Ce se intampla in mod normal la gradinita?

Ce se intampla in mod normal la gradinita? | Autor: kid

Link direct la acest mesaj

Ma refer la gestionarea diverselor conflicte care apar inevitabil intre copii si despre vocabularul acestora.

Avem aproape o luna de mers la gradinita, nu am avut proleme de acomodare, juniorului ii place.
Ce nu imi place mie este ca si-a imbogatit vocabularul cu unele expresii nu tocmai dragute, gen 'mai prostule' sau 'dau in tine de nu te vezi' pe care mi le repeta ori de cate ori are ocazia. Si o data la cateva zile tot invata cate una noua.
Vineri l-a muscat un copil de mana, cand l-am luat educatoarea nu mi-a spus nimic. Din ce am inteles de la Vladut, a fost muscat de un coleg care asta face tot timpul, musca, zgaraie, scuipa.

Nu stiu cum sa abordez problema, mi-ar fi foarte utile cateva sfaturi

Teodora, de Vladut (15.05.2007)

Traieste fiecare clipa ca si cum ar fi ultima!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Ar trebui sa vb cu educatoarea. Este normal sa apara conflicte, dar ele trebuiesc f bine gestionate de educatoare.
Ar trebui sa "verifici" de unde a invatat acele expresii...de la alti copii sau de la educatoare .
Luca merge la gradinita, dar expresii de acest gen inca nu am auzit in vocabularul lui, numai unele ffff ok, si ptr asta am toata stima ptr doamna educatoare

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Io ma simt cu musca pe caciula fiindca al meu cupil sigur ii invata mascari pe ceilalti, l-a auzit pe bunica-su injurand cu 'tu-ti kuru ma'tii si cum prinde ocazia, cum baga, uff.

In schimb poti aborda problema copilului care musca, fiecare gradinita are un psiholog (la noi la gradi vine de 2 ori pe sapatamana ca asa-i e norma), copilul (si parintii) vor fi consiliati si ajutati ca asta sa nu se mai intample. Fi-mea a venit cu arcada sparta in a treia zi de gradi , pe motiv de bataie cu un copil pe o jucarie de lemn, pe care si-au disputat-o pana si-au dat cu ea in cap...

In rest, cel mai bine e sa nu dai (prea mare) importanta expresiilor nepotrivite, ii spui ca voi in casa nu vorbiti asa, ca il rogi sa nu mai foloseasca astfel de cuvinte. In timp va renunta sa le foloseasca, mai ales ca nu le aude si la voi.

Monica si Nancy, 04.07.2008

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Off topic

Boti..ai un email de la mine de ceva vreme..iar l-ai bagat la SPAM?tot astept comanda.

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

kid, vorbeste deschis cu educatoarea. Abordeaza problema de genul " va rog sa ma ajutati cu un sfat sau cum credeti ca ar trebui sa procedez in cazul asta...". Expresia "dau in tine de nu te vezi" eu am auzit-o in 99.99% din cazuri la adulti, nu la copii. Aia cu 'mai prostule' f. posibil sa fie de la desene animate. Dar e bine de vorbit direct cu educatoarele, sa isi spuna ele punctul de vedere.

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lulu77

Off topic

Boti..ai un email de la mine de ceva vreme..iar l-ai bagat la SPAM?tot astept comanda.

Alina, te-am tot sunat saptamana trecuta si azi dar nici macar nu mi se formeaza numarul tau, l-ai schimbat? Ti-am scris si azi pe privat pe DC, sunt gata, vroiam sa stiu cand sa trec pe la tine

Mergi la inceput

Laura acum mi-am adus aminte, am dat odata pe Cartoon, erau desenele cu Ed, Edd si Eddy si moama ce mi-au auzit urechile , am schimbat repede sa nu prinda maimuta ceva din zbor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Intai ar trebui sa afli de la copil de unde stie expresia:
-Daca o foloseste educatoarea - e grav.
-Daca o stie de la vre-un coleg - trebuie discutat cu copilul propriu. Eu le-am repetat alor mei ca noi nu folosim expresii urate si nici ei nu ar trebui sa foloseasca asa ceva, daca aud "ceva" si nu stiu ce inseamna sa ne intrebe si le vom raspunde ce este si daca e urat sau nu. Ma temeam in special pt cel mare care incepea scoala si putea sa citeasca cu voce tare vre-un cuvant pe la toaleta. Cuvantul foarte utilizat "p...a" i l-am explicat preventiv. Culmea e ca la o saptamana dupa discutie ma intreaba copilul de grupa mijloci
-Daca e de la desene - eviti programele respective
Referitor la zgarieturi, muscaturi - in primele luni de gradi se mai pot intampla, pana se acomodeaza. Educatoarele trebuie sa fie printre ei, dar uneori se mai poate intampla ...sunt totusi 30 de sufletele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Parerea mea (de mama cu copil mare - cls II-a) este ca trebuie sa-ti inveti propriul copil sa nu foloseasca astefel de cuvinte, sa ignore cand sunt folosite de altii, sa nu aiba prieteni buni care vorbesc urat si / sau agramat.
Nu-ti poti feri copilul de injuraturi. Le va auzi in parc, pe strada, in tramvai, la scoala, etc.
Ba chiar de pe la 5-6 ani le va citi pe litere pe garduri ....
Eu de la bun inceput i-am zis ce inseamna (ma rog, nu chiar la 3 ani si nu chiar orice ), ca este un cuvant pe care o domnisoara frumoasa, cuminte si bine-crescuta ca ea (printesa, zana, mai apoi domnisoara, adolescenta, etc) nu l-ar folosi niciodata . Si ca toti oamnenii mari bine-crescuti catalogheaza copii (domnisoarele ) care vorbesc asa ca fiind prost-crescuti si ea nu vrea sa faca parte din acea categorie.
Asta nu inseamna ca nu m-am trezit cu ea zicand "fxxx-i" la 4 ani .
Dar in timp si repetand ca moara stricata acelasi lucru a inteles pana la urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Si fiica-mea a venit la un moment dat cu expresii "dragute". Am intrebat-o pe cine a auzit vorbind asa si mi-a spus ca unul din baietii de la gradi. Mai intai i-am explicat ca sunt niste cuvinte urate pe care nu le folosesc copiii cuminti si a doua zi i-am spus direct educatoarei ce problema am. Nu stiu cum a procedat dar de atunci nu am mai auzit "dragalasenii" din gura fiica-mi.
Cred ca asta este cel mai bun mod de a proceda: ii spui direct educatoarei.
Dar, asa cum au spus cateva fete, verifica mai intai daca nu cumva a invatat acele expresii de la televizor sau din alta parte. O prietena de a mea s-a trezit intr-o zi foarte urat injurata de baietelul ei de 3 ani. Stiind ca ei nu folosesc asemenea cuvinte, a intrebat la gradinita unde i s-a spus ca sigur nu a putut auzi asa ceva. Intr-una din zile, facand curat in camera micutului, a auzit niste voci: erau niste muncitori care se odihneau sub fereastra camerei (ei stau la et.1) si nu iti imaginezi ce i-au putut auzi urechile.
"Surse" de inspiratie va gasi la tot pasul. Tot ce poti face tu este sa ii repeti la infinit ca acele cuvinte sunt urate si este rusinos sa le folosesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri

Noi nu avem televizor, deci desene de pe diferite canale, minimax, cartoon, nu a vazut.
Se uita doar la chuggington, care e titrat in romana, in rest, pocoyo, bob the builder, thomas in engleza.

Sa nu va ganditi ca juniorul meu este extraordinar de cuminte, si el mai loveste, urla. Insa as vrea sa mi se spuna daca face asta constant.
Chestia e ca la gradinita este cel mai cuminte si dulce copil. La toti prietenii la care am spus, m-au intrebat daca sigur vorbeste educatoarea de el si nu de altcineva pentru ca acasa e mult mai mofturos.

Am vorbit putin cu educatoarea si mi-a confirmat ca este intr-adevar un copil care i-a muscat pe toti ceilalti, insa e pe cale de 'vindecare'; si am rugat-o sa-mi spuna daca mai au loc astfel de incidente.
Despre vocabular inca nu am reusit sa vorbesc, insa o voi face.
Imi dau seama ca va mai auzi expresii nu tocmai frumoase; pana acum a fost mai usor, acum tot ce face si aude la gradinita este foarte interesant, probabil de asta tot insista.

Teodora, de Vladut (15.05.2007)

Traieste fiecare clipa ca si cum ar fi ultima!

Mergi la inceput