Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (175)
Raspunsuri - Pagina 19
Doloress spune:
ALINA- ce rau imi pare!
curaj in continuare, o sa fie bine pana la urma!!! 
CLEO – si eu ca alte fete, sunt impotriva anitbioticului din orice, aici nu ti se da nici dupa saptamani de febra mare (nici cand trebuie) dar apoi altfel… si nu cred ca e chiar asa de rau. Eu chiar am in casa, mi-a adus mama , just in case, insa nu i-as da nici moarta. Mai ales ca el face alergie la unele (la penicilina), pai daca ii dau si-mi face vreo alergie si ajung cu el la spital cred ca ma ia doctorul pe sus.
SOCRATE – ma bucur pentru voi, asa am prevazut si eu de la inceput, cum ti-am spus, mie mi s-a parut din ce-ai povestit numai o problema de socializare, poate un usor Asperger, insa eu am petrecut destul timp cu colega mea cu fetita autista si crede-ma autismul (pur et dur) e altceva. Asa tulburari avem toti, cum iti mai povesteam, de al meu sot care are semne clare. Pai sa fi fost el acum copil, sigur avea diagnostic. Normal, trebuie sa-i ajutam, sa se integreze, imi pare bine ca ati prins loc!
ALYSH – ce bine e ca ai cu cine lasa pe Luca sa ai o zi numai cu Vlad, stiu ca am sa tanjesc din greu dupa asa ceva, cand vine bebe2. Din pacate noi n-avem nici o solutie... pe nimeni sa ne-ajute.
SIMONIX – si eu fac la fel, ii spun ca sunt suparata, sa ma lase in pace, nu stiu cum sa reactionez altfel. Pentru ca el nu sta in time-out nici sa-l pici cu ceara, nu pot sa-l iau cu forta si sa-l pun. Si nici nu prea cred ca la varsta asta poate percuta cu adevarat ce semnificatie are time-out-ul intr-un anume loc. Adica recurg tot la un fel de time-out dar de la joaca mea cu el.
Asa ca singura solutie pe care am gasit-o eu si care merge - ii zic ca sunt suparata, insa foarte calm si linistit, ma duc in alta camera, el normal ca vine dupa mine, insa imi vad de treaba si il ignor o perioada, ii repet ca nu ma joc cu el, ca sunt suparata de ce-a facut. Mie mi se pare totusi o forma Ok de gestionat situatiile. E normal sa-i spui cum te simti, e normal sa stie ca anumite fapte / comportamente te supara. II spun apoi cand ne impacam ca mami il iubeste no matter what, dar unele fapte pe care le face o supara pe mami. Ca sunt periculoase pentru el sau pentru altii... etc. ii explic de ce. Si mi se pare ca are efect.
Tocmai ce-l laudam ca nu e agresiv si-am primit reclamatie de la gradi, ca a batut o fetita cu ciocanul in cap!! Asa ca aseara i-am tinut ditamai discursul, nu stiu cat a inteles.
23+
KevinVictoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!
cleo78 spune:
aseara Mara impinge pe tati in joaca.
-Mara, tu impingi si copiii la gradi?
-da!
-pe cine?
-pe Eric.si eric pe Mara!
-Mara, dar eric e mic si el, ca tine. Daca te impinge, zici la educatoare.
dupa juma de ora
-Mami, te spui lui Gabi!
(gabi=educatoare)

Ascundeti cireshele, ca Nica e la mine ![]()
Reallaura spune:
Alina_anto, Simonix ooof, ce rau imi pare, dragele de voi! Da Domnul data viitoare sa fie bine! Imi pare f rau pentru voi.
Adriana, Simonix, Cleo o sa incerc sa nu mai fac atata caz., Uite, cum scrie Simonix ar trebui sa fac si eu...
Simo
tare. esti modelul meu de mami nestresat.
cu tipatul la copil, cred ca toate mai ridicam tonul, e imposibil, nu poti mereu sa vb pe un ton dragastos sau neutru, ce mai intelege. E nasol insa cu revenitul la tonul dulce in urmatoarele 5 minute. si eu fac la fel. asta e. incercam sa ne imbunatatim.
Si sa va dau si vestea mare: Ilinca mea s-a ridicat in picioare in patut, singurica!
La 6 luni. Mirci facuse asta la 7 luni
cleo78 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Reallaura Alina_anto, Simonix ooof, ce rau imi pare, dragele de voi! Da Domnul data viitoare sa fie bine! Imi pare f rau pentru voi. ![]() Adriana, Simonix, Cleo o sa incerc sa nu mai fac atata caz., Uite, cum scrie Simonix ar trebui sa fac si eu... Simo tare. esti modelul meu de mami nestresat.cu tipatul la copil, cred ca toate mai ridicam tonul, e imposibil, nu poti mereu sa vb pe un ton dragastos sau neutru, ce mai intelege. E nasol insa cu revenitul la tonul dulce in urmatoarele 5 minute. si eu fac la fel. asta e. incercam sa ne imbunatatim. Si sa va dau si vestea mare: Ilinca mea s-a ridicat in picioare in patut, singurica! La 6 luni. Mirci facuse asta la 7 luniLaurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si Ilinca, 19 aprilie 2010 |
deja???felicitari!!
cum zboara timpul...
Lorich spune:
Woooww Laurita ce veste!!!! Felicitari Ilinca! Mai, ce
precoace sunt little sis astea, ma uit la Ilinca, Andra...
Si Robert tot la 7 luni s-a ridicat si imi parea asa devremeee..pe la 6 luni jumate voia sa fie tinut in picioare si pediatra imi zicea sa n-o fac, pana nu se ridica singur. Bravos fetele
Apropo, unde esti Dani????
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca
27+
Doloress spune:
Bravo Ilincuta! Intr-adevar, precoce rau fetitele...
Eu la Kevin prevad ca am sa fiu cea mai calma mama din lume, la cat de lent a fost Patrick... nu cred sa am unul mai lenes ca el. El la 6 luni nici nu statea bine in fund, a mers de-a busilea dupa un an, a mers la un an si 3 luni, de rostogolit, pe la 11-12 luni... greut, greut. In picioare s-a ridicat pe la 10 luni. Si-acum e zvarluga zvarlugelor.
Cleo simpatica foc Mara, mai scrieti fetelor din perlute ca sigur zic multe, sa ne mai distram si noi.
23+
gabitzam spune:
Offf, Alina, ce rau imi pare pentru tine! Sper sa te refaci repede si sa vina bebe roz curand de tot! Te imbratisez.
aldaesme spune:
Uau Laura felicitari! A mea cred ca abia pe la 9 luni daca nu dupa s-a ridicat singura in picioare...la sase luni nici nu se tara, se rostogolea de la A la B chiar daca distanta era de cativa metri. acu face tumbe ![]()
apropo de mondiale. ieri cand am ajuns acasa am prins finalul la finala pe echipe a fetelor si vrand nevradnd s-a uitat si Lorelei ca n-am prea avut chef sa nu vad. Bon...dupa doua diagonale de-a uneia alerga prin casa, sarind din cand in cand si ridicand mainile. Exact asa faceam si eu cand o vedeam pe Nadia. Dupa aia s-a apucat sa faca tumbe si in final niste "cumpene" am ras cu lacrimi. De dimineata iar facea "diagonale prin casa" ca si "tanti face mnastica" azi o sa vada nenea poate prinde un cal cu manere, ceva ![]()
Time out. La Lorelei functioneaza coltul si il folosim demult dar se foloseste si la cresa asa ca e un fel de consecventa. Plange, urla, dar s-a obisnuit sa stea la colt. In timp ce sta la colt ii explic ce si cum, eventual daca boroboata este ca a aruncat ceva pe jos, la modul intentionat, gen lapte, felia de paine, farfuria cu nu stiu ce, atunci iesitul de la colt e conditionat de ajutorul al strans. Can am introdus prima data aceasta conditie i-a luat vreo 5 minute s apriceapa ca nu iese de la colt decat daca ma ajuta sa strang. Acu' se ofera ea numa' sa scape rapid ![]()
Si are perfecta drepatate Laura nu putem sa vorbim mereu cu totnul dulce iubitor. Dealtfel mie de la doctor mi s-a recomandat ca daca face boroboate sa ridic usor vocea in nici un caz sa nu ma apuc sa rad (desi sincer, de cate ori nu ne vine?) sau sa vorbesc cu tonul pe care ii spun ca o iubesc. Ce nu fac eu, fiindca nu pot eu, desi chiar ni s-a recomandat sa ii spunem ca ne-a suparat!!! nu pot sa ii spun ca m-am suparat pe ea, ma straduiesc da' nu reusesc. Probabil inca nu a facut ceva asa de rau (la limita mea evident) incat s aii pot spune asta. dar zau, ni s-a spus, "Ii spuneti ca sunteti suparata pe ea ca a facut asta si asta...". Cred ca mi se trage si de la faptul ca in copilarie mereu era careva suparat pe noi, si mereu faceam pe carreva de rusine...
esme
Doloress spune:
Esme intr-adevar sunt moduri si moduri, diferite, copii sunt diferiti si la fiecare merge altceva. Noi am incercat time-out insa nu sta nici 5 secunde si cu forta nu-l pot lua.
La gradi la fel, coltul lor e un fel de debara pentru haine, e in hol si ii trimite acolo (cu usile deschise evident, sa vada ce se intampla inauntru, este si scaun, e o debara imensa, sa nu crezi ca ii inchide in cine stie ce gaura.
Ei dupa ce l-au trimis de 2 ori pe Patrick acolo au renuntat pentru ca s-a suit pe scaun si facea exercitii de paralele (a propos de gimnastica) la bara aia unde se agata hainele. Si a cazut cu capul de gresie, evident. Asa ca au renuntat, toti copii stau frumos acolo in afara de Patrick. Si la gradi la fel, se supara doamna pe el si asa se opreste.
Am mai incercat o pedeapsa, pe ici pe colo, nu merge si pace, face si mai urat si ne face in ciuda. De exemplu, i-am aruncat plastilina la gunoi ca o manca, ei bine s-a enervat si a inceput sa arunce tot ce gasea prin casa la gunoi. Si cu mare satisfactie. Ce sa mai faci...
Singura chestie care merge - cu suparatul. Imediat se opreste din ce face si ii e rusine, sta asa intr-un colt si dupa acteva timp vine la mine, ma mangaie si ma intreaba "Mami e corect? Mami mai e suparata?"
Stiu ca repet patternul din copilarie, mama si tata la fel m-au educat, niciodata nu au dat in noi, insa se suparau pe noi si ne ignorau o perioada, si atunci stiu ca eram terminata, preferam sa-mi dea una, numai sa-mi vorbeasca (tata era exagerat de sadic, a avut o perioada de vreo cateva luni in care nu mi-a vorbit deloc, ma sunau colegele la telefon si el zicea ca nu cunoaste nici o Andreea, el are numai o fata si-o cheama Alina
). Nu stiu daca poate ar fi trebuit de la inceput sa abordez altfel, stiu numai ca la Patrick merge, ne linistim amandoi, el invata ca nu e corect ce face, si totul in liniste si calm, fara prea multa comotie.
23+
Doloress spune:
De ridicat vocea, o-ho si noi o mai ridicam, cand e pericol imediat de exemplu, cred ca e inevitabil. Ma straduiesc sa fiu calma de cele mai multe ori, insa cateodata chiar nu se poate. Eu oricum sunt mic copil, taica-su e maestru, si ne certam de multe ori pe tema asta.
23+

de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si
Ilinca, 19 aprilie 2010