Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 39 -

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bigsister1 spune:

Buna ziua la toate mutantele!

Va citesc de mult, dar inca nu am scris. Eu am pierdut 2 sarcini, una la 5 sapt si una sub aspenter la 7sapt si 4 zile. Dupa investigatyii am aflat ca am heterozigotie compusa pentru gena MTHFR si PAI-1-4G-homozigot. Acum sunt insarcinata a 3-a oara, tratament cu Clexane 0,4 , Aspenter 1/zi, Femibion si acid folic, plus utrogestan 300mg /zi.
Se pare ca am reusit sa ajungem in saptamana 9 si fara nici o exagerare datorita Clexane-ului.

Emma T - te rog daca stii engleza incearca sa citesti mai mult despre PAI-1-4G-homozigot (una din cele mai pacatoase mutatii), ai sa vezi ca da in principal defecte de implantare a placentei si fara clexane, mentinerea sarcinii e practic imposibila. Ca sa nu mai vorbesc de problemele care pot aparea mai tarziu in sarcina de genul preeclamsie, eclamsie, etc. Sunt medic si stiu despre ce vorbesc. Cunosc persoane care au o singura mutatie a genei MTHFR care au pierdut 3 sarcini si acum merg bine cu clexane, cunosc persoane care au dus cu aceeasi mutatie heterozigota sarcina la bun sfarsit, depinde de organismul fiecareia si de decizia fiecareia. Eu una stiu ca nu mai pot trece inca o data printr-o pierdere de sarcina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dangabriela spune:

mrnscmnc, ne rugam la DD sa fie bine baietelul tau, si suntem alaturi de tine!!

FVL heterozigot, 25 de saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxandrada spune:

MRN, ma rog la Dumnezeu sa iti ajute sa treci peste momentul asta. Tu esti puternica, stii asta, bebe e un luptator, uite ca a depasit deja momentul critic. Sa ne aduci vesti bune!

R. 21 +
tiroidita autoimuna, PCOS, MTHFR A1298C C677T heterozigote; 2 sarcini oprite in evolutie la aproximativ 7 saptamani; insarcinata a treia oara, Doamne-ajuta cu noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Mrn multa putere fata draga Ai incredere ca baietelul tau este un luptatorAsteptam vesti bune
Emma bine ai venit si sa treci repede la gravidutze fericite Permite-mi sa ma bucur de siguranta ca esti gravida la 4 zile de la ovulatie Eu as lua femibion, acid folic, aspenter zilnic si daca esti asa sigura de gravi, baga si clexane

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

BigSister felicitari pt pretioasa sarcina
La sarcina asta de cand faci clexane?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralu_mv spune:

mrnscmnc, multa sanatate tie si celui mic, multa putere tie sa faci tot ce se poate, chiar si sa ramai la pat inca 3 luni daca e nevoie, pentru a aduce pe lume copilasul sanatos ! Si iti urez deasemenea sa ai parte de medici buni si implicati !

--------------

MTHFR C677T homozigot, FXIII V34L heterozigot, o sarcina obt. natural in oct. 2008, soe la 7 sapt..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alla76 spune:

adriana! iti vine a crede ca s-a amanat dosarul cu vreo 10 zile... pt ca sotu e un infractor... a inchis acu vreo 4 ani un cont la aceeasi banca, si pe cont inchis a acumulat datorii? vine-ti a crede? cum? se poate domn'le ...se poateca traim in romania. asa ca a trebuit sa-i redeschid cont, si sa-i platesc in contul nou deschis fabuloasa suma de 19 lei
miki, i-am spus farmacistei ca nu-i aduc reteta ca inca nu-s gravida. si mi-a zis ca oricum se compenseaza ceva procent (nu stiu cat) chiar daca nu esti inca gravida, si ar fi pacat sa nu-l compensez cat de cat. a fost chiar de treaba tanti farmacista...ca la criza de clexane de acum putea sa imi spuna sa-l iau repede repede.
vorbesc saptamana viitoare cu med de familie si va spun
mrnscmnc, iubita, ai grija de tine si de BB! ma bucur sa aud ca BB e luptator si sunt convinsa ca vei trece hopul asta greu! te rog mult sa asculti medicii si sa stai cuminte la pat pt BB tau drag!

aristica!? laconica esti astazi!

Bigsister1, Ema
Bigsister1, sa dea DD sa te ajute tratamentul sa duci sarcina la termen!

_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, PAI-1 4G/5G heterozigot, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emma_T spune:

Bigsister1, inteleg perfect ce spui.Am citit si despre PAI - 1 4G si m-am ingrozit si nu doar ceea ce apare in caz de sarcina.
Cu toti medicii cu care am vorbit mi-au spus ca MTHFR-ul este banal , de neluat in seama. Si am fost happy pana am aflat si de PAI.:((si hemozigot k sa fie de "bine".

Ma bucur ca esti bine acum.Clexanele l-ai luat DUPA ce ai aflat ca esti insarcinata sau dinainte???

Iti multumesc mult pt raspuns.Mi-ai dat o speranta.Pote pana la urma o sa reusesc si eu.Am deja 2 /3 sarcini pierdute numai anul acesta.In ianuarie si in septembrie.
Pup all

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emma_T spune:

Si ar mai fi ceva.Pana la aceste sarcini pierdute, am avut 4 avorturi la cerere :((. Daca as fi stiut...:((Dar eram prea tanara.
Prima sarcina gemelara, fetita si baiat.Am facut intreruperea la limita, aproape 12 saptamani.Sa inteleg ca atunci genele acestea nu se activasera sau cum?

am si RH negativ:( si nu mi s-a facut acel vaccin.Se intampla prin '94.
deja ma cuprinde disperarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna_leah27 spune:

Buna seara fetelor,
ce mai faceti?
mrnscmnc iti doresc din tot sufletul multa sanatate si tie si lui bebe sa fie totul bine pana la capat si sa ai un baietel sanatos si nazdravan
floricica ce mai faci?astept vesti bune
Eu am avut azi o zi incarcata, am muncit pana tarziu fara sa ma mai uit la ceas si acum de prea multa oboseala mi-a fugit si bruma de somn care o mai aveam.
denisa acum iti accept paharul de vinsi il iau cu mine in pat alaturi de o carte buna, poate asa mai uit de cate griji ma inconjoara si vine si somnul meu ciudat.
Pupici si noapte buna tuturor mutantelor!

Mergi la inceput