Febra sub antibiotic

Febra sub antibiotic | Autor: Lillo

Link direct la acest mesaj

Baietelul meu in varsta de 8 luni a facut vineri febra si am mers la medic. Diagnosticul a fost infectie acuta a cailor respiratorii superioare dar ne-a prescris antibiotic pentru ca are muci si secretii in gat de vreo 3 saptamani, pana acum fara febra. Desi i-am dat antibioticul asa cum a fost prescris face in continuare febra, de data asta mare 39.2.
Maine avem iar programare la medic dar in noaptea asta ce sa fac? Sa merg la spital? E normal sa faca febra in continuare?
Antibioticul a fost prescris fara analize deci nici nu stiu daca infectia este virala, bacteriana sau daca antibioticul este corect ales.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Mergi cu copilasul de urgenta la spital. Nu este de glumit cu febra la copii atat de mici.
Pana ajungi la medic, i-ai putea da paracetamol sirop in cantitatea pt varsta lui.

Sanatate copilasului.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Scade-i febra cu mijloace clasice. Sosete si tricouri cu otet (spirt, ca sa nu zic tuica).
Antibioticul isi va face efectul, nu-i musai din prima. Nu te speria.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_80 spune:

Lillo, cam dupa doua doze isi face efectul antibioticul. Si eu zic sa-i dai Paracetamol pentru copii si sa ii scazi febra cu sosete ude, dar fara otet si spirt, in niciun caz tricou cu spirt, alcoolul se absoarbe si prin piele si la un copil atat de mic e periculos.

Mai poti incerca bai in apa calduta (cu cateva grade mai putin decat are el) si impachetari generale cu scutece de panza udate cu apa calduta.

Nu te speria, copiii mici fac frecvent febra asa mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Noua de fiecare data cand ni s-a prescris antibiotic ni s-a dat si tratament pentru febra, panadol alternat cu nurofen (paracetamol cu ibuprofen) pentru febra. Antibioticul isi face efectul dupa o zi-doua.
Multa sanatate!

Teodora, de Vladut (15.05.2007)

Traieste fiecare clipa ca si cum ar fi ultima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri.
Febra ii scade rapid cu antitermice, ii dau Nurofen alternat cu paracetamol supozitoare + sosete ude, baite cu apa racita treptat pana la 36-37 de grade. M-am speriat pentru ca revine dupa cateva ore la fel de mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Te-ai speriat...nu te mai speria.
Asta inseamna imunizare.
Am cunoscut persoane care se rugau sa faca febra copiii lor...asta inseamna ca se lupta organismul.
Curaj!

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

grija mare cu febra mare.
noua in spital ne-au facut frectie cu 1/3otet, 1/3 spirt, 1/3 apa. nurofen alternativ cu panadol la 4h. bai racoroase. si lasa-i capul descoperit!
in mod normal antibioticul ar fi trebuie sa isi faca efectul pna acum, am inteles bine ca l-ai inceput de vineri?
multa sanatate.

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Laura13, spitalul in care au facut asa frectii ar trebui inchis. Parerea mea - si comentariul negativ nu iti este adresat, ci ii este adresat spitalului.

Alcoolul se absoarbe prin piele. Am vazut copil in coma alcoolica de la frectie cu alcool. In functie de concentratie si de piele, alcoolul poate provoca arsuri.
Otetul poate provoca arsuri. Ma gandesc ca, daca se absoarbe prin piele (nu stiu daca si nu caut acum), poate si modifica pH-ul sanguin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Lillo, copiii mici fac febra mare repede. Febra respectiva scade (mai mult sau mai putin) sub antitermice, apoi frecvent se intampla sa creasca la 2-4 ore dupa administrarea antitermicului (ceea ce parintele nu prevede, ca astepti macar 6 ore fara febra, cam ca la adulti).

Cand are febra mare si care scade dupa antitermic, dar creste destul de repede dupa aia, se pot administra Nurofen si Panadol alternativ, la 4 ore unul dupa celalalt. Nurofenul sa nu fie dat pe stomacul gol - macar un pic de lapte/ceai indulcit sa fie in stomacel.

Febra poate fi scazuta suplimentar cu bai caldute (1-2 grade mai putin decat are copilul, in momentul acela. NU mai reci!). Trebuie avut grija si sa nu fie foarte imbracat copilul - capul, manutele si piciorusele sa fie dezgolite. Fata mea, cand era bebe, se simtea bine si-i scadea febra mai iute daca (pe langa antitermice) ii dezgoleam pieptul si daca-i puneam mainile (mele) pe corp: le tinem putin, se incalzeau, le luam (eventual fluturam), sa se raceasca, apoi iar puneam mainile pe ea. Sau o dezbracam si o lipeam de mine.

Oricum, nici la urgenta sa nu mergi cu copilul, pana nu ii scade un picut febra, ca poate face convulsii febrile pe drum si aia nu-i bine deloc.

Daca e o infectie bacteriana si, deci, se administreaza antibiotic, nu e de asteptat ca febra sa dispara dupa prima doza, de multe ori nici dupa a doua, dar - in general - din a doua zi de antibiotic trebuie sa se vada imbunatatirea starii generale (cat de vioi si vesel e, pofta de mancare, tonusul muscular) a copilului si sa scada febra. Se considera ca dupa 3 zile de antibiotic, daca febra este inca prezenta si starea generala a copilului e rea, trebuie revazute/reluate explorarile paraclinice (analizele) si schimbat tratamentul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Multumesc mult pentru ajutor. Noaptea a trecut cu bine. De aseara pana acum temperatura s-a mentinut pana in 37.5. Starea generala insa nu e chiar buna, e nervos, plange destul de mult, mananca putin. Vom vedea dupa-amiaza ce zice medicul.

Mergi la inceput