Diverse

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Iulia, pe 2010 am platit cel mai putin. Pot sa spun si cat, ca n-am nimic de ascuns;), 210 lei.
Pe ciailalti ani am platit mai mult decat dublu. In 2008 aproape triplu.
Nu inteleg de ce am platit totusi 2010, cand sotul a zis ca ma ia coasigurata :P Astfel, in 2010 eu practic m-am asigurat singura.
Oricine are dreptul sa isi ia persoane coasigurate,. mai ales un sot sotia fara venituri.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Probabil ca a fost undeva un scurtcircuit - daca tu erai in spital si s-a ocupat altcineva de hartoage, n-a mai stat sa ceara/duca acte, ca sigur nu asta era prioritatea.
In mod normal, sotul tau ar fi trebuit sa duca angajatorului actele tale de stare civila, declaratia ta ca nu obtii venituri si eventual un certificat fiscal care sa ateste asta. Pe baza lor, angajatorul trebuia sa completeze declaratia catre casa inregistrandu-te coasigurat. In momentul in care ai nevoie de dovada de asigurat, se elibereaza adeverinta cu mentiunea "cosigurat X, sotie" si se vizeaza ca atare de catre casa. Cam asta e circuitul.

Pe mine insa continua sa ma intrige suma. Ai dus copii dupa venituri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

nu era nevoie de copii, aveau in computer tot cat am castigat.Ca prietena s-a dus sa-mi obtina adeverinta de coasigurat, dar am aflat cu totii de acolo cei 120 de lei pe care i-am castigat se constituie in ceva ce nu-mi mai permite calitatea de coasigurat.
Deci totusi Uniunea daduse raportul la Fisc, numa mie nu..., decat in iunie 2010;))) (*am luat in iunie 2010 bani pt 4 ani, cca 280 de lei)

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Citat:

nu era nevoie de copii, aveau in computer tot cat am castigat.Ca prietena s-a dus sa-mi obtina adeverinta de coasigurat, dar am aflat cu totii de acolo cei 120 de lei pe care i-am castigat se constituie in ceva ce nu-mi mai permite calitatea de coasigurat.
Deci totusi Uniunea daduse raportul la Fisc, numa mie nu..., decat in iunie 2010;))) (*am luat in iunie 2010 bani pt 4 ani, cca 280 de lei)

Cum mi-am alaptat copiii

Ar trebui reglat cumva...un leu sau 1000, sunt banii tai si ai dreptul sa-i primesti ritmic. Ca ei ii colecteaza mai greu de la difuzori - e problema lor, ca de aia le lasi un procent frumusel acolo, ca sa te reprezinte.

Mergi la inceput

nu numai ca ii colecteaza greu, dar incercau sa ma intimideze sa nu ii solicit de la o difuzare din februarie 2007....ca cica romania Cultural o sa faca scandal daca ii pretind...lOOOL, cat tupeu, normal ca am facut cererea si am primit difuzarea, dar mi s-a parut halucinant cum vor sa fenteze.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Citat:

nu numai ca ii colecteaza greu, dar incercau sa ma intimideze sa nu ii solicit de la o difuzare din februarie 2007....ca cica romania Cultural o sa faca scandal daca ii pretind...lOOOL, cat tupeu, normal ca am facut cererea si am primit difuzarea, dar mi s-a parut halucinant cum vor sa fenteze.

Cum mi-am alaptat copiii

Asta este o mica magarie (si ma surprinde Iorgulescu, el insusi traieste din asta).
Fiecare difuzor (radio sau TV) plateste in mod obligatoriu un procent din venituri catre organismele de gestiune colectiva. Se inainteaza listele cu opere difuzate, dupa care platitorul imparte banii la proprietarii drepturilor. Deci asta cu supararea este aberant.

Mergi la inceput

n-are I treaba cu asta, nici nu era el presedinte pe vremea aia, strict laADA a fost discutia, a fost f ciudat, pt ca pana atuncijata sa-mi cer drepturile.
De fapt, eu am fost sa inscriu niste lucrari, i-am intrebat daca am primit pt difuzarea din data de la ora de :P, au ramas cam masca, deh, stiam tot, au bagat descurajarea, eu m-am facut ca nu aud, am completat o cerere si mi-am primit banii.

In orice caz, ce vreau eu sa spun e ca tot sistemul e absolut arbitrar si nu merge de la sine, trebuie sa te lupti pt orice mic drept al tau, ceea ce e anormal, ai semnat odata un contract, el trebuei respectat fara sa urmaresc eu daca e in ordine sau nu....

Asa ca ii inteleg si pe cei care au senzatia ca totul e desertaciune si ar vrea sa nu lea mai dea "astora" nimic , e o reactie fireasca, chiar daca nu conforma cu realitatea.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Citat:

n-are I treaba cu asta, nici nu era el presedinte pe vremea aia, strict laADA a fost discutia, a fost f ciudat, pt ca pana atuncijata sa-mi cer drepturile.
De fapt, eu am fost sa inscriu niste lucrari, i-am intrebat daca am primit pt difuzarea din data de la ora de :P, au ramas cam masca, deh, stiam tot, au bagat descurajarea, eu m-am facut ca nu aud, am completat o cerere si mi-am primit banii.

In orice caz, ce vreau eu sa spun e ca tot sistemul e absolut arbitrar si nu merge de la sine, trebuie sa te lupti pt orice mic drept al tau, ceea ce e anormal, ai semnat odata un contract, el trebuei respectat fara sa urmaresc eu daca e in ordine sau nu....

Asa ca ii inteleg si pe cei care au senzatia ca totul e desertaciune si ar vrea sa nu lea mai dea "astora" nimic , e o reactie fireasca, chiar daca nu conforma cu realitatea.

Cum mi-am alaptat copiii

Da, nici cu venerabilul OCL nu mi-e rusine... cred ca se intoarce Enescu in mormant daca vede ce s-a ales de Societatea lui.
Concluzia este ca trebuie sa-ti iei un impresar, sa nu mai porti si grija asta!

Mergi la inceput