Febra sub antibiotic
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
Gianina34 spune:
noi am patit-o asa cu febra revenita in 4 zi de antibiotic - pt otita seroasa...
am fost la dr pt ca ne temeam de complicatii aparute si de necesitatea schimbarii antibioticului insa dupa analize+investigatii concluzia a fost ca intre timp a mai colectat ceva virusi si la toate problemel nopaste s-a mai suprapus o viroza
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor, cinci luni si-un pic
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ellej spune:
Si noi la fel; era pe Augmentin ES pentru otita si febra tot nu scadea, pentru ca se suprapusese o pneumonie interstitiala. Dupa 7 zile de augmentin a trecut pe Zinnat. Daca totusi continua cu febra, eu zic sa-l mai duci la un control.
Sanatate!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
ginye55 spune:
Si al meu dupa 7 zile de antibiotic mi-a facut temp 40...nu-i scadea cu nimic. Tot de la o otita rebela. Concluzia dr a fost ca i s-a prescris o doza prea mica de antibiotic si nu si-a facut treaba. L-a trecut pe zinat si dupa 3 zile si-a revenit complet.
Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)
Lillo spune:
Revin cu alte nedumeriri. Am mers azi la medic si sunt mai in ceata decat ieri. Nu are complicatii, nici la bronhii, nici la plamani, doar gatul e mai rosu, fara depozite de puroi. Dr mi-a zis ca e o viroza, atunci ptr ce e antibioticul? Mi l-a si schimbat, de la Ospamox ar trebui sa il trec pe Augmentin.
Febra nu mai face, e marait in continuare dar ii dau 2 dintisori deodata.
Se justifica schimbarea tratamentului?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui EllaX Laura13, spitalul in care au facut asa frectii ar trebui inchis. Parerea mea - si comentariul negativ nu iti este adresat, ci ii este adresat spitalului. Alcoolul se absoarbe prin piele. Am vazut copil in coma alcoolica de la frectie cu alcool. In functie de concentratie si de piele, alcoolul poate provoca arsuri. Otetul poate provoca arsuri. Ma gandesc ca, daca se absoarbe prin piele (nu stiu daca si nu caut acum), poate si modifica pH-ul sanguin. |
Ella, eu stiu ca se absoarbe daca sunt leziuni tegumentare, altfel nu.
***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com
Gianina34 spune:
lillo - o viroza normala trece fara antibiotic (virusii sunt imuni) insa cand apar ceva complicatii se impune administrarea antibioticului. In general, am vazut ca la probleme asa ca ale voastre augmentinul este antibioticul prescris pentru ca are o plaja fff mare de acoperire a microbilor de tot felul(streptococi, stafilococi...). Unii dr mai prescriu antibiotice si pentru a fi siguri ca nu se ajunge la complicatii (pe principiul ca e mai usor sa previi decat sa combati ulterior).
cum se simte acum baietelul cu noul antibiotic?
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor, cinci luni si-un pic
Lillo spune:
Nu i l-am dat inca pentru ca abia acum 2 ore a primit ultima doza de Ospamox.
Teoria asta cu antibioticul preventiv o stiu si eu dar pana acum nu am aplicat-o niciodata. Fetita mea de 4 ani nu a primit niciodata antibiotic pt viroza, desi culege cate un virus pe luna. Eu am crezut ca dr suspecteaza o infectie bacteriana cand mi-a dat tratamentul. Azi insa mi-a zis clar ca e viroza. Ce sa fac, sa il trec pe un antibiotic mai puternic preventiv? Asta dupa 4 zile de Ospamox, tot preventiv
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lavi02/lavi02.jpg)
lavi02 spune:
Lilo, ideal ar fi sa gasesti un pediatru care nu iti da antibiotic preventiv.
Si eu am avut un medic de-asta cand era primul copil mic, a luat antibiotic pe banda in primul an de colectivitate, noroc ca dupa ce am nascut al doilea copil am gasit un alt medic, cu mult mai mult cap, rezultatul e ca in ultimii 5 ani fetele mele au luat cam de 2 ori antibiotic fiecare. La cea mica asta e bilantul de la nastere de fapt.
Pana gasesti un altfel de medic, in principiu in primele 3 zile de febra poti sa astepti, presupui ca e vorba de viroza. Daca dupa 3 zile febra nu cedeaza, mergi la medic si ii dai antibioticul pe care ti-l scrie. (Eu asa am facut dupa ce m-am lamurit cum sta treaba cu medicul "vechi", nu ma mai duceam din prima; in majoritatea cazurilor febra trecea pana in 3 zile si nu mai mergeam deloc.) Medicii din Ro au tendinta ca daca te prezinti la ei cu copil cu gatul rosu si febra sa-ti dea din start Ospamox sau Augmentin de parca ar fi ceai de tei cu lamaie.
Daca copilul nu mai are febra as zice sa continui Ospamoxul pana la 5 zile (nu se ia antibiotic sub 5 zile, mai rau faci) si apoi il opresti.
Febra probabil a fost de la o viroza care si-a facut "damblaua" indiferent ca i-ai dat sau nu antibiotic.
Asta e parerea mea de mama, nu sunt medic.
Lillo spune:
Lavi multumesc!
Asa ma gandeam si eu sa fac. Sa ii dau pana maine seara Ospamox si vedem vineri la control. Eventual sa astept cateva zile si sa ii fac un exudat. Nu cred ca mai calc pe la dr asta decat pt vaccin. Am un pediatru in care am toata increderea si voi apela la el.