Bucurii de sept-oct 2006 (184)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Buna tuturor.
Trischa, ma bucur ca ai mai trecut pe la noi! Felicitari Patriziei pt progrese.
Roxana, iti trimit imediat un PM.
Edit: apropo de scoala, ca tot intreba Rox eu voi alege scoala mai buna desi e varianta mai grea. Va trebui ca de la 6 ani copilul meu sa faca zilnic o naveta de vreo 140 de km...

de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

Trischa - ma bucur ca ai dat un semn de viata. Te mai asteptam cu mare drag.

Roxana este incredibil ce povestesti tu. Desi stiu ca asa este - eu am un finut care locuieste in Sibiu si s-a nacut prematur la nastere a avut 1.3 kg si probleme mari, dar acum dupa multe sedinte de kineto si fizio e ok si stiu de la ea prin cate a trecut ca sa poata face tratamentul pentru a-si reveni Matei. A facut tehnica voita - pentru recuperare.

Nu pot sa cred ca nici macar pentru copii care sunt viitorul nostru nu se face nimic ce sa mai povestim de batrani care sunt trimisi acasa fara tratament si lasati sa moara. Am o matusa care are 81 de ani - e adevarat ca e in varsta, nu are vreo boala cronica, nu are cancer a suferit biata la varsta asta o operatie de apendicita perforata si recuperarea e mai greoaie iar medicii o lasa in plata domnului - este peste limita oricarui om de a intelege aceste lucruri.

Cristina mamica de Dragos (31.01.2004) si Victor(19.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

Rox si Lexi - alegerea scolii potrivite este grea. In Romania scolile private sunt foarte scumpe - cel putin pt. mine este scump. Dragos este la gradinita privata si sufletul ma doare ca nu am reusit sa-l dau si pe Victor acolo desi gradinita respectiva nu este cea mai ok.
Dragos merge la anul la scoala- am ales o scoala care este printre cele mai bune din Cluj si unde elevii pina la clasa a 4 a invata intr-o cladire separata de restul elevilor. Scoala la care va merge nu este liceu ceea ce este un lucru bun. Am ales o invatatoare tanara care mi s-a parut ca merge pe dezvoltarea si integrarea copiilor in societate nu este invataoarea clasica care face toata ziua matematica sau romana. Sper sa fi facut alegerea potrivita pentru Dragos. Victor v-a merge si el la aceeasi scoala oricum m-am saturat sa alerg dintr-o parte in alta.

Lexi - cum o sa te descurci sa faca zilnic atatia km dus - intors?

Cristina mamica de Dragos (31.01.2004) si Victor(19.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdinaF spune:

Buna seara fetelor!

Eu nu mai reusesc deloc sa intru, ziua din cauza copiilor, seara din cauza calcatului si treburilor ramase nerezolvate peste zi ... azi trag chiulul, tot sunt singurica acasa

Roxana, nici nu stiu ce sa mai zic despre ce vi se intampla, ma gandesc ce ar face o familie care are adevarate probleme financiare in aceeasi situatzie. S-a ajuns sa se cumpere sanatatea cu bani :(.

Masuri de prim ajutor nici aici nu se predau la scoala, eu am fost obligata sa urmez un astfel de curs cand am facut scoala de soferi aici, de dimineatza pana seara, cu practica pe manechin, mi s-a parut f. util atunci.

In rest potzi oricand sa te inscrii la un astfel de curs care se tzin de regula prin spitale, se recomanda de exemplu proaspetzilor parintzi .

lexi, mie foarte mult mi se par 140 km (deci vreo 3 ore pe zi numai pt drum), poate gasitzi o alta solutzie totusi, macar pt primii 4 ani de scoala ... pe termen lung mi se pare sincer o tortura pt copil (te rog sa nu te superi ca-mi dau cu parerea, la urma urmei voi stitzi mai bine).

Voi incerca si eu sa-i dau pe copii la 6 ani, (ei nu-s obligatzi ca si Maria, fiindca-s nascutzi dupa 30 septembrie) - sa vad insa cum se dezvolta in urmatorii 2 ani.

trischa, bine ai revenit!
Unde facetzi engleza, la gradi sau undeva la privat?

Eu am o problema cu ai mei prunci, de cand a plecat maica-mea de la noi refuza sa vorbeasca romaneste cu mine, eu le vorbesc romaneste, ei imi raspund pe germana, sunt foarte suparata pe treaba asta. Sper sa se schimbe in curand, altfel ii pasaportez si eu spre Ro si n-au decat sa se descurce .

O seara linistita va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Buna dimineata!
Adina,engleza facem la privat 1 ora pe saptamana si platim 42 e lunar.Alta alternativa nu am gasit,la noi si gradinita e tot privata ca na..de unde locuri la stat?Cand am inceput sa primim scrisori cu refuzuri la gradi si s-au adunat vreo 10 am zis sarut-mäna la locul ce l-am primit aici.Si chiar am avut noroc de gradinita asta,copiii sunt bine supravegheati,nu a fost nici un incident,ii duce la inot odata pe saptamana,mancarea de pranz se gateste in gradi,de invatat au 3 ore pe zi de activitati,adica scris pe caiete speciale pt prescolari.
Ce-i mai important e ca merge cu multa placere la gradi si ce-mi place mie este ca-i un fel de ,,turnul Babel,, sunt 24 de natiuni.
Cu scoala facem noi planul s-o dam la 6 ani,mie imi pare ca 3 ani de gradi sunt destui.Problema mare si stressanta apare ca trebui sa gasim o scoala,offfff!

Edit:LEXI,unde si cum ai gasit tu scoala?

Mergi la inceput

Buna tuturor.
Ofer o doritoarelor.
Cris, Adina, aveti dreptate ca va fi greu cu scoala, de aceea imi si fac griji... Vor fi cam 70 de km dus si 70 intors, de aceea am spus 140 km. Scoala la care vreau s-o dau are 2 sedii, unul in capitala Luxemburg, la 2 statii de autobuz de serviciul meu iar cealalta intr-o localitate aproape de granita cu Belgia. Am citit pe site-ul scolii ca cei care nu sunt inscrisi la ei la Ecole Maternelle sunt obligati sa mearga la sediul din acea localitate, care e mai departe. Pe de alta parte, legea spune ca un copil nu are voie sa stea pe drum mai mult de 45 de minute si asta va fi argumentul pe care il voi invoca atunci cand voi cere sa-mi inscrie copilul la sediul de langa serviciul meu. Tin neaparat sa mearga la Scoala Europeana din mai multe motive, primul fiind ca invata cel putin 2 limbi straine plus limba romana. M-am interesat pe la vecini si am aflat ca la scolile din Trier nu prea se fac limbi straine. Iar eu tin mortis ca Maria sa stie macar 2. In fine, mai am doi ani sa ma gandesc si sa caut cea mai buna solutie.
Trischa, nu am gasit eu scoala, ea m-a cam gasit pe mine. E vorba de scoala europeana, e speciala pentru copiii celor care lucreaza in institutiile UE si atat copiii cat si parintii au foarte multe facilitati. Cum spuneam, copiii au ocazia sa invete sa scrie si sa citeasca in limba materna, au ocazia sa mai invete cel putin 2 limbi straine pe langa (germana in cazul Mariei si a doua limba la alegere, cred ca voi alege franceza). Un alt avantaj este ca atunci cand eu voi avea zile libere, va avea si ea, daca o dau la o scoala in Trier, zilele libere nu se vor potrivi caci ea va primi zile libere in functie de legile germane pe cand eu le primesc in functie de legile luxemburgheze. Scoala ar fi gratuita, as plati doar "garderie", un fel de semi-internat unde ramane copilul pana seara cand ies parintii de la servici. Si ar mai fi multe alte avantaje.

Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana01 spune:

dragelor, si eu care credeam ca-s singura care se gandeste asa de devreme la scoala pt copii!!! deci avem un club de mamici foarte pregatite aici!

Adina, eu , spre deosebire de tine, nu-mi doresc deloc s-o dau pe daria la scoala la 6 ani. Scoala impune restrictii, rigori, iar odata inceputa... hhaaaaat cand o mai termini!!!!( in sensul bun - cu mastere, doctorate si alte alea). asa incat daca daria are posibilitatea sa profite de gradinita pana la 7 ani nu vad de ce n-ar face-o. nu cred ca pierde un an din viata, ci, dimpotriva, cred ca este mai castigata cu un an de copilareala. de ce sa ma grabesc s-o scot din starea de copil fara griji? iar acum este la grupa mijlocie, la 5 ani va fi in grupa mare si la 6 ani in grupa pregatitoare, tocmai bine pt ca la 7 ani sa intre pregatita la scoala. la voi nu-i la fel? sau se poate direct din grupa mare sa-l dai la scoala? daca va veti duce la scoala cu un an inaintea noastra ne veti da tips-uri.

Lexi, parca 70 km suna mai supotabil... credeam ca faceti 140 km dus- 140 km intors! la cum sunt drumurile in germania nu se parcurg greu 70 km banuiesc. si este extraordinar sa aveti sansa ca maria sa invete 3 limbi.

Cris, si eu abia astept sa fie amandoi copiii la aceeasi gradi, caci si mie mi-e greu sa ma impart si depind de un ajutor, daca erau amandoi in aceeasi gradi puteam sa-i duc impreuna. deocamdata insa pe victor nu l-au primit la stat din cauza varstei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana01 spune:

uitam: Lexi - multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta_eu spune:

Buna fetelor!

Acum am reusit sa intru pe forum dupa destul de multe zile!

Roxana draga, nici nu stiu ce sa zic! Multa putere sa-ti dea Dumnezeu!

Am vazut ca deja vorbiti despre inscrierea la scoala! Inscrieti-ma si pe mine in lcubul mamicilor interesate de acest subiect! M-am gandit si eu la lucrul acesta. Ioana va intra la scoala la aproape 7 ani (ea fiind nascuta in octombrie). Subiect greu! Nici nu mai stiu care e stadiu acum cu legea invatamantului!

Probabil ca am luat-o pe aratura, sunt cumplit de obosita ... desi fata a ramas la parintii mei ... dar la serviciu se intampla o vizita mare, mare, mare cu multe emotii si stres ... asa ca va rog sa ma scuzati daca nu intelegeti ce spun!

Mai bine ma opresc si revin maine ...

http://picasaweb.google.com/ancuta2009

Un copil iti ia tot ce ai avut si iti da, in schimb, tot ce n-ai avut vreodata.

Mergi la inceput

Buna dimineata, e gata.
Mai fetelor, maine sarbatorim ultima Bucurie dar eu nu pot muta subiectul la "Floarea Copilariei" ca nu-s moderator. Trebuie, asadar, sa ne straduim sa incheiem cat mai repede acest capitol ca sa putem incepe unul nou dincolo. Asa ca va rog sa poftiti.
Rox, nu ai pentru ce. Imi pare rau ca nu ti-a fost de ajutor.
Cat despre varsta la care vor incepe scoala Bucuriile, si eu as vrea s-o dau pe Maria de la 7 ani, exact pentru motivele mentionate de Rox, dar sunt obligata s-o dau la 6 ani...
Am primit aseara un mail scurt de la Andreea (mexxa). Mi-a spus ca nu are calculator si deci, nici internet. E foarte suparata pentru ca Sebi a facut infectie si la cealalta urechiusa si daca nu cedeaza va trebui operat si va ramane complet surd. Asa m-a dat peste cap vestea asta... Sper din suflet sa fie totul bine si sa nu fie nevoie de operatie!

Din ce in ce mai mare
Si primele perlute

Mergi la inceput