ca ai descoperit problema, acum urmeaza tratamentul , nici eu nu am ajuns la dr U , dar colaborez bine pe mail , la fel si multe alte fete de aici si pana apare bebe e ok asa , cand o sa apara o noua sarcina , atunci ar fi bine sa mergi sa iti faca dr U analize si sa-ti indice cel mai bun tratament.Deci scrie linistita un mail cu tot istoricul tau si in cateva zile o sa primesti raspuns.
Un factor nociv important e stresul, asa ca trebuie sa te gandesti ca sarcina urmatoare va fi bine si o sa o duci pana la capat cu un tratament personalizat de la dr U.
Fetelor va pup si va urez sa aveti o zi placuta cu soare
Mama unui ingeras din ceruri...
MTHFR C677T genotip heterozigot , A1298C genotip heterozigot, 2 sarcini oprite in evolutie:21s si 6s
floaredemac spune:
Neatza, fetelor!
Sara, faza cu toxo e in felul urmator: am fost la Tg Mures la ditamai seful uneia dintre clinicile de hematologie, cu emotii, speranta si analizele in dinti. M-a privit total neincrezator, mi-a spus ca el nu crede ca ce am eu are vreo legatura cu pierderea sarcinilor si ca mai bine sa fac analiza de toxoplasmoza. Dar se va documenta si sa vin peste 3-4 saptamani ca pana atunci afla ce si cum. Si ca nu-i bai, ca mama lui a avut 4 copii, parca, facuti peste 30 de ani... deci niciodata nu e tarziu. Asta a fost replica la afirmatia mea ca nu mai vreau sa pierd inca 1-2 sarcini asa cum spun protocoalele ca sa fiu considerata un caz de femeie cu avorturi recurente. I-am spus ca nici varsta nu ma avantajeaza, plus ca fiecare pierdere se finalizeaza cu un chiuretaj care traumatizeaza fizic organismul, deci imi scad sansele si din cauza asta, plus suferinta mea sufleteasca. Nu am avut cu cine sa ma inteleg, el ii dadea inainte cu toxoplasmoza...
Asta a fost povestea care m-a convins sa iau legatura cu d-na dr U.
Lorena, e un pas inainte ca ai descoperit cauza. Desi doamna dr iti va raspunde prin e-mail, sfatul meu este sa te duci macar o data pana acolo, mai ales daca nu esti inca insarcinata (deci iti e mai usor decat cand vei fi cu burtica). Si eu stau departe de Bucuresti, fac 5 ore cu masina daca merg bine. Am pe drum numai curbe de imi vine sa vomit acum si aerul pe care il am in stomac, dar totusi am reusit sa merg de doua ori pana acum. Voi mai merge probabil de 2-3 ori pana nasc. Pana ajungi ar fi super daca ti-ai putea face tu analiza homocisteinei, mutatiile de MTHFR stiu ca asta afecteaza in principal. Daca ii trimiti pe e-mail toate datele, organizate frumos si clar, sigur te va ajuta. Probabil o sa iei femibion pe urma, la mine a fost foarte eficient in ceea ce priveste homocisteina, mi-a scazut-o impresionant. Dar o vezi tu ce iti va prescrie.
Iti multumesc pt urari si iti doresc si tie un bebe cat mai repede, sanatos si voios!
Alla
Simonia, capul sus! Tot ce ni se intampla este cu un scop, probabil nu a aparut inca bebe care iti este menit si de-asta s-a mai amanat un pic!
13+ DPN 15 aprilie 2011
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!
misa_21 spune:
Buna!
Fetelor ,va rog ajutati-ma si pe mine pe PM cu mail-ul dr. Uscatescu.Am scris pe privat la Trombofilia,dar nu imi raspunde nimeni.
Multumesc!
floaredemac spune:
Misa, s-a rezolvat. Pe contul trombofiliei nu prea suntem active, eu si cine se ocupa de capitol. Timpul... de!
Oricum, sa stii ca pana in 18 d-na dr nu este in tara, deci daca intarzie cu raspunsul asta e cauza, plus ca va avea f multe mailuri la care trebuie sa raspunda.
13+ DPN 15 aprilie 2011
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
RAMONELLA spune:
Neata!
Nu i-am mai scris mail lui Uschi,pentru ca mi-am dat seama ca a vrut sa zica femibion sau medym.Iar cu clexanul,o sa iau in continuare de 0,4,pentru ca cel de 0,6 mi se pare cam mult la 47 de kg si mi-e frica.
Lorena bine ai revenit.Ma bucur ca ti-ai gasit balaurii.Eu zic sa incepi sa iei Femibion,Acid folic,aspenter...si in sarcina,clar Clexane.Acuma daca ai posibilitatea sa mergi la doamna doctor e superr.
Floricica ce nasol cu hematologul ala...sincer,de multe ori noi stim mai multe decat ei.Si imi vine sa ma duc la ei cu documentatia sa le arat...Noroc cu Uschi.E o mare doamna!!!
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007) si 5+
2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot
tratament aspenter 1/zi,femibion 1/zi,acifol 1/zi,magneB6 2/zi,utrogestan 400,clexane 0,4
In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"
stefulici spune:
Citat: |
citat din mesajul lui floaredemac Misa, s-a rezolvat. Pe contul trombofiliei nu prea suntem active, eu si cine se ocupa de capitol. Timpul... de! Oricum, sa stii ca pana in 18 d-na dr nu este in tara, deci daca intarzie cu raspunsul asta e cauza, plus ca va avea f multe mailuri la care trebuie sa raspunda. 13+ DPN 15 aprilie 2011 FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe! |
stefulici spune:
Neata fetelor! Poftiti la cafea.... Mi-a iesit asa buna in dimineata asta!
Multumesc mult ptr incurajari. Sa speram ca voi avea parte curand de o noua sarcina... astept cu nerabdare, mai ales ca in 2 ani n-am ramas decat de 2 ori.... Azi ma duc la ginecolog sa-mi citeasca analizele de acum 2 sapt(lama, PapaN, clamydia... si nu mai stiu ce )si sa le vada si pe cele de la hematologie.A... ma duc si cu spermograma sotului ). Are dr. ce citi...
Va pup pe toate... si cate 2 liniute la fiecare va doresc!
floaredemac spune:
Fetelor, mai faceti si cate un cappuccino sau o ciocolata calda, ca mie nu imi place cafeaua!
13+ DPN 15 aprilie 2011
Ralu_mv spune:
Lorena 86, daca intrebai cine are aceasi mutatie ca si tine, eu sunt una (si cu un mot in plus :) ).
Ce pot sa ti spun pe scurt e sa iti verifici homocisteina (daca nu ai facut-o deja) si sa iei vitaminele (B6, B12, acid folic) in ce preparat alegi.
Apoi in legatura cu sarcina urmatoare, iti spun ce mi-a zis mie ginecologul meu: din ziua cu testul pozitiv, clexane scrie pe mine.
--------------
MTHFR C677T homozigot, FXIII V34L heterozigot, o sarcina obt. natural in oct. 2008, soe la 7 sapt..