Albinutze de Mai-Iunie 2009(91)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

Seara buna dragelor

Am incercat azi in cateva randuri sa va scriu, dar cum ma apucam de scris, ori sun atel, ori batea cineva la usa, ori nu ma lasa Razvan. Asa ca m-am lasat pagubasa si am zis ca va scriu dupa ce adoarme Razvan si termin treaba.
Am avut si ceva de citit, vad ca au aparut fete disparute de muuult timp si ma bucur sa le citesc

Ertina bn ai revenit . dupa cum vezi, in romanica noastra se poate intampla orice. Dc puiul tau nu a plecat inca in picioruse, sunt ceva probl? S-au am pierdut eu ceva pe drum ...

OanaMTV al meu daca ii zici "hai la spalat pe dinti", o ia cu o viteza spre baie... S-ar spala toata ziua de-ar fi dupa el. Noi folosim de pe la 6 luni un set de periute pt gingii de cauciuc, dar si cu perie si le-a tot frecat pana s-a obisnuit cu ideea de spalt pe dinti. Acum se spala singur cu apa si pasta, dar se si balaceste mult. micutul Eduard sa nu mai faca probl burtica.

Clodyac au ce cazatura. cum se mai simte acum, mai e umflat? Si al meu s-a lovit odata de coltul biroului (ca moare sa stea pe langa mn) si s-a locit aproape de ochi Uff copii astia.

Otilia eu inca stau bn la capitolul fire albe. Nu am decat vreo 2-3 si nu ma vopsesc, sunt naturala ), dar cred ca pana mai creste razvan sigur albesc.

Strumfita cum mai e Andreea, ai fost la homeopata? Multumim pt listuta cu sarbatoritele

Lauraa LA MULTI MULTI ANI FERICITI CU SANATATE SI IMPLINIRI si te mai asteptam pe la noi

Otilia a dormit bn. Cred ca i-a fost totusi cald. Lui nui place sa fie infofolit, iar eu il imbracasem putin mai gros ca ii facusem baie.

AnaMicu imi pare tare rau dar nu te pot ajuta ca nu am pricep

cris asa si fac, pt linistea mea merg sa-l facem.

Serialbastre si noi tot la masuta mancam. Am experimentat odata cu castronul dupa el si am zis ca a doua oara n-o mai fac. Imi trebuiesc nervi de otel, iar eu nu-i am. Noi incercam sa mai restrictionam apa, ca asa poate mananca mai bn.

Nusy saru-mana de info . Si eu i-am dat furazolidon cand a avut diaree. Nu am gasit de 25mg si am spart in 4 o pastiluta de adulti. Nu i-a facut nimik rau, chiar l-a ajutat. dulcica mica cu ochi albastrii.

Intre timp uitati ce inf am primit in leg cu BCG-ul.
deci BCG-ul se face la 4 zile de la nastere copiilor sanatosi, dupa 6 luni se citeste cicatricea bcg(de la umar-deltoid( prin masurare cu rigla cati mm.cicatricea de min 3 mm arata ca s-au dezv anticorpi contra bacilului koch.daca cicatricea ramasa este sub 3 mm se repeta vaccinarea -pana la vr de 1 an nu se face testatea la ppd(floricica de pe antebrat).
dupa 1 an al copilului se face testare idr la ppd, adica 0,1ml intradermic in reg mediana a antebratului pe fata interna.ppd se introduce cu vf uni acc special f fin in interiorul pielii si se formeaza o basicuta(_floricica de 5mm) ce se resoarbe.nu se strefe,tamponeaza freaca locul pt a nu scoate serul introduc cu seringa.se atinge doar putin locul de cadrul medical cu un tampon cu alcool.nu se umba in nici un fel in cele 72h la locul testarii.se face baie dar nu se insista pe locul resp.rezultatul se citeste la 72 ore de la testare.
0-9mm rosu e ok copilul are imunitate.peste 10mm in fct de cat de intins plus aspect si papula,halou ne gandim la o imunitate scazuta ,lipsa sau infectate cu koch.

in urma vaccinarii dupa1-3 luni apare reactie colecteaza puroi,semn ca anticorpii se formeaza.nu se panseaza locul nu se stoarce.granulomul format se elimina singur lasand in loc cicatricea.
sunt asistenta medicala la o scoala.pana acum cativa ani efectuam sute de testari anual.acum se mai face doar la nastere.din pacate nr cazurilor de tbc a reinceput sa cresca.anuul trecut scolar in tulcea au fost 4 cazuri la adolescenti-de care stiu eu-.
vechea schema de vaccinare era
lla nastere,masuratoare la 4-6 luni,revaccinare daca era cazul.testare la 3 ani daca intra in colectivitate apoi testare si revaccinare la cls I,VIII,XII si doar testare la cls aX-a,lista u rezultatele era interpretata intotdeauna de medicul pneumolog,se facea mrf unde era cazul,se disrtribuia trat preventiv.acumm...nu sunt bani sau ...
in spania nu se vacccineaza deloc.dar stanrdadul de viata e altul.TBC-ul e o baala a saraciei

Am scris aici ca poate mai intereseaza pe cineva.

Coraly bn ai revenit. Al meu a invatat de ieri sa zica cheia si asa o tine mereu. Face ce face, fuge la usa, pune mana pe cheie si spune cheia-cheia.

Philip si noi tot cu carutul acoperit cu copertina ne plimbam dimineata sau in zilele in care bate vantul mai rece. Si ii place acolo la caldurica Si al meu mai face tantrumuri, dar il las pana se calmeaza, ca nu avem nici o sansa sa-l linistim. Noi am pus-o pe seama rasfatului...dar cine stie ce-o mai fi

Ertina scz nu vreau sa supar, dar ai consultat un neurolog pediatru? eu cred ca e necesar. Eu am avut probl cu al meu si nu vb in necunostinta de cauza.

Alic sa treac rpd si sa se fac mititica bn.

Philip sunt copii care beau. Ex al meu. Bea mai mult de 1 litru in 24 de ore. de aceea spuneam ca lucram la scazut cantitatea de apa.

Hai ca m-am lungit, am sris si-am tot scris...
Va las si merg la nani.
somn usor va doresc si voua si multa multa sanatate

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
SoriLea - Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)

http://b2.lilypie.com/GcAYp3.png

Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

sori, am inteles, sper ca nu te-ai suparat. si ce alte lichide bea peste zi si in ce cantitate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_82 spune:

neata,dar ati scis nu gluma...

coraly ce baiat mare ai
nusy ce titiza frumoasa si ce a crescut
philip un la baiat sa treac gatul si mucii mai repede
alic ia sa vezi ca pana trece sapatamana,naty o sa fie bine
ertina ai putina rabdare si sa te ti bine cand o incape sa alerge prin casa,ca nimica nu o sa mai ramana la locul lor..o sa fie toate cele insirate

brotacul tero-sectoristMIRUNA(29 mai)

Teroricul sectoricios are 1 anisor

BAZAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

Neata...

Hei CRIS, unde-i cafeaua? Uite i-a si tu de-aici si hai s-o savuram

Philip mai bea dupa masa de pranz la distanta de cca o ora un bibe cu lapte de 120ml si din cand in cand max 120ml de suc. dar in rest el bea apa multa. Eu in 24 de ore folosesc 2 litri de apa pt el (din care prepar si laptele).
Nu m-am suparat ca nu am dc

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
SoriLea - Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)

http://b2.lilypie.com/GcAYp3.png

Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_82 spune:

sorilea uite ca uitasi de cafeamultam pentru ea

brotacul tero-sectoristMIRUNA(29 mai)

Teroricul sectoricios are 1 anisor

BAZAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strunfita spune:

La multi ani, Oana_du!!!

Carmina + Andreea (21.05.2009) si Bogdan (04.02.2005)
Poze ***Poze *** Poze
"Live like you were to die tomorrow, learn like you were to live forever." Gandhi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strunfita spune:

Am ajuns ieri cu Andreea la homeopat, are gatul foarte, foarte rosu. Dupa granulele ce ni le-a dat, de la 4 azi-noapte n-a mai facut febra si azi-dimineata era mult mai vesela decat ieri.

Andreea, ma bucur ca nu e nimic nasol cu N

Ma scufund intr-o sedinta, va pup!

Carmina + Andreea (21.05.2009) si Bogdan (04.02.2005)
Poze ***Poze *** Poze
"Live like you were to die tomorrow, learn like you were to live forever." Gandhi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

Cezara nu bea multa apa, pana-n 250 de ml, cred. Acum a descoperit sticla de la apa Tedi si-i place sa traga din ea.

Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009)

In bucataria mea

Concurs Clipe de vara - ser1, ser2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Alic, eu inca mai alaptez. Si al meu bea putine lichide. De cand s-a racit vremea nu cred ca bea mai mult de 300 ml de apa pe zi.

Phillip, poate a vazut la copii mai mari sau la frate manifestari din astea, si le copiaza. Sau asa sunt ei mai nervosi:) Din zodia asta:) Ca si Dominic a facut cateva faze cu dat din picioare si zbierat cand nu a fost lasat sa faca ceva, de ne miram de unde i-au venit asa devreme. Oricum, la Dominic se vede clar ca e mai 'al dracului', adica daca vrea o chestie nu se lasa si zbiara si face circ pana o are. Sergiu a fost diferit, maicuminte si intelegator. Daca ii spuneam sa-mi dea lucrul ala nu protesta prea mult.

Sorilea, si dominic zicea cheia si cailele inainte de pauza de 2 luni. Acum nu le mai zice.

Oana, nu cumva e reactie alergica sau de intoleranta la o anumita mancare daca numai unul dintre scaune este asa moale? Adica daca face seara, poate masa de dimineata.

Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)

www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Intru repede, numai cat sa spun ca ma bucur ca ai aparut printre noi, Coraly.
Si ma bucur sa citesc si pe Nusy

Sa-i urez LA MULTI ANI, Oanei_du! Cu multa sanatate!

Sara bea cam 200 ml de apa, cred. Are zile si zile. Ar trebui sa insist cu apa.

In ceea ce priveste carnea de porc... noi nu suntem mari mancatori de porc, poate o data la cateva luni. Si mai mult muschiulet, deci nu parti grase. Eu m-am bucurat ca a mancat cu placere mancarica, de obicei face nazuri la mancarea gatita in casa, este axata pe borcanele.
Astazi as incerca sa ii dau niste iahnie de fasole, si asta vad ca este controversata...

Revin mai pe seara, astazi avem de facut ultimele cumparaturi pentru botez...

Alynta, petrecere frumoasa maine!

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 19+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput