Strumfi de iulie-august 2007 (198)
Raspunsuri - Pagina 4
Vivela spune:
X-ray, am preluat recomandarile tale homeopate la mine pe blog, sa fie pastrate pt posteritate , ca uite vine sezonul cu viroze si sa avem pe ce sa punem mana. mai ales ca zici ca au fost asa spectaculoase rezultatele, confirmate si de mychy...
(vrei drept de autor? )
Traiesc in Orasul Alandala
mychydutza spune:
kariris, eu fac chec dupa reteta asta. imi iese fff bun si andrei e mare amator. sa-mi zici ce ai gatit....
Ingrediente:
200 gr zahar, 5 linguri apa, 4 oua, 1 praf de sare, 5 linguri de ulei, 200 gr faina, o lingura (15 gr) cacao, zahar vanilat si nuca de cocos pentru presarat peste chec
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Separat se face un sirop din 250 gr zahar si 5 linguri de apa si se da in clocot. Siropul asa fierbinte se toarna treptat peste albusurile batute spuma, amestecandu-se continuu. Se adauga galbenusurile unul cite unul, apoi cele 5 linguri de ulei ( una cite una) si faina in ploaie. Se toarna in forma de chec ( daca se foloseste hartie de copt, direct, daca nu, se unge forma si se presara cu faina sau cacao). Se adauga umplutura data prin faina. Intr-un bol se amesteca 1 lingura de cacao cu putina coca si se toarna peste chec. Se baga la cuptor (care trebuie sa fie deja incalzit la 150 grade) si se coace pentru 40 de minute, pana cind o scobitoare introdusa in mijlocul checului iese curata. Cind este gata, se presara cu zahar vanilat si nuca de cocos.
decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!!
mychydutza spune:
vivela, ia zi si mia despre mopul cu aburi! ce face? la ce e bun?? de un' l-ai luat?
nma spune:
Miky draga sunt prin zona si eu .
Adevarul e ca nu ma mai satur de admitat pui mic si drag . Vivela sunteti frumosi rau .
Nici nu stiu cu ce sa incep .
Andra a inceput gradinita in 13. Tot atunci a inceput si Alex scoala. Am mers toti patru la scaola si dupa festivitate am vizitat si gradinita. Andra a ramas impreuna cu Alex. A fost incantata pana a intrat in clasa si a vazut copiii plangand. A stat doar 2 ore dar a urlat, dupa ce s-a linistit s-a ascuns sub masa . A doua zi a mai plans dupa care a inceput sa ii placa. Isi pregateste zilnic ghiozdanelul la fel ca Alex, cand ajunge la gradinita il lasa in dulapior si il recupereaza la plecare. In ghiozdanele are si o poseta pe care o scoate la plecare.
Ii place la gradinita, nu sunt nici multi copii in grupa, doamnele sunt relativ Ok. Deja si-a facut prietene. A invatat si 4 poezi si doua cantecele. Din pacate e super incapatanata, raspune doar daca vrea. Cand s-au facut poze a fost singurul copil care a refuzat.
Ar merge doar in rochite spre disperarea doamnelor caci e la program prelungit si trebuie schimbata pt somn.
O probleme o avem si cu mancarea la gradinita, Andra e alergica asa ca trebuie umblat la meniul ei. Cred ca suntem pe drumul cel bun.
Este o asitenta zilnic acolo care verifica copiii la intrare sa nu vina bolnaviori. Am noroc ca e draguta si o face pe Andra zilnic cu crema de corp (are nevie pt dermatita ei).
Cu racelile am stat bine. Doar putini mucisori tratati cu multa indiferenta si putin oscilo.
Alex e bobocel de clasa I, inca incantat de scoala. Merge la o clasa sportiva, deci are programul foarte incarcat. Dupa scoala merge la after-scool unde isi face lectiile. Acasa are mai mult program de joaca cu domnisoara sau prietenii ce vin in vizita.
Ieri a luat primul FB din carnet/catalog de care e foarte incantat. La teme in general primeste -FB.
La casa ii place mult desi inca nu am aranjat curtea, nu au un loc de joaca.
Despre casa ce sa spun? Maine avem receptia. Mai sunt multe de facut dar timp este. Ma enerveaza ca parca s-a comprimat timpul. Ma apuc de o graoza de lucruri si parca nu termin nimic.
Mi-am luat plita cu inductie si gatesc mai mult la tuci afara . Din pacatre cu plita nu am avut noroc, are probleme la un ochi si s-ar putea sa o schimb.
Am tot salivat la bunatatile voastre dar inca nu mi-am cumparat cuptor asa ca nu pot experimenta. Eu ma limitez (asa ca sa va fac si eu pofta) la fasole cu ciolan la tuci, tochitura cu mamaliga, gratare . Ieri am gacut si un tuci cu gem de prune, am copt un sac de vinete si o gramada de ardei pt iarna. Azi sau maine vreau sa pun muratura asortata (am un beci mare) sa vedem ce iese ca nu am mai facut .
Am facut poze cu casa dar nu le-am descarcat inca. Nu avem perdele, corpuri de iluminat, canapea in living si multe altele dar in timp le luam si pe ele (ma amagesc si eu ca banutii s-au cam terminat).
Nico
Vivela spune:
da' am scris de unde l-am luat, cu link chiar...(de pe net).
face...abur fierbinte, curata super bine gresia, nu mai fac zoaie cu mopul clasic. eu mai pun si 2-3 picaturi de ulei esential (de lavanda, pin, lamaie...)in rezervor si se parfumeaza toata casa.
Traiesc in Orasul Alandala
nma spune:
Continuarea
Elena felicitari pentru samburelul mic, sarcina usoara si fara greturi daca se poate.
Greieras felictari si tie pentru samburel. Tu parca nu te-ai plans de greturi sau nu am retinut eu bine. Sarcina usoara!
Luna felicitari pentru viitorul job (sigur te cheama la ei) si pentru Cosmin. Te cred si eu ca esti tare mandra.
Miky pleci asa fara noi? Tare mi-asi lua si eu zborul mai ales ca nu am plecat vara asta. Ce parfum vrei sa iti cumperi?
Vivela eu nici nu am citit de mop. Dac e asa cum spui vreau si eu linkul te rog. Nu am nici covoare in casa dar am praf sa sterg toata ziua.
Aviz celor care vor la casa (Ioanaiubi) m-am saturat de curatenie dar parca tot nu m-asi intoarce la cele doua camere de la bloc. La casa e mult, foarte mult de lucru. Dupa ce ne revenim cu bani trebuie sa imi iau o femeie sa ma mai ajute.
Alina am salvat si eu postul tau. E bine de stiu .
Vio abia astept sa ajung in capitala sa tesetez painica. La una 100% de secara nu va bagati ?
Mi s-a terminat pauza de masa . Va pup
Nico
mychydutza spune:
il folosesti doar pt gresie? sau merge si la altceva??????????????
ocupa mult loc???????????
lulu77 spune:
Citat: |
"nu mai plange, acum plang eu!" . va dati seama ce fitze pe capul lui... Traiesc in Orasul Alandala |
ce sa zic.....super funy
notat si eu retetea de chec, sa vad cand o si execut, cat de curand sper, ca mi-e pofta.
aseara am facut din coca de biscuiti pe care o fac mereu, niste prajiturele stil pachetel chinezesc, super fragede si bune, umplute cufelii de piersici si mere, si data viitoare voi pune si dulceata de smochine si fructe de padure
de doua zile imi tot cere copilul sarmale..na' ca am ramas interzisa, ca ultima data cand am facut, a fost acum ceva luni de zile bune, nu i-am dat si nici prin alte parti nu a capatat asa ceva...dar el tot cere.Daca l-am intrebat cum sunt sarmalele: varza cu carne gustoasa
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
Am produse la bazar umanitar
nma spune:
Miky . Multumsc mult!
Vivela l-ai cumparat de pe net? Ai si rezerve?
Lulu eu am bucatarit sarmale marti dar s-au terminat rapid (am avut cateva cunostinte la spart de lemne si le-au terminat). Ieri Alex s-a spuarta canu i-am mai pastrat si lui macar dpua. A inceput si Andra sa ceara . Le-am promis ca mai fac o portie pt sambata. Andra vrea sa fac macar 100 .
Nico