un sfat va rog
Raspunsuri - Pagina 3
mel_g spune:
Este de necrezut, aveti dreptate. Suma este extrem de mare si am aflat-o in timp, mergand la cei care l-au ajutat si discutand cu ei.
Din aceasta cauza sunt atat de derutata si nu stiu ce sa fac. Oare ce urmeaza ?
Citat: |
Banca nu-ti da niciun leu in punga, ci ii vireaza in contul firmei. |
Este adevarat dar daca cel care vinde utilajul este un prieten ? Si tu nu cumperi ? Ii poti vira banii din credit si apoi el sa-ti returneze intreaga suma , asa-i ? Factura o poate storna.
Am o multime de acte stranse la dosar si nu neincrederea avocatului in mine este problema.
Nici nu vreau sa dezbat aceste chestii la proces pt ca nu vreau sa-i fac rau lui personal. Doar daca el va incepe cu amenintari de genul - iti iau copiii.
nu ai luat nici o data in calcul sa incerci sa vezi daca e o dependenta care se poate trata cu ajutor psihologic ? El regreta sau merge si el pe calea divortului, ca sa devina liber sa nu-si mai ascunda de ochii nevestei "pasiunea" ? |
Este bolnav - ai dreptate. Acum regreta si ar face orice sa ma recastige, nu vrea sub nici o forma sa divortam. Numai ca eu nu mai am increder in deciziile lui si-mi este frica sa nu faca alte prostii, pe langa cele care exista deja.
Imi este f. greu sa divortez, dar in acelasi timp si frica sa raman cu el.
Lali spune:
Grea decizie !
Insa eu repet sfatul meu: gandeste-te mult, da-ti timp, chiar du-te undeva numai tu singura cateva zile sa ai o distanta fata de tot ce se intampla. Poti sa stai de vorba eventual si cu un psiholog care sa iti spuna o parere avizata in privinta dependentei de jocuri. El accepta ideea ca poate fi tratat, ca are o problema ?
Mie ambele situatii mi se par dificile si divortul si incercarea de reluare a relatiei.
delphin spune:
Mel, mare atentie.
Daca e dependent, poate face si o mare prostie, cum ar fii sinuciderea. cunosc oameni care au facut-o. Cu multi ani in urma am fost mai de departe sau mai de aproape in astfel de cercuri si stiu cum se intampla. De la primul jeton castigat si pana la sinucidere.
Gandeste-te bine!
escu spune:
In situatii de-astea (de adictie) este bine ca prima masura sa-ti pui copiii sip e tine la adapost de viitoarele “atacuri”. Asa ca separarea financiara (divortul) este un pas pozitiv.
Apoi, in stare de securitate financiara, poti trece la a-l ajuta sa scape de adictie daca si el doreste si o recunoaste.
Divortul nu trebuie sa vina cu ura si resentimente, poate veni si in conditii civilizate, ca masura de protectie, in interesul tuturor celor implicati.
Mediajust spune:
Sper din suflet sa iei decizia cea mai buna pentru tine si pentru copii!!
Raman sceptica in continuare cu privire la povestile cu utilajul - daca acel prieten face vanzarea de pe o firma - cum sa mai scoata apoi banii ca sa-i dea inapoi?
Daca este o persoana fizica - de unde sa aiba un utilaj (la vanzare trebuie demonstrata proprietatea lui), de unde factura?
Sigur ca nu-i imposibil, dar nici nu poti sterpeli 12 miliarde dintr-o pravalie fara sa se prinda cineva atata vreme. Iar nu se leaga "maniera" de operare - de ce sa iau atatia bani din firma, cu acte false pe utilaj, si sa risc si vreo inchisoare, cand pot sa-i pun sa produca si sa-mi iau legal cat vreau din ei. Si joc, si nici nu ma doare capu'. Daca zici ca poate acoperi oricand paguba - inseamna ca este un iscusit om de afaceri, firma merge bine - de ce si-ar taia singur craca de sub picioare?
escu spune:
mediajust eu inteleg asa:
Iau un credit de la banca sa achizitionez un utilaj. Prietenul imi face factura si banca ii vireaza banii. In realitate eu nu i-am luat lui utilajul, deci el storneaza factura ca "utilaj returnat" si imi returneaza banii. Pe banca nu o mai intereseaza daca eu am utilajul sau nu atata timp cat ii achit ratele cu dobanda cu tot,la timp.
Mediajust spune:
citat din mesajul lui escu mediajust eu inteleg asa: Iau un credit de la banca sa achizitionez un utilaj. Prietenul imi face factura si banca ii vireaza banii. In realitate eu nu i-am luat lui utilajul, deci el storneaza factura ca "utilaj returnat" si imi returneaza banii. Pe banca nu o mai intereseaza daca eu am utilajul sau nu atata timp cat ii achit ratele cu dobanda cu tot,la timp. |
Depinde de contractul de creditare.
La creditele pentru investitii, de exemplu, nu ti se vireaza banii in cont - ci se deschide un alt cont din care nu se elibereaza banii decat pentru ce ai prezentat in planul de afaceri, pe baza de documente. La stornari, evident ca banii se intorc tot acolo.
Dar chiar daca creditul ar fi unul de care spui tu (de tip nevoi personale), la stornare banii se intorc de unde au plecat - adica in firma, nu in buzunarul administratorului. Ramane intrebarea, cum scoti 30.000 euro fara documente din firma?
Lali spune:
Mediajust e vorba de 300.000 Euro. Dar ma rog, tine de ordinul de marime al afacerilor firmei. O firma maricica, cu un profit bun poate scoate banii astia legal, fara mari probleme. O firma mica trebuie sa faca mai multe ilegalitati ca sa ajunga la asa o suma, dintr-un credit e practic imposibil.
Nu cred insa ca asta e discutia, poate doar partea cu avocatul, dar trebuie obligatoriu ca la un proces de divort sa conteze si ce face sotul la locul lui de munca ?
Mediajust spune:
citat din mesajul lui Lali Mediajust e vorba de 300.000 Euro. Dar ma rog, tine de ordinul de marime al afacerilor firmei. O firma maricica, cu un profit bun poate scoate banii astia legal, fara mari probleme. O firma mica trebuie sa faca mai multe ilegalitati ca sa ajunga la asa o suma, dintr-un credit e practic imposibil. Nu cred insa ca asta e discutia, poate doar partea cu avocatul, dar trebuie obligatoriu ca la un proces de divort sa conteze si ce face sotul la locul lui de munca ? |
Pardon, mi-a scapat un zero...
Pai aia zic, de ce sa-i sterpeleasca daca ii poate scoate legal fiind prospera?
Daca nu-i prospera - de unde banii?
Cu aceasta discutie voiam doar sa sugerez (da' acum o sa zic direct) ca nu cred ca aceasta datorie exista, sau cel putin nu la dimensiunea asta, si prin urmare trebuie cautate motivele pentru care ea este quasi-inventata.
Si nu, nu conteaza deloc ce face la slujba/firma in materia divortului - cu exceptia situatiei in care infunda puscaria pentru ce face acolo.
Lali spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Mediajust
Pardon, mi-a scapat un zero... Pai aia zic, de ce sa-i sterpeleasca daca ii poate scoate legal fiind prospera? Daca nu-i prospera - de unde banii? Cu aceasta discutie voiam doar sa sugerez (da' acum o sa zic direct) ca nu cred ca aceasta datorie exista, sau cel putin nu la dimensiunea asta, si prin urmare trebuie cautate motivele pentru care ea este quasi-inventata. |
Da, s-ar putea sa ai dreptate oricum e o situatie complicata.
citat din mesajul lui Mediajust Si nu, nu conteaza deloc ce face la slujba/firma in materia divortului - cu exceptia situatiei in care infunda puscaria pentru ce face acolo. "Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc). |
De ce insa cu aceasta exceptie ? Intreb din curiozitate.