Alaturi de Siluan! Puiuti de Randunici 2008!!(455)
Raspunsuri - Pagina 13
tonic spune:
Olgutz nu am rezolvat cu bona, adica e tot aia, am discutat cu ea, si-a mai imbunatatit stilul, dar tot nu sunt multumita deplin. Si asta in conditiile in care nu am pretentii mari, doar mai multa implicare cu copilul, sa fie si sa-l atraga in activitati "mai active"
nu vreau menaj,ordine, nimic. Ca nici dupa copil nu strange
Ramo Luki si acum vrea laptic de la tzitzi - sunt cinci luni aproape de la intarcare, cred ca el tot spera in secret ca laptele lui va reveni. De baut nu bea lapte, doar mananca in diverse combinatii: cereale, paste. E fan iaurt si branzica, eu si acum ii fac branza calcica+mar copt+biscuit ca atunci cand era mic nu manca, dar acum ii plac. In plus cand a avut pb cu burtica asa ne-am scos manca branza cu pesmet, orez cu branza...
Cu slabitul nu mai zic nimic, pt ca sunt cu musca pe caciula.
Valen nu-i tarziu, maine am prezentarea, in seara asta dau o fuga cu fata in Mall, sper sa gasesc. Eu stiam un loc in Unirea si unul in Obor unde gaseam tot ce-mi trecea prin cap, dar nu-i chip sa ajung pana acolo ca e timpul scurt.
Kya spune:
Ramo uite aici de citit:
----------------
Tiroida - informatii generale
Influenta glandei tiroide este extrem de importanta in ceea ce priveste functionarea normala a organismului uman. Tiroida afecteaza pulsul si tensiunea arteriala, nivelul de colesterol, nivelul energetic, tonusul muscular, vazul, starea psihica, si multe altele. In ciuda influentei sale considarabile, glanda tiroida si afectiunile sale nu sunt indeajuns de cunoscute populatiei.
Tiroida este o glanda endocrina impara, situata in regiunea cervicala anterioara, in dreptul primelor inele traheale. Tiroida are forma literei H, fiind alcatuita din doi lobi cu inaltime medie de 3-4 cm latime si gosime medie de 2.5 cm si uniti printr-un istm de aproximativ 2 cm inaltime si 0.5 cm latime.
Glanda tiroida secreta doi hormoni principali, Tiroxina (T4) si Triiodotironina (T3). T4 este principalul hormon produs de glanda tiroida si se transforma in hormon T3 in unele tesuturi. Acesti hormoni regleaza metabolismul corpului omenesc si functiunile organelor interne. Hormonii tiroidieni influenteaza in mod esential fiecare organ intern, fiecare tesut si fiecare celula din organism.
Glanda tiroida este stimulata in a produce hormoni T3, T4 de catre un alt hormon numit TSH (Thyroid Stimulating Hormone) care este secretat de catre glanda pituitara.
Cum stim daca suferim de o afectiune a Glandei Tiroide
Patientii care sufera de afectiuni ale glandei endocrine au variatii ale nivelului energetic, au intoleranta la frig sau caldura, variatii ale tonusului muscular, labilitate emotionala sau probleme cu greutatea corporala
Cea mai intalnita afectiune tiroidiana este hipotiroidismul, adica atunci cand tiroida nu produce o cantitate de hormoni suficienta. Mai putin frecventa este si conditia de tiroida hiperactiva, sau hipertiroidismul, care apare atunci cand glanda tiroida produce mai multi hormoni decat este necesar. Daca sunt bine tratati, pacientii suferind de afectiuni tiroidiene pot duce o viata normala, activa. Daca afectiunile sunt lasate netratate, atunci ele pot afecta sistemul cardiovascular, sistemul de reproductie si alte organe interne majore.
Hipotiroidismul
Cea mai frecventa boala a tiroidei, hipotiroidismul apare atunci cand glanda tiroida nu reuseste sa produca o cantitate suficienta de hormoni tiroidieni. Hipotiroidismul este o boala des intalnita la noi in tara, in special la femei si la persoane in varsta.
Una din cele mai frecvente forme de hipotiroidism este boala Hashimoto, o afectiune cauzata de o dereglare a sistemului imunitar care produce anticorpi anti-tiroida sau limfocite "ucigase", care pur si simplu distrug tiroida. Cum glanda tiroida produce din ce in ce mai putini hormoni tiroidieni, glanda pituitara incepe sa secrete din ce in ce mai multi hormoni stimulatori de tiroida (TSH) pentru a forta tiroida sa secrete mai mult. Aceasta fortare a tiroidei poate sa duca la o marire in dimensiune a glandei tiroide, rezultand in ceea ce se numeste popular gusa. Masurarea anticorpilor anti-tiroida de tip blocant reprezinta un test folosit in diagnosticarea hipertiroidismului.
Semne si Simptome
In cazul unui hipotiroidism usor, pacientii nu au simptome evidente si astfel pot sa nu-si dea seama de afectiunea de care sufera. Totusi, lasat netratat hipotiroidismul usor poate evolua in forme mai grave unde semnele devin clare.
Simptomele Hipotiroidismului:
Oboseala
Voce ingrosata, ragusita
Depresie
Dificultate la inghitit
Tulburari de atentie, de memorie, de concentrare
Vorbire mai lenta (bradilalie)
Gandire greoaie (bradipsihie)
Intoleranta la frig (frilozitate)
Tulburari de apetit (apetit scazut)
Crestere in greutate
Tulburari de tranzit de tip constipatie
Piele uscata, mai rugoasa in special la nivelul coatelor si genunchilor
Scaderea ritmului cardiac (bradicardie)
Diagnostic
Adesea este dificil de detectat hipotiroidismul deoarece simptomele sale pot fi aceleasi cu cele ale imbatranirii, menopauzei sau stress-ului.
Din fericire, chiar formele usoare de hipotiroidism pot fi detectate prin testul TSH. Prin detectarea hipotiroidismului in faze incipiente, medicul endocrinolog poate sa trateze pacientul astfel incat sa nu ajunga la aparitia simptomelor caracteristice.
Tratament
Telul tratamentului hipotiroidismului este sa restabileasca nivelul normal de hormoni tiroidieni prin substitutia hormonilor lipsa. Tratamentul cel mai folosit este substitutia cu tablete de hormoni sintetici, cum ar fi levotiroxina, care se iau de regula toata viata.
Dupa ce terapia cu substitutie a fost inceputa, este necesar sa se faca teste periodice de TSH pentru masurarea nivelului de hormoni tiroidieni. Necesarul de hormoni substitutivi poate sa varieze cu varsta, greutatea, starea aparatului cardiovascular sau din cauza altor boli sau tratamente medicamentoase.
Hipertiroidismul
Glanda tiroida secreta hormoni in exces.
Simptome
Sint multe simptome asociate cu hipertiroidismul. Citeva din cele mai uzulale sint listate mai jos. La fiecare pacient in parte unele simptome sint mai accentuate decit altele:
Lipsa de energie, pacientii se simt extenuati
Nervozitate, anxietate, iritabilitate
Intoleranta la caldura. Transpiratie
Tremur fin al extremitatilor
Pofta de mincare foarte buna.
Pierdere in greutate; Citeodata insa se poate obtine o marire a masei corporale din cauza poftei de mincare foarte buna
Palpitatii
Diaree
Stare de slabiciune generala
Modificari ale pielii, mai calda, transpirata, foarte fina
Dificultati la inghitire
Cauze
Clasic se disting doua categorii de forme de hipertiroidism: hipertiroidism simplu si autoimun
Hipertiroidismul autoimun sau Basedow-Graves este cauzat de o conditie de ‘autoimunitate’. Corpul considera glanda tiroida ca pe ceva strain si incepe sa o atace. Motivul nu este cunoscut. Oricum, acest atac nu distruge glanda tiroida ci din contra o stimuleaza. Glanda tiroida incepe sa produca si mai multi hormoni ca inainte de atac.
Citeodata se dezvolta in glanda un nodul si incepe sa functioneze in mod independent de restul glandei. Daca acest nodul secreta mai multi hormoni tiroidieni, evident apare hipertiroidismul.
Exista si alte cauze, mult mai rare pe care nu le vom expune aici.
Diagnostic
Diagnosticul este relativ usor, prin proba sanguina. Nivelul de hormoni tiroidieni este ridicat. Glanda tiroida este controlata de catre glanda pituitara (sau hipofiza) prin hormonul TSH. Din cauza ca glanda tiroida nu mai raspunde controlului glandei hipofize, hormonul TSH este redus pina la nivele nedetectabile.
Mami si
Sanziana
God didn't bring me this far, to leave me here!
Kya spune:
Si daca tot am reinceput sa fac trafic pe DC, luati de aici melodia nemteasca pe ziua de azi:
Mami si
Sanziana God didn't bring me this far, to leave me here!
VALENTINA C spune:
Ia spuneti-mi cum il culc eu pe Luca???? A dormit azi doar 30 de min in 2 reprize, e marait, deci rupt de somn, dar nu vrea sa adoarma nici in brate, nici in pat, nici in balansoar!!!

Sunt curioasa cat o rezista/ si cat oi rezista
tonic spune:
Valen Daca te risti, poti incerca sa-l pui sa doarma pe burta ta. Al meu si acum cand e f agitat asa adoarme. De fapt sta putin pana se relaxeaza si apoi se asaza in pat la locul lui (cu mana la tzitzi)
ariel_7000 spune:
LA MULTI ANI, RALUCA! SA FII FERICITA!
andreea. ies eu curand din butoi. cum trec tusea si nasul, ies. pana atunci, injur in gand toamna si virozele ei si... starea naspa de toamna
ramo, ar trebui sa-ti faci niste teste hormonale pt tiroida (TSH, T3, T4, antiTPO) si o ecografie. daca e sa fie o afectiune tiroidiana, e bine sa descoperi din timp, caci daca evolueaza, incepe sa defecteze si alte organe si apoi e greu sa repari. eu fac testarile la 3 luni, deja mi-a intrat in rutina. nu vreau sa mai trec prin ce am trecut dupa ce am nascut-o pe alex. practic, afectiunea aia imi schimbase viata, in rau. a fost un episod urat in viata mea si nu vreau sa-i mai permit sa revina.
sovi, tare figura esti! recunosc ca m-am distrat patania ta, dar sper sa iasa bine in final.
olgut
.
zozelici
fugi la shopping!!! ![]()
" SALVEAZA-L PE SILUAN!!! TU IL POTI AJUTA!"
Nicoleta spune:
Neata! :))
La multi ani, Raluca, sa-ti ofere viata tot ce-ti doresti!
Olga, sanatate tatalui tau.
Zi ciudatica la noi... plans la gradi de 2 ori, nu rau... Vesel la plecare, nu se mai dadea dus...
Azi e sarbatoare, de 2 ori in ultima ora ma apucase harnicia... am vrut sa pun rufe la spalat. 
-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!
Monnvas spune:
Scuze ca intervin aici, am nevoie de o confirmare de la Naty. Naty, ai un PM!
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!
adriuta spune:
Hello!!!
Ca urmare a feedback-ului extraordinar de acum ceva vreme cand va scrisei
m-am incumetat sa mai va deranjez inca o data cu prezenta...ha ha ha. Din nou in Barak-a...so ata ete!
La multi ani Raluca!!! si tot binele din lume.

Vali- raspunsul e YES!!! asa am facut. Faptu' fu consumat:)
Sanatate voua si celor 2 praslea ai tai.
Zoze-Felicitaaaaaaaari!!! Mariei sale care e pic si strop tacso
...no offence mami da' unu-ti ajunge ...hi hi hi( io n-am nici unul pe seama mea...) Sa te bucuri cu sanatate ani luuuungi de toti si sa stii ca nr3...vine cand nu te astepti... Think positive!!!:)))))
La multi ani!! norocosului sotz si sanatate sa se bucure de cadoul lui. So... te-ai scos de data asta...deh ca tot e criza financiara si totul fu gratis ![]()
Olga, Sanatate lu' tati si multa putere sa ai ca sa treci peste tot cu bine.
Stela- tot frumoasa?? :) Sanatate pustoaicei sa se "coaca" mucaria si sa expectoreze tot.
Ramo felicitari pt. jobulet, uite ca trecu si se rezolva tot:) Asa-i la gradi prima perioada e RAU...pana se deda...vb aia. Eu cand mi-a facut mucaria am cedat si l-am dus la tanti:) Deh...femeie slaba si fara cap...am crezut ca asa-i mai bine si culmea inca mai cred ca am facut decizie buna :). Acum n-are nici o problema cu colectivitatea...incercat. Dar oarecum trebuie si e bine pt el sa iasa in lume:). Pupici
Nicoleta- eu am vazut o chestie lipita in Timi pe usa blocurilor...gen: Caut ap de vanzare(inchiriat) in acest bloc sau imprejurari. Tel:..... ca si sugestie daca se practica pe la voi. iti alegi zona si...astepti Succes!!
Bubu- tot grabita tot grabita...tanta ce mai face? M-am gandit la ea cand eram in Ro sa fac curat...ha ha.
Mihule- Hai pe la noi...am un frigider mare si gol pusca...tre motivatie sa-l umplu :))) Pe aici bate vant de ...stii tu de ce :)
Miha-cu cocon mandru si cocoana la purtator... Smile...:)
Naty, Iulia e varianta feminina a lu'fiu-miu. Cand ii vad pe altii ce cuminti sunt tind sa cred ca-s o mama ne-buna...
ce le dau alti parinti? ce le fac? cum fac? hmmmm.... e grea nene meseria asta de parinte dar daca ai si un copil cu temperament si personalitate .... e si mai greu. Pe de alta parte parca mi-e mai drag asa uneori, ca in acelasi timp e istetz, deshtept, curios...deci vine la pachet totul. Sper ca intelesesi.:) Tu ce crezi...?:)
Gecko cum e vremea la voi? :) Cate ore faci cu avionul pala la perth?
Si pe ce ruta ...zboara.Pupici.
Mimo... ha ha ha ha ha... asa-ti trebe' :)![]()
Sovi am ras cu lacrimi, oleleeeeleeeee si tragi nadejde...hmmm cum o vrea D-D :).
Tonic...super faine mesajele tale, intr-adevar tonic ...no comment. pupici :)
Tuchi...tot loz, bravoooo ma bucur enorm pt. voi toti:)
Lilianaaa!!!! Saluuut, bucurie mare sa te vaz :)
Clabucel...nascusi???
Ma duc ca e zi de munca si ...e atatea de facut :) .
Pupici.
gecko spune:
repede repede pana nu vine 15 si-mi inchide usa-n nas...

La Multi Ani Raluca
cu multa sanatate si mult bucurii!!!

Mai, dar Dan de la Craiova a dat de baut??? sau v-a tinut pe uscat??? Fata a udat-o??? Ca eu am pierdut sirul...No, sa ne traiti
!!!
Zoze, ti-am vazut jucaria cea noua
. Dili esti tu la mansarda dar copii frumosi stii sa faci
. Dar ai spus cum l-ai gasit pe Mihai cand ai venit acasa? Nu ti s-a parut ca s-a triplat? Nu ai avut senzatia ca ar trebui sa-i pui ghiozdanul in spate si sa-l trimiti la scoala? Iar capul...i-am masurat cu privirea de vreo suta de ori capul??? Eu una l-am suspectat pe Patrick de hidrocefalie cand am venit de la maternitate
...mi s-a parut IMENSSS capul
.
Adriuta, oare despre ce avion vorbesti? Ca eu sunt in Perth. Te bate pe tine gandul la o plimbare incoace??? Oricum, te salut si te pup
caci o scoatem noi la capat cu avioanele si rutele![]()
Bitzule, spor la torturi sambata. Sa ne arati si noi rezultatul si aniversata.
PS. Deabia astept sa ma loveasca si pe mine tiroida aia in suncile laterale
...pana atunci stau si ma uit la voi
PS2. Luny, a supravietuit coana mare? dar copilul?