Licurici de ianuarie-februarie2009(121)
Raspunsuri - Pagina 5
sdcristian spune:
dya mancare de regim, branza de vaci, orez, morcov fiert si fara lapte/iaurt
si apa de orez, smecta sau hidrasec
micola spune:
pt dya:
Piure pentru burtica bolnava
Ingrediente: 2 morcovi, un sfert cana de orez, un praf de sare.
Cum se procedeaza:
Morcovii rondele se fierb foarte bine; se adauga un praf de sare. Separat se fierbe orezul. Morcovii si orezul se paseaza in blender. Piureul e bun pentru bebelusii care au facut diaree.
si am mai scris eu de o budinca de orez cu banane, f buna
micola spune:
am gasit-o:
budinca de orez cu banane:
o mana de orez
lapte
zahat vanilinat
scortisoara
putin unt
1 banana mixata
Se fierbe orezul in lapte cu zaharul vanilinat, la sfarsit se adauga si scortisoara si se lasa sa se raceasca. Se adauga banana mixata si se amesteca. se da la cuptor in forma unsa cu unt si presarata cu pesmet si se coace la foc potrivit, maxim 30 de minute.
La Alex a functionat mereu si partea buna e ca ii si place, ca el e fan banane, ca manca inca din burtica, in fiecare dimineata cate o banana, cel putin
dya-dy spune:
Multumesc Cris si Micola de retete....i-as face budinca cu banane...dar scrie ca tb lapte si unt.
Merge lapte dc e fiert?sau la cuptor?
miereamara spune:
Tot am incercat sa scriu de ieri dar am stat cam prost cu timpul, daca am lipsit luni de la servici, ma asteptau 100 de emailuri, ieri toata ziua am citit si am raspuns la emails, exact ce nu imi place sa fac.
Aidan e bine, a trecut viroza, probabil asta a avut, la el se manifesta in general cu trei zile de febra si dupa aceea e ca nou. La infectie bacteriana de obicei are mai mult de trei zile de febra, stare generala mai proasta, febra mai mica dar constanta. asadar a fost doar un virus, i-am dat o doza de paracetamol doar cand febra era mai mare de 39.5 si gata, am scapat. Ochisorii sunt muuult mai bine, s-au desumflat si nu mai sunt rosii, pt alergie ii dau ceva natural si vad ca functioneaza. Oricum maine are control la alergolog.
M-am chinuit aseara sa il adorm o ora jumatate, am iesit cu nervii franjuri din camera, avea chef de vorba, de joaca, numai de somn nu.
Ma uit la el si nu imi vine sa cred ce diferit este fata de acum o luna inainte de operatie. La partea verbala a recuperat enorm, nu pot face comparatie fata de cum era inainte, acum face fraze, numara pana la 10, deseneaza singur cateva forme geometrice (cerc, spirala), stie 7-8 forme si le denumeste, cateva culori (galben, rosu, verde, albastru) ce ma uimeste este ca nu vorbeste deloc stalcit, adica pronunta cuvintele in engleza aproape corect.
A invatat sa spuna "please" si "thank you" (de la gradinita, au avut o zi speciala dedicata acestor cuvinte). Pune aparatul de fotografiat la ochi si spune "picture please", e atat de funny, as sta ore in sir sa ma uit la el, de fapt asta si facem, nu ne mai trebuie tv avem propriul canal de entertainment acasa:))
I-am luat o tricicleta si de vreo doua zile a inceput sa pedaleze, ii mai scapa picioarele de pe pedale, dar in mare s-a prins care e treaba, merge cu spatele, ia curbe, in fiecare seara iesim afara(de fapt o seara mergem in parc la alergat, o seara iese cu bicicleta sau cu mingiile in fata casei)
Aseara a avut in meniu piure de cartofi cu snitel si garnitura de morcovi si broccoli plus desert pepene si banana. A mancat tot in afara de broccoli pe care ni l-a oferit noua si ne-a spus ca e "caca"
Cu olita nici el nu are progrese, sta, cere sa stea la olita, dar nu face nimic, anunta cand e ud si cand a facut caca, dar nu face inca la olita.
I-am scos in sfarsit biberonul, cred ca era singurul licurici care inca mai bea lapte din biberon (seara). acum ii dau in canuta, aseara a fost prima oara, cred ca si de aia m-am chinuit sa il adorm atat, era obisnuit cu biberonul lui, inca nu l-am aruncat, il mai tin o saptamana sa vedem cu progreseaza treaba.
Cam atat de la noi, raportul de un an si noua luni (peste doua zile)
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
micola spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dya-dy Multumesc Cris si Micola de retete....i-as face budinca cu banane...dar scrie ca tb lapte si unt. Merge lapte dc e fiert?sau la cuptor? |
daca e foarte rau deranjat, eu fierb orezul in apa si nu mai pun nici unt, deci incearca si asa
crisspy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miereamara I-am scos in sfarsit biberonul, cred ca era singurul licurici care inca mai bea lapte din biberon (seara). acum ii dau in canuta, aseara a fost prima oara, cred ca si de aia m-am chinuit sa il adorm atat, era obisnuit cu biberonul lui, inca nu l-am aruncat, il mai tin o saptamana sa vedem cu progreseaza treaba. |
Hahaha...asa zici tu ...noi inca cu bibe suntem si nu numai seara ci si noaptea ...am incercat sa-i dau din canutza cu cioc da' nu vrea dom'le si pace...apa bea din ea, dar lapte nu...
Sanatate tuturor licuricilor bolnaviori...am citit tot dar nu am timp sa scriu, sunt foarte ocupata la munca
Va las nishte poze cu noi
si sper sa scap repede de treburi sa mai scriu si eu una alta
Crisspy, fericita de Razvi
micola spune:
Mor dupa Tzumpi scump, pupa-i-as gropitele dulci
in poza cu voi 3, nici nu stiu cu cine sa zic ca seamana mai mult..cu amandoi...
Ce Mickey mare are...de unde l-ati luat si cat a fost, ca trebuie sa-i spun si eu lui Mos Nicolae sa-i aduca Alexului ca e innebunit dupa el...
doarme cu el?
asparagus spune:
Miere, felicitari pentru progresele lui Aidan!
Eu ma minunez de fiecare data cand scrieti ce avansati sunt ai vostri. Pai, eu stiu multi copilasi de 2-3 ani care inca nu stiu culorile, formele, nu vorbesc legat in fraze, etc.
Lucas spune cuvinte destule,dar nu propozitii...culorile inca nu le recunoaste, formele la fel...
Cu pedalatul stam si noi bine, desi el nu are tricicleta si nici nu-i cumpar acum, cand vine iarna..la primavara.
Si noi seara tot din biberon bem lapticul. Ritualul nostru este cam asa:
ne schimbam in pijama, apoi ne culcusim amandoi pe canapea si el se uita la laptop vreo 5 minute la desenele de seara, de exmplu Dumbo, Pluto, carteajunglei, etc. cu cantecele "linisttite", de culcare.
Apoi ne sculam si impreuna cu tati spunem pe rand noapte buna la: jucarii si carticele in sufragerie, lui miau-miau, in hol pe rand la pozele bunicilor si a nasilor lui de botez, iar ajunsi la el in camera la animalutele de plus de langa patut. Apoi il pupam pe tati si pe canapeaua din camera lui il iau in brate si-i dau lapticul, de la biberon, in camera e intuneric. In timpul asta Lucas nu doarme inca, dar e pe aproape. Eu ii soptesc da cand s-a nascut aceeasi poveste, vreo 3 minute, inventata de mine, si apoi ii cant acelasi cantecel in fiecare seara. Apoi il iau pe brate ( intre timp in 90% din cazuri e deja adormit) si-l pun in patut...si gata!
In ultima vreme, doarme intins de la 8-8:30 pana la 5:30-6:30 dimineata. Da Doamne sa-l tina obiceiurile bune...
Ioana
mamica fericita de Lucas 18.01.2009
http://www.foto-la.de/Lucas/
asparagus spune:
Crisspy, suppper-dulce Razvi! Eu gasesc ca seamana mult cu tine!
Dya, sanatate multa! Si eu zic ca bananele sunt sfinte la diaree si apa de orez.
Cami, cum mai esti? Ma gandesc la tine
Naty, ce poveste! Uite asa ajungi intr-o clipa sa-ti dai seama ce "pretioase" sunt momentele normale, cu stres, oboseala, etc, dar sanatosi si cu cei dragi in jurul nostru!
Ioana
mamica fericita de Lucas 18.01.2009
http://www.foto-la.de/Lucas/