Bucurii de sept-oct 2006 (184)
Raspunsuri - Pagina 11
trischa spune:
Buna dimineata ,tuturor!
Noi suntem cu intrebarea deasupra capului cu scoala,am inteles ca nu ne poate obliga s-o dam de la 6 ani-adica ea nu implineste 6 ani cand scoala se incepe-dar problema e ca vrea copila la scoala.Si ne-am gandit ca o sa fie tare plictisitor sa mai stea un an la gradi.Toti copiii de varsta ei merg la scoala si cum aici nu sunt pe grupe ci toti gramada -de la 3 la 6 ani-ce mai poate face un copil de la 6 la 7 ani la gradi?
In plus ii place,stie tot alfabetul,scrie cu litere mari daca ii dictezi,cunoaste si scrie cifrele si numara pana la 100.
Ei deja lucreaza la gradi pe caiete speciale de prescolari.
O zi frumoasa si sanatate tuturor!
Roxana01 spune:
wow, Trisha, numara pana la 100????
super! noi ne chinuim pana la 20... recunosc insa ca nici n-am insistat. e normal ca daca e doritoare si se plictiseste la gradi sa vrei s-o dai la 6 ani. la dari in grupa sunt copii numai de varsta ei si socializeaza foartebine cu ei. iar de la 6la 7 ani au grupa pregatitoare, care este un fel de clasa 1 dar fara teme si fara stat numai in banca. in rest au caiete de scriere si fac activitati prescolare frumoase si educative cred eu.
lexi, tare rau imi pare sa aud de sebi... vorbisem chiar acum cateva sapt cu andreea la tel si inca nu primise vestea proasta, asaca era optimista , moderat. spunea ca atata timp cat nu-i foarte rau e bine... sper sa treaca cu bine peste probl astea care nu se mai sfarsesc si la ei...
ieri am asteptat la un cab medical, de data asta pt mine. si pt ca n-aveam ce face si mi-am zis sa-mi fac curatenie in sms-urile din telefon. am dat de sms-urile multora dintre voi, care mi-ati fost alaturi in clipele de cumpana, peste sms-urile de incurajare cand am primit vestea bolii dariei si mai tarziu toate sms-urile cu urarile voastre de sustinere si ajutor. le-am pastrat si-mi sunt tare dragi. imi venea sa plang de bucurie cand le-am vazut, imi crestea inima si eram tare mandra ca am asa prieteni buni in voi toate.
puuup
AdinaF spune:
Roxana, la noi e aceeasi problema cu grupa mixta de la 2,5 ani pana la 7, in plus de asta au foarte putzine activitatzi, tot ce stiu stiu de la mine
, deci nu am nici un interes sa-i las mai departe sa vegeteze la gradi. Acuma mai vad eu, depinde cum se dezvolta inclusiv social pana atunci (aici se pune f. mare accent pe partea asta)- in plus de asta sunt destul de inaltzi pt varsta lor , si n-as vrea nici sa se simta ca magarull intre oi (cum m-am simtzit eu din exact aceleasi motive).
lexi, suna foarte bine cu inscrierea la scoala europeana, imi imaginez ca tb sa fie tare interesant, plus clase mai mici ca la scolile normale (ma refer la nr de copii pe clasa). Sunt curioasa ce o sa povestesti.
Trischa, eu citeam pe internet ca la voi in Bayern ar fi obligatzi sa mearga in 2012 la scoala copii nascutzi pana in 31 dec 2006. La noi in land, daca te-ai opune ar trebui sa trimitzi copilul la o grupa "speciala" ajutatoare, ceea ce cam are conotatzii negative din cate am intzeles, ca si cum ar avea copilul ceva probleme
. oricum din ce povestesti, pe Patrizia o potzi da de acum :).
Imi pare tare rau sa aud vestile proaste de la mexxa, sper totusi sa se gaseasca o solutzie sa-i salveze auzul :(.
Ancuta bafta cu inspectzia sau ce o fi, sa iasa totul bine !
O zi frumoasa va doresc!
anangel_lexi spune:
Off, deloc nu ma ajutati sa terminam capitolul mai repede.![]()
Eu sunt suparata ca Maria schioapata de 2 zile. La inceput am crezut ca se prosteste, mai ales ca daca o intrebam unde o doare, arata de fiecare data alt loc. Pe urma i-am analizat amandoi piciorusele si nu am vazut nimic. Abia aseara cand am culcat-o, am observat ca are o umflatura langa calcai, pe lateral, la piciorul drept. Nu e intepatura de insecta, umflatura nu e tare, dar ne ingrijoreaza foarte mult si pe mine si pe sot. Asa ca maine la prima ora ne prezentam la pediatru...
de
Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
trischa spune:
Neata si 

pt doritoare.
Lexi,a schimbat incaltamintea in ultimul timp,alti papuci?Noi am patit cu niste cisme care o deranjau la glezna si mergea schiopatand.
Eu sunt libera azi si vreau sa fac curat..cu toate ca fac degeaba ..maine toate or sa arate la fel ca azi.Profit sa va intreb daca si copilasii vostrii sunt imprastiati cu lucrurile lor? La noi e dezastru,decupeaza pe jos,creioane avem in toata casa,jucariile sunt peste tot si cireasa de pe tort sunt niste cai cu coama si coada la care le cade parul de am ajuns sa cred ca traim cu vreun cäine care näpärleste.
Asta e...mai bine ies sa ma plimb decat sa ma apuc de curatenie.
O zi frumoasa!
Crisnemes spune:
Buna dimineata!
Trisha multumim mult pentru cafea - chiar am nevoie- nu am dormit prea bine azi noapte.
Eu stiu cum e cu curatenia - asa e si la noi - in fiecare colt - o jucarie sau ceva imprastiat- nu ma mai lupt asa cum ma luptam o data cu munca in zadar- sincer am inceput sa o las mai moale
- dar... maine avem musafiri si asa ca am inceput de ieri sa strang prin casa sa nu ma fac chiar de tot de rusine
.
Victor va merge clar la 7 ani la scoala.
Cristina mamica de Dragos (31.01.2004) si Victor(19.09.2006)
Crisnemes spune:
Mexxa
sa fie bine cu urechiusa lui Sebicu.
si multa putere.
Crisnemes spune:

La Multi Ani!EMMA
Sa cresti mare, sanatoasa si iubita de toata lumea. O asteptam pe mami cu informatii despre voi.
Crisnemes spune:
Lexi - vezi ca te ajut!
Aseara eram in pat cu Victor si ma intreaba daca eu o sa fiu "pe viata" cand o sa fie el mare.
. I-am spus ca o sa incerc. - Da o sa fiu batrana?
. L-am intrebat daca bunica este batrana - a spus ca nu - i-am spus ca atunci nici eu nu o sa fiu batrana. - Da mami te iubesc asa de mult
.
Crisnemes spune:
Lexi - nu te ingrijora probabil s-a lovit la piciorus si este reactia normala sau a deranjato papuceii. Astept raspuns de la voi sa vedem ce a spus medicul.
Mariei!