Cum pun vafa pe tort?

Cum pun vafa pe tort? | Autor: eloise

Link direct la acest mesaj

Vafa... adica folia aceea colorata reprezentind personaje din desene animate. O pun cu o zi inainte sau in ziua in care servesc tortul (ma gindesc sa nu se intinda culorile)? Cum fac cu stratul acela de gelatina care se pune pe deasupra pentru a da luciu? Cum il intind?

Si daca aveti idei ingenioase cam ce sa pun intre bucatile de blat pentru un gust deosebit (crema -trebuie sa fie fara gluten-, fructe zaharisite....) Sint foarte nepriceputa intr-ale dulciurilor. As vrea o crema deosebita dar nu prea greu de facut care sa imbunatateasca un blat fara gluten (mai fad, cu un gust nu la fel de placut ca cel "normal"). Blatul va fi cu cacao.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Pentru siguranta poti aseza vafa in ziua consumarii tortului.
Gelatina(indulcita sau nu) se intinde singura daca este turnata cat este lichida(ca apa). Eventual o poti repartiza uniform cu un cutit, lingura, etc...
De unde ai cumparat vafa? Cofetaria Ana? Tuffli stiu ca nu vinde doar vafa.

Crema fara gluten:
- crema vanilie(ou si lapte)+ mascarpone(recomand Prodlacta)
- ganache(smantana si cioco alba sau neagra)
- mouse de cioco sau de care vrei tu,
- diplomat fara faina.
In crema poti pune nuci - are voie? Fructe proaspete sau uscate dar fara zahar adaugat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Multumesc, Darria. Deci vafa o asez pur si simplu pe tort si dau un strat de gelatina pt luciu pe deasupra? Sub vafa poate fi orice? Adica glazura de ciocolata? Sau strat de frisca?

Vafa am luat-o de la cofetaria Blanca din Kaufland Alexandru. Are pret separat dar initial nu vroiau sa o vinda fara sa comandam si tort de la ei. Am insistat, explicind care e problema (copilul nu are voie gluten dar isi doreste un tort cu personajele lui preferate).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Da, sub foaie poti pune chiar crema de tort(daca e alba), frisca sau o crema cu unt. Trebuie sa se inmoaie un pic foaia sa poate fi taiata frumos. Cu frisca se lucreaza mai usor, se poate aseza foaia drept fara prea multa bibileala.

Multumesc pt. raspuns. Vazusem la cofetaria Ana de vanzare fara tort. Stiam ca celelalte cofetarii nu vand fara tort.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_OR spune:

eu stiam ca sub vafa se poate pune doar frisca.
am facut anul trecut un tort cu sirene , si asa mi-au spus cei de la cofetarie(la noi in oras se vand separat, dar au un pret cam piperat)
eu am pus vafa pe tort cu o seara inainte, si l-am si decorat pe margini cu frisca, tot atunci

am vazut ca a rezistat imaginea, chiar si a treia zi
oricum, ar fi de preferat sa o pui macar cu 2-3 ore inainte, pt a se "umfla" (scuze, nu gasesc alt termen).si nu prea vad sensul gelatinei deasupra.iese foarte frumos si fara

pofta buna si petrecere placuta






Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Multumesc, Cristina. Copiii chiar au avut pofta mare (au mincat tot, chiar si cei mai mofturosi ) si tortul meu a iesit frumos. Sub vafa am pus strat de frisca, deasupra gelatina dar intr-adevar parca ar fi fost mai bine fara luciul ala.

Mergi la inceput