Tonic pentru fata

Tonic pentru fata | Autor: Emeralde

Link direct la acest mesaj

Tonicul pentru fata se aplica si in jurul ochilor sau nu?

Eu folosesc tonic pentru fata de cam 15 ani si avand ten cu tendinte de ingrasare foloseam mai mult lotiuni astringente care nu merg pentru zona delicata din jurul ochilor

Acum am trecut la lotiuni tonice cu efect de hidratare si ma intreb sa aplic si in zona ochilor sau nu?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulix spune:

Eu zic sa nu aplici lotiune tonica in jurul ochilor pt. ca acolo e zona mai sensibila si e posibil sa se usuce. Mai bine hidrateaza zona cu o crema speciala pt. ochi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Nici eu nu l-as utiliza pentru zona ochilor.Eu folosesc fie crema speciale pentru conturul ochilor, serum sau uleiuri hidratante.

Cait
www.biomonde.ecosapiens.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emeralde spune:

deci fara tonic!

multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulix spune:

Da... fara tonic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Eu nu mai folosesc tonic (deloc). Am inteles ca nu e chiar asa bun pt fata cum se zice - usuca si "inchide" porii, dar numai la suprafata astfel incat crema ce o aplicam dupa n-ar mai fi asa efectiva (de inchis porii cum ne-am dori noi (micsora) nu poate oricum)
Acum folosesc un fel de sapun demachiant lichid care face spuma. Si eu la fel cu ten cu tendinta de ingrasare, si de cand folosesc sapunul asta nu mai am asa probleme ca inainte..
Incearca sa folosesti produse ca nu sunt asa agresive cu tenul, pt ca cu atat mai mult sebum va produce

-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emma2006 spune:

N-as aplica nici eu lotiunea tonica pe zona ochilor, decit daca aceasta a fost creata si pentru pleoape.
Am folosit si eu pe vremuri lotiune tonica, insa in ultimul timp am renuntat si acum am de gind sa revin la vechiul obicei. Voi ce folositi, eventual sa mearga si pentru zona ochilor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Eu nu folosesc lotiune tonica, insa pulverizez apa termala de la Avene pe fata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Lotiunea tonica se foloseste cu scopul de a indeparta urmele ramase de demachiant sau resturile de murdarie. Exista lotiuni tonice fara alcool, nu usuca pielea deloc, sunt ca o apa..cu vitamine.

Daca nu vreti sa folositi lotiune, spalati-va pe fata dupa demachiere cu apa, apoi aplicati crema.Apa minerala e super:))
Pentru demachiantele spuma, nu mai e nevoie sa dati cu apa pentru ca oricum il indepartati de pe fata cu apa.

In jurul ochilor nu folosesc tonic decat daca e fara alcool. Si pentru ochi neaparat demachiant special, crema speciala.Insa puteti folosi ceaiuri pentru zona din jurul ochilor, pentru a indeparta orice urma de impuritate inclusiv demachiantul.

A, si importanta e si exfolierea banda cam o data sau de doua ori pe saptamana.Dar nu in jurul ochilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emma2006 spune:

S-a observat ca noua din zece femei, dupa ce folosesc apa de fata, nu o sterg cu prosopul, ci o lasa sa se usuce la aer. E o metoda catastrofala, mai ales pentru femeile cu ten uscat. Dupa scurta vreme pielea se irita, ori devine uscata ca pergamentul. Pielea uda trebuie intotdeauna uscata, cu un prosop absorbant sau cu hartie absorbanta.

Am citat mai sus din Formula As. Voi cum procedati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Nu as lua chiar de bune sfaturile din Formula As.

Apa de la robinet nu o las sa se usuce pe fata, mereu imi tamponez fata cu hartie, sau prosop, apoi aplic crema sau fac un masaj rapid cu un ulei special.

Apa minerala, thermala(cand am, dar mai nou am inlocuit-o cu cea minerala), infuziile, lotiunile tonice ce le fac eu prin casa, nu le indepartez niciodata.
Nu am avut probleme , sa imi simt pielea uscata, ba dimpotriva.

Mergi la inceput