Bebe lenes - Nu merge in premergator !
![](images/user_woman.png)
Buna,
Am o comoara de baietel de aproape 11 luni f. vesel, sociabil si comunicativ. Problema e ca e cam "lenesutz"... si cam grasutz (are peste 11 kg). Noi ii spunem in gluma "plosnita de canapea" pt. ca cel mai mult ii place sa stea in fundic pe canapea si sa se joace cu jucariile lui. Tot incerc sa-i mai fac ceva gimnastica dar fara succes ca se cam opune si daca chiar insist pana la urma se supara si maraie. Nu incearca sa se ridice in picioare, nici macar in fund nu se ridica chiar fara ajutor, daca-l pun in picioare sta putin si dupa aia indoaie genunichii, nu merge in 4 labe, nici macar nu se taraste (daca il pun pe burta si ii arat ceva interesant la distanta in speranta ca se va chinui sa-l ajunga, doar se intinde si urla de mama focului dupa care renunta). Ce mai... lenesutz in toata regula !
Initial nu am vrut sa-i iau premergator ca citisem ca nu-s tocmai indicate, dar vazand ca nu avem nici un succes cu miscarea am zis ca poate face si el ceva "sport" in premergator sa se mai dezmorteasca. Dar....surpriza.... l-am pus deja de cateva zile si doar sta acolo si de joaca cu jucariile, nici vorba sa incerce sa se deplaseze, am incercat eu sa-i arat cum sa faca, l-am tras cu premergatorul....nimic, zau daca stiu ce sa mai fac, cum sa-l fac sa inteleaga ca premergatorul ala e pt. plimbat.... si astfel sa faca si el putina miscare. Ce sa mai incerc ?? voi cum ati facut ??
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lulu77/lulu77.jpg)
lulu77 spune:
Noi cum am facut?
Cel mai bine ...NU AM FOLOSIT PREMERGATOR.Acest "accesoriu" nu a existat la noi.
Nu este indicat, conform ultimelor cercetari, este daunator ptr puiuti.
Acum este alegerea fiecarui parinte.
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
Arunca-l incolo de premergator! Pune-l pe jos pe o patura si pune jucariile la ceva distanta de el, atfel incat sa fie nevoit sa se deplaseze (taras, pe burta, cum o fi). Stai tu la cativa pasi de el cu o jucarie si cheama-l la tine. Fa tot felul de exercitii cu el, dar in joaca.
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
ginye55 spune:
Noi am avut premergator, dar mi-a parut f rau ca l-am luat. A luat o cazatura f urata cu el, si-a spart arcada ... la al doilea copil nu o sa mai iau asa ceva. Al meu a plecat in picioare pe la 1 an si 4 luni...ideea e sa nu disperi. O sa plece si in picioare. Unii copii sunt mai puturosi.
Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)
roli25 spune:
Nici eu n-am pus baietii in premergator. Fiecare copil are ritmul propriu de dezvoltare. Sunt copii care nu se tarasc, nu merg de-a buselea, merg direct in picioare.
L-a evaluat un doctor din punct de vedere motric?
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
mariana_alex spune:
Buna!Noi nu am avut astfel de probleme din contra la 12 luni merge singura fara ajutor dar avem cativa prieteni mici care desi au 15 luni nu merg in picioare. Sfatul meu este sa lasi bebele in ritmul sau, fiecare copil face lucrurile atunci cand este pregatit, nu te impacienta caci sigur isi va da el singur drumul la mers. Poate pentru ca este mai plinut se misca mai greu si prefera comoditatea.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tala/Tala.jpg)
Tala spune:
Cred ca il acuzati degeaba de lene. Pur si simplu e prea greutz ca sa se poata sustine. Cel mai indicat este cu siguranta sa-l consulte un medic si sa-ti recomande niste exercitii. De mers va merge cu siguranta insa cand va putea
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
AlinaEmi spune:
Nu incerc sa fortez lucrurile, nu sunt disperata ca nu merge in picioare. Ma ingrijoreaza doar ca nu face miscare, asta a fost singurul motiv pt. care i-am luat premergator in cele din urma (ca o ultima solutie). Daca stie cineva o solutie mai buna, este binevenita. Asa cum am spus, daca-l pun pe patura cu jucariile la distanta, nu incearca sa se deplaseze catre ele decat intinzandu-se si evident nu reuseste si in cele din urma plange. Nu ma indur sa-l las sa planga prea mult....
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Chuny/Chuny.jpg)
Chuny spune:
Pediatrul ce spune?
Nu mai spune de copilul tau ca e lenes, ci mai degraba cauta sa vezi cauzele pt care nu avanseaza pe plan motor. Teoretic ar trebui deja la 11 luni sa stie sa se aseze in fund sau sa se tarasca, trebuie neaparat sa-l duci la un pediatru bun care sa-l evalueze corect. Si abea dupa ce indepartezi orice eventuala problema poti sa te relaxezi.
Sib Aripi tot mai grele *** Nasterea ariciului Vladimir *** *** Anna, o nastere cu viteza
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/accept92/accept92.jpg)
accept92 spune:
Eu inteleg din mesajul tau ca ingrijorarea vis a vis de 'lenea' lui este strans legata de faptul ca e grasut. Parintii sunt resposabili de alimentatia copilului si e aiurea intai sa il ingrasi si apoi sa-l pui sa faca miscare ca e cam grasut. Greutatea unui copil se controleaza din alimentatie. Dezvoltarea motrica a copilului e bine sa nu fie fortata, sa i se creeze un mediu sigur in care el sa evolueze in ritmul sau. Nici eu nu agreez ideea de premergator, cu atat mai mult daca el nu se ridica inca in picioare la marginea patutului a-l pune in premergator inseamna a forta lucrurile. Si asta nu poate fi bine. Daca nu intelege ca premergatorul e pentru plimbat...poate dreptatea e la el.
AlinaEmi spune:
De mancat mananca normal - 5 mese pe zi in cantitati rezonabile (ar manca el mai mult dar nu primeste). Mereu a fost mai grasutz tocmai pt. ca nu face suficienta miscare. Poate ca solutia este un kinetoterapeut, am avut totusi o retinere in sensul ca acesta daca vine probabil ca ii va face exercitiile "no matter what" adica chiar daca el va vrea sau nu (adica va plange) iar mie nu-mi place sa-l vad plangand. Poate ca totusi asta este o solutie.
Cu medicul lui de familie n-am prea mult succes, ma face sa ma simt aiurea spunand "nu vedeti doamna ce bine arata, ce aveti cu el ?"