Se mai face scoala la 150?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Si eu ma bag in seama ca si Alba ca zapada
Si noi tot a II-a, alta scoala.
Cred ca s-a mai discutat asta cu alegerea scolii si invatatorului.
Eu vad problema asa: Scoala ar trebui sa fie aproape de casa. Nu lipita de casa (cum e a mea ) dar nici mai mult de 15 min. nu mi-ar place.
E drept ca in cartierul meu am 4-5 scoli in "perimetrul" a 15 min.
De ce aproape de casa? Pentru ca se va intampla sa mai leneviti dimineata, sa fiti obositi, etc si e preferabil sa nu intarziati. In plus copilul creste - o sa-l duci la scoala pana intr-a VIII-a? O sa se simta cofortabil copilul de 12-13-14 ani adus la scoala si luat de la scoala de mamica?
Rezultatele bune ale scolii au relevanta doar intr-o anume masura. Eu am tras concluzia ca rezultatele bune ale copiilor se bazeaza pe efortul parintilor (atat financiar -meditatori cat si facutul acasa cu copiii, parintele ca meditator). Intr-o scoala cu rezultate bune sunt 80% din parinti implicati in scoala copiilor iar intr-o scoala cu rezultate slabe doar 20% (procentele sunt puse doar exemplificativ, nu va luati de ele).
Daca tu te vei implica in scoala copilului (faci cu el, te zbati, platesti meditatii, etc) copilul va avea rezultate bune, indiferent de scoala. Doar ca la scoala slaba va fi in primii 20% iar la cea buna in primii 80%. Similar, daca tu nu te implici, copilul va avea rezultate slabe, indiferent cat de buna e scoala. Si scolile bune au cativa elevi slabi.

Cum zice Alba ca zapada - scoala nu mai e ce a fost. Generic.
In concluzie - ce conteaza cand alegi scoala? Pai ... sa fie cat se poate de "sigura" - fara vanzari de droguri in zona, daca se poate fara caini vagabonzi (avem noi o haita ....), fara gasti de golani in zona; sa aiba toalete curate. Daca te intereseaza subiectul ar mai conta limbile straine oferite, daca exista clase de intensiv si la ce limba.
Mai poate conta daca are sau nu after-school si in ce conditii (ce sa face acolo, cat costa, etc).

Pentru tot restul - adica invatamant propriu-zis conteaza invatatorul in primii 4 ani, nu scoala.
Asa ca sfatul meu este sa mergi la mai multe scoli din zona si stai de vorba cu cativa invatatori, sa vezi ce parere iti faci despre invatatori dar, evident, si despre scoala in sine.

Edit: Totusi - primul dintr-o scoala buna va fi probabil mai bun decat primul dintr-o scoala slaba. Din cauza concurentei mai mari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Corect! Si eu am ales invatatoarea NU SCOALA. Nu-i inteleg pe cei care-si duc copiii cate o ora prin traficul innebunitor din Bucuresti doar pentru a fi la o scoala "renumita" din centru, au asteptari mari si nu intodeauna beneficii. Mai bine la o scoala de cartier, la invatatoarea potrivita firii copilului decat la "pomu' laudat".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Subscriu. Ar fi bine sa cauti o invatatoare si nu o scoala. Iar din a 5-a te mai orientezi.
Cat despre articolul acela, cand eram la varsta de peste 10-12 ani,, daca pateam asa ceva, noi eram pedepsiti. Era de la sine inteles sa nu ne comportam ca animalele, nu ne urcam pe muntele de saltele pt ca STIAM ca nu e voie, stiam ca e periculos.
Cat despre intarzieri de la ore, se intampla din ce in ce mai des si din partea profilor, si din partea elevilor.

Dar in ciclul primar asta nu conteaza, bineinteles. Important e sa gasesti o invatatoare buna, compatibila cu caracterul copilului.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

vrabiuta pai da

Sunt de acord ca invatatorul conteaza foarte mult.
Dar nu sunt de acord sa ne raportam la ce conteaza in clasele 1-4.
Eu una vreau sa aleg o scoala unde sa mearga pana la sfarsit, cand va pleca la liceu. Nu cred ca este OK pentru copil ca, dupa ce s-a integrat intr-un colectiv si si-a facut prieteni sa fie mutat la alta scoala in clasa a V-a pentru ca parintii au ales scoala doar avand in vedere un anumit invatator.

In alta ordine de idei subiectul este aici o anumita scoala, 150.
Generalizari de genul "eu nu inteleg de ce unii duc copii prin trafic" isi au locul la alte subiecte.
Dar pentru ca s-au facut si aici, vreau doar sa va dau exemplul meu personal.
Parintii mei s-au zbatut si cu multe interventii m-au inscris la una dintre cele mai bune scoli din vremea aia (care am auzit ca s-a cam prostit intre timp )
In fiecare zi mergeam cu autobuzul din Drumul Taberei (si mai apoi din 13 Septembrie) pana in Piata Amzei. Vreau sa va spun ca nu am absolut nici o amintire neplacuta dspre asta, ba chiar ma distram fiindca intalneam pe drum colegi si ne jucam).
Cand am terminat clasa a 8-a absolut TOTI colegii mei au intrat la licee de top, majoritatea in clase de mate-fizica (am intrat in `89 la liceu si inca era cu mate-fizica, electro si mecanica).
Asadar scoala a cam contat ...

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Asa a venit pe lume Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Subiectul ma preocupa si pe mine; fiu-meu va incepe cls. I in 2012 si stau si rumeg in dilema mea: o scoala cu renume sau cea din capul strazii?

As avea vreo 3-4 prin cartier, dintre care fosta mea scoala generala. Insa nu l-as da unde am facut eu scoala primara, fiindca nu a fost niciodata o scoala buna. Eu eram printre cei mai buni in generala si in plus cu meditatii, ideea fiind sa intru sigur la un liceu bun (ceea ce s-a si intamplat). Insa imi amintesc si acum socul din cls a IX, cand am trecut de la 10 pe linie la engleza si franceza la 7, maxim 8 ( de mate nu mai zic, ca am fost tuta mereu). Ma rog, dintr-a X-a am revenit printre primii din clasa, dar s-a vazut diferenta la inceput.

Asa ca ori caut o scoala mai buna pe langa casa ori una cu renume mai in centru. Ma gandesc la Scoala Centrala sau la 79. Asta insemnand insa cel putin 30 de minute pe drum dimineata.

Mai am un an de reflectat, pentru ca am inteles ca din ianuarie trebuie sa te "agiti" sa-l inscrii la scoala pe care o vrei.

Edit: la 150 a facut sotul scoala, pe cand era o scoala buna, iar soacra-mea sta prin zona. Dar sincer n-o vad in stare sa-l struneasca nici la 5 ani, darmite mai tarziu. Si nici nu tin sa ma duc zilnic la ea (cand zic sa-l struneasca, inseamna sa nu-i dea ciocolata in loc de masa de pranz "ca asa vrea copilul" sau sa-l certe cand ii vorbeste urat, gen "tampito", in loc sa se hlizeasca "vai ce copil destept").

La Scoala Centrala e cineva?

Mergi la inceput

http://admitere.edu.ro/2010/staticRepI/j/B/cin/indexRapid.html

din 90 elevi, 38 au avut medii de admitere peste 9.00. Poate fi si asta un indiciu.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui claujro

http://admitere.edu.ro/2010/staticRepI/j/B/cin/indexRapid.html

din 90 elevi, 38 au avut medii de admitere peste 9.00. Poate fi si asta un indiciu.

spre deosebire de fosta mea scoala generala unde medii de admitere peste 9 au avut... 4 elevi :)

Mergi la inceput

Din statistici, scoala 79 sta cel mai bine; 82 cu media de admitere peste 9.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ellej

Din statistici, scoala 79 sta cel mai bine; 82 cu media de admitere peste 9.

din 127 elevi

Mergi la inceput

si scoala 11.

60 din 72 cu medii peste 9.00

Mergi la inceput